Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jogtörpe

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egészen megdöbbentő történetet osztott meg szerkesztőségünkkel egy olvasónk. Fideszes nénikből álló különítmény csöngetett be egy 65 éves vak művészhez a soros-konzultációt promózva neki, majd miután a művész tudatta velük, hogy nem vevő erre, akkor egyszerűen megtépték. A sztori hitelességéről…..
jogtörpe 2017.11.06 19:47:53
Kedves olvasónk, igen, ön, vagy Ön, maga, vagy te, vagy Te, ha már, szóval önÖnteTemaga egy agyilag és lelkileg sérült barom. Mert olvassa az Indexet, aminek címlapján a kétségkívül figyelemfelkeltő címre (szakmai kifejezéssel élve, pinás címre) klikkolt, és itt van, ezt a posztot olvasva. Akkor is…..
Megérkeztek a Trend2 RAM-Design üzletébe a legújabb alvómaszkok. Korábbi gondolataim az ilyesmivel kapcsolatban, hogy fölösleges, alvás közben zavaró lehet és egyébként is, egészen eddig csak csak nagyon béna kivitelben láttam alvómaszkokat. Aztán kipróbáltam egy szépen…..
Az elmúlt két év egyik (a hírek fontossági sorrendjében méltánytalanul hátracsúszott/hátracsúsztatott) botránya volt a nyelvvizsgákkal összefüggő visszaélés-sorozat, melynek lokális csúcspontjaként valamikor 2014 szeptemberében a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség…..
Az úgy volt, kezdeném a Tanár úr kérem diákjának stílusában – és igazából így is érzem magam –, hogy most lebőgtem. De nemcsak én, hanem, ha lenne türelmem, illetve kedvem, hogy atomokra csesszem szét az idegeimet, akkor név szerint rá tudnék mutatni, hogy mások is, szép…..
Amíg az Esti Újság cikke alapján a magyar közvélemény Czernin Ottokar cseh gróf, a Monarchia új bukaresti nagykövetén puffog, addig a cseh közvélemény egy magyaron röhög: a január 3-i Lidové noviny címlapját egy bizonyos Torma Károly története uralja. Egy magyar, aki…..
jogtörpe 2014.01.05 19:52:12
@Csehszlovák Kém:
Vágjuk, és???
Pont olyanokat kell kommentelnünk ami neked tetszik?
Fentebb volt már szó róla, de tudod mióta röhög a magyar a cseszkó népségen? Ja, ők is visszaröhögnek. Ki röhögött először?
Peredről írjál valami keményet :)
jogtörpe 2014.01.05 19:53:45
@Csehszlovák Kém:
Nem ment ki mindegyik :)
Btw. vágjuk, hogy miről írsz. Nem baj, ha olyan kommentek is jönnek amik nem tetszenek neked? Szerinted mióta röhögnek itthon a cseszkókon? Ki röhögött előbb? Ki az aki csak visszaröhög intelligensen?
Írtam egy ilyesfélét már reggel is ...
jogtörpe 2014.01.06 11:14:42
@Csehszlovák Kém:
Tudok az előmoderációról:) Az nem világos, hogy a blogmotor áttette-e a kommentet.
Perededet olvastam már akkor. Keményet illene írnod. Én meg korábban olvastam Tessediket mint Te :P
Békategóriás antiszemita pojácára emlékeztek a Fidesz szlovákiai szövetségesei Szimőn és róla elnevezett díjat adtak át. Botrány! A Fidelitasszal és a Fidesszel szoros együttműködésben szervezte meg az MKP-Via Nova nyáron a Martosi Szabadegyetemet Szlovákiában. A korábban…..
Sokan jutnak ki külföldre munkaerő-közvetítő cégeken keresztül, a személyes benyomásom az, hogy a tapasztalatok erősen megoszlanak – van, akinek pozitívak az élményei és lehet hallani horror történeteket is. Mai posztunk szerzője, Attila is így jutott ki Angliába, ő és párja…..
jogtörpe 2013.02.19 11:32:16
Most írt nekem egy munkaközvetítő cég, részletezem a kezdő munkavállalói kiadásokat:
- 25.000 Ft irodai költségek a magyar cégnek. (Vajon ez mit takar, fizetem az iroda rezsi költségeit?)
- A reptéri jegy (Oké ezt nekem kell fizetni)
- 25 GBP reptéri transzfer/fő
- 220 GBP /hó a szállás, ami 2-4-6 főre van (Ha a 6 fő össze-vissza dolgozik, pl. reggel, délután éjszaka) hogy lehet pihenni a túlórák mellett?)
- 50 GBP/fő kaució a szállásra
- 75 GBP/fő asszisztencia szolgáltatási díj, ami kint fizetendő, (Na ez micsoda az rejtély).
- Költőpénz, amit szintén senki nem vitat, hogy kell.
Ráadásul munkára 5-10 nap múlva van kilátás.
Észrevételeim: a két cég mind a magyar mind az angol keres annyit a profitot a munkavállalókon, hogy alaptalanul számolnak fel mindenféle jogcímeken díjakat.
