Regisztráció Blogot indítok
Adatok
La Graciosa

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úti-lapok Ajánlom magam 2022.09.24 12:21:22
Ezek a történetek, a szereplők és a helyszínek dübörögnek, kiabálnak, sikoltoznak, vissza- visszatérnek minden órában, nap, hét, hónap......... Kérdezheted, hogy pszichológusnál jártam-e már? Válaszom nem, inkább kiírom őket magamból, elmesélem a történetüket neked, nektek.  Az első könyvem a…..
A sziget keleti oldalán van a Golgo fensík, ehhez közel Baunei város, ahol nagyon népszerű a bokrokban megbújó, vérszomjas Scultone vagyis európai sárkány meséje.  A legenda szerint ezen a fensíkon élt egy hatalmas, rücskös, pikkelyes, bűzt okádó  sárkány, aki úgy ölte meg az embereket, hogy aki a…..
  A következő legenda a négy mór fejről szól, melyeket a sziget zászlaján látunk. Egyenlőre két eredetmítosza van a zászlónak, de bármikor felbukkanhat újabb sztori, van az az Unicum mennyiség, ami megindítja a legenda gyártó gondolatokat. De addig csak ezt a két legendát írom le. A spanyol…..
      A Capo Caccia sziklaszirt, Algherotól 25 km-re van . Hajókirándulást is szerveznek a sziklához, és aki vállalja a gyilkos lépcsőzést, felérve gyönyörű naplementében gyönyörködhet. A jó öreg Platon említi, hogy Heraklész oszlopain túl fejlett civilizáció volt. Az ott élő emberek sokkal…..
  A képen látható szobrok a Mont’e Prama Giants, az Óriás szobrok. Ezeket a gigantikus emlékeket 1974-ben egy kecskepásztor, sziklák között bolyongva talált meg. Az esti félhomályban először egy faragott fejet, törzset majd lábszárakat látott meg a bozotosban. A felfedezéstól ijedten először azon…..
Igen, tündérek léteznek és léteztek! Szardínia sem kívétel. A misztikus Domus de Janas vagyis Tündérek házai a bizonyítékok erre. Ezek a tündéri lények 25 cm magasak, csinosak és roppant előkelőek voltak. A képen látható sziklaképződményben éltek a pre-nuragikus időkben. Nem elírás, a pre-nuragikus…..
A New York Times többszörös bestseller-írója Dan Buettner öt olyan helyet jelölt meg a világon, az úgynevezett kék zónákat, ahol szemtelenül és bosszantóan magas életkort élnek meg az ott lakók. Japánban-Okinawa, Costa Ricában-Nocoya, Görögországban-Ikaria, Kaliforniában-Loma Linda és a mi cél…..
Rotterdamban 2018 tavaszán ért véget egy négy éve tartó izgalmas vándor fotóprojekt. Shirin Mirachor a kiállítás kitalálója a vallás, a sztereotípiáka és az identitás kapcsolatát vizsgálta. Az általa rendezett  Hipszter - Muszlim című fotóprojekt és kiállítás játékos, könnyed módon kívánta bemutatni…..
Úti-lapok Amszterdam fényei 2019.02.06 00:22:54
Az elektromágneses spektrum 390 és 750 nanométer hullámhosszak közé eső része a fény, az emberi szem által érzékelhető elektromágneses sugárzás. A XVII század végéig Amszterdam sötét város volt, a közvilágítás ezután kezdett csak derengeni a szűk sikátorok között, ahol nyomor tanyák váltakoztak…..
Úti-lapok Veluwe gombái 2018.11.16 20:08:10
Ha ősz, akkor eső, ha eső, akkor gombák az erdőben. Ez Hollandiában is így van. Sőt, még Holland Gombanapokat is rendeznek. A következő 2019. május 22-24. lesz, ahol lehetőség van arra, hogy holland és a nemzetközi, kb. 3000 szakértő technológiákról, szolgáltatásokról és fejlesztésekről cseréljenek…..
Úti-lapok Márciusi fagyban 2018.10.20 19:11:19
Amikor befagynak a csatornák és a tenger. Március másodikán dacolva a holland dermesztő hideggel, a „Tenger meghódítását" terveztük egy magyar házaspárral. A vendégeimmel az apeldoorni szállásukon találkoztam, majd elindultunk együtt a hangulatos falvak mentén, nádfedeles házak között a holland…..
Az eindhoveni repülőtérről délre, Hollandia Limburg tartománya felé indultunk. Thornban, a „ Fehér falu” nevű városban álltunk meg először, erről az Adó csökkentése Thornban blog-ban lehet olvasni. Aztán folytattuk az utunkat és nemsokára megérkeztünk Roermondba. A város neve a földrajzi…..
Az eindhoveni repülőtérről déli irányba indultunk. Kihasználva a hideg, de napos időjárást, a Bible-beltet ( a Bible-beltről a Fietspad blogomban lehet olvasni)  átlépve Limburg tartomány, Thorn nevű városkája felé robogtunk az autópályán. Weert nevű város mellett haladtunk el, ahol a Horne grófok…..
