Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a fej nélküli ember

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már itt vannak az ünnepek és mindenki karácsonyi dalokkal ijesztget, akkor a tegnapi Punkkarácsony után vessünk egy – persze a teljesség legcsekélyebb igénye nélküli – pillantást arra is, hogyan viszonyul ehhez minden könnyűzene alapja, a blues. Vajon mivel készül az…..
a fej nélküli ember 2012.01.02 12:13:58
Mivel a Bazmeg című eposznak megvannak a címzettjei, gondoltam hozzájuk is eljuttatom a nótát. A Facebookon bejelöltük az összes parlamenti pártot a vezéreikkel egyetemben, majd postoltuk a klipet az üzenőfalukra. Aztán vártuk mi fog történni. Ha te is tudni szeretnéd, nézd meg a…..
SF.blog Darth Vader a melegek ellen 2011.04.28 12:00:00
Sokan ismerik valószínűleg Martin Ssempa világhírű videóját. Az ugandai illetőségű lelkész szent missziójának tekinti a homoszexualitás elleni harcot, és politikai programjában egyes súlyos esetekben akár halálbüntetést vagy kényszermunkát is javasol azok ellen, akikről…..
a fej nélküli ember 2011.05.10 07:33:12
Ez egészen idáig volt vicces:

www.avaaz.org/en/uganda_stop_homophobia_petition/?cl=1054511423&v=9041

"thousands of Ugandans could face the death penalty -- just for being gay. On Wednesday, Parliament may pass a law that punishes homosexuality with death – we have 48 hours to act."
Április 11-én, a költészet napján sci-fi versíró pályázatot hirdettünk. A hivatalos eredményhirdetés jövő héten kedden várható, addig azonban megkérjük a közönséget is, hogy ehhez a bejegyzéshez kommentben szavazzon  a korábbi  posztban szereplő versek közül az…..
a fej nélküli ember 2011.05.03 18:31:30
a fej nélküli ember 2011.05.03 18:34:39
Ma van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy sci-fi versíró pályázatot hirdetünk. Írj kommentben egy szonettet és megnyerheted Jean-Claude Dunyach…..
 Játsszunk, de gondolkodjunk! Tele van a város egy olyan játékot hirdető plakáttal, amelyben azt ajánlják fel, hogy modellezzük le, milyenek leszünk 20-30 év múlva, ha megtartjuk jelenlegi étkezési és mozgás kultúránkat. Viccesnek tervezték, mert ismert embereket…..
hogyvolt VV4 - 4X115 2011.04.11 14:45:00
Ha az új átok az, dicsérjen téged Alekosz, akkor az elismerés új fokmérője tegnaptól az, említsen meg téged a felkonfban Balázs. Laci azóta jól van, bulizik és mindenkinek mutogatja a zárójelentését, hogy semmi baja, ezt mindenki tegye el oda, ahova akarja. Egyébként meg…..
Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy ellátogathattunk az ország legnagyobb bicikligyárába, a némi átmenetekkel, de mégis 80 éve működő Csepel üzemébe. A XXI. kerületben önálló városrészt alkotó, mégis elszigetelt Csepel Művek területére bárki besétálhat, de…..
Assange a kiszivárogtatásokkal egy jobb, transzparensebb és igazságosabb világot szeretne: egy világot titkok nélkül. A baj csak az, hogy ez egy rendkívül ostoba utópia. A világsajtó még mindig az amerikai diplomáciától származó dokumentumokon csámcsog, melyeket Julian…..
a fej nélküli ember 2010.12.10 13:40:22
Ron Paul : Lying is Not Patriotic
www.youtube.com/watch?v=ywoInPNXZJk

