Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Időmérő

77 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a Montblanc bő tíz éve úgy döntött, vége a finomkodásnak és ideje rárúgni az ajtót a felsőbb kategóriás luxusórák szegmensére, az acélbetétes bakancs, ami azt a bizonyos ajtót betörte, történetesen a Nicolas Rieussec Chronograph volt. A Montblanc ezt tette meg a lándzsa hegyének, amivel…..
A Montblanc Star Legacy egy nyugodt, visszafogott, mégis népszerű kollekció, ami valahogy mindig is sikerrel bújt meg a felkapott BaselWorld és SIHH hírek mögött... Mintha csak arra várt volna, hogy az átlag user betévedjen egy órás boutique-ba, ahol néhány perc nézelődés után, a tökéletes…..
Na jó, azért nem annyira büdzsé-barát, mint a japán konkurencia legjobbjai (Seiko SKX, Citizen Promaster és még sorolhatnánk), de svájci mércével igenis impresszív a Mido Ocean Star Diver 600 ötszázezer forint alá várható árávál. A lényeg, röviden: a nagy számok (és rendkívül robusztus felépítésű…..
Kék és szürke és titán, mi az? Jelen esetben a Panerai Luminor Submersible Chrono "Guillaume Néry" kiadása, mely a Panerai keresztségben a PAM982 modellnevet kapta. Míg a Panerai Luminor, jellegzetes koronahídjával, robusztus párnatokjával, olasz haditengerészeti és különleges alakulati múltjával jó…..
"The Longest Flight" avagy a leghosszabb repülőút. Bár az IWC Pilot's Watch Timezoner Spitfire Edition "The Longest Flight" óra nevében ez arra az érdekes Spitfire-renovációs és világkörberepülős projektre utal, melyet az IWC is támogat, a legtöbb meglévő és leendő IWC-tulajnak valószínű inkább az…..
Olykor megesik, hogy elgondolkodunk: miért nem készül több olyan nagy-márkás óra, ami kielégíti az épp dívó trendeket? Rendre a pici, független márkácskák képesek erre, mert ők elég agilisak ehhez. Na, most itt a tökéletes kivétel ami erősíti a szabályt: az IWC Pilot's Watch Chronograph Spitfire…..
Az "All Black" láz az Hublot-tól indult, legalábbis a luxusórák terén biztosan – ez történelmi tény. Mostanra azonban többeket elragadott a láz, vagyis inkább a teljesen fekete órák váratlanul összetett üzenete. Egyrészt: ha minden fekete az órán, az Hublot értelmezése szerint (amivel persze…..
A Cartier nagymestere az egyszerű formáknak... Formáknak, amíg egészen addig tűnnek egyszerűnek, amíg nem szánunk rá 30 másodpercet, hogy fogjuk egy papírt, tollat, és próbáljuk meg magunk is lerajzolni ugyanazt az alakzatot. Nem vicc... Akinek a szombati munkanapjába, "home office"-ába belefér,…..
  Tudatosan vagy tudat alatt, de kétségkívül sokan választunk olyan termékeket – autót, telefont, órát, ruhaneműket, miegymást –, amiket lényegesen megterhelőbb felhasználási körülményekre terveztek, mint aminek mi valaha is a közelébe fogunk kerülni. Tesszük mindezt azért, hogy hétköznapi életünk…..
A közelmúltban megjelent az MB&F Horological Machine No. 9 ‘HM9’ Flow, a Max Büsser & Friends nevű apró, de nagy hangú és még nagyobb népszerűségű cég 9-ik "Horological Machine"-ja, avagy "Időmérő Gépezete." Íme! Aki most találkozik először a márkával, annak biztosan kultúrsokk ez az óra…..
A Breitling sokáig szinte kizárólag a feltűnő, nagyon technikás kollekcióira és modelljeire koncentrált a – nem is annyira – közeli múlttól kezdve egészen tavalyig. A jelenségről részletesebben beszámoltunk az új Premier B01 Chronograph cikkünkben itt, valamint a Premier Chronograph (7750)…..
Kicsit furán sikerült ezt a névválasztás dolgot kivitelezni a Breitlingnél: nemrég beszámoltunk a Premier B01 Chronograph 42-ről, most pedig itt a Premier Chronograph 42mm... A különbség? A manufakturális B01 szerkezet hiánya, vagyis a Breitling Caliber 13-mal, egy Valjoux 7750-essel való…..
