Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zitttu

15 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Látod, leszoktam már régen az álmokrólde így a szemem fáj a valóságtól AWS - Lelket vennék Sokan és sokfélét gondolnak András atyáról, de abban mindannyian egyet kell értenünk, hogy neki sikerült a templom falain kívülre vinni az evangéliumi üzenetet. Vajon miért nem érezzük mindannyian - itt,…..
Közeledik az év vége, ilyenkor óhatatlanul is összegzünk, értékelünk: milyen jót és rosszat hozott a 2021-es év? Mi az, ami csak arra volt jó, hogy tanuljunk belőle? És mi az, amit érdemes lenne megtartani, tovább vinni? Miközben ezen tűnődőm eszembe jut, hogy nem ártana kimosni a molinóinkat,…..
A december 12-ei Loki-Fradi összecsapás elején Tóth László atya, a debreceni Megtestesülés-templom plébánosa fogja rúgni a kezdőrúgást. Ebből az alkalomból kérdeztük fociról, hitről, a templomban és a meccsen átélt szertartás hasonlóságáról és persze a várakozásairól is. Miért vállalod a…..
Zitttu 2021.12.08 20:36:28
@TanBá:
Ez egy invitálás egy személyes, offline térben történő beszólásra!
Megdöbbentő tapasztalat volt szembesülni egy-egy világi fesztivál után – ahová papokkal, lelkészekkel azért mentünk, hogy a vallástól, az egyháztól távol esőket Isten felé tereljük –, hogy a legtöbb kereső, a leginkább érdeklődő általában kiábrándult a vallásból és sokszor az ország valamelyik…..
A Hit és tudomány vitasorozat második alkalmára ismét annyian voltatok kíváncsiak, hogy alig-alig fértünk el a debreceni Nagyerdei Víztoronyban. Az est bemutatkozását Berényi András öt gyermekes édesapa, pszichológus, a DEMEK vezetője azzal kezdte, hogy megfordult elmeszociális otthonban, na persze…..
Lehet, hogy meglepő, de baromi jó volt Facebook, Messenger és Instagram nélkül a nagyböjti időszak. Az egy hét utáni tapasztalataimról, gondolataimól itt olvashatsz bővebben. Persze volt olyan, hogy szívesen pörgettem volna a Facebookot, vagy írtam volna valakinek egy „mizu? :)”…..
Napok, de inkább hetek óta motoszkál a fejemben a kérdés: vajon az Egyház miért nem bízik a fiatalokban? Miért nem ad teret a fiataloknak olyan területeken, ahol ők otthonosan mozognak? Miért öreges, fásult és ez által tehetetlen az Egyház például a fiatalok megszólítása/megtartása…..
Zitttu 2019.04.17 17:45:50
@ivangroznij:
Köszi az észrevételt. Azt gondolom, hogy egy kicsit több erőfeszítéssel (akár felülről irányítva) tízszer, sőt ezerszer ennyi fiatalt lehetne bevonni az Egyházba és ezáltal közelebb vinni Jézushoz.

És pont azt szerettem volna érzékeltetni, hogy belenyugszunk abba, amiben vagyunk és nem teszünk azért, hogy még jobb legyen.

Az ajánlott oldalak szuperek, de azok online közösséget építenek, én inkább offline, a parókiák, plébániák környékén látnám ezt szívesen. :)
Áprilisi eseményünk témája a kereszténység Európában, vajon keresztény (még) Európa? Az esemény moderátora Gyarmati Ádám lesz, akivel január végén Közép-Amerika legdélibb államából, Panamából, az Ifjúsági Világtalálkozóról hoztuk haza az ötletet. Hiszen, ahogy már…..
Családias hangulatban, hátborzongató őszinteségben telt a legutóbbi – már huszonegyedik (!) – debreceni vitaestünk. A személyesség most talán azért is volt ennyire kézzelfogható, mert a vitaestünket a DebreSlam csapata tette még érdekesebbé. A slammerek három perces kis…..
Ha azt hallod, hogy szent, akkor azt gondolod, hogy egy tökéletes keresztényről van szó. De az az igazság, hogy sokkal inkább egy tökéletlen, bűnös emberről, akit élete egy pontján Isten a szeretetével megragadott. Íme hét ember, akik elég mélyről indultak. Egyiptomi Szent…..
Zitttu 2019.03.20 17:15:54
@Segna:
Kedves visszatérő olvasónk! ;)

