Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Renovator

20 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Renovator Ilyen volt - ilyen lett 2020.11.22 18:28:00
Befejező cikkünkben egy kisebb képösszeállítással szeretnénk szemléltetni a lakás átalakulását. A rendelkezésre álló képek közül igyekeztünk ugyanarról a helyről egy-egy, az eredeti, a munka közbeni és a végleges (vagy majdnem véglelges) állapotot ábrázolót kiválogatni. A könnyebb tájékozódás…..
Renovator Az utolsó simítások 2020.11.15 18:35:54
A nyár során végre bekötötték a gázt, és üzembe lehetett helyezni a kazánt is. Nyár lévén fűtésre nem volt szükségünk, de a fürdéshez és mosogatáshoz való melegvízhez így már gond nélkül hozzájutottunk. Az előző cikkben részletezett beépített szekrény elkészítése után már megfelelő tárolóhellyel is…..
Renovator Építsünk szekrényt 2020.11.10 18:02:16
Az eddigiekben több képen is megfigyelhető volt, hogy a fürdőszobával szemben van egy hely, amivel a régi beépített szekrények lebontása óta gyakorlatilag semmit nem csináltunk, legfeljebb építőanyagok tárolására használtuk. Most elérkezett az ideje, hogy ezt is rendbehozzuk és megcsináljuk a saját…..
Renovator Ajtókeret házilag 2020.11.01 16:42:31
Az ajtók és az ajtókeretek cseréjét már a kezdetekben elhatároztuk, így azok kivétel nélkül kibontásra kerültek. A padlók burkolása után elérkezett az új ajtókeretek beszerelésének ideje is. A keretek keresése céljából több üzletet is végigjártunk, de azt tapasztaltuk, hogy gyakorlatilag csak…..
Renovator Díszkandalló építés 2020.10.25 16:26:49
A konyhabútor és a csempézés után a nappali és a hálószoba padlójának elkészítése következett. Ezt megelőzően viszont kitaláltuk, hogy a nappaliba építünk egy kandallót, amit dekorációnak szántunk, valamit a tűzterébe terveztünk helyezni egy, a helyiség fűtésére ugyan alkalmatlan, de látványos kis…..
Renovator Konyhakész állapotban 2020.10.18 18:44:57
A fürdőszoba után a konyha kialakítása következett a listánkon. Ez a konyhabútor beépítését jelentette, amit először bútoráruházból akartunk beszerezni. Rövidebb nézelődés és tanakodás után megállapítottuk, hogy a nevesebb áruházakban kapható, különböző modulokból összeállítható bútorokat nem a mi…..
Renovator Fürdésre készen 2020.10.11 17:47:48
A lakás falainak kifestése után elérkezettnek láttuk az időt a fürdőszobai szaniterek felszerelésére. Ez a kád, a mosdókagyló és a csaptelepek telepítéséből állt. Elsőként a káddal kezdtük, hiszen a mosdókagyló jelentősen akadályozta volna ezt a munkát a nagyjából 4m2-es helyiségben. A korábbi…..
Az előző cikkben felsorolt munkák után megkezdtük a falak előkészítését is festéshez. Ez alatt azt kell érteni, hogy minden felületet lecsiszoltunk, eltávolítva ezzel a régi festékrétegeket és velük együtt a szagokat, amik az elmúlt 30-40 évben beléjük ivódtak. A csiszoláson kívül több helyen le is…..
A burkolás befejeztével elkészültek és jóváhagyásra kerültek a gáztervek is, így tavasszal folytatódhatott a fűtésrendszer kialakítása. Ehhez a következő lépés a kazánhoz tartozó füstgázelvezetés kivitelezése volt. Alapvetően a korábbi vízmelegítőhöz hasonlóan a ház közös kéményébe szerettük volna…..
Renovator Burkolás házilag 2020.09.20 18:50:26
Miután a falon és a padlón kiegyenlítettük a felületeket, következhetett a hidegburkolás, amit a mellékhelyiségben kezdtünk, hogy minél hamarabb helyére kerülhessen a wc, valamint az egyik csaptelep, és a továbbiakban komfortosabban lehessen dolgozni. A burkolás egyszerűen felüdülés volt a korábbi…..
