Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exterminador

0 bejegyzést írt és 1892 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
exterminador 2022.04.28 19:21:03
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: már az írás is nehezedre esik? Tényleg nagyon súlyos lehet az állapotod.
Egyébként mondok én neked valamit. Ne az Unióból oszd az észt, hanem húzz a donbaszi frontra, ezzel új célt adva haszontalan és káros létezésednek.
Mostantól pedig újra tartom magam a korábbi elhatározásomhoz, miszerint mentálisan sérült egyénekkel nem vitatkozom.
exterminador 2022.04.28 20:29:18
exterminador 2022.04.29 08:36:01
@tiltsál ki te gyökér: ránéztem a térképre, ránéztem a 10 nappal ezelőttire, és semmi sem változott. Ugyanúgy áll minden.
                        De kiderült, hogy ez sem igaz. (?) Sorra dőlnek meg hitek a nyugati világrend, egyértelműen felsőbbrendűnek tartott liberális demokráciájáról, jogállamiságáról, állandóan szajkózott (és talán ezért is kiüresedett szavakká váló) értékeiről. Egyre világosabb, hogy…..
exterminador 2022.03.09 22:06:16
@Bircanyíró: én speciel nem utálom az oroszokat. A hazug, gyilkos, pszchopata, bomlott elméjű Putyint - na őt viszont igen. És mindenkit, aki kiáll mellette. Ez nem egyoldalú. Az ifjabb Bushról és az iraki, afganisztáni kalandjáról ugyanez a véleményem.
Az mindenesetre tény, hogy atommal eddig csak Putyin fenyegetőzött.
exterminador 2022.03.09 22:11:30
@arthurthedent: ez a helyes hozzáállás. De nagyon sok itt a fórumon a szolgalélek.
Én részemről nagyon sajnálom az orosz népet, hogy ilyen vezetésük van. Ez egyébként nagyrészt a nyugat hibája. Nem szabadott volna elengedni őket a kilencvenes években, kaphattak volna egy új Marshall-segélyt, és akkor nem itt tartanánk.
exterminador 2022.03.09 22:15:40
@Gógita: arról a Kissingerről beszélünk, aki megszervezte 73-ban Chilében Pinochet hatalomra jutását, és a 77-es argentin puccsot? Ő konkrétan háborús bűnös. Nagyon kussolnia kéne.
Én azt tartom hatalmas tévedésnek, hogy Oroszország és Európa között valamiféle elvi ellentétet látunk. Nem. Oroszország valójában a nyugati világ része, és csak a jelenlegi vezetésük degenerált birodalmi logikája fordítja szembe az EU-val vagy a NATO-val.
Az egyik legismertebb magyar filmrendező munkásságának védjegye a fekete-fehérben ábrázolt lepusztult környezet, ahol állandóan esik az eső...
exterminador 2021.11.27 21:58:03
Megvettem az új Weöres-könyvet, az Elhagyott verseket. Steinert Ágota gyűjtötte össze és rendezte sajtó alá a sorozatnak ezt az új kötetét is, de úgy látszik,a végére elfogyott az idő, mert ahhoz képest, hogy csak bele-beleolvasok, túl sok a sajtóhiba. Pl. Kis, modern…..
Mi a legjobb dal? Ez annyira szubjektív kérdés, hogy lehetetlen válaszolni rá. Mert hogy lehet mérni, kinek mi a jó? Azért jó valami, mert sikeres? Lehet valami jó attól, mert kevésbé ismert és rossz is attól függetlenül, hogy túltolják. Ugye, Béláim? De a Rolling Stone magazin volt olyan bátor,…..
Vannak megosztó rendezők. És van Roman Polanski. Egy ember, aki csak szélsőséges véleményeket tud kiváltani, a művészetével legalább annyira, mint magánéletével. A szerzői film egyik legvakmerőbb úttörője, aki sötét fantáziájú különcök generációi előtt taposta ki az utat tabudöntögető…..
Mielőtt a Led Zeppelin tagjaként rocktörténelmet írt volna, Jimmy Page 1963 és 1968 között az egyik legkeresettebb brit session gitárosként ügyködött, ráadásul nem csak a keményebb műfajban: játszott James Bond film betétdalában, a korszak karcos hangú popikonjának, Lulunak a slágereiben, sőt a…..
exterminador 2021.07.22 08:15:04
@Teakbois: Nico első kislemezén a B oldalas dal is Jimmy Page szerzeménye. Igen, az a Nico, aki később a Velvet Underground oldalán bukkant fel, zseniális szólólemezeket készített saját dalokkal, és leszokva a heroinról a spanyol egészségügy áldozataként végezte, akik napszúrásnak diagnosztizálták a fejsérülését.