A Breitling Premier egy régi-új kollekció. Régi a neve és az inspiráció miatt, új minden egyéb okból eredően. A márka irányítását kerek egy éve átvevő Georges Kern – aki bő 15 évig volt az IWC Schaffhausen igazgatója és modernkori átalakítója – folytatja a Breitling régóta időszerű átalakítását,…..
Illusztris, 13 ezer négyzetméteres új manufaktúrába költözött az IWC Schaffhausen gyártási részlege. Hogy miért csak az? Nos, mert a végső összeszerelés – ahol a szerkezet és a tok illesztése és nyomáspróbája történik – továbbra is az (immár "régi") épületben van, a menedzsmenttel együtt, ettől az…..
Azta! Az új Frederique Constant Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture nem csak a márka eddigi legösszetettebb, de a "magas komplikációjú" órák szegmensének egyik legjobb ár/érték arányú órája... Nem is csoda, hogy ez a négy új modellváltozat a Frederique Constant 30-ik évfordulós meglepetése,…..
Sajnos nem villanthatják meg tudásukat olyan gyakran, mint mi, órakedvelők szeretnénk, de attól még tény, hogy rengeteg kiváló mérnök dolgozik a svájci óraipar eldugott szegleteiben, a nyilvánosságtól távol. A Longines-nél is így megy ez: órás- és tech guruik előbb megalkották az évi +/-5 másodperc…..
PAM 795, PAM796, PAM797: milyen figyelmesek voltak (végre) a Panerainál: három, egymást követő referenciaszámú modell érkezett az őszi újdonságok sorát erősítendő. A Panerai Luminor Marina, avagy a sokak szemében a "Klasszikus Panerai" megjelenést képviselő modellek közül 2, a PAM795 és PAM797…..
Nem vicceltünk, amikor azt mondtuk, vége a nyári szünetnek! Nem egy, nem kettő, hanem öt friss, konkrétan mai bejelentés érkezett a Paneraitól, lássuk most az első kettőt! Nem vagyunk stílusguruk, de azért a következőt megkockáztatjuk: az Art Deco olyan, mint a jazz: a legtöbben vagy nagyon…..
Vége a svájci órások, és velük együtt a mi tradícionális augusztusi nyári szünetünknek is... Itt a szeptember és vele együtt beindul a jövő nyárig tartó óraipari pörgés! Még az év végéig is számos újdonság várható, utána januárban rögtön SIHH, márciusban BaselWorld – már ami maradt belőle, de erről…..
Ha Zenith akkor El Primero, ezt a mantrát ismeri minden kezdő és harcedzett Órakedvelő. Amivel a márka jó ideje küzd, változó sikerrel, az a korábbi, nem-El-Primero kollekciók feltámasztása. Szerencsére ez egy felívelő megvalósításokkal teli feladat, amiben egyre több és több sikerét leli a gyár az…..
Amikor néhány éve a Breitling először bemutatta az Exospace B55-öt, mondhatjuk, hogy elsők között gondolta újra az okostelefon és karóra kapcsolatát: előbbit alárendelte utóbbinak, és nem fordítva. Tehát míg a legtöbb okosóra szinte semmit nem ér a hozzá társított telefon nélkül, addig az Exospace…..
Előző cikkünkben az új, 150-ik évfordulós Portugiesert mutattuk be, úgyhogy, stílszerűen, folytassuk egy másik tipikus IWC kronográffal: íme az IWC Pilot's Watch Chronograph "150 Years". Fontos különbség, hogy míg a Portugieser kettő (aztán végül három) változatban érkezik, addig ez a Pilot "csak"…..
WOW. A hazánkban is okkal népszerű IWC Portugieser Chronograph (amit nemrégiben nevezett át a márka a korábbi Portuguese megjelölésről) 2018-ra kapott két egészen fantasztikus új kiadást fehér-kék és kék-ezüst kombinációban. Ők a 27 új (azóta egyébként 29) 150-ik évfordulós modell. Mindről (na jó,…..
A Cartier Santos a világ első férfi karóráinak egyike, több, mint száz éves dizájn! Nincs "ha" vagy "de" vagy "csak" vagy egyéb apróbetűs rész. A Santost 1904-ben alkotta meg Louis Cartier barátja, az úttörő aviátor Alberto Santos-Dumontnak, aki, férfi karóra addig nem lévén, megunta, hogy a rozoga…..
A Cartier Tank, és kifejezetten annak olyan időtlen, visszafogott változata, mint a Tank Louis Cartier, a kvintesszenciális öltönyórák királyának számít. Ha úgy érezzük, megértünk egy igazi öltönyórára, és olyat szeretnénk választani, ami nem csak magáért, de már helyettünk is beszél, nos a Cartier…..