Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magányos Farkas_

11 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma is ugyanúgy gyűlölöm a feleségemet, mint a 4 évvel ezelőtti szétköltözésünk napján! Kontrollált és ellenőrzött érzés ez, nem heves és gyötrő, inkább afféle mélyen parázsló, kitartó és állandósult (életem szerves része, mint megszokott háttér, mely sosem változik). Valószínűleg halálomig fog…..
Társkeresőzésem megkezdése óta (2021 januárjától kezdődően) épp 28 hölggyel találkoztam, akik közül az első 20 kereken 1 esztendő társkeresőzésének volt az eredménye. A tényleges randevúk száma ennél magasabb, hiszen több hölgy esetében volt kettő vagy három találkozóm is. A randizgatás folytatása…..
Aki régebb óta - mondjuk 1-2 évnyi kísérletezgetést maga mögött tudva - próbálkozik továbbra is az internetes társkereséssel (like me) szerez némi tapasztalatot ezen a területen. Találkozik több tucat emberrel és ráébred arra, hogy alapvetően 7 társkereső típus létezik a nőknél. Ezek közül viszont…..
A "magányos farkas" kifejezés a filmtörténetben 1983-ban keletkezett, amikor megjelent, az akkoriban még csak 43 éves Chuck Norris híres akciófilmje az egyedül élő, kőkemény rangerről. (Lone Wolf McQuade, Magyarországon: Magányos farkas címmel). Később ezt a szókapcsolatot az egyedül élő férfiakra…..
Magányos Farkas_ 2022.10.16 02:19:54
@CicuDzsicu: Szép szavak, de ez természetesen csak idealizmus. Lehetsz te a lehető legőszintébb önmagadhoz, olykor akkor sem találsz társat. Bárhogy szeretnéd. Hogy miért? Ezernyi okból: például rosszak a társkereső oldalakra feltett fotóid, lakóhelyeden alig akad társkereső nő, nincs pénzed - időd szórakozóhelyekre járni vagy mindez együtt.
A 40 feletti internetes társkeresés nehéz "műfaj" a férfiak számára, mert kialakult jellemű, meggyökeresedett szokásokkal bíró, ezernyi kötöttséggel rendelkező (és ezért nehezen alkalmazkodó) hölgyekkel kell(ene) összehangolódnunk egy olyan közegben, mely feltöltött képekkel és kétdimenziós…..
Magányos Farkas_ 2022.05.31 12:02:55
@moonshadow: Ezt nagyon nincs így. Több magányos barátom is van, mind 40 feletti. Sajnos magam is magányosan élek. Az elhagyatottság érzése férfinél és nőnél is megtalálható. Az, hogy a nők nem szeretik a magányosságot mutató (vagy ezt sejtető) férfiakat egy dolog. Attól sajnos létezik ez a probléma sok férfitársamnál (és nálam is). Persze próbálunk tenni ellene. Részben ez a blog is ezt a célt szolgálja: megosztani a gondokat.
Magányos Farkas_ 2022.05.31 20:30:37
@moonshadow: Tévúton jársz. Én "rendben vagyok önmagammal". Ismerem értékeimet, hibáimat, szeretem önmagam és társfüggő sem vagyok. Erről a feleségemmel eltöltött utolsó 1-2 év teljesen leszoktatott. :) Szimplán magányos vagyok és peches a társkeresésben. Vagy ez így túl egyszerű? :) Néha pedig nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Néha azt jeleni valami, amit jelent.
Társkereső napló 500 nap magány 2022.05.11 11:28:40
Valószínűleg lesz 1000 majd 3 ezer, sőt majd idővel sajnos 5 ezer nap magány is (ami már kemény 13 évet jelent, de még így is mérföldekre van Gabriel García Márquez 100 év magányától), ám az 500 nap valahogy szakaszhatárnak érezhető. (Az ezredik nap, 2023 október 13-án különleges lesz.) Az 500 nap…..
Paracord A gazemberség érdemérem 2022.05.01 00:09:01
Már ilyen is létezik bizony: "Gazemberség érdemérem". Azok kapják, akik az ukrajnai háborúban különösen nagy gazemberségeket követnek el, leginkább civilek és védtelenek ellen. Alapja egy aktus: Vlagyimir Putyin április 19-én kitüntette és előléptette az Azatbek Omurbekov alezredes vezette 64-es…..
Magányos Farkas_ 2022.05.02 14:36:49
@bordon: Katyinban Sztálin végrrhajtói értelmiségieket is öltek nem csak katonatiszteket.