The WikiLeaks documents challenge the entire corrupted relationship between media and political elites.
www.abc.net.au/unleashed/42042.html
Pamacs és penge Dreszmann 2010.11.24 08:30:00
 Flasi bá'-tól kaptam egy öreg, csupasz, befejezetlen, valószínűleg rontott pengét. Ő is úgy találta valamikor, még az édesapja dolgai között. – Dreszmann Karcsi bácsitól való – mondta –, még ismertem az öreget, a Corvin köz mellett volt az üzletük.…..
w Sanghaj, Borsod 2010.11.11 06:10:00
Két érdekes adat. A több mint félmillió magyar munkanélküli legalább kétharmada érettségizetlen, ezek legalább fele csak általános iskolát vagy azt sem végzett. (Vannak pontos számok a statisztikákban, de ebben a műfajban a hibahatár jelentős.) A másik: 76 800 forintra…..
Pamacs és penge 5-7-5 2010.11.09 16:00:00
 Villányi László József Attila-díjas költő. A haiku is kedvelt műfaja, s e hagyományos japáni versformában született, borotva-ihlette költeményeinek pedig természetesen itt a helyük. A szerző kedves engedélyével.   Három haiku  Újjáteremti…..
  Az ipari katasztrófa kapcsán csak kibontakozott egy olyan ideológiai vita, amelynek során az emberi hülyeség végtelensége és határtalansága újra manifesztálódhatott végre, mert már ugye nagyon hiányzott ez az élmény. A kormány állami ellenőrzés alá vette azt a…..
a fej nélküli ember 2010.10.13 12:04:22
Ha valaki nagy leleplezésre számít, minden bizonnyal csalódni fog. Könnyen lehet, a MAL tényleg minden jogszabályt betartott, minden ellenőrzésnek megfelelt. Csak éppen... (Fotó: Pörneczi Bálint/AFP) A közvélemény az iszapkatasztrófa után a felelősök megnevezését várja. És…..
a fej nélküli ember 2010.10.11 11:41:11
A hatékony civilkedéshez kell olyan munkahely, ami mellett marad idő és energia másra is; olyan fizetés, hogy ne csak a hónap túlélése anyagilag foglalja le a családot; önzetlen szervezők, akik a vállukon viszik az ügyet; sikeres kedvcsináló példák. (Az okos embereket és nem elsősorban szervilis munkaerőt nevelő közoktatást már csak zárójelben mondom.) A kolontáriak hiába akartak volna eddig civilkedni, ha összefogva se tudnának felfogadni szakembereket és ügyvédeket az ügyük védelmében. Jött volna a sötétzöldezés; szóba nem állás; elegendő méretű (bekerül a tévébe) demonstráció esetén a meghallgatás, de álláspont leszarása; kikényszerített jelenlét esetén a megállapodásokkal teljesen ellentétes döntések, annyiban nem hagyva évekig húzódó eredménytelen pereskedések, a civilek egyenkénti zaklatása és fenyegetése stb. Kinek van erre ideje és energiája, hogy a rothadó fásult bürokratizmussal, korrupt helyi kiskirály politikusokkal és szakértőkkel, a dilettánsozó, csípőből hülyéző dilettánsokkal, a maffia-módszerekkel, a kisebb országokat felvásárolni képes tőkéjű lobbierővel megküzdjön? Amikor történik is ilyen csoda itthon, amögött rendszerint egy-két zseniális ember áll, akik beleszakadnak az ezzel járó munkába, cseppnyi részsikerekért.