- 25 GBP-ből már taxival egyedül is eljutunk a szállásunkra feltéve, hogy megkapjuk a címet.
- Az angolok professzionális szintre fejlesztették hogyan lehet a kelet-európai munkanélkülit többszörösen lehúzni, szállás +rezsi költség, tb szám díja, fuvaroztatás, minimálbér fizetés az emigránsnak, a diplomások végzik az angolokra a csicska munkát. Fizeted az adót a tb-t UK-nek. Míg az angol "agyon iskolázott" állampolgár nyolc általánossal jól fizető állasban "megszakad" egész nap a munkában. Sajnos ezt a békát lenyeljük a többi nációval együtt lettek, észtek. litvánok, ukránok, szlovákok stb. Jól megélnek az angolok a külföldiek munkájából. A 6,19 GBP-s órabér szerintem sem hangzik jól kinti viszonylatban viszont a semminél ez is több és ha jól beosztod még spórolni is lehet, a leárazásokon is sokat lehet spórolni.
Kíváncsian várom a pokol részletezését a cikk írójától. Egyébként örülök, hogy nemcsak rossz tapasztalatok vannak.
Megtörtént. 2013.01.15-e. Jegyzem ezt a napot, jelentem beindult, és jár a motor :))) Nagyon jó érzés, ennyi szenvedés után. Természetesen be kell állítani gyújtást, karbit, mindent még pontosan, de az már a következő lépés. Váltó is jónak tűnik, féltem/tünk az automata…..
jogtörpe 2013.01.17 12:07:57
Mint a rossz lelkiismeret, úgy üldöz engem a Puch. Ez az autó a legsötétebb lelkiismeretem fizikai megtestesítője. Egyetlen szerencsém vele - oly régóta lohol a nyomomban, hogy alig kellett ráköltenem. Nem viccelek, valamennyi közül a legelfeledettebb, legmellőzöttebb, ugyanakkor…..
jogtörpe 2013.01.07 19:25:49
@dr.oid: :DDDDD
Praxis Anyává válni 35 felett 2012.10.11 12:00:00
Mindennek megvan a maga ideje”,- tartja a mondás. Nincs azonban az a bölcs, aki minden tényezőt figyelembe véve - beleértve az egészségi állapotot, pszichés faktorokat, anyagi helyzetet és karriert - meg tudja mondani, hogy mikor a legszerencsésebb teherbe esni. Míg régen ferde…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
jogtörpe 2012.08.27 13:39:31
Eddig nekem is csak üres fejű, cicababának látszani akaró nyávogós HR-esekkel volt dolgom. A legmegdöbbentőbb az amikor meghív az önéletrajzod alapján állásinterjúra és taglalja a semmit, azaz fogalma sincs az állással kapcsolatos alapvető konkrétumokról, pl. munkaidő melyik szakban mikor kezdődik és végződik, szabadságolásról részletek, plusz túlóra pénz vagy normál órabérrel fizetik. Kérdezni a munkáról meg csak úgy lehet, ha folyton elnézést kérsz, mert nem vesz levegőt úgy hadarja a bemagolt maszlagot. Az öltözködés pedig ordenáré a mélyen kivágott felső miatt hiába nézel a szemébe a látókörödbe beleesnek a lökhárítóik, mert még a betanuló kollégáját is behozta ugyanolyan öltözékben (kínai piacos felsők). A másik dolog majd ha a 3 körös interjúban is megfelelsz addigra tud pontosabb adatokat. Az ember hazajön és átgondolja a hallottakat és megkérdezi e-mailben a munkára vonatkozó alapvető információkat. A válasz ismét maszatolás. Mire nyomatékosan felhívod a figyelmét
ezekre az adatokra szükséged lenne főleg külföldi munkavállalás esetén. Mire csörög a telefon és a HR-es úgy hadar megint,a stílusáról már ne is beszéljünk, hogy szóhoz sem jutsz, leszid mint egy ovist, hogy ő azt hitte szimpatikus neked az állás a hallottak alapján és ezek különben is olyan standard dolgok amikre ő honnan tudhatná a választ. Ha külföldre mennék dolgozni sok dolog nem standard az állással kapcsolatban hiszen a Te életed, nem mindegy miért hagyod el a családod (és esetleg az átverés miatt kulloghatsz vissza). Ezek után kaptam olyan külföldi állásinterjúztató partnert aki mindent tudni akart tán még azt is milyen az alsó ruházatom, megdicsérte az angolom, de ugyanakkor úgy csinált mint aki nem érti mit mondok ezek szerint ki kellett volna találnom milyen válaszokat szeretett volna hallani, pl. nem volt elég családon belül megoldjuk ki vigyáz a gyerekekre tudni szerette volna, hogy a Piri néni Piripócsról, vagy 17 órakor tart az állás interjú de holnap már utazni kellett volna külföldre. Volt egy mondata is: Kérdés: Normális vagy az interjú csak egy vicc. Nem mondok igazat, azaz hazudok. Végül berágtam és megmondtam azért mert külföldi nem beszélhet így velem. Jaj és kihangosította az interjú beszélgetésünket és ott röhögtek a háttérben az angolok. Újabb "fejmosást" kaptam a magyar HR-estől, mert megsértettem az angol interjúztató felet. Mire megírtam a történéseket a magyar félnek bevallotta jaj hát igen van egy fajta stílusa az angol félnek. Summa summárom nem véletlenül őt kaptam interjúztatónak. Leszűrtem a tanulságot, ha nem mondod el az összes magánügyed az angol félnek, amit ő még egy aktára is rávezet, akkor mint koszos kelet-európai ne akarj náluk dolgozni. Ha üldözési mániám lenne azt írnám két HR-es szövetkezett ellenem. Ehelyett nézem a pozitív részét ez az állás nem nekem való volt. De az angolok is diszkriminatív állásinterjúztatók, volt velük párszor dolgom.
