Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jager_

5 bejegyzést írt és 224 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjainkban az űrkutatás korszakát éljük, amikor az emberiség egyik legfontosabb tudományos célpontja különböző égitestek elérése illetve olyan távolságok megtétele a világűrben, melyek a lehető legmesszebb lévő galaxis-részekről adnak információkat számunkra. A Holdon többször is járt már ember, a…..
A magyar történelem számtalan sikeres hadvezére között akad egy olyan, aki soha nem szenvedett vereséget a csatatéren, ő Kinizsi Pál (1431-1494), Mátyás király legendás hadvezére. Kinizsi Pál egy XVIII. századi festményen (Nemzeti Múzeum) Forrás: wikipedia.org A magyar néphagyomány szerint egy…..
Jerico Filmek 2024-ben 2023.12.31 13:49:45
Hová is tekinthetnénk szilveszterkor mint előre a következő évre. A 2024-es esztendő több szempontból is érdekesnek ígérkezik: lesz például olimpia Párizsban, foci-EB Németországban, elnökválasztás az USA-ban és önkormányzati voksolás nálunk. Ami a filmvilágot illeti: számtalan jónak ígérkező…..
A történelmi filmek megítélése összetettebb, mint a többi filmes műfajé, hiszen a szórakoztató vagy dramaturgiai színvonal megállapítása mellett a legtöbb néző elolvassa (meghallgatja) a történelmi hitelességet elemző történészi véleményeket is. A végső nézői ítéletet pedig a kétfajta értékelés - a…..
A Gázai övezet 2023 októberében a világ közérdeklődésének középpontjába került (ismét). Háborúban áll Izraellel és nagyon sokan nem értik miért harcolnak a felek, milyen jogállású a terület, hová tartozik, miért nem teljesen önálló illetve hogyan jött létre ez a sajátos politikai képződmény? A…..
Jager_ 2023.10.15 17:22:21
@Heinz Thorvald: A Hamasz mindent ural Gázában, teljesen átszövi az élet mindennapjait. Az ő kezükben van a helyi élelmezés, az orvosi ellátás, a lakhatás, a munkalehetőségek egy része. Vagyis nem csupán katonai szárnyuk van, hanem polgári is. Egyszerre katonai szervezet, hírszerzési csoport, politikai párt (melyre lehet szavazni is) és gazdasági ellátó központ polgári alkalmazottakkal.
Köznapló A frontvonal Ukrajnában 2023.08.26 11:20:04
Az orosz hadsereg 2022 február 24-én rohanta le a független Ukrajnát, ám legelső offenzívája meglepetésre nem tudta azonnal térdre kényszeríteni az ukránokat. A kijevi vezetés hadseregét akkoriban jóval gyengébbnek tartották a nemzetközi biztonság-politikai szakértők, így szinte senki nem hitt…..
Jager_ 2023.08.27 11:06:28
@Etniez: Kicsit összekeverted szerintem a keletet meg a nyugatot. Azt írtad:

"Az ukránok most érik el a tényleges védvonalat, ha ott átmennek, szabad az út nyugatra. "

Az ukránok keleti irányokban támadják az oroszokat, mivel vissza akarják szorítani őket és fel akarják szabadítani az orosz kézen lévő Kelet-Ukrajnát.

Ami meg a kiképzést és a repülőket illeti. Bár én is egyértelműen azért szorítok, hogy a ruszkikat kiűzzék Ukrajnából, de naiv azért nem vagyok. A kiképzés a nyáron besorozott oroszokból simán bevethető katonákat farag az év végére. A legtöbb országban a katonai alapkiképzés 5-10 hét között van, azaz 1-2 (max 3) hónap. Belefér tehát az időbe, hogy a jelenleg behívott állomány decemberre képzett legyen (legalább alap-szinten).
Ami a vadászgépeket illeti: Zelenszkijen kívül mindenki tudja, hogy hiába kap Ukrajna több tucat, akár 80-100 vadászgépet, akkor sem lesz esélye a közel ezer vadászgépből álló orosz légiflotta ellen.