A posztban taglalt "társkeresés" csak komoly kapcsolatokra vonatkozik, az alkalmi dolgok nem tartoznak ide, azok talán majd egy másik poszt témáját adhatják a későbbiekben. A 40 feletti társkeresés teljesen másként "működik" mint fiatalon. Ebben a korban ugyanis - legyen szó férfiról vagy nőről -…..
Magányos Farkas_ 2022.05.01 19:40:53
@Argus_: Köszi a linket! :)
Magányos Farkas_ 2022.05.02 06:27:05
@inebhedj - szerintem: Pedig többen vannak. ... A 40-50 -es férfiak számát szerintem a 40-50 -es (vagyis ugyanolyan korú) nők számával kell összevetni. Igy lenne logikus, nem?
Magányos Farkas_ 2022.05.02 11:29:32
@Olasz Bazsa: Teljesen igazat adok neked. Másfél évnyi online randizgatás után. ... De mégis folytatja az ember, a remény miatt.
Az internetes társkeresés (fogalmáról: itt írok) sajátos tevékenység számtalan nehézséggel és buktatóval. Ha valaki elég sokáig csinálja, akkor kialakulnak benne bizonyos tanulságok. Nálam másfél évnyi aktív internetes társkeresés hozta meg ezeket az úgynevezett alapigazságokat a sok-sok levelezés…..
Sajátos "műfaj" az internetes társkeresés, mert külön életstílust jelent: levelezéseket idegenekkel, rendszeres randevúkat olyanokkal, akikkel nem "természetes módon" hozott össze az élet és végül csalódásokat a "visszautasítások - nem tetszések - eltérő egyéniségek" képzeletbeli háromszögében. Akik…..
Magányos Farkas_ 2021.10.10 21:36:18
@Burgermeister: NEKED erről szól, az biztos. .. De én társat keresek. .. Szexre könnyen található partner. A komoly kapcsolat már sokkal nehezebb.
A fejlett világban egyre gyakoribb az ún. gray divorce, az ezüst válás. Nem csak harmincas, negyvenes, hanem 50+-os házaspárok is dönthetnek úgy, hogy mégsem együtt folytatják. Sokak számára ez a pillanat akkor jön el, ha már úgymond kirepültek a gyerekek, és az eddig élettel teli fészek hirtelen…..
Magányos Farkas_ 2021.09.05 08:51:21
@Almandin: Nos, ... nekem nincs szerencsém. 49 évesen tök egyedül maradtam, a volt feleségem meg azonnal talált társat, akivel nagyon jól elvan. Én meg nem találok senkit. Egy éve próbálkozom. Mindig a férfi szívja meg.
Chapter 13: The Jedi A kirobbanó és élvezetes előző rész után izgalommal vártuk Ashoka Tano és az őt alakító Rosario Dawson élőszereplős bemutatkozását, kire a fejezet címe is utal. A The Jedi-t ismét Dave Filoni rendezte, s meg kell jegyezni, hogy a The Mandalorian pilot epizódjáért is ő volt a…..
Isten hozott a Keresőnapló blogon! Az online tárkeresés (fogalma: itt) és hagyományos társkeresés is 40 felett, vidéki elvált férfiként még akkor sem könnyű, ha az embert nem tette tönkre a válás, ha maradtak életcéljai (pl szereti a munkáját és szoros a kapcsolata gyerekeivel is), ha elszánt…..
Egy bizonyos kor felett már minden férfi emlékszik a Simsonokra, melyekkel a 70-es, 80-as és 90-es években is hasítottak az akkori tizenévesek. Jómagam sem voltam kivétel. Alig 17 évesen, 1990-ben kaptam meg életem első Simson kismotorját, rögtön egy Electronic típust. (Jó, bevallom, előtte volt egy…..
Magányos Farkas_ 2020.11.19 12:43:40
@midnight coder: Egyetértek, a 80-as évek kismotor "piacán"csak a Simsonok értek valamit. Voltak barátaim, akik Komárt hajtottak (a kormányon váltva, a kuplungkarnál elfordítva a sebességváltót), voltak Verhovinásak és akadt olyan haver is, aki Rigát hajtott, mint a veszedelem. Meg ott voltak a Rometek is, amelyek közül a póni Romet volt még nagy sláger mini kivitele miatt. Nekem volt ceruza-tankos Babettám is egy rövid ideig, a Simson előtt. De aztán megkaptam az első 3 sebességes Szimómat (akkoriban így hívtuk) és kinyílt a világ. Felfúrás nélkül ment 50-el, akár 55-tel is, felfúrással vitte a 60-at, 65-öt. Szép korszak volt. :))
Magányos Farkas_ 2020.11.19 19:26:00
@midnight coder: Az S51 típusok közül a 4 sebességesek valóban mentek 70-el (80-al esetleg akkor, ha felfúrták).
