Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BlackVoid

0 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Obama békülne Kubával. Mi vaaaaan?   Obama szerdán jelentette be, hogy "új fejezet" nyílik az Egyesült Államok és Kuba kapcsolatában. Közölte, hogy Kuba elszigetelése nem vezetett eredményre, ezért az Egyesült Államok véget fog vetni idejétmúlt szemléletmódjának. - Kitekintő   Az USA…..
Minden uralomnak két támasza van, a legitimáció és az erőszak. A legitimáció tulajdonképpen az a narrativa, közfelfogás, amivel a társadalom a hatalom elfogadását indokolja. Mivel azonban az sosem fordul elő, hogy a narratívát mindenki maradéktalanul elhiggye, óhatatlanul lesznek…..
A megválasztásakor gazdaságélénkítő programot ígért a franciáknak Francois Hollande miniszterelnök. Én akkor azt írtam, hogy Hollande pofátlanul hazudik, vagy pedig teljesen hülye, mert nem lesz itt semmiféle gazdaságélénkülés, illetve, hogy Európa második gazdasága sokkal…..
Noam Chomsky a nyáron Németországban a demokráciáról beszélt, pontosabban a hiányáról. Szerinte azt, ami az Egyesült Államokban van, még véletlenül sem lehet annak nevezni. Chomsky egyszerű érvekkel támasztja alá a felvetését. Az éppen aktuális kormányok nagyon gyakran…..
A génmódosított élelmiszerek káros hatásaival kapcsolatos patkányos kísérletre bizonyára mindenki emlékszik akit egy kicsit is érdekel a téma. A GM-étrenden tartott állatoknál gyakrabban alakultak ki daganatok, ahogyan a máj- és vesekárosodás is nagyobb arányban fordult elő…..
A német pénzügyi felügyelet, a Bafin elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy a stresszteszt során néhány német banknál tőkehiányt fedezzenek fel. FRANKFURT, Jan 16 (Reuters) - German banks may face a capital shortfall in stress tests on the sector over the coming months, the head of the…..
Átlagos intelligenciaszint a föld országaiban. Kattints a nagyobb méretért. Richard Lynn, Tatu Vanhanen, és Jelte Wicherts kutatásai alapján...
Horváth András szerint 1000 milliárdot nyúlnak le az áfacsalók az államkasszából évente. Ez elég sok pénz. Viszont sokkal könnyebb elképzelni az 1000 milliárdot, ha a megfelelő kontextusba helyezzük. A magyar államnak nettó 2742.4 milliárd forint bevétele származott az…..
Mit gondoltál volna, ha mondjuk öt évvel ezelőtt az mondom neked, hogy az amerikai nemzetbiztonság lehallgatja a pápát, a német kancellárt, a francia elnököt, és mindemellett ipari kémkedésre használja a hírszerzői hálózatát? Lehet, hogy Te akkor elhiszed, de hozzászólások…..
E-könyv olvasók Nagy idők 2011.04.05 22:00:00
IntroTalán nem nagy balgaság kijelenteni, főleg a blogbuli fényében, hogy a 6" olvasók piacát a Kindle nagyjából letarolta és felfalta szőröstül-bőröstül. A Sony rajongók még tartják magukat :-), bár nincs könnyű dolguk, a bizonyítottan nagyszámú Koobe tulaj meg úgy…..
  (Mirigyes Pereszlény fiskális szemléletű okl. közgazdász aktív közreműködésével)     Érdeklődéssel figyelem azt a termékeny vitát, amelyet politikai elitünk az államadóssággal kapcsolatos kérdésekkel összefüggésben méltóztatik folytatni. Érdekes dolog ez…..
BlackVoid 2011.11.14 13:05:02
@tobias2: "Válság idején az állam képes arra, hogy fiskális eszközökkel, például infrastrukturális beruházásokkal, de mesterségesen fenntartsa a hatékony keresletet (fogalmát lásd lejjebb), ezzel az egyensúlyhoz közelítse a gazdaságot és csökkentse a munkanélküliséget."

Keynes-t sokan szidják és joggal, de azért ő sosem mondott olyat, hogy amikor nincs válság akkor is költekezzünk. Márpdig mi akkor is költekeztünk, amikor semmiféle válság nem volt.