Nagyon szeretek a mafabon írni, mert korrekt oldal. De sajnos még itt is akadnak alpári emberek, akik többek közt zsidózással támadnak másokra.  A fenti irományok Marquis Sabnock (2024-ben már: Interfectorem Sabnock) néven írogató illetőtől tanulságosak, mert úgy tűnik ez a tónus még nem tűnt el…..
Az államalapítás ünnepe az európaiság ünnepe is, hiszen 973 március 24-én Géza fejedelem követei, a korabeli Európa csúcsvezetői előtt kérelmezték befogadásunkat Európa keresztény államai közé. Mindez Quedlinburgban történt, ahol I. Otto császár mellett jelen volt VI. Benedek pápa követe és a…..
Bár a Cinematrix lehúzza ezt a filmet, nekem nagyon tetszett; mondjuk úgy: ellenvélemény-poszt következik. Az eredeti, 2018-as Sandra Bullock főszereplésével készült Bird Box alapötletben és látványban volt erős, gyengécske alakításokkal. Aztán jöttek a spanyolok (Alex és David Pastor rendezők) és…..
Nemrégiben egy filmes összejövetelen nagyon sokat gondolkodtam az ott feltett kérdésen - miszerint melyik a 10 kedvenc filmem és melyik vezeti nálam a listát - arra jutottam, hogy a gyermekkorom óta vagy százszor látott, 1970-es, Kelly hősei az abszolut aranyérmes. Induló blogom legelső…..
A Forint Európában sajnos sereghajtónak számít a nemzeti valuták sorrendjében (az albán lek és a szerb dínár mellett), vagyis kontinensünk leggyengébb valutája a mienk, a mögötte lévő (vagy nem lévő) gazdasági teljesítmény miatt. Ám mi a helyzet ha a Föld 200 országát vizsgáljuk. Itt bizony akadnak…..
Jager_ 2023.04.02 15:31:19
@Control.: GDP (1 főre) listán a ruszkik és a fehéroroszok is mögöttünk vannak. Sőt a bosnyákok illetve makedónok is sereghajtók mögöttünk. De az igaz, hogy minden utánunk lévő ország vagy balkáni állam vagy szovjet utódállam.
Az ukrán elnök Volodimir Zelenszkij nemrégiben 300 db modern, nyugati harckocsit kért az euroatlanti államoktól, hogy megfékezze a február elején indult donbaszi orosz támadást és hogy később, a tavaszra várható orosz offenzívát is képes legyen megállítani hadserege. Kérése logikus lépésnek tűnik…..
Az ukrajnai háború február 24-én érkezik 1 éves évfordulójához, így időszerű lehet veszteségek terén valamiféle összegzést tenni. Ám minden hír, ami a harcokról tudósít fenntartásokkal kezelendő, hiszen mindkét harcoló fél "kozmetikázza" a veszteség-adatokat, az esetleges kudarcokat jelentéktelennek…..
Jager_ 2023.02.19 10:40:11
@Boldeone2: +1!
Jager_ 2023.02.19 12:02:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azt azért nehéz a minszki papírokba belemagyarázni, hogy Putyin beküldhet oda 350 ezer katonát hogy péppé lője az ukrán városokat.
Jager_ 2023.02.19 12:34:55
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én a háborús bűnös oroszokat tartom söpredéknek, akik muszlimokatmeg börtönökből hozott bűnözőket vetnek be civilek ellen. Mellesleg én soha nem vettem be az orosz propagandát, ukrajnai oroszokat gyilkolászó ukránokról. Ezek max Putyin fejében léteznek.
A harckocsik modern-kori (értds: hidegháború utáni) szerepe erősen megosztja még a katonai szakértőket is. Vannak, akik már "temetik" ezt a fegyvernemet, mondván: a XXI. század hadviselésében a drónok, robot-repülőgépek, rakéták illetve a cyber-technika a kulcsfontosságú és a tankok ideje lejárt.…..
