Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aJ.

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dya-képek Ki rontotta el....? 2018.04.10 14:58:00
Kell egy bűnbak mindig, ha valami nem jól sikerül. Most bőven van miből/kiből válogatni, mármint akiket okolni lehet: - Az ellenzék, amelyik túl puhány volt. - A pártok, melyek nem voltak képes összefogni. - A szavazók, akiknek jó része nem elég felvilágosult az összefüggéseket illetően. (Ezt…..
Tudod, én vagyok Te. Te pedig az vagy, aki mindenkit utál. És az a baj, hogy Te most nagyban politizálsz, így látom az arcodat a plakátokon, a hirdetésekben, és a postaládámból is kikacsintasz. Hallgatlak a tévében, és elmondod, hogy kit miért, és mennyire utálsz. Elmondod, hogy Józsi pártja…..
aJ. 2018.03.23 23:41:43
Nézem a hömpölygő emberáradatot a tévében. Sokan vannak, sokféle arckifejezéssel. Az előre legyártott táblák, transzparensek lassan vonulnak, és próbálom kitalálni, ki az, aki tényleg tudja mit visz, és miért viszi, és ki lépdel csak azért, mert felkérték rá. Olvasgatom a kommenteket a Békemenet…..
Dya-képek Jogos elvárások 2018.02.23 09:35:16
A rendőr dühből megütött egy kutyát, a féltékenységből nőt csonkító orvos 9 évet kapott.   Ez a két hír kering most mindenütt, természetesen hatalmas kommentáradatokkal, melyek stílusán mindig elcsodálkozom. Végtelen agresszivitás miatt háborognak emberek, végtelen agresszivitással....(Vajon a…..
Dya-képek Ha elkaptad.... 2018.02.21 10:20:57
Ha elkaptad azt a valamit, amiről még nem tudod, hogy vírus-e, vagy más, esetleg óvatlan voltál, és megfáztál, mindenesetre pocsékul érzed magad, akkor általában - ha dolgozó nő vagy - a következő fázisokon mész át: 1. Először vannak a "jósló fájások". Azaz: MINTHA kaparna a torkod, MINTHA…..
Hát elszomorodtam... Úgy látom a napi hírekben, hogy az "ellenzék" szinte jobban bízik a FIDESZ sikerében, mint maguk a narancs-huszárok. Senki nem igazi kormányváltásban gondolkodik, hanem abban, hogy majd a kétharmadot gyengítik egy kicsit. Eltűnődök, hogy vajon egy Olimpián is így indulnak el a…..
Dya-képek Szürke romantika 2018.02.11 10:51:26
(Edelényi kastély) Február van....Olyan hónap, amikor valami mindig esik és minden sáros...  Szürkék az autók a beton-fakó utakon, a kutyák csatakos szőrrel, egykedvűen heverésznek a hó maradékán,  eső áztatja a tereket, pocsolyák tarkítják a járdákat, és az ég színe megegyezik az emberek…..
Miniszterelnök Úr!   Ismét klaviatúrát ragadok, habár már írtam Önnek párszor. Megkaptam levelét a hétvégén (?!?), és mielőtt kibontottam volna, fogadást kötöttem arra, hogy vajon hányszor fogom benne megtalálni a "Soros" szót. Nos, csak ötször, én többre tippeltem. Mivel a levélen dátum nincs,…..
Pár napja világosodott meg bennem, hogy a magányosság érzete nem mindig   külső körülményektől függ. Az ember lelkében ereszkedik le egy rács, mely elválasztja mindenki mástól, és amelyről szentül hiszi, hogy a másikban is ott meredezik zordan. Semmi nem történt. Békésen néztünk egy elég jó filmet,…..
(Fotó: Dya-képek, Lovasberény, nem kórház) - Elviszem anyámat erről a lepratelepről. - mondta a hozzátartozó, és tekintete világosan kifejezte, hogy mélyen elítéli és lenézi a körülményeket, ahol a beteg feküdt. Van bennem annyi empátia, hogy egy kívülálló szemével lássam azt a helyet, ahol napi 8…..