Megjelent a második évad harmadik epizódja is, mely "Az örökösnő" (The Heriess) címet kapta Bryce Dallas Howardtól, aki mellesleg, annak idején az első évad negyedik részét is rendezte. A cselekmény teljes egésze a Mon Calamarik bolygóján játszódik, a Dac planétán, pontosabban a bolygó egyik…..
Nem vagyok orvos, de logikusan hangzik, hogy ha egy vírust többször is el lehet kapni, akkor az immunizálás kimondottan problémás lehet. Márpedig a híradások szerint az új típusú koronavírus kétszer vagy akár többször is megfertőzhet bennünket (ha ilyesmi eddig nem is volt túl gyakori). Az…..
Magányos Farkas_ 2020.11.14 21:14:00
@Vén motoros: Nem a néppel, vagy az orosz tudományos világgal van gondom, hanem a Putyin által létrehozott és bevezetett rendszerrel. Ez egy vezérközpontú diktatúra, melyben az egyet nem értőket, az elnöki parancsokat nem odaadással teljesítőket eltüntetik. Ilyen struktúrában, közegben és légkörben szerintem nem lehet szabadon alkotni és nincs valódi ellenőrzés sem, mert nincs aki akárcsak lassítani is merné az elnöki akarat érvényesülését. Mint az legújabb orosz harckocsi (Armata), melyet Putyin adott napra kért és nem mertek neki ellentmondani, aztán mivel félkészen ment a felvonulásra (a II. vh. szokásos győzelmi ünnepén Moszkvában) lerohadt.
Chapter 10: The Passenger Az évad első részének kirobbanó fogadtatása után magas volt a mérce, azonban ennél jobban ismerhetnénk a The Mandalorian dramaturgiáját. A sorozat rendszerint bizonyítja, hogy karaktereinek nem célja a világ, vagy a galaxis megmentése, hanem ráérősen kalandoznak változatos…..
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
Sajtószoba Miért jobb Biden? 2020.11.07 11:34:58
Előrebocsátom: nálam Trump akkor vágta el magát végérvényesen, amikor 2017 június elsején bejelentette az Egyesült Államok kiléptetését a nemzetközi klímaegyezményből. Eddig a bizonyos napig szimplán csak ellenszenves volt számomra, mint egy milliárdos családba született, öntelt és ostoba…..
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
Megnézhettük ma a második évad második részét is, mely a készítőktől a "The Passenger" címet kapta. Ezúttal kevesebb helyszínt és valamivel kevesebb harcot is kapunk, viszont új lényeket láthatunk és Mandó teljesen új helyszíneken bukkan fel. A sztori is egyszerűbb, a második rész előnye inkább a…..
A magyarországi rendszerváltás időszakát, vagyis az 1987 szeptemberi lakitelki találkozótól az 1990-es, első szabad választásokig tartó időszak sajátos hangulatát leginkább maguk a "szereplők" tudják visszaadni, pontosabban azok a képek, melyeken a rendszerváltás "kulcsemberei" láthatóak. Ezekből…..
Magányos Farkas_ 2020.08.05 11:28:00
Blog. Egy vállrándítással is elintézhetnénk az egészet, miszerint elavult, ósdi. Azonban annak ellenére, hogy manapság már a videók és képek pörögnek, a blogok és így a blogolás, létezik. Feltehetnénk a kérdést, hogy mégis, miért jó, miért érdemes blogot vezetni? Nos, erre hoztam válaszként néhány…..
Magányos Farkas_ 2020.07.08 11:25:56
@Nightfallivy: Ha senki nem olvassa, amit írsz, az igenis kidobott idő. Számtalan nagy író alkotott asztalfióknak az élete egy-egy szakaszában és mind úgy emlékezett erre vissza, hogy elvesztegette az idejét.

Publicitást pedig két módon kaphatsz: az egyik az Index (már HA kitesznek) de ez azokon a huszonéves szerkesztőkön múlik, akik épp elbírálják cikkedet (vagyis ki vagy szolgáltatva nekik), vagy saját csatornákon építesz olvasóbázist (FB oldalakkal, csoportokkal), de itt holt biztos, hogy beleütközöl egy pár ezres plafonba, amin szint lehetetlen feljebb menni. Ez van.