Nehéz megmondani, hogy jót tenne-e az országnak, ha nem csak a könyvtár szakosok szervezkednének, hanem a munkások is (a "majd vki elintézi" vagy "úgysem lehet semmit csinálni" helyett), mert az egyszeri embernek nincs türelme ezeket a lépcsőfokokat megmászni, valószínűleg inkább lerántanák az emeletet (erre is láttunk már példát). Amiről megint csak nehéz eldönteni, hogy noha a jelenlegi "elit" a családjukon kívül senkinek nem hiányozna, érdemes lenne-e megint újrakezdeni? Jutnánk-e valamire? Svájc, Ukrajna, vagy Bolívia lenne-e belőlünk?
Szvsz az ország adott a fidesznek 4 évet, ami után nem mondhatják majd, hogy nem volt lehetőségük az elképzeléseiket megvalósítani, és ha ezután sem látszik majd, hogy haladna valamerre az ország, akkor lehet konzerveket halmozni, vagy nyelvet tanulni.
Tegnap, azaz 2010. szeptember 14-ére rendőrségi kihallgatásra kapott idézést a www.tozegto.freeweb.hu kezelője dr. Kriska György, az ELTE biológusa. Az AUCHAN MAGYARORSZÁG Kft. rendőrségi feljelentést tett a honlapon szereplő ál-reklámújság miatt. Rágalmazás és…..
Még egyszer köszönjük, hogy nem épült meg Budapesten a Miki-féle pontonhíd! Csak elképzelni lehet, mitől menekültünk meg. A 86-os főút Magyarország nyugati részén húzódó észak-déli irányú, óriási teherforgalmat bonyolító, siralmas állapotban lévő, sok lakott területet…..
a fej nélküli ember 2010.08.30 09:52:44
@Spiritmonger: hát nem? hát de! /thread
Az ausztrál zöldek olyanok, mint a dinnye: kívül zöldek, belül vörösök – írta George Pell bíboros, Sydney érseke a közelgő, augusztus 21-i ausztrál választások alkalmából megjelent cikkében, amelyben arra figyelmeztetett: a zöld etikát arra találták ki, hogy…..
Uganda csodálatos ország, most már van saját Rambo filmjük is. A film összetett történettel rendelkezik, de van benne minden: dzsungel, CGI , helikopter, vér. Uganda én így szeretlek!   ..
a fej nélküli ember 2010.08.04 08:58:44
@don brada: Választhatták volna valami izgalmasabb tag egy napját is. Túl sok benne a romantika, és nincs elég harci jelenet, uncsi.
Pilu Death Valley 2010.07.24 13:47:00
 Zűrös ez a hétvége. A hajnal a főtéren ért, ahogy egy padon kortyolgatom ezt a lónyál ízű dobozos kávét. Tekerek hozzá egy cigit, imitálva a napi rutin első szertartását, miközben kisült agyam kósza gondolatai között próbálok fonalat találni. Bámulom a várost,…..
a fej nélküli ember 2010.07.25 10:02:54
@bruce1:
+1

Pilunak meg -1.

Nem haldoklunk, mi így élünk :)

De komolyan. Ha meg lehetne élni a lángososból és a bicikli kölcsönzésből, akkor hidd el, hogy lenne mindkettő. Mindenhol rossz a helyzet, és nem itt a legrosszabb. Nekem Siófok mint példa, egyébként sem talált. Ha a Balaton környékén szeretnék nyaralni, vagy pláne élni, biztos nem Siófok jutna az eszembe, sokadik helyen sem. Elhiszem, hogy ha leugrassz hétvégén, unalmas egyedül űcsörögni, de én meg ilyen nyugalmas környezetben szeretek sétálgatni a családommal.
a fej nélküli ember 2010.07.25 13:54:16
@floorwalker:

Csak óvatosan az idegen szavakkal, mert aztán ez lesz belőle, hogy nem olyan értelemben használod őket, mint amit jelentenek.
Szeged nem volt, hanem nincs. - mondta állítólag Ferenc József az árvíz sújtotta Szeged megtekintése után borzalmas magyarsággal. Mindenesetre az tény, hogy a város mai arculatához nagyban hozzájárult a Tisza kiáradása, hogy gyakorlatilag a semmiből kellett felépíteni a…..
Kerékagy Zsákban gyerek 2010.06.30 15:34:00
Vagyis hogyan jut el az óvodába egy hajtipajtigyerek. ..
a fej nélküli ember 2010.07.01 05:43:13
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Ez tényleg így van, hihetetlen agresszívek. László János ketrecharccal készül tárgyalások előtt, Kürti Gábor meg minden reggel szétfejel 10 vasbeton kockát, hogy lenyugodjon egy kicsit és ne essen senkinek bántódása. Sőt még olyat is olvastam a cm fórumon, hogy ... ja nem, várjál, az nem kapcsolódik a témához.

Hihetetlen mennyi tájékozatlan, ráérő ember van, aki ugyanakkor csak kommentelni ér rá, a félretájékoztatáson kívül, tájékozódásra már nem jut energia.