Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sziget Online

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szentendrei-szigeten mindenki epertermeléssel foglalkozik. Vagyis majdnem mindenki, mert Csörgő István például az eperpalántákat egy évtizeddel ezelőtt szivárványospisztráng-ivadékokra cserélte fel. Évente öt tonna pisztráng nevelkedik a télen-nyáron 12-13 °C-os vizében. A séfek - Rácz Fogadó…..
„A termelőtől az asztalig” – ez a mottója a Rácz Fogadó konyhafőnökének, Csillik Gábornak. A jó minőségű alapanyagokat a környékről szerzik be, magyar termelőktől: az epret, a sajtot, a tejterméket. Még az Angus marha is a közeli réten legel. Csillik Gábor hitvallása szerint szezononként váltják az…..
Több mint 25 éve, hogy a Magyar család Tahitótfaluba letelepült, hogy itt folytassa a méltatlanul háttérbe szorított őshonos háziállatok génmegőrzését, tenyésztését. Magyar Házi termékek – közvetlenül a termelőtől! Termékeiket a Szentendrei-szigeten szabad tartásban tartott állatainkból, hagyományos…..
Egy szerencsés véletlennek köszönhetem, hogy szőlészből szőlész-borász lettem – mondja Mészáros Pál, a szekszárdi Mészáros pincészet megalapítója, a 2016. Év Bortermelője díjazottja. Állítja, ma könnyebb jó bort készíteni, mint régen, Szekszárd pedig bizonyos tekintetben Nyugat-Európa. Mészáros Pál…..
Lisicza családi borászat története egészen az 1800-as évek második feléig nyúlik vissza, ekkor kezdett a család szőlőt telepíteni máig meglévő helesfai területeikre. A jelenlegi sortimentükben megtalálható a reduktív és hordós érlelésű fehérborokat, mind a barrique-olt bordeaux-i fajtákat…..
Az etyeki Öreghegy lankáin gazdálkodó Haraszthy Pincészet mottója „A tradíció új ízei” A borászat a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva dolgoznak az etyek-budai borrégió legnagyobb földbirtokán. Úgy…..
KISOROSZI GASZTRO Csapramagyar 2019.01.21 17:13:25
Magyar Sörgyártók Szövetsége elindította Csapramagyar kezdeményezését, melynek célja, hogy a csapolt sör méltó helyre kerüljön a hazai sörkultúrában. Beszéljünk róla, ismerjük meg, és becsüljük meg még jobban ezt a töretlen figyelemmel és hozzáértéssel készült értéket! S hogy mi az, amitől ilyen…..
KISOROSZI GASZTRO A SÖRRŐL 2019.01.21 16:46:20
A több száz sörmárka közül szinte mindegyiknek ugyanaz a négy elem az alapanyaga. A maláta, a komló, az élesztő és a víz. Ezen alapanyagok fajtáinak kiválasztása határozza meg a kész sör jellegét, ízét, színét és erejét.Fotó: https://pixabay.com/ Maláta A sör legfontosabb alapanyaga a malátázott…..
“A vágyam egy olyan farm, ahol minden egymást élteti, szinte magától működik. Önfenntartó és a természetbe simuló” vallja Cselovszky Tamás a dunabogdányi Tölgyes Ökofarm tulajdonosa. Az ökofarmon készített szörpökben a gyümölcstartalom dominál, kíméletes pasztörizálással készülnek. Nem tartalmaznak…..
Olaszországi nyaralásaink alatt egy étterembe betérve nyugodt szívvel megrendeljük a ház borát, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy jó minőséget kapunk, jó áron. Itthon félünk egy étteremben rendelni a ház borából. Sokan úgy gondolják, a ház borát jobb messziről elkerülni, pedig a negatív…..
Jó pálinkát, jó embereknek! Ez a mottója a Harmatrázó Pálinkaháznak, ez Kisorosziban is igaz. Ceglédbercelen, a közel 400 hektáros gyümölcsösük közepén található pálinkafőzdében, saját termesztésű gyümölcsből, egylépcsős rendszeren készítik pálinkáikat, nagy odafigyeléssel és gondossággal 2009 óta.…..
A Kisorosziban lévő Rácz Fogadó és Étterem Bio fairtrade teákat kínál a vendégeinek. A fairtrade a hagyományos kereskedelem alternatív megközelítése, egy olyan transzparens kereskedelmi kapcsolat, amely párbeszéden és megbecsülésen alapul. Hozzájárul a fenntartható fejlődéshez azáltal, hogy jobb…..
Olaszrizling: Se nem olasz, se nem rizling. Pontos eredetét homály fedi – annyi tudható róla biztosan, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe. A Rajnai Rizlingnek csak névrokona, genetikai kapcsolat nincs köztük. Az Olaszrizling igazi helyét Közép-Európában találta meg, Magyarországon,…..
A minőségi kézműves sörök kedvelői számára jó hír, hogy a Kisorosziban lévő Rácz Fogadó és Étterem sörkínálatában megtalálhatók a HORIZONT sörök. Hidegkomlózott Lager ABV 4,5%, 11° B, 6 EBC, 25 IBU Könnyed cseh típusú lager, amerikai komlóval A hagyományos, világos lagersörök a világ legtöbb…..
A kávé világa nagyon hasonlít a borok világára. Csakúgy, mint a bornál a szőlő, az időjárási viszonyok és a borász szakértelme, a kávé minőségét is kávé fajtája, a mikroklíma, a talaj, a feldolgozás, és a pörkölés módszere befolyásolja. A Föld két különböző részén termesztett babkávénak és az…..
Sous vide libamell tökpürével és savanyított fügével Kisoroszi Rácz Fogadó, Étterem..
Kisoroszi, Rácz Fogadó és  Étterem „Fontos a helyi hagyományok újjáélesztése és a hazai beszerzésű alapanyagok használata”. Csillik Gábor séf..