Renovator 2020.09.21 17:51:00
@eßemfaßom meg áll: Természetesen nem kötelező a használata, és nem lesz belőle probléma ha valaki kihagyja, de igyekeztünk minél igényesebben megcsinálni, így mi szükségesnek láttuk a felhelyezését.
Renovator 2020.09.21 17:58:34
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, valóban sok helyen látni azt a megoldást, hogy a 4 sarok közé teszik a keresztet. Szerintünk ez azért nem ideális, mert utána nem lehet kiszedni a kereszteket (tehát előbb-utóbb elfogy). Világosabb fuga alól pedig ki is látszódhat, vagy csak nem tapad rá rendesen a fugázóanyag és később, terhelés hatására könnyebben lepereghet róla.
Renovator Betonozás a negyediken 2020.09.12 16:06:57
A vakolás után nekiláttunk a betonozásnak. Ahogy, azt korábban bemutattuk, a misung réteg sajnos feljött a járólapok felszedésével, az aljzatban pedig néhol több centiméteres egyenlőtlenségek voltak. A felújítás során lebetonoztuk a fürdőszoba és a wc padlóját, a folyosót, illetve a konyhát. A…..
Renovator Vakolás gyorstalpaló 2020.09.03 18:09:47
Mint azt a korábbi cikkben bemutattuk a csempe leszedésével sajnos lejött a fürdőben, a wc-ben, illetve a konyha egy részében a vakolat is. Ugyan álmunkban sem gondoltuk volna, a lakásfelújítás kezdetekor, hogy a 4-ik emeleti lakásunkban majd vakolnunk is kell, de az élet mindig tartogat…..
Renovator Csövezés a lakásban 2020.08.28 20:49:53
Az álmennyezet felhelyezését követően végre sor kerülhetett a víz és fűtésrendszer cseréjére. A házban korábban konvektoros fűtés került kialakításra, amit egyrészt költség- és energiahatékonysági, valamint a rozsdásodó konvektorokat figyelembe véve biztonsági és esztétikai szempontok miatt jobbnak…..
Renovator Az álmennyezet - 2.rész 2020.08.20 17:01:13
Ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni a türelmet és a számos érdeklődést, amit a blog folytatásával kapcsolatban kaptunk. Az elmúlt két évben az életünk jelentős változásokon ment keresztül, így sajnos ideiglenesen meg kellett vállnunk a szeretett kis kuckónktól, a karrierünket pedig pár ezer…..
Renovator Harc a kátránnyal 2017.10.08 20:11:33
Az előző cikkünkben elhordtuk a levert vakolatot és a felszedett misungot, így egy nagyobb takarítás következhetett, hogy ismét összemocskoljuk az egészet valami mással. Azért, hogy utólag ne tűnjön teljesen feleslegesnek a takarítás felrakunk pár képet a „tiszta” lakásról. Miután már nem…..
Ahogy az előző részben olvashattátok, megszabadítottuk a falakat és a padlókat a kerámia burkolatoktól. A következő feladatunk ezeknek a sittes zsákba pakolása volt. Sittes zsákot (erős fekete/szürke fóliából készült zsák) bármelyik barkácsáruházban vagy gazdaboltban be lehet szerezni elenyésző…..
Renovator Első lépések - bontás 2017.09.24 13:14:00
Első munkafolyamat a bontás volt. Ugyan ma nagyon divatosnak számít a kisméretű fekete-fehér kockás „retro” járólap, de mi igyekeztünk minél hamarabb megszabadulni a régi iskolai menzák hangulatát idéző stílustól. Az áram visszakapcsolására csak 2 hét után került sor, így a nagy lelkesedésben kézi…..
A lakás egy 4 emeletes, a ’80-as években, csúsztatott zsalus technológiával épült házban van. A lépcsőházba belépve már sejthettük, hogy milyen állapotok fogadnak majd bennünket, a sajtos párizsira emlékeztető járólapot és a lépcsők szélén letaposott barna PVC csúszásgátlókat látva. Pozitívum…..
Renovator Bevezetés 2017.09.17 09:00:00
Pontosan egy éve kezdtük el 4. emeleti lakásunk felújítását, aminek hamarosan a végére érünk. A felújítás során, a nyílászáró- és az elektromos vezetékek cseréje, valamint a fűtés korszerűsítésén kívül mindent mi csináltunk, így hatalmas tapasztalatra tettünk szert,…..