S kezdetben vala a szerelem....   Semmit nem tudsz a másikról, de a létezése elég ahhoz, hogy szépnek, erősnek, hitelesnek, és főképp egyedinek lásd. Amit mond: a bölcsesség maga! Amit tesz: tökéletes! Ahogy gondolkodik: csak rábólintani tudsz, hogy nahát, te is pont így, és pont ezt akartad…..
Sokan, sokféleképpen tölthették ezt a vasárnapot. Az útvonalunkat keresztező plázák, üzletközpontok telített parkolójából ítélve a legtöbb ember meleg, zsúfolt helyen volt, míg mi szinte egyedül autókáztunk Esztergom fényeiből Budapest felé. Az Esztergomi karácsonyi vásárban már éjszaka leszállt a…..
aJ. 2017.12.18 18:04:56
Alighanem a fotózást kezdtem először: Makk Marcis bélyegek (korosztályom érti....) gyűjtéséből származó 500,-Ft-ért (plusz édesanyám támogatásával) vásároltam az első fényképezőgépemet, valamikor tizenéves koromban. Nemsokkal utána megírtam első versemet is, szóval a képi és írott szó általi…..
Dya-képek Vádollak.... 2017.11.07 18:41:10
Elgondolkodtam ezen a Kevin Spacey ügyön, természetesen Kerényi Miklós Gábort sem kifelejtve. Valaki mond valamit, ami vagy úgy volt, vagy nem (ennek bizonyítása a megfelelő hatóságok dolga), ám mielőtt a dolog bizonyítást nyerne, az illetőt lapátra teszik, természetesen látványosan, nagy…..
Dya-képek ...és Te hogy vagy? 2017.10.30 12:05:49
Nem tudom, Te, kedves Olvasó, miképp szoktál beszélgetni az ismerőseiddel, barátaiddal.... Jártál-e már úgy, hogy hosszú monológokat hallgattál végig telefonban, vagy személyesen, megismerted a másik  minden történését az utolsó tüsszentésig, és mikor már a hajszálaidon át is  túlcsordul a temérdek…..
A levelet megszólítással illik kezdeni, még keresem a megfelelőt, de ha én "Tisztelt Honfitársam"-ként lettem megszólítva, úgy ez egy olyan közös halmaz, melynek Ön is, és én is egyenlő mértékben tagjai vagyunk, tehát engedje meg, hogy magam is alkalmazzam! Tisztelt Honfitársam! Ön azt írta, az…..
A nap sütött Ráckevén, ahová a nosztalgia gőzös befutott, és ahol sokan akarták a különleges eseményt megörökíteni komoly fotómasinákkal, mobilokkal, állványos fényképezőgéppel. Természetesen ott nyüzsögtek azon turisták is, akik a látványosság központjába mindig önmagukat helyezik, azaz anyuka,…..
Nem sajnálom a kicsi, vietnámi betegektől a kórházat. Már csak azért sem, mert nem volt alternatíva, azaz szó nem volt arról, hogy VAGY Magyarországon, VAGY Vietnámban építik meg az Onkológiai Centrumot, tehát ha ott nem építenék meg, az nem jelenti azt, hogy akkor itt épülne. Nem haragszom azokra…..
aJ. 2017.09.28 16:03:33
@Frady Endre: Amit hercig kisvasúttal lehet megközelíteni a dzsungel felől?
aJ. 2017.09.29 09:09:33
@Frady Endre: El.Meg.Mobilgáttal.
aJ. 2017.09.29 09:23:27
@Frady Endre: Hát nem belefér?!?!
Néha a részletekben több szépség rejlik, mint az összképben...A fények játékát igyekeztem megörökíteni egy forró, augusztusi napon.  ..
aJ. 2017.08.27 01:53:35
Dya-képek Az önsajnálat napja 2017.08.23 12:32:01
Biztosan veled is előfordult már, hogy egy, a jelen valóságodnál színesebb, meghittebb álomból vert fel az ébresztő hangja, és kábultan próbáltad összerakni a hangulatodat ahhoz, hogy egyáltalán meg tudd kezdeni a napodat. Egy ilyen ébredés után valahogy az egész nap fátyolosabb, szürkébb, és ha…..