Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EssEm

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érzékeny pontján bökték meg a miniszterelnököt azok a diákok, akik a rossz színvonalú nyelvoktatás és az egyetemi felvételihez kötelezővé tett nyelvvizsga-követelmény ellen tüntettek. A több száz tiltakozó fiatal ugyanis ultimátumot adott Orbán Viktornak: 2019. szeptember elsejéig tegyen le egy…..
EssEm 2019.04.29 09:58:36
@MAXVAL bircaman közíró: Én már oviban is tanultam, de jól beszélni akkor is a külföldi tartózkodás alatt kezdtem, amikor rá voltam kényszerítve.

Amúgy mind tudjuk hogy Orbán a no1. Sorosvérencz, ne ez alól mosdassátok. Mondjátok inkább, hogy úgyis mindenki tojik a papírra, beszéljen folyékonyan, és annyi. Különben tényleg nem számít, úgyis 100%-ot kapna írásbelin és szóbelin is, még meg se kéne hozzá jelennie.
EssEm 2019.04.29 09:59:28
@Boycie: De orosz nyelvvizsgája sincs..
EssEm 2019.04.29 10:06:04
@Boycie: Diszfunkcionális te répa, hát ennyit sem látsz?
A Mátrix (és mi most a komplett trilógiával foglalkozunk az első rész 20 éves évfordulója kapcsán) említésekor még a legelnézőbb szinkronrajongók is szívükhöz kapnak, hiszen oly' sokszor hangzik el a főszereplő neve. Igen, az. Neo. Ami igazából Nióként ejtendő és bár az angol kiejtés tartása a…..
EssEm 2019.04.02 11:36:25
@MAXVAL bircaman közíró: Köszönjük az észrevételt Birca Úr! Nem hagyhatjuk, hogy polgártásaink negédes mozi nosztaligába merüljenek és nagy magyar színészek által hozzáadott értéken lamentáljanak. Emlékeztetni kell őket az idiotizmusra, szűklátókörűségre, rasszizmusra, félelmekre és a határtalan, mindent átható ostobaságra, amit gyakran ugyanúgy nem látunk, ahogy a hal a vizet. Örömmel tölt el, hogy ön ezt a realitást ilyen hatékonyan, és főként kitartóan képviseli, hogy egy pillanatra se kalandozhassunk el tőle.
Van itt ez a klassz képsor, amelyet boldogan lájkol az internet aparaja-nagyja. Ez a haza körülmények között úgy fordítódik le, hogy az állam "ingyenessé tette" a közétkeztetést, "ingyen" tűzifát osztogat, "ingyen" képez informatikