Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magányos Farkas_

3 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajátos "műfaj" az internetes társkeresés, mert külön életstílust jelent: levelezéseket idegenekkel, rendszeres randevúkat olyanokkal, akikkel nem "természetes módon" hozott össze az élet és végül csalódásokat a "visszautasítások - nem tetszések - eltérő egyéniségek" képzeletbeli háromszögében. Akik…..
Magányos Farkas_ 2021.10.10 21:36:18
@Burgermeister: NEKED erről szól, az biztos. .. De én társat keresek. .. Szexre könnyen található partner. A komoly kapcsolat már sokkal nehezebb.
Elmagányosodott társadalomban élünk, nem kell hozzá társadalomtudósnak lenni, hogy észrevegyük. Az ismerőseim harmada egyedülálló, a legtöbben már évek óta, sőt, az egyedülállók nagy része már le is tett róla, hogy ez valaha megváltozik majd. Berendezkedtek az egyedüllétre. Sokan csak kényszerből,…..
A fejlett világban egyre gyakoribb az ún. gray divorce, az ezüst válás. Nem csak harmincas, negyvenes, hanem 50+-os házaspárok is dönthetnek úgy, hogy mégsem együtt folytatják. Sokak számára ez a pillanat akkor jön el, ha már úgymond kirepültek a gyerekek, és az eddig élettel teli fészek hirtelen…..
Magányos Farkas_ 2021.09.05 08:51:21
@Almandin: Nos, ... nekem nincs szerencsém. 49 évesen tök egyedül maradtam, a volt feleségem meg azonnal talált társat, akivel nagyon jól elvan. Én meg nem találok senkit. Egy éve próbálkozom. Mindig a férfi szívja meg.
Chapter 13: The Jedi A kirobbanó és élvezetes előző rész után izgalommal vártuk Ashoka Tano és az őt alakító Rosario Dawson élőszereplős bemutatkozását, kire a fejezet címe is utal. A The Jedi-t ismét Dave Filoni rendezte, s meg kell jegyezni, hogy a The Mandalorian pilot epizódjáért is ő volt a…..
Az online és hagyományos társkeresés is 40 felett, vidéki elvált férfiként még akkor sem könnyű, ha az embert nem tette tönkre a válás, ha maradtak életcéljai (pl szereti a munkáját és szoros a kapcsolata gyerekeivel is), ha elszánt abban, hogy újra párt találjon illetve ezek a dolgok életben…..
Egy bizonyos kor felett már minden férfi emlékszik a Simsonokra, melyekkel a 70-es, 80-as és 90-es években is hasítottak az akkori tizenévesek. Jómagam sem voltam kivétel. Alig 17 évesen, 1990-ben kaptam meg életem első Simson kismotorját, rögtön egy Electronic típust. (Jó, bevallom, előtte volt egy…..
Magányos Farkas_ 2020.11.19 12:43:40
@midnight coder: Egyetértek, a 80-as évek kismotor "piacán"csak a Simsonok értek valamit. Voltak barátaim, akik Komárt hajtottak (a kormányon váltva, a kuplungkarnál elfordítva a sebességváltót), voltak Verhovinásak és akadt olyan haver is, aki Rigát hajtott, mint a veszedelem. Meg ott voltak a Rometek is, amelyek közül a póni Romet volt még nagy sláger mini kivitele miatt. Nekem volt ceruza-tankos Babettám is egy rövid ideig, a Simson előtt. De aztán megkaptam az első 3 sebességes Szimómat (akkoriban így hívtuk) és kinyílt a világ. Felfúrás nélkül ment 50-el, akár 55-tel is, felfúrással vitte a 60-at, 65-öt. Szép korszak volt. :))
Magányos Farkas_ 2020.11.19 19:26:00
@midnight coder: Az S51 típusok közül a 4 sebességesek valóban mentek 70-el (80-al esetleg akkor, ha felfúrták).
Megjelent a második évad harmadik epizódja is, mely "Az örökösnő" (The Heriess) címet kapta Bryce Dallas Howardtól, aki mellesleg, annak idején az első évad negyedik részét is rendezte. A cselekmény teljes egésze a Mon Calamarik bolygóján játszódik, a Dac planétán, pontosabban a bolygó egyik…..
Nem vagyok orvos, de logikusan hangzik, hogy ha egy vírust többször is el lehet kapni, akkor az immunizálás kimondottan problémás lehet. Márpedig a híradások szerint az új típusú koronavírus kétszer vagy akár többször is megfertőzhet bennünket (ha ilyesmi eddig nem is volt túl gyakori). Az…..
Magányos Farkas_ 2020.11.14 21:14:00
@Vén motoros: Nem a néppel, vagy az orosz tudományos világgal van gondom, hanem a Putyin által létrehozott és bevezetett rendszerrel. Ez egy vezérközpontú diktatúra, melyben az egyet nem értőket, az elnöki parancsokat nem odaadással teljesítőket eltüntetik. Ilyen struktúrában, közegben és légkörben szerintem nem lehet szabadon alkotni és nincs valódi ellenőrzés sem, mert nincs aki akárcsak lassítani is merné az elnöki akarat érvényesülését. Mint az legújabb orosz harckocsi (Armata), melyet Putyin adott napra kért és nem mertek neki ellentmondani, aztán mivel félkészen ment a felvonulásra (a II. vh. szokásos győzelmi ünnepén Moszkvában) lerohadt.
Chapter 10: The Passenger Az évad első részének kirobbanó fogadtatása után magas volt a mérce, azonban ennél jobban ismerhetnénk a The Mandalorian dramaturgiáját. A sorozat rendszerint bizonyítja, hogy karaktereinek nem célja a világ, vagy a galaxis megmentése, hanem ráérősen kalandoznak változatos…..
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
Sajtószoba Miért jobb Biden? 2020.11.07 11:34:58
Előrebocsátom: nálam Trump akkor vágta el magát végérvényesen, amikor 2017 június elsején bejelentette az Egyesült Államok kiléptetését a nemzetközi klímaegyezményből. Eddig a bizonyos napig szimplán csak ellenszenves volt számomra, mint egy milliárdos családba született, öntelt és ostoba…..
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
Megnézhettük ma a második évad második részét is, mely a készítőktől a "The Passenger" címet kapta. Ezúttal kevesebb helyszínt és valamivel kevesebb harcot is kapunk, viszont új lényeket láthatunk és Mandó teljesen új helyszíneken bukkan fel. A sztori is egyszerűbb, a második rész előnye inkább a…..
Idén július 3-án az országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, mely iskolaőrök alkalmazását írja elő szeptembertől az erre kijelölt hazai köznevelési és szakképzési intézményekben. Jelenleg 491 ilyen oktatási hely került kijelölésre (ebből 203 szakképzési intézmény), melyekben az új tanévben a…..
Magányos Farkas_ 2020.08.09 17:47:28
@nincs1agy: Remélem elsőnek a te kölködet vágja majd pofán egy ilyen 8 általánost végzett iskolaőr. :) Rögtön véleményt váltasz majd :))))
Magányos Farkas_ 2020.08.09 18:15:11
@midnight coder: Hát most majd mindkettőre lesz esély: Lakatos-anyuka mellett az iskolaőr is pofáncsaphatja a kölködet! Tiszta nyereség, nem? :)
A magyarországi rendszerváltás időszakát, vagyis az 1987 szeptemberi lakitelki találkozótól az 1990-es, első szabad választásokig tartó időszak sajátos hangulatát leginkább maguk a "szereplők" tudják visszaadni, pontosabban azok a képek, melyeken a rendszerváltás "kulcsemberei" láthatóak. Ezekből…..
Magányos Farkas_ 2020.08.05 11:28:00
Blog. Egy vállrándítással is elintézhetnénk az egészet, miszerint elavult, ósdi. Azonban annak ellenére, hogy manapság már a videók és képek pörögnek, a blogok és így a blogolás, létezik. Feltehetnénk a kérdést, hogy mégis, miért jó, miért érdemes blogot vezetni? Nos, erre hoztam válaszként néhány…..
Magányos Farkas_ 2020.07.08 11:25:56
@Nightfallivy: Ha senki nem olvassa, amit írsz, az igenis kidobott idő. Számtalan nagy író alkotott asztalfióknak az élete egy-egy szakaszában és mind úgy emlékezett erre vissza, hogy elvesztegette az idejét.

Publicitást pedig két módon kaphatsz: az egyik az Index (már HA kitesznek) de ez azokon a huszonéves szerkesztőkön múlik, akik épp elbírálják cikkedet (vagyis ki vagy szolgáltatva nekik), vagy saját csatornákon építesz olvasóbázist (FB oldalakkal, csoportokkal), de itt holt biztos, hogy beleütközöl egy pár ezres plafonba, amin szint lehetetlen feljebb menni. Ez van.
