Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Káttáni felügyelő

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február 9. az Orosz - Ukrán háború kezdete Sajnos a jelek egyre vészjóslóbbak, ami a szomszédban zajló orosz –ukrán konfliktust illeti. Százezer főt meghaladó mozgósítás az egyik oldalon, felgyorsuló fegyverszállítmányok a másikon. Ilyen mértékű fegyverfelhalmozás pedig sohasem jó jel, mint…..
Káttáni felügyelő 2022.01.23 21:30:10
@R.Farkas: Biden nyilatkozat, Lavrov-Blinken tárgyalás... Nem mellesleg, ha figyeltél volna, akkor az angol külügyér is Moszkvába tart. Nyilván elkerülte a figyelmed, hogy minden létező államférfiú közvetíteni igyekszik. Nem mellesleg Magyarország is a NATO intézkedéseivel teljes összhangban jár el...
Káttáni felügyelő 2022.01.23 21:31:32
@birkamenet: Oroszország már élelmiszer exportőr... Ők nem Afganisztán.
Világbank: a romániai GDP idén először meghaladta a magyarországit Economica.net 2021. október 30., szombat, 13:44 Romániában idén először haladta meg az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) mértéke a magyarországi mutatót, és ha marad ez a tendencia, akkor két éven belül Lengyelországot is…..
Egy másik, hazai médiából kimaradni látszó kis színes hír. Jött ezzel a "hordjon mindenki maszkot, teszteltesse magát, oltakozzon" dumával, amit már tényleg mindenki unhat, majd a járvány 400-valahányezer áldozatáról szeretett volna megemlékezni egyperces néma csenddel az amerikai elnök. Nem azt…..
Először is valamit le szeretnék szögezni: ízig-vérig fradista vagyok, már a cipszer dédapám is a Ráday ulicában üzemeltetett hentesműhelyt, nem is beszélt magyarul, de megbicskázta azt, aki a magyarságát meg merte kérdőjelezni. Amikor Ypernnél gáztámadás érte, ott üvöltött a franciáknak szászul,…..
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
Csak most kezd igazán értelmet nyerni a Fidesz vezérkarának savanyú ábrázata a párt által fölényesen nyert uniós választás estéjén. Az ötven százaléknál jobb teljesítményt nyújtó állampárt ugyanis itthon csatát nyert, Európában viszont háborút vesztett. Kérdés, hogy érdemes volt-e ragaszkodni a…..
Mint az a címből is adódik a bejegyzés célja alapvetően az EP választási eredmények megértése, valamint a válasz megtalálása arra vonatkozóan, hogy mi lesz a magyar politika egyik szebb napokat is látott, meghatározó politikai pártjával, az MSZP-vel.Először is próbáljuk meg értelmezni a választási…..
Bár elméletileg az amerikai-magyar kapcsolatokról szólt volna Orbán Viktor és Donald Trump hétfői találkozója, lényegében mindketten saját hátországukat próbálták erősíteni a megbeszéléssel. Ettől még születhettek fontos kétoldalú megállapodások a zárt ajtók mögött, ám a washingtoni vizit elsősorban…..
Káttáni felügyelő 2019.05.14 20:03:49
@morph on deer:

