Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zaphod Beeblerox

3 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyre különösebb irányt vevő itteni beszélgetéseket megpróbálván érdemibb mederbe terelni, itt egy hírcsokor. (Természetesen ismét elloptam AoL accountját. YP)  Az oroszok azt állítják, a jelenlegi árak mellett veszteséges biznisz nekik az olaj. Azt nem tudjuk, hogy…..
Zaphod Beeblerox 2008.09.20 00:19:10
Jaj.


www.urbansurvival.com/week.htm

"So, once we get our 'conveniently timed' terrorist attack, that will spin the public's attention to the events going on in the rest of the world to the extent that just "money" will not seem so important. And, because the predictive linguistics crew has had a coiuple of body count references (2.2 million and 22 million - decimal points being slippery in the timestream) there seems to be enough gore on tap to meet the linguistic void."

Az urhajo szamitogepe valami hasonlot mutat.

Lehet hogy mar beleszart valaki a ventillatorba, de nagyon durvan..... Lassitott felvetelben fog szetkenodni vagy robbanas lesz?
Az elmúlt napokban nem voltam túl jól és nem is igen néztem a blog felé - a kopi-pészten túl.Ma viszont igen, és nem tetszett, amit láttam. Amikor elkezdtünk együtt blogot írni, akkor az volt a célunk, hogy létrehozzunk egy olyan csomópontot, ahol azt a bizonyos témát, amit…..
Zaphod Beeblerox 2008.09.05 10:09:31
AoL beteg. Keressek cikkeket helyette? Vagy majd ti? Hannibal Barca:Esett az OPEC termelése (0,6% mínusz júliusról augusztusra), elsősorban Irak és Szaúd-Arábia miatt. Érdekes módon Irán emelt a termelésen. A Gustav hurrikán miatt fél Louisiana áram nélkül maradt. Csak a…..
Terminus Technicus Tulajok 2008.09.03 22:31:29
Földlakók!Ma a Föld Tulajdonosairól mesélek nektek. Ez a világ a korporativizmus vagy globalizáció vagy újkapitalizmus vagy nevezzétek aminek nevezni akarjátok. Profit határok nélkül. Az egész arra van tervezve, hogy egy szűk elit minél több pénzt keressen rajtatok. Demokrácia???…..
Terminus Technicus _ Tulajok _ 2008.09.03 22:32:00
Ma a Föld Tulajdonosairól mesélek nektek. Ez a világ a korporativizmus vagy globalizáció vagy újkapitalizmus vagy nevezzétek aminek nevezni akarjátok.TOVÁBB..
 Úgy tűnik, a brazílok komolyan gondolják az államosítást az olajszektorban. Az új mezőkből még legalább 5 évig (Tupi) de inkább 10 évig (Carioca) nem jön majd sok olaj, de nagyon úgy néz ki, hogy amikor majd már igen, akkor sem tervezik exportálni. Működni látszik az…..
  Háború és Béke. Mielőtt tovább olvasnátok, szerintem érdemes elolvasni a tegnap esti kommenteket is, ITT. Most pedig lássuk részletesen. Az oroszoktól kapunk olajat és gázt. Jaj, és uránt is, ne feledjük! A lengyelektől és a németektől kapunk szenet. De mit…..
Zaphod Beeblerox 2008.08.28 20:15:25
english.aljazeera.net/news/europe/2008/08/200882810534751660.html

Here is the link losers.

Az EU szankciokrol beszel oroszorszaggal szemben. Nagyon-nagyon rossz otlet.

www.youtube.com/watch?v=9TDgkOOlbwg&feature=related

Thats how you get a bullet blasted thru your fuckin head.
Mint rávilágítottatok, nincsen hová betenni az aktuális napi hírek linkjeit - ezúton kérek elnézést, ez ma az én saram.ígéretet tettem, hogy ma írok Magyar Vándort, de csak éjjel fogok tudni több időt rászánni, úgyhogy addig ide tudtok gyűjteni.Hajrá!..
Fontos dolgok történnek. Az elmúlt néhány nap legfontosabb hírei, magyar és külföldi vegyesen.Medvegyev elismert Abháziát és Dél-Oszétiát. Dmitry Medvedev, the Russian president, has signed a decree under which Russia formally recognises the breakaway Georgian provinces of South…..
Terminus Technicus Wired 2008.08.19 19:50:00
Újabb üzenetet kaptunk Zaphod Beeblerox-tól, a galaxis exelnökétől, aki űrhajójáról figyeli a eseményeket. Zaphod előző üzenetét elolvashatjátok itt. A képeket szerkesztőségünk adta a levélhez.   Földlakók! Az Aranyszív űrhajó automata rendszere elfogta és…..
Terminus Technicus Wired 2008.08.19 19:50:00
Talán feltűnt, hogy Grúziából mégse vonulunk ki. Most mi hazudtunk. Majd akkor vonulunk ki amikor nekünk tetszik. De előbb bemutatjuk Grúzia példáján, hogy valójában tehetetlen kis pöcsök vagytok. Nem vagytok képesek a saját szövetségeseitek biztonságát garantálni. Az…..
Terminus Technicus Zűrhajó 2008.07.17 11:30:00
Szerkesztőségünkbe érkezett egy email. A levél írója azt állítja, hogy ő a galaxis exelnöke, űrhajójával földkörüli pályán kering és azért jött, hogy végignézze a Világ Végét. Mivel a levél tartalma a blog témájába vág, közzétesszük annak ellenére hogy stílusa…..
Május 19-én Magyarországra látogat Jeremy Leggett, angol geológus, klímaváltozáskutató, olajszakértő és a legnagyobb brit független megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalat vezérigazgatója. Könyve, A fele elfogyott, idén áprilisban jelent meg magyarul a Typotex…..
Zaphod Beeblerox 2008.05.22 21:36:54
Az egyik gond, hogy az eromuepites energiaba kerul es ez csak evekkel kesobb terul meg. Ki lehet szamolni, hogy nagyon gyors felfuttatas (amire szukseg lenne) eseten az epitesi program tobb energiat visz el mint amennyit termel.
Az olajtermeles 2005 ota leginkab stagnal. 2009-2010-tol mar johet a lejto, evi 3-5% minusz.
en.wikipedia.org/wiki/Peak_oil

Szoval az hogy szinten marad egy ideig az valoszinuleg most van es hamarosan jon az osszeomlas.

Az atomenergia egyebkent is csak a problema egy reszet oldja meg, ugyanis ettol nem lesz uzemanyag a hajoknak / kamionoknak / autoknak.
Es nem az a gond, hogy mennyi ido felepiteni az atomeromuvet. Hanem az, hogy jelenleg annyi se epul ami szinten tartana az atombol szarmazo energiat. Jelenleg meg az a trend, hogy az eromuvek regiek es bezaras elott allnak. Ezt a trendet megforditani nem 5 perc.

Szaporitoreaktorbol meg alig van nehany mukodo a vilagon - en ugy tudom, hogy ez eleg problemas technologia. Ha nem igy lenne, akkor biztosan hasznalnak ipari meretekben valhol. Es megse.
Zaphod Beeblerox 2008.05.22 21:57:57
Szep vers!
Kuldd be ide is:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9105736

Fent a Peak Oil forum, ahol tobb eve megy ennek a temanak a megvitatasa.