jogtörpe 2012.08.27 13:44:40
Északon élünk 3 éves a blog 2012.04.07 02:03:00
    Hátizééé, elnézést, hogy megint nem voltam sokáig.Mondjuk egyrészt nem is  volt semmi érdekes, másrészt meg a lustaság ugyebár nagy úr. Közben megint eltelt egy év, 3 éves lett a napló.Na persze ezt nem  mostanában szoktam írni, hanem úgy februárban, de…..
Persze minden országnak kellenek hősök, nekünk is jár egy kistérségi Jack Bauer, aki megment minket a végromlástól, a terrorizmus pusztító szörnyetegétől, és persze a világot behálózó szervezett bűnözéstől. Mert ahogy az Egyesült Államok, mi is hadban állunk, sőt mi…..
jogtörpe 2011.10.07 12:48:32
@báró Csekonics: Lol tényleg a hátulmaradt szán :) + osonás előtt lerakott cuccát simán kinthagyta a gangon. Nem is hiányzott neki, van lóvé újat venni. (Hűtőn meg kazalban állnak a felszólítással spékelt befizetetlen csekkek.)
Több olvasónk megosztotta velünk egy-egy régi opeles élményét. Én is tartozom eggyel. Kölyökkoromban lakott egy család az utcánkban. Nagypapa, anyuka, unoka. Hármukra jutott két Opel Admiral, két Monza és egy gömbölyű Senator. Teszem hozzá, akkoriban még ritka volt a nyugati…..
 Előre föltetetik az ember kezét, széttetetik a lábát......És izomból tökönrugják.Eleve bűnözőnek nézik az összes köz- és kormánytisztviselőt, miközben elvárják, hogy eltartsák őket. Mármint a politikusok. Elvárják, hogy mosolyogva szopassuk az ügyfelet, miközben…..
Arra ugyan nem fordítanak kellő energiát a Tesconál, hogy a karácsonyi csomagolópapír valójában is annyiba kerüljön, mint amennyi ki van írva, de a szemfüles vásárlóknak azonnal visszaadják a különbözetet, egy kétszáz forintos ajándékutalvány kíséretében. A budaörsi…..
Igen, elhatároztuk magunkat, és úgy döntöttünk kicsit lejjebb költözünk a "civilizációba" . Szomorúan tesszük ezt, mert nagyon megszerettük ezt a barátságos kis várost, sok jó barátot szereztünk a helyi magyarok között és ilyen érintetlen természetet sem fogunk…..
Itt a kommandozentrale, online vagyunk újra. Aki azt gondolná, hogy az éjszaka végre eseménytelenül telt el, az keserűen csalódni fog. A reggeli bekapcsolás után csipogva jelezte a Nokiám, hogy üzenet érkezett, Csikós volt az: „Putgarden és Puttgarden két szép, észak-német tengeri város, kikötővel.…..
És kis mandulaműtét után végre egészséges krahácsolás hangzik a motortérből.   A sztori eddig: 1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész, 21.rész,…..
jogtörpe 2010.03.04 20:23:04
jogtörpe 2010.03.04 20:24:42
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
jogtörpe 2010.03.04 15:19:46
@PeterBlau: V8 rulez! kicsit vagy nagyot veszel (vennél)?
Belsőség Pre-vételi szorongások 2010.03.04 12:21:00
Elindultunk végre Sundsvallból - ami egyébként egy csodás városka – Domsjőbe. Éjjel ítéletidőben érkeztünk ide, az Insigniát több ízben hótolóként használtuk, valószínűleg pár órával korábban szakadt a hó. De ez csak másodpercekig tartott. A szállóhoz vezető úton konkrét hófal állta az utunkat, mert…..
jogtörpe 2010.03.04 12:57:15
@Alf: Hollandok és a skandinávok között fényévnyi távolság van kultúráltságban. Ezt mondják ők Európa cigányai. Voltam én is hollandban egy jónak mondott (írt) állólámpásért. Amikor a helyszínen hozzáértünk kiesett a bal fényszórója. Azt mondja erre a díler, hogy ad hozzá másikat x( Nem baj hoztunk mást.