Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EssEm

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helyes fekvőpozíció esetén a gerincoszlop tehermentesítve pihen, ami a porckorongok anyagcseréjét is kedvezően befolyásolja. Olyannyira, hogy a helyes álló testtartáshoz képest a helyes fekvő helyzetben a gerincre nehezedő nyomás negyedére csökken! Ám minderre csak az ergonómiailag megfelelő…..
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
Érdekes gondolatkísérlet ennek az ellenkezője, amikor egy tudományos cikk jelenne meg arról, hogy megtalálták a szabad akaratot, és egy olyan képletbe foglalják, ami az emberi döntések előrejelzéséről szól. Eléggé képtelenség, hogy egy ilyen cikk megjelenjen, a tudomány valójában abból az…..
Véleményem szerint nem azzal van a baj, hogy Szájer József milyen bulikba jár vagy az, hogy milyen az identitása (annak ellenére is, hogy van felesége). A baj azzal van, hogy ezeket a cselekedeteket nem vállalja fel, nem áll ki a nyilvánosság elé azzal, hogy igen, én ilyen vagyok. Ez a baj a legtöbb…..
Érzékeny pontján bökték meg a miniszterelnököt azok a diákok, akik a rossz színvonalú nyelvoktatás és az egyetemi felvételihez kötelezővé tett nyelvvizsga-követelmény ellen tüntettek. A több száz tiltakozó fiatal ugyanis ultimátumot adott Orbán Viktornak: 2019. szeptember elsejéig tegyen le egy…..
EssEm 2019.04.29 09:58:36
@MAXVAL bircaman közíró: Én már oviban is tanultam, de jól beszélni akkor is a külföldi tartózkodás alatt kezdtem, amikor rá voltam kényszerítve.