Úti-lapok Fietspad 2018.01.16 18:41:36
Egy férfi közlekedési balesetet okoz, és ügyvédhez fordul segítségért. - Ha jól értem - mondja az ügyvéd -, azt kéne bebizonyítanunk, hogy a kerékpáros, akit elgázolt, 120 km/h-s sebességgel száguldott át a kereszteződésen, és a macska, ami ekkor szaladt át az úton, akkora volt, hogy akadályozta a…..
Ezen a hétvégén elképesztő téli időjárás volt Hollandiában. Péntek óta sűrűn szakad a hó, tíz centinél is több esett már. Hétfő délelőtt írom a blogomat, szerkesztem a www.hollanding.hu weboldalam és még mindig Hulla a pelyhes....! A holland közszolgálati tv-ben vasárnap este, a futball…..
Úti-lapok Egy Ronda (i) nap 2017.12.05 13:50:30
Az agresszív depresszió nem uralkodott el rajtam, Ronda egy festői hegyi város Andalúziában. Van az úgy, hogy születésnapi ajándék egy spanyolországi utazás. Az amszterdami Schiphol reptérről több mint három óra a repülési idő Malagába, onnan pedig több mint egy óra volt autóval az út Rondába, abba…..
Úti-lapok Burkolj burkoltot! 2017.12.04 20:52:07
A holland konyhaművészet nem a leghíresebb a világon, pedig a 2017-es Bocuse d’Or szakácsversenyen hetedik helyezést értek el Svájcot, Belgiumot, Dániát és Észtországot legyőzve. A hollandokat én másért szeretem, a finom trappista sörért, az érett gouda sajtért, és az édes-mézes stroopwafelért. Az…..
Eindhoven városon keresztül, ahol a Philips cég a XX. század elején 10.000 munkáslakást épített, ahol múzeuma van a teherautó gyártásnak, és ahol több mint fél éve a repülőtér mellett összedőlt egy épülő parkolóház, az A2 jelzésű autópályán Limburg tartomány székhelye, Maastricht felé…..
Úti-lapok Intocht - Bevonulás 2017.11.21 15:05:47
Apeldoorn központjában, a legszélesebb csatorna mellett, szombat reggel 10.00-kor dideregve álltunk sok lelkes gyerekkel, vigyorgó szülőkkel, és nagyszülőkkel együtt, és vártuk a Mikulás, a Sinterklaas hajóját. A legenda szerint gőzhajón érkezik Spanyolországból november harmadik hétvégéjén…..
Úti-lapok Miért éppen Apeldoorn? 2017.11.17 13:26:15
Van az úgy, hogy forog, forog a kerék, annyira gyorsan, hogy a küllőket nem is látjuk, úgy összemosódnak. Így mosódnak össze az elmúlt évek, akkor amikor visszatekintek. Harmincas éveimben óvoda, iskola, lecke írás, sport, szakkörök, hangszeres órák között cibáltam trabantommal a gyerekeket. Aztán…..
Úti-lapok Out of Aden 2017.11.17 13:26:10
Reggel kinéztem az ablakon és tipikus holland ködös idő tompította a Veluwe Nemzeti Park ragyogó őszi színeit. Az éjszakai hőmérséklet egyre alacsonyabb, november közepén Hollandiában is megmutatja a tél a fagyos arcát.  De van a földön olyan ország, ahol az évszakok nem változnak, az idő múlását a…..
Espel, Creil, Rutten, Lemmer településeken keresztül vezetett tovább az utunk. A városokat, kikötőket, falukat védő nagy gáton birkák legelik a füvet, egy kiváló biciklis út fent, lent pedig az autóút és még parkoló helyeket biztosítanak a kocsiknak, ahol lerakhatják a kocsit és felsétálva kemping…..
Úti-lapok Ha nyár, akkor tenger 2017.11.14 12:46:12
Hollandiának összesen tizenkét tartománya van. A holland nevű tartomány a legnagyobb, ketté van osztva északi és déli részekre. A holland tartománytól keletre van Flevoland, Gelderland és Overijssel megye. Hollandia legkevésbé lakott tartománya Gelderland, nagy területén erdő van, a Veluwe nemzeti…..
Mindenszentek estéjén kellemes volt az idő. Hét körül elindultunk a városba röplabda meccsre a híres apeldoorni stadionba, ahol egy profi kerékpár pálya is van. A városba vezető út mentén van egy temető. Nappal inkább barátságos parknak tűnik, de este nincs kivilágítva, komor sötétség veszik…..
Úti-lapok Az őszi dam 2017.11.08 16:40:40
November első vasárnapján a változó időjárás ellenére kirándulni mentünk északra. Az időjárás jelentés változó időjárást ígért, vagyis többnyire felhőt, heves záporral. A szokásos útvonalon, a nemzeti parkon keresztül autóztunk Amersfoort, majd Amszterdam irányába. Hollandiában kiváló minőségű…..