Eleve, milyn hülyeség az az EU követelmény, hogy 3% alatt kell lennie a deficitnek??? Miért nem 0%???
Mandiner blog Nyugat: lecserélve? 2011.07.26 07:01:00
  Börtönnek, kényszerlakhelynek titulálta a Nyugat „régi világát” Orbán Viktor, aki egykoron maga is küzdött a keleti börtönnel. Mi ütött Orbánba? Miért beszél a Nyugat hanyatlásáról a nyugati kereszténység határán fekvő Tusványoson – ott, ahol…..
A rossz hír az, hogy semmi igazán különleges nincs a görög válságban, sok ilyen volt már, és senki sincs beoltva ellene - állítják Reinharték, Carmen és Vincent. Mítoszrombolás öt pontban, a pénzügyi válságok hosszú és zajos története alapján. 1. Szuperszofisztikált…..
Lássuk a tényeket! 1. Richard Field (az Amerikai Ház Kft. - az amerikai székhelyű ingatlanfejlesztő és üzemeltető Manor Group magyarországi leányvállalata - vezetője) az LMP legnagyobb szponzora. (A cég Újpalotán megvalósítandó Park City projektjéről itt…..
Az MSZP újabb okot talált a rettegésre. A jól ismert Fidesz-fóbia és a Jobbiktól való rettegés mellé megjelent az LMP para. A plakátjaikon is az áll, hogy az szavazzon rájuk, aki fél. Az MSZP-től nem is vártunk többet, mint megélhetési rettegést. A fidesz fikázában megőszült…..
Én olyanra szeretnék, amikor még hihetek a demokráciában, nem kell szégyellnem a meggyőződésemet, és lehetek elkötelezetten, de hőzöngés nélkül magyar.Olyan országban szeretnék ébredni, ahol a konzervatív kormánypárt bölcsen használja az erejét, kompromisszumképesen…..
(...a légy, a hetedik, te magad...)  Per pillanat a világgazdaság (és a te háztartásod) a következő, igen egyszerű alapelveken nyugszik:   1)      keress pénzt 2)      vedd meg, amire szükséged van   Ezt nagyon sokáig…..
BlackVoid 2010.02.16 11:34:24
Nalunk ilyenek meg nincsenek:
globaleconomicanalysis.blogspot.com/2010/02/9500-shuttered-stores-in-sacramento.html

Es amit a bankok az USA-ban, Spanyolrszagban meg Nagy-Britanniaban bukni fognak az ingatlanpiacon, ahhoz kepest a magyar adossag KISMISKA. Bailout, bailout, bailout, bailout. Folytatodik.

Just watch.
Herculeanum Sajtókövet(keztet)és 2010.02.11 00:21:00
US EIA raises 2010 world oil demand growth forecast http://www.reuters.com/article/idUSWNA372420100210?rpc=401&feedType=RSS&feedName=hotStocksNews&rpc=401     WASHINGTON (Reuters) - The U.S. Energy Information Administration on Wednesday said it expected world oil demand to…..
avagy „Sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánunk” kedves Mindnyájatoknak!?  Az alcímben olvasható, kötelező nyelvgyakorlatot kismilliószor hallottam már, de tegye fel merőben virtuális kezét az, aki nem. Persze bizonyos életkor után már nincs az embernek olyan…..
BlackVoid 2010.02.15 17:44:57
Megfigyeles.
Nem tudom bebizonyitani, hogy az olajrnak koze volt a mostani recessziohoz, de az ellenkezojet is nagyon nehez lenne bebizonyitani.

Az olajar tartos emelkedesben van kb. 2000 ota. De lehet, hogy meg nagyobb baj, hogy 2005 ota nem novekszik az olajtermeles. Ami nincs azt nem lehet elfogyasztani.

Ami sztem valojaban okozza a mostani recessziot az a diminishing returns az energiatermelesben (es mashol).

Joseph Tainter cikk errol:
dieoff.org/page134.htm

Nekem megvan a teljes konyv is: Collapse of Complex Societies (1984). Emailben el tudom kuldeni.

1973-as stock market crash szoba kerult:
"The crash came after the collapse of the Bretton Woods system over the previous two years, with the associated 'Nixon Shock' and United States dollar devaluation"