Amúgy mind tudjuk hogy Orbán a no1. Sorosvérencz, ne ez alól mosdassátok. Mondjátok inkább, hogy úgyis mindenki tojik a papírra, beszéljen folyékonyan, és annyi. Különben tényleg nem számít, úgyis 100%-ot kapna írásbelin és szóbelin is, még meg se kéne hozzá jelennie.
EssEm 2019.04.29 09:59:28
@Boycie: De orosz nyelvvizsgája sincs..
EssEm 2019.04.29 10:06:04
@Boycie: Diszfunkcionális te répa, hát ennyit sem látsz?
A Mátrix (és mi most a komplett trilógiával foglalkozunk az első rész 20 éves évfordulója kapcsán) említésekor még a legelnézőbb szinkronrajongók is szívükhöz kapnak, hiszen oly' sokszor hangzik el a főszereplő neve. Igen, az. Neo. Ami igazából Nióként ejtendő és bár az angol kiejtés tartása a…..
EssEm 2019.04.02 11:36:25
@MAXVAL bircaman közíró: Köszönjük az észrevételt Birca Úr! Nem hagyhatjuk, hogy polgártásaink negédes mozi nosztaligába merüljenek és nagy magyar színészek által hozzáadott értéken lamentáljanak. Emlékeztetni kell őket az idiotizmusra, szűklátókörűségre, rasszizmusra, félelmekre és a határtalan, mindent átható ostobaságra, amit gyakran ugyanúgy nem látunk, ahogy a hal a vizet. Örömmel tölt el, hogy ön ezt a realitást ilyen hatékonyan, és főként kitartóan képviseli, hogy egy pillanatra se kalandozhassunk el tőle.
Van itt ez a klassz képsor, amelyet boldogan lájkol az internet aparaja-nagyja. Ez a haza körülmények között úgy fordítódik le, hogy az állam "ingyenessé tette" a közétkeztetést, "ingyen" tűzifát osztogat, "ingyen" képez informatikusokat, "ingyenesen" biztosít nyelvtanfolyamokat, miegymás. Még…..
EssEm 2019.02.22 07:36:28
@theman: Én egy kicsivel jobban értem, hogy Kósa 'elveszíti közpénz jellegét' Lajos hogyan lehet még szabadlábon, (valamint életben) azután a performansz után.
Elismerem a miniszterelnöki médiaszemlélet hatékonyságát. Tizenkilencre nyerő lapot húzott, amikor bizalmi embereivel fölvásároltatta a megyei sajtót. Lebutított üzenetei több mint négyszázezer példányban jutottak el a vidéki Magyarországra, például a falvakba, ahol a megye egyetlen napilapját…..
EssEm 2019.02.10 17:53:03
@MAXVAL bircaman közíró: Én liberális vagyok, de amikor meg kell tudnom mit és miért gondolok, csak a Bircát meg a blogját olvasom. Még soha egy lipsit se láttam, aki nála tájékozottabb lett volna ebben a kérdésben, sőt a közelébe se érhetünk.
A legváratlanabb helyről kapott kemény kritikát a kormány propagandagépezete. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának minap lemondott elnöke ugyanis alaposan megtépázta a korábban általa felügyelt kormányzati médiakolhoz tekintélyét. A 476 orgánumot tömörítő alapítvány…..
István azt gondolta, hogy lehet. Milyen naiv is volt, istenem! A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnökéből a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány egykori elnöke lett pillanatok alatt. Egyetlen interjú kellett hozzá. Szegény István olyanokról beszélt, hogy az újságíróknak nem csak azzal…..
EssEm 2019.02.05 12:44:47
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Sőt, a saját szövőszemölcseiből sajtolta ki a saját selymet a saját selyemzsinórjához.
AZ Állami Számvevőszék  héten kiadta a jelentését arról, hogy miképpen vizsgálta a választásokon résztvevő pártokat és ebből milyen következtetéseket vont le. Itt, akit érdekel, részletesen is elolvashatja. A vizsgálat alapja és jogszerűségének az oka amúgy elég…..
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
Évek óta ismételgetjük, hogy a parlamenti választások idején, a kampányfinanszírozás rendszerének hiányosságait kihasználva rosszhiszemű kamupártok milliárdokat tesznek zsebre. A jogalkotó ugyan időről időre finomít a szabályozáson, de a végleges megoldást, vagyis a kampányköltések nyilvánosságát és…..
Több ezren akarnak házavatóra menni hozzá...
EssEm 2018.12.26 15:15:58
@Quadanium: Megyünk is 2-án, megnézzük.
Mondjuk bírnám, ha jönnének olyan kopaszok is, akik 2006-ban marokszámra osztották az amfetamint a tévé ostrománál, lehet úgy belűlről is megnézhetnénk.
Montázs: Azonnali.hu Az egykor szebb napokat megélt megyei napilapokba az egykoron még a reklámadó kapcsán a sajtószabadság torkára lépő kétharmadról Nemzet-vezércikket író Csermely Péter készített alákérdezős proapagandainerjút Orbán Viktorral, melyet karácsonyra minden megyében megkaptunk, hiszen…..
EssEm 2018.12.26 10:14:40
@Éhesló: Akkor is kapsz gázsit a kommentért ha a teljes tartalma elveszik a helyesírásban? Vagy te volnál az egyetlen, aki szívből, őszintén ilyen hülye?
A karácsonyról hallottam egy vitaműsort, a Magyar Rádióban tudósok beszélgettek róla. Tegnap Dr. Zsengellér József, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora szinte hangsúlytalanul, mellékesen vetette oda, hogy „médium, vagyis szócső”. S bár 2006-ban az Általános médiaismeret című tankönyv…..
EssEm 2018.12.26 09:59:20
@NemodaBuda: Hát Buda, én többre értékelek egy hosszabb lére eresztett elmélkedést, mint egy archaikus szemantikai definíciót, fűszerezve két pragmatikus félgondolattal. Nagyon egyszerű lenne a világ, ha minden csak annyit jelentene, mint az etimológiai eredete.
Csapataik harcban állnak Az index.hu 2018 október elsején egy késő délelőtti fél órában beszüntette a hírközlést és egy táblával lepte meg olvasóit. Ezzel: A közvélemény számára így azt a gyanút keltették, hogy a számtalan keringő hír, amely a kormányzat szándékáról szólt, nevezetesen arról, hogy…..
EssEm 2018.10.05 20:33:46
@Wise Lady: Miért? Gondolod hogy elisszák és nem az oldal fenntartására fogják használni, amire kérték?
Nagy sorozatban van a frissen nívódíjat kapott Tények. Még egy nap se telt el azóta, hogy a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazása után rávilágítottak, hogy valójában Orbán Viktort Európa-szerte tömegek éltetik, máris dobtak egy újabb erős anyagot. Ezúttal egy jól bejáratott témát…..
EssEm 2018.09.14 08:29:34
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
EssEm 2018.09.13 10:31:07
@G.Tibor: Objektív ujságírásban egyetértünk. Minden hírszolgáltató szokása a neki kedvező véleményeket előrébb és/vagy nagyobb terjedelemben közölni, mint a vele szembenállót. De ennek is vannak fokozatai.