All is not lost that is delayed! :P
Amúgy egy egész estés vitaestet érdemelne a nők helyzete az egyházban, hiszen a téma kimeríthetetlen.

Egyébként két korábbi debreceni vitaestünkön érintettük már a témát:
szoljbeapapnak.blog.hu/2018/11/13/csaladot_vagy_karriert_var_tolunk_isten
szoljbeapapnak.blog.hu/2018/11/20/karrier_es_csalad_egokabatban_es_alazattal

szoljbeapapnak.blog.hu/2018/02/17/valtozo_noi_es_ferfi_szerepek
Hamvazószerda óta eltelt egy hét, számomra közösségi média nélkül. Vajon hogyan vészeltem át, és mik a tapasztalataim? Először is nagy tapasztalás volt, hogy rengeteg időm felszabadult. Állandóan a telefonunkat nyomkodjuk, akár tudatosan, akár tudatlanul, de pörgetjük a…..
Nagyböjt közeledtével mindig felvetődik bennem a kérdés: „Idén mit fogadjak meg?”. Mi az, ami mostanában uralja a napjaimat, amiről érdemes lenne lemondani? Vagy milyen új dolgot vezessek be, ami pozitív hatással van rám? Hogy mi az a nagyböjt? Korábbi bejegyzésünkben…..
Zitttu 2019.03.08 06:50:34
@Snedronningen: Na, pont ez az!! Ez egy cikksorozat figyelemfelkeltő első része! Figyeld majd a többit is!!

(Gondolom nem az I2ről kattintottál át!)
Hogy mit keresett Panamában 600 ezer fiatal a világ minden részéről? Egyből adódna a válasz: biztos panamázni mentek. Na elárulom, hogy pont nem a kóklerkedés és félrevezetés volt a cél. A több, mint fél millió fiatal - valószínűleg furán hangzik, de - a találkozás, a…..
Bukáné Zakar Zsuzsannával, a Család-karrier, hol van az egyensúly? című vitaestünk egyik válaszadójával készítettünk interjút, aki családanyaként templomot épített Ebesen, ahol 25 éve szolgál. Köszönjük, hogy elvállalta a felkérést, hogy a következő debreceni…..
Szólj Be a Papnak! (Be)vállal? 2018.09.04 10:00:00
Kisebb kommentháború alakult ki a következő eseményünket beharangozó Facebook-posztunk alatt. Sokaknak nem tetszik a rendezvény címe: "Bevállalós egyház?". Szerintünk viszont Jézus bevállalta, hiszen oda ment, ahová akkor éppen nem volt könnyű, olyan emberek közé, akik nem…..
Mit gondolsz, ha Jézus itt élne velünk a 21. században, akkor milyen okostelefonja lenne, azon milyen appok lennének? Csekkolná ő is percenként a zsebét, hogy rezeg-e a mobilja, vagy csak az offline kommunikációt preferálná? Telefonról nyomná napi háromszor az imákat, vagy inkább régimódi…..
2018. május 1-jén boldoggá avatják Brenner Jánost. Mit üzen nekünk ma egy boldoggá avatás? Mit üzen nekünk ma egy vértanúhalál? Egy olyan személyt avatnak boldoggá, aki a mai fiatalságtól nincs is olyan távol, hiszen Brenner János 1931-ben született. Élete példaértékű és figyelemreméltó, hiszen…..