Na látod. pont a a gond, hogy iyen marhaságokkal pörgeti magát az ellenzék. Ha mosolyszünet van, annak vannak jelei. Kap 10 percet, aztán mehet. A vélelmeiddel teljesen ellentétes üzenetek jöttek át erről a találkáról. De majd hosszútávon meglátjuk. Fel kellene fognotok végre, hogy OV tényező nemzetközileg is. messz jobban, mint amit az ország mérete indokolna. Ezzel célszerű szembenézni, és a baloldalnak kell keresnie agy hasonlóan tehetséges politikust, vagy maradnak szopóágon az idők végezetéig. Addig lehet ilyen vicces kommentekkel reménykedni, hogy jól odamondtatok, miközben pont ívesen szarik mindenki arra, ki, kinek mond oda jókat.
Káttáni felügyelő 2019.05.14 23:35:32
@morph on deer: Mitől lennék elragadtatva? Ezt egyébként nem én írtam, ezt enneél a blognál lényegesen fajsúlyosabb újságok. Igaz külföldiek, szóval ez a te hatókörödön kívül esik. A logikád, amivel mindenáron OV rajongová akarsz avatni, pont fordítva igaz. Annyira utálod, hogy képtelen vagy reálisan megítélni a csalakedeteit. nem vagy egyedül. Tömeges a jelenség. És az a vakság meggátolja a helyes csalakvés kidolgozását, a helyes döntések meghozatalát. Ennek látjuk az eredményét. Most ismét jön egy ügyes riposzt, hogy mindent rosszul lát mindenki. :)
Azaz teltebb, kerekebb, egészséges keretek között. Korábban megvető szemekkel néztek az emberek ezekre a nőkre, leginkább a többi nő, de ebben a haladó korban ez is változni látszik. Valószínűleg a médiának köszönhetően, hiszen így olyan világhírű plus size nőket ismerhettünk meg, mint Ashley…..
Pozsonyban és Varsóban is csak a pillanatnyilag hatalmon lévő vezetéssel tárgyal, Magyarországon viszont a pártállam ellenségeivel találkozik. ..
Káttáni felügyelő 2019.02.08 15:10:44
@kerszi: Amihez nekünk kellene megtenni az első lépéseket. Mi nem teszünk, szóval nem tudjuk, garantálnák-e. De miért ne tennék, ha akarnánk?
Orbán Viktor 30 ezer forintos ajándékot kapott minden magyartól karácsonyra. ..
Káttáni felügyelő 2018.12.25 20:31:17
Az úgynevezett fordított kultúrsokk elég sok embert elér azok közül, akik külföldről költöznek haza (erről nemrégiben itt, a blogon is volt poszt, itt található). A jelenség egészen hétköznapi dolgokban nyilvánul meg – erről szól a mai egyik írás. Aztán megnézzük,…..
Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary Bocsánatkérő közleményt adott ki a Lost című sorozat alkotógárdája, köztük J.J. Abrams, reagálva Evangeline Lilly, a sorozat egyik főszereplőjének nyilatkozatára, amelyben azt mondta, reszketett megalázottságában a sorozat forgatásakor. Lilly, aki Kate-et…..
Győztünk! Győztünk? Győztünk, hiszen az alapkövetelésünk teljesült: nem épülhet vizistadion hatalmas lelátóval és ideiglenes konténervárossal a Duna-parton. ” Az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Bp. XX. Zodony u. 1. szám alatti (170187/91. hrsz) ingatlanon létesítendő uszoda kültéri…..
Szórakozóhelyek, kocsmák, üzletek, térkő burkolat épül az egykori Városliget helyén. A fáknak, de még a Múzeumi Negyednek is búcsút mondhatunk. ..
Káttáni felügyelő 2018.01.07 14:10:09
A bitcoin biztosan 2017 legnagyobb storyja. Nem új dolog, de az árfolyam szárnyalása most volt igazán látványos. A gond csak az, hogy az elmúlt időszakban volt két olyan tapasztalat is, amikor azt láttuk, a piac olyan termékeket áraz be kívánatos és jó termékként, amik egyáltalán nem azok. Ilyen…..
Káttáni felügyelő 2017.12.28 11:15:48
És a dollár mögött mi van? Ha rájönnek, hogy az 5% sem fedezett a kibocsátott pénzből, akkor kidurran a lufi. A teljes pénzrendszer lufi ezen az alapon. Annyi pénzt kreáltak szerte a világon, aminek nincs fedezete, hogy az elképesztő. Valójában ez van a bitcoin mögött. Ez a rengeteg pénz keresi a helyét. Ezért vesznek festményeken elképesztő áron, és így tovább. A kripto pénz szabályozásához meg sok sikert. Pont azután fog megtörténni, hogy szabályozták az internetet. Szóval hagyjuk a mesét. Maga a technológia a lényeg, amiben a bitcoin nem a leglényegesebb instrumentum. Viszont ez a technológia az internetes megoldások terjedésével megkerülhetetlen! Ezt is lehetne vastagítani ám! Sajnos a szerzőnek a technológiáról fogalma sincs, ezért nem érti az egészet. Pontosan ezért gondolja, hogy az egész egy nagy lufi. Ez az árfolyam lehet magas, ami eshet lejjebb bőven, de volt már ilyen, és valamiért a bitcoin nem szűnt meg. Sőt! És felmerül a kérdés, ha a szabályozók annyira jól működnek, hogy csak úgy szurkálják ki a lufikat, akkor hogyan létezhet offshore cég? Svájcban miért költenek egy vagyont a kripto pénzekre, és ahogy a kriptoval foglalkozó vállalkozásokat odavonzzák? Miért szállnak be nagy pénzügyi szolgáltatók, bankok ebbe a lufiba? Tehát mielőtt leír valamit, nézzen utána azért a dolgoknak. Mert ha múltszázadi fejjel akar értékelni 21. századi tech dolgokat, akkor bizony nem fog menni. Mint ebben a cikkben.
Káttáni felügyelő 2017.12.28 16:03:19
Amíg pedig drogot, feltört accountokat, pedofil pornót, illegális fegyvert, szexrabszolgát, stb. a biztonság érdekében bitcoinért lehet inkább venni, addig aki ezt akar vásárolni, az "rákényszerül a bitcoinra". Amíg az állam nem tesz az egész műsor ellen.