Például ha internetes kommentek között talál csak a szerkesztő közlésre érdemes véleményt, az jelez valamit. Körülbelül nincs olyan állítás, amit kommentekkel ne lehetne bármilyen terjedelemben alátámasztani.
„Konzervatív forradalom” van a mi utcánkban, azt mondják (a járda járhatatlan a sártól, az út kátyús és egyirányú, a kukákban bűzölög az itt hagyott szemét, de a házfalakon büszke feliratok hirdetik, hogy „Tiszta udvar, rendes ház”), és bár ez a „konzervatív forradalom” maga a totális…..
EssEm 2018.08.11 14:08:00
@DoctorMorreau: Úgy nézem te is ugyanabba az ökörségbe sétáltál bele, mint a kormány: olyasmiről beszélsz, amiről a lehető leghalványabb fogalmad sincs, csak néhány paranoid tévképzet, aminek körülbelül annyi köze van a gendertudományhoz, mint a balneológiának az óceánok élővilágához.

Bár a cikkírót is kárhoztatom, hogy legalább nagy vonalakban nem vázolta fel, miről is van szó.
Alig egy hete érkezett meg az első videós előzetes a Netflix egyik legnagyobb őszi dobásához, a Maniachez. Egy héttel később megérkezett az igazi előzetes, ami egészen sokat megmutat abból, hogy milyen is lesz a sorozat, amit pusztán a történetleírás alapján nehéz volt a gyakorlatban is elképzelni. ..
EssEm 2018.08.07 09:53:03
@lalolib: A 'jobb világ' dramaturgiailag nem érdekes téma. Ha valami mégis ezen alapul, ott ki szokott derülni, hogy a látszólag jobb világ rosszabb. Az irodalmi konszenzus az, hogy erőszakkal próbálni javítani a világon több bajt okoz mint tényleges jót.

Amúgy tudsz olyan sikeres vagy klasszikus történetet, (film, színdarab, regény), ami egy jobb világról szól annak az árnyoldala nélkül? A Candide-nál közelebbit nem tudok elképzelni, de az se fenékig tejfel.
Vajon miért nem talál olyan sok pasi magának társat, ha reggeltől estig fent vannak a társkeresőkön, és ahol csak lehet ismerkednek? A leginkább releváns választ pont azok tudják megadni, akikkel szeretnének megismerkedni, a nők. Éppen ezért figyeltem a kommenteket, kérdeztem a nőket, hogy vajon…..
EssEm 2018.07.09 16:12:04
@Éhesló: A magyar nyelvben a paraszt használatos 'műveletlen, durva, tahó' értelemben. Ezen lehet érzékenykedni, de megváltoztatni nem. Akár bele is nyugodhatunk.

Az a földműves meg ugyan nem sértődik meg ezen, tudja hogy nem neki szól.
1988-ban bemutattak egy filmet, a Heathers című fekete komédiát, amiben Winona Ryder, Christian Slater és Shannen Doherty szerepelt, és tulajdonképpen az iskolai zaklatásról és annak tragikus következményeiről szólt. Aztán a Paramount ebből csinált egy mai korra átdolgozott,…..
Tegnap este a magyar viccpárt beült a tévéstúdióba. Felnyírt hajú, pólóján tréfás felirat, hetyke rövidnadrágban rakta keresztbe a szőrös lábait, és talán pacsker volt rajtuk. Kovács Gergely látszólag nem tisztelte meg a nyilvánosság fórumát, valójában mégis stílusosan öltözött. Ki akart ríni a…..
EssEm 2018.06.27 12:46:38
@énisfélek: Mit lehet csinálni a gyanakvókkal? A kampányolás folyamánya az állami húsosfazék közelébe jutás. Ha valaki szerint "csupán" ez a cél, azt a nemlétezőn kívül semmilyen kampányolás nem fogja meggyőzni, hogy téved.

Nem mintha én meg lennék győzve. Nem hiszek a politikusban, aki nem pénzt és hatalmat akar. Ezért viszont a legkevésbé kompetensre fogok szavazni mindig, hátha majd egyszer számít valamit. Addig meg vérprofik szívják a vérünket.