A határtalan megfelelési kényszer furcsa magyarázatokra ragadtatja a Fidesz holdudvarának tagjait. Mivel Orbán Viktor finoman szólva is ellentmondásokba keveredik, amikor kijelöli az ideológiai irányvonalat a NER hívei számára, a csatlósok igyekeznek saját kifacsart gondolatmeneteikkel megtámogatni…..
exterminador 2021.07.11 17:48:35
@ulpius66: szeded te rendesen a Haloperidolt?
Gyerekkorom egyik kedvenc írója minden kétséget kizáróan a Meghökkentő mesék, a Charlie és a csokigyár és még ki tudja hány könyv szerzője, Roald Dahl volt. Írásai mai napig szórakoztatnak, alkalomadtán még idézek is belőlük. Rajongásnak csak túlzással nevezhető elismerésemet aligha viszonozta volna…..
exterminador 2021.07.11 10:35:24
@morph on deer: a vallástól való elfordulása a személyes tragédiái fényében teljesen érthető, de nem valószínű, hogy ezekért a zsidókat hibáztatta volna.
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
exterminador 2021.03.27 10:52:46
@szepipiktor: a 8 sávos cartridge szerintem zsákutca volt, rengeteg hátránnyal a Compact Cassette-hez képest. Nem csoda, hogy eltűnt. Az Elcaset lett volna ténylegesen reális továbblépési lehetőség, kár érte.
Manapság, ha nem is rutinszerűen, de szinte futószalagon fedeznek fel más csillagok körül keringő bolygókat. A cikk írásakor több mint 4400 hivatalosan elismert exobolygóról van tudomásunk, és további sok száz jelölt vár megerősítésre. Ez a magas szám főként a már nyugdíjba vonult Kepler-űrtávcsőnek…..
exterminador 2021.02.20 16:11:03
@gigabursch: igen, egy ilyen bolygón gyakorlatilag folyamatosan világos van.
A Proxima bolygóján már nem. Az már túl messze van a másik két csillagtól.
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
exterminador 2021.02.11 20:33:19
@G. Nagy László: annak is, aki csecsemőkorában meghal?
Norilszk 14. városa a mai Norilszk várostól nem messze fekszik, tulajdonképpen annak szomszédságában. Az 1930-as évek végén a környéken több bányát is megnyitottak, a bányászok nagyrészt kényszermunkások voltak, akiknek csak kis része élte túl a súlyos megpróbáltatásokat. Az egyik ilyen…..
exterminador 2021.01.18 11:17:09
@nincs1agy: a skót felföldön nem tart nyolc hónapig a tél, és nincs -50 fok. Ez a lényeges különbség.
Éry Balázs Vírushiszti 2021.01.14 14:38:49
[Figyelem! Az alábbi szövegben tizenötször fordul elő a maszk!] Vírushiszti - ha ezt hallotta Esti Kornél, fütyölve a nyelvi jelenségeket tudományosan leíró szenvtelenség kötelmére, előrántotta 38-as Smith and Wessonját, és lelőtte az illetőt, mint egy kutyát. Olykor még meg is erőszakolta őket, de…..
exterminador 2021.01.16 17:11:48
Tegnap volt egy vitám Facebookon a lehetséges ellenzéki miniszterelnök-jelöltről. Innen jött az ihlet, hogy sorba vegyek néhány lehetséges jelöltet. Összesen 5 politikust tartok esélyesnek a közös ellenzéki lista miniszterelnök-jelöltjének: 1. Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc egyik interjújában már…..
exterminador 2020.12.26 18:00:09
Határátkelő Manila két világa 2020.12.18 06:30:00
A Fülöp-szigetekről alapvetően kétféle véleményt hallani: az egyik a szépségét és az (európai pénztárcával) olcsó megélhetést emeli ki, a másik inkább a gazdasági és (főleg) a politikai helyzetre koncentrál, kiemelten Rodrigo Duterte elnök finoman szólva is ellentmondásos tevékenységére. Steven…..
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
exterminador 2020.12.18 20:54:39
@Wolff: ez az a Dézsy, aki Az ügynökök a paradicsomba mennek és az Elment az öszöd című "műremekekkel" "gazdagította" a magyar filmkultúrát... Szóval kételkedem.