Az embertelenséget meg kell állítani. Amit az oroszok művelnek a megszállt területeken, az népirtással ér fel, így e területek felszabadításával az ukránok életeket is mentenek. ez önmagában is elegendő ok, hogy ukrán győzelemre van szükség,   2. A nemzetközi jognak megfelelő rend…..
Jager_ 2023.02.02 22:43:35
@Thorazine: Az orosz terjeszkedés listáján egészen biztosan ott vagyunk. Mondjuk úgy középtávon biztosan. Ukrajna után jön a Baltikum, Moldavia, aztán mi jövünk. Orbán biztosan örömmel adja át Putyinnak az országot és lesz itt Putyin helytartója. Szerintem már meg is egyeztek.
A cím némi szubjektivitást tartalmaz, hiszen mit értünk az alatt, hogy "legnagyobb hadvezér"? Az a katonai vezető, aki élete során a legtöbbször tudott győzni? Vagy az, aki a legtöbb éven keresztül volt sikeres a hadjárataiban? Esetleg aki a történelem legnagyobb csatáiban diadalmaskodott? Netán a…..
Az atomháború veszélye 1949 óta van jelen az emberiség történelmében. Ez volt ugyanis az az esztendő, amikortól a két ellenséges nagyhatalom már egyaránt rendelkezett atomfegyverrel. Azóta az Egyesült Államok és a Szovjetunió is folyamatosan tökéletesítették atom-arzenáljukat, így mára az USA és…..
A milwaukee rém és sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer 34 évig tartó rövid élete során pontosan 17 emberrel végzett, majd iszonyú és hátborzongató dolgokat művelt az elhunytak földi maradványaival. Jeffrey 1960 május 21-én született és 1994 november 28-án hunyt el egy wisconsini börtönben. Életéről,…..
Vígjátékokból általában a nyári moziidőszak idején kapjuk a legtöbbet, legyen az kicsit prosztóbb amerikai darab, akció-vígjáték, vagy szatirikus humorra és világlátásra építő film. Ilyenkor Hollywoodnak egyértelmű szándéka, hogy a pihenésre és a kikapcsolódásra alkalmas filmeket helyezze az…..
Mintegy 60 évvel ezelőtt, 1962 október 14-én egy amerikai U-2 kémrepülő Kuba felett elhaladva, történelmi jelentőségű felvételeket készített szovjet SS-4 rakétaindító állásokról (San Cristobal közelében). A fényképeken egyértelműen azonosíthatóak voltak az oroszok által odatelepített, nukleáris…..
Irwin Allen ott volt a '70-es évek katasztrófafilm-hullámának a kezdetén és pechjére a műfaj leáldozásából is kivette a részét olyan bukásokkal, mint amilyen a Rajzás. A forgatókönyvírói és rendezői tapasztalatokkal is rendelkező producer az év második legnagyobb sikerévé előlépett Poszeidon…..
A politikai korrektség egyre nagyobb utat tör magának napjainkban. A társadalmunk egyre érzékenyebb, az ingerküszöb egyre alacsonyabban van, így különösen oda kell figyelnünk arra, hogy mit, mikor és kinek mondunk. Ez a fajta óvatoskodás pedig a filmkészítést is beárnyékolja. Egyre kevesebb igazán…..
A kép forrása: IMDb Úgy tűnik nagy divat lett földbe döngölni a Netflix új romantikus drámáját, a Bíbor szíveket (Purple Hearts), ám én ezúttal inkább egy pozitív véleményt fogalmaznék meg róla. Nekem ugyanis tetszett! Elismerem, hogy nem aspirálhat Oscar díjra és az évszázad drámája címet sem…..
Rapid Retro Revans (1990) 2022.08.08 09:00:00
Ugyanabban az évben, hogy Kevin Costner mennybe ment a Farkasokkal táncolóval kijött egy másik filmmel is, melyet nem más rendezett, mint a szintén a pályája csúcsán lévő Tony Scott (Tiszta románc). A Jim Harrison írásából született alapanyag erős volt, sokáig a legmenőbb rendezők kapkodtak érte, a…..