"Ha aki ilyesmit akar venni, az bitcoint is kénytelen venni, és akár a bányászott példányt akár a valahonnan szerzettet törvényesen eladhatod, mert a forrás nem ellenőrizhető, és még nem tiltják, addig ez a feketegazdaságnak iszonyat jó buli. Hiszen látszólag tiszta bitcoinon szerzett nyereség lesz a bűnözés bevételéből. Pénzmosoda. A pénzmosás szokott költségeinél olcsóbban.

Megannyi embargót, gazdasági szankciót, stb. ezzel kerülnek meg. Ha betiltják bukta, de kisebb bukta, mintha a bűnöző máshogy oldja meg a fizetést és kattan a bilincs."

:) Szóval sehogy sem látom, hogy kurvaanyáztam volna. Neked sikerült. Kiemeltem az okosságodat. ne legyünk már ennyire naivak. Oroszország ellen jelenleg is embargó van. És ki az aki ezt kihasználja? USA, Kína. Te olyan dolgokat tulajdonítasz, képzelsz kizárólag a kripto pénzek mögé, ami totálisan igaz az össze pénzre. Össze-vissza kevered a dolgokat. Olyan ez mikor a félbűnöző taxisok sztrájkoltak az Uber ellen, mondván ők törvénytisztelő állampolgárok. Vicc.
Elvi szintem lehet, hogy megáll a matekod, de a valós gazdaság nagyon más. Hosszú évek óta kiválóan működik a btc árfolyama. Bármire átválthatod, kisebb nyűggel, mint ahogy mondjuk egy részvény portfóliót.
Tiltás... Nyáron a kínaiak, most a koreaiak próbálkoznak vele. Az első teljes bukta lett, ez is az lesz. Nem működik a dolog. Igazából már nem is működhet. Többszáz milliárd dolláros üzletről van szó. Nyugdíjak, politikusok, nagyvállalatok pénze van benne. Esélytelen.
Visszatérve az alapokhoz. Mi a tézised? Nem ér semmit, betiltva, hamarosan vége? Az én tézisem az, hogy ez a technológia legalizálva lesz és pont. A darknet amiről te beszélsz az egyébként is a ZEC nem a bitcoin. Mert a bitcoin nem anonim, lekövethető. Csak, hogy tudd. Ellenben a ZEC nem. Egyszerűen ez a technológia velünk lesz, ilyen egyszerű. Okosabb országok, már készülnek is erre. És te is vehetsz, és váltogathatod, amire akarod. Most célszerű venni, mert olcsó. BÚÉK neked is. :)