Ez se veletlen, hogy mikor volt Peak US Oil Production: 1971

Szerintem a fizikai vilag vezerli a virtualisat, az energiatermeles mar nem tud ugy novekedni, ahogy a vilag novekedni szeretne. Energia nelkul pedig nincs valos novekedes. Csalni lehet egy darabig, ezt csinalta az USA - lufit fujtak mert mas megoldas mar nem volt. Szoval az egesz ingatlanpiaci es egyeb hitelhumbug azert jott letre, mert igy el lehetett takarni egy ideig. hogy mar nincs is novekedes az OECD-ben. Es azert nincs, mert nem tudunk olcso energiahoz jutni emelkedo mennyisegben.
Herculeanum Íreket mondunk 2010.02.12 07:42:00
Kedves Hallgatóink halogatóink! Íreket mondunk. Az íreket nem lehet nem szeretni. Jó a sörük. Jók a filmjeik. Nagyhangú, darabos, de azért barátságos népek, érdekes kultúrával. Dublin meghökkentően jó hely. Oké, egy kis terror beficcent néha, de nem minden ok nélkül. A…..
BlackVoid 2010.02.13 13:56:47
Herculeanum The Way I am 2010.02.12 21:30:00
     Whatever... Dre, just let it run Aiyyo turn the beat up a little bit Aiyyo.. this song is for anyone... fuck it Just shut up and listen, aiyyo...   I sit back with this pack of Zig Zags and this bag Of this weed it gives me the shit needed to be The most meanest MC…..
BlackVoid 2010.02.13 12:40:07
Sheryl Crow - Gasoline
www.youtube.com/watch?v=4BgPlKJZi_0&feature=related

"Gasoline"
(feat. Ben Harper)

Way back in the year of 2017
The sun was growing hotter
And oil was way beyond its peak
When crazy Hector Johnson broke into a refinery
And the black gold started flowing
Just like Boston tea

It was the summer of the riots
And London sat in sweltering heat
And the gangs of Mini Coopers
Took the battle to the streets
But when the creed was handed down
For no more trucks and no more cars
They threw cans of petrol through the windows at Scotland Yard

Gasoline
Will be free, will be free
Gasoline
Will be free, will be free

When the Mounties stormed the palace of the Saudi family
They held them up for ransom
Without disturbing their high tea
But their getaway was shaky
They stalled in the Riyadh streets
Cause you can't make it very far
When your tank is on empty

The final can of gasoline was loaded on a truck
And driven through the streets of Agra to the palace aquaduct
You see, all the majesty of worship that once adorned these fatal halls
Was just a target to the angry
As they blew up the Taj Mahal

Gasoline
Will be free, will be free
Gasoline
will be free, will be free

Gary ran a market way down in Tennessee
Where all the farmers got together and talked about this great country
But when the government turned its back on farming
Man, what I hear
They dragged the pumps out of the ground
With a big vintage John Deere

I've got soldiers on my payroll
Standing guard on my front drive
Snipers on the roof poised at those
Who don't want me alive
Cause they audited my taxes
My family under threat
Cause I've got a message and a megaphone
And I'll scream it to the death

Gasoline
Will be free, will be free
Gasoline
Will be free, will be free

You got the farms in Argentina
Making fuel from sugar cane
You got the bastards in Washington
Afraid of popping the greed vain
Cause the money's in the pipeline
And pipeline's running dry
And we'll be the last to recognize
Where there's shit there's always flies
BlackVoid 2010.02.13 12:44:07
Matchbox Twenty - How Far We've Come
www.youtube.com/watch?v=QB_F11EuBL4

"How Far We've Come"

Hello
Hello
Hello

Waking up at the start of the end of the world,
But it's feeling just like every other morning before,
Now I wonder what my life is going to mean if it's gone,
The cars are moving like a half a mile an hour
And I started staring at the passengers who're waving goodbye
Can you tell me what was ever really special about me all this time?

I believe the world is burning to the ground
Oh well I guess we're gonna find out
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Well I believe it all is coming to an end
Oh well, I guess, we're gonna pretend,
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come

I think it turned ten o'clock but I don't really know
And I can't remember caring for an hour or so
Started crying and I couldn't stop myself
I started running but there's no where to run to
I sat down on the street took a look at myself
Said where you going man you know the world is headed for hell
Say your goodbyes if you've got someone you can say goodbye to

I believe the world is burning to the ground
Oh well I guess we're gonna find out
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come

Well I, believe, it all, is coming to an end
Oh well, I guess, we're gonna pretend,
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come

It's gone, gone, baby, it's all gone
There is no one on the corner and there's no one at home
It was cool cool, it was just all cool
Now it's over for me and it's over for you
Well it's gone, gone, baby, it's all gone
There is no one on the corner and there's no one at home
Well it was cool cool, it was just all cool
Now it's over for me and it's over for you

I believe the world is burning to the ground
Oh well I guess we're gonna find out
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Well I, believe, it all, is coming to an end
Oh well, I guess, we're gonna pretend,
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Mindenféle ábrák, minimális szöveggel. Kezdjük ezzel, ezt már láttátok. Ez a 'korrekt' verziója az EU áramfogyasztásának. Korrekt, amennyiben nullától kezdődik a skálázása, nincs vízszintesen összenyomva, stb. Nem korrekt mégsem teljesen, hiszen 1980-ban nem 27 tagállama…..
BlackVoid 2010.02.10 18:47:14