Épp 79 évvel ezelőtt, 1941 június 22-én indult meg a Hitler vezette náci Németország hadseregének támadása a Szovjetunió ellen abból a célból, hogy az Arhangelszk - Asztrahán vonalat elérve ("AA line") és a Szovjetunió európai területeit elfoglalva térdre kényszerítse a sztálini kommunista államot,…..
Magányos Farkas_ 2020.06.25 20:59:29
@wantirna: Egyébként meg nem tudom miért T-34 ezel folyton 56 kapcsán, amikor köztudottan a magyar forradalomban debütált a T-55, vagyis élesben ott vetették be először. Ha akadt is T-34 a Forgószél hadműveletben, az elenyésző lehetett a T-55 -ösök mellett!
Magányos Farkas_ 2020.06.26 11:53:05
@wantirna: Én is ott voltam. Bizony Szerov keményen osztogatta a parancsokat. A kék ávósok meg zöld ávósok serényen segitettek bennünket aznap. De T34est nem láttam az őrhelyemről sehol. :)
Magányos Farkas_ 2020.06.26 12:04:50
@wantirna: Te csak tudod :)
Németh Endre, a Karakter blog rendkívüli és meghatalmazott ősmagyar referense, áttekintést nyújt az elmúlt évek legfontosabb kutatási eredményeiről az őshaza és eleink kutatása területén. Mit tudunk az Árpádok eredetéről? Lépjünk egyet vissza, és kezdjük azzal, hogy miért fontosak az Árpádok a…..
Chad Stahelski 2014-es vérengzősen cool akcióthrillere épp 6 éves, mely alkalomból érdemes kicsit boncolgatni a franchise (és a karakter) sikerét a címben feltett kérdésre is választ keresve. Tegyük azért gyorsan hozzá, 2014 óta készült már második és harmadik rész is szintén óriási sikereket…..
Magányos Farkas_ 2020.05.31 23:48:27
A Román Királyságot ugyan legyőzte az osztrák-magyar és német haderő, majd az 1918. április 24-én a Bukarest közeli Bufteaban megkötött béke szerint fegyvernyugvás volt hatályban a legyőzött románok és a győztes központi hatalmak között. Ezt a békét szegte meg a háború utolsó napján a Román…..
Az elmúlt hónapokban sok találgatás látott napvilágot arról, hogy mi lesz vajon az idei érettségikkel. A döntéshozók és a pedagógus-szakma is kettős presszióban volt kénytelen mérlegelni: egyik oldalon ott volt/van a felsőoktatás keltette nyomás - mely a magyar oktatási rendszer sajátossága miatt…..
Magányos Farkas_ 2020.04.19 20:37:06
@droid_: ne feledd: a SARS-CoV-2 a faszokat is megtámadja, meg a fidesznyikeket is. Mivel te mindkét csoportba beletartozol, dupla félnivalód van. :)))
Mindenki hallott már a "hős" forradalmárról, Fidel Castro segítőjéről és jobbkezéről, az 1953-1959 közti kubai forradalom nagy harcosáról, akinek arcképe - jellegzetes, szakállas ábrázata, szúrós tekintete - számtalan pólón szerepel és akit Kubában ma is nemzeti hősnek tartanak. A neve: Che Guevara.…..
Magányos Farkas_ 2020.04.12 08:48:29
@Ad Dio: Az "aberrált" meg az "elmebeteg" és a "hóhér" kifejezések akkor sem stimmelnek, ha ékesszólóan akarod szidni Guevarát. És nyilván a tömeggyilkos sem volt. De ha nem tudsz tárgyilagos lenni és objektív, tőlem versbe szedve is káromolhatod. Ha attól levezeted a veszkód. :))
Magányos Farkas_ 2020.04.12 08:49:28
Magányos Farkas_ 2020.04.13 19:30:54
@Ad Dio: És van persze hiteles forrásod is arra, hogy Che Guevara saját kezével ölt meg seregnyi civilt, újságírót, politikust, hivatalnokot. Meg persze nők megerőszakolása is van a rovásán. :) Hát hogyne. Csak éppen nem igaz. És bizonyítani sem tudod. Marad a gyűlölködő fröcsögés részedről. :) Ami komoly pszichés problémákra utal mellesleg. Amit Guevara állítólagos rasszizmusáról írtál már komikus. De jót röhögtem legalább. Az is valami, ebben a komoly világban 8és a mostani sötét időkben). Úgyhogy köszi! :))) :DDD