Az eddigi beszámolókban nem említettük és a képekből sem jön át, Bali (és gondolom egész Indonézia) egyik legsúlyosabb problémája a szemét. Vagyis a szemét kezelésének finoman szólva sem 100%-os megoldása.  Ez azonban nem egy balinéz probléma, elég Magyarországon kinézni majdnem bármelyik…..
1969-ben jelent meg a rockzene hőskorának egyik legfontosabb albuma, a Crosby, Stills & Nash énekes/gitáros trió bemutatkozó anyaga, amelyből igen hamar több millió példány talált gazdára, és ma már a hippi muzsika egyik legékesebb mérföldkövének számít. A Buffalo Springfield, a Byrds és a…..
A koronajárvány kapcsán naponta hallunk a lélegeztetőgépekről: hány készülékkel rendelkeznek a kórházak, hány érkezik, hányan vannak jelenleg gépi lélegeztetésen, milyen új gépet fejlesztenek, stb. Az egyik legnagyobb félelem a COVID-dal kapcsolatban talán az, hogy az ember gépre kerül - főként,…..
Rövid közleményben jelezte a rajongók felé a Rammstein énekes Till Lindemann és a Hypocrisy/Pain frontember Peter Tägtgren, hogy együttműködésüket befejezik a Lindemann nevű, az utóbbi években elég szép sikereket megélt projektben. Mindketten saját terveikre fókuszálnak a jövőben, ám előtte még…..
Reaktor Becslésünk: Trump nyer! 2020.11.03 15:10:17
Nincs mit részletezni, a közvélemény-kutatásoknak mérsékelten lehet hinni, Biden aktívan kampányol a választás napján is, többek között a biztosnak mondott Pennsylvaniában. Vannak ugye a csendes, félős szavazók, és nem a Demokrata szavazó fél az autójára matricázni a világnézetét, őket nem mérik.…..
exterminador 2020.11.03 17:37:12
@ysfsí: hogy vagy képes Jimmy Cartert ehhez a gusztustalan pojácához hasonlítani?
A könyvek olvasásra használatosak, a lakásunk ékei, oktatóink, barátaink, szórakoztatóink. De mi van a leselejtezett, kidobásra, bezúzásra ítélt könyvekkel? Új életre kelhetnek Darija Books által. Mai interjúm alanya ő. Mesél izgalmas munkájáról és sok más dologról is. ..
 Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és közben bízok benne, hogy nem kapom el a vírust. Áltatom magam, hogy ha hordom a maszkot, rendszeresen mosom-fertőtlenítem a kezem védve vagyok. Miközben fél napomat zárt térben töltöm huszonhat gyerkőccel, és a többi négyszázzal, ha kilépek az…..
exterminador 2020.10.10 18:21:41
@232323: pszichiáternél jártál már? Ha nem, javaslom.
Ha esetleg idegenkednél tőle, nyugodtan vegyél be egy doboz Xanaxot, és akár pálinkával is leöblítheted.
exterminador 2020.10.10 18:22:49
@Flúgatlan: ebben a társadalomban annyi szolidaritás sincs, mint egy doboz kockasajtban.
exterminador 2020.10.11 09:37:14
@blöff: nem tudom, nekem nincs kedvem elkapni. Szerintem te is másképp állnál hozzá, ha megfertőződnél.
Nem, ez a cikk nem arról fog szólni, van-e járvány vagy nincs, kinek milyen érdeke fűződik a pánikkeltéshez, vagy hogy mennyire jogosak vagy feleslegesek a járványügyi intézkedések. Egyrészt, mert ilyen cikkekkel, bejegyzésekkel tele a net, másrészt mert nem vagyok szakember, hogy kellőképp…..
exterminador 2020.09.27 18:57:32
@Buchhalter: pedig John Doe-nak van igaza, az ebolára már van oltás.
Persze, ha te még mindig 5 évvel ezelőtt tartasz...
exterminador 2020.09.27 21:47:48
@Buchhalter: na, akkor én is linkelek valamit, mivel a cikked 5 (!) éves, baszkikám.
en.wikipedia.org/wiki/Ebola_vaccine#rVSV-ZEBOV
en.wikipedia.org/wiki/Ebola_vaccine#Ad26.ZEBOV/MVA-BN-Filo

Most pedig várom a bocsánatkérést.