Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katalin Kolossy

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl hidegben megfázunk, de a túl melegre fűtött otthonok is árthatnak az egészségnek...
Egyetlen elem megmutathatja, hogy a kormányzat komolyan gondolja-e...
Katalin Kolossy 2020.04.27 02:16:02
A zsúfolt, sokszor koszos iskolákban valóban gyorsan terjed bármi. Most januárban tán a hírekben is benne volt, hogy egy iskolában egy hányós vírus a gyerekek 80%-át kiütötte néhány nap alatt, be is zárták a sulit 3 napra, elég sokan kórházba is kerültek infúzióra, most képzelhetitek a kórházat ebben a helyzetben, valószínű be sem engednek a gyerekhez látogatni!!! Én inkább az ilynektől tartok, április-májusban még elég gyakoriak a hányós vírusok.
Nekem egy 4-es és egy 5-es gyerekem van, akik a vírus előtt gond nélkül hazajöttek délután egyedül amíg én dolgoztam. De azért az egész napos otthonlét tanulással az más. Főleg ha egy laptopon kell osztozniuk, mert a legtöbb feladathoz kell a Word, a telefon nem elég. 3. napon a szomszéd hívott a munkahelyen, hogy hallja hogy a két gyerek már ölre megy, nehogy baj legyen. 4. naptól kezdve fél óránként hívogattak, hogy ebbe segítsek, abba segítsek, tesó megette a kajáját, bántja a tesó, elvette a laptopot, így ő nem tudja megírni a feladatot. Ja, egyedülálló anya vagyok. Szóltam a főnökömnek, hogy otthonról szeretnék dolgozni, mert ez így nem ment.
És igen , én is félek a tűztől. 5 éve lakunk panelben 8-on, és most Húsvétkor volt a 3. tűzeset a házban. Ezt egy gyerek nem tudja egyedül kezelni. Nálunk kétfelé lehet menni a lépcsőházban, és most én sem tudtam hogy melyik lenne jobb, mert nem tudtam hol lehet a tűz, a füst szag még most is az orromban van. Sajnos a panelek a rossz elektromos hálózat miatt nagyon tűzveszélyesek lettek. A drága szigetelés helyett, ami 60 év alatt térül majd meg, inkább az elektromos hálózatatot újították volna fel itt a mi házunkban -de ez más téma.
Gyakran merül fel sportgazdasággal foglalkozó témáknál, hogy az államnak egy árva fillért sem szabadna élsportra költeniük, ellenben a tömegsportot maximálisan kellene támogatniuk. Ezek szép gondolatok, és részben egyet is lehet érteni velük, hiszen hiába nyerünk lakosság arányosan több olimpiát,…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Cím! Véletlenül kerültem a blog-os oldalukra, ahogy éppen bárányhimlős cikkek után kutattam.   Megpróbálok rövid lenni. 5 éve egyedül nevelem a két gyerkőcömet (14 és 8 évesek jelenleg). Én bölcsődében dolgozok…..
Katalin Kolossy 2020.03.08 00:02:41
@Őrült Ló Nagyfőnök:
1.A bárányhimlő- mégha a beteg jól is van-fertőző, ezért iskolába nem mehet a gyerek addig amíg nem kap egy igazolást, hogy már nem fertőz, ez van akinél 2 hét. Sokszor szövődmény is kialakul, amikor is kórházba kerül a gyerek.
2. 8 éves gyerek nem maradhat egyedül otthon, ha a gyámügy megtudja egy szomszédtól vagy bárkitől, el is vehetik az anyától a gyereket.
3. A 14 éves is átlagban 3-4 körül ér haza, így ő sem tudna vigyázni a kicsire.
4. Ha az anyát az orvos beteg gyerek jogán írja ki, az GYÁP lesz, amibe a munkáltató egy fillért sem fizet!!! Az anya a TB-től fogja megkapni a fizetése 70%-át.
A Tízperc iskolablog immár hagyományosan kér fel neves oktatási szakembereket, hogy véleményezzék, elemezzék, mi történt az elmúlt egy évben az oktatás területén. 2019 sem volt éppen eseménytelen: a magántanulói státusz helyett egyéni tanrendet kell igényelni, szigorodik az beiskolázás 6 éves…..
Katalin Kolossy 2019.12.29 20:13:32
@midnight coder: így ilyen formában baj van vele sajnos. Nyilván nem agysebészeket kell képezni a leszakadt rétegekből, de hozzá kellene, hogy jussanak normális tanuláshoz, hogy legalább a kitörési lehetőség meg legyen, mert az olló tovább nyílik.
Az összeszerelő munkával az a baj, hogy bizonyos régiókban nem lehet belőle megélni normálisan, alapszintem sem. Főleg ha egy családban csak az apa tud dolgozni, mert kisgyerek van, abból nem lehet egy családot eltartani, és máris kezdődnek a problémák. Egy iskolázatlan egyedülálló anya még rosszabb helyzetben van. A munkahely ahol el tud helyezkedni, mint gyár, pékség, takarítás, mosogatás, kivétel nélkül 3 műszakos, vagy éjszakai és hétvégi is. Az oviba nem lehet hajnali 5-re bevinni a gyereket, anyának ugyanis még 1 órát buszozni kell, hogy 6-ra beérjen a gyárba, az éjszakai műszakról nem is beszélve. És ez még egy jobbik eset, mert vannak helyek ahol még többet kell utazni a gyárba és az óvodába is.
Sok képzetlen gyerekes anya ezért nem tud elmenni dolgozni a családok évében Magyarországon. Tőlünk is szegényebb országokban ahol még segély és családi pótlék sincs, ezt úgy "oldják meg", hogy bealtatózzák a gyereket, és otthon hagyják "aludni" hogy az anya is tudjon dolgozni. Remélem, hogy azért mi nem fogunk idáig eljutni.
Az emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nemrég egy sajtótájékoztató kijelentette: augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre. Ezután persze minden portál lehozott egy dupla családi pótlékról szóló cikket valami hangzatos…..
Katalin Kolossy 2017.08.23 10:38:00
Katalin Kolossy 2017.08.23 22:28:32
@metal: @Dorottya Veres: A tanító néni azt mondta, hogy nem tud úgy tanítani elsősöket, hogy "gyerekek aki saját könyvből dolgozik az karikázza be, a többieknek nem szabad" Mellesleg elsőben minden szülő azt mondta, hogy akkor inkább kifizeti az új könyvet. Engem az zavar, hogy a "reklám" miatt akinek nincs gyereke tényleg azt hiszi, hogy de jó ez a kormány ingyen adja a könyveket. És sorra csodálkoznak rá az ismerőseim akinek elmondom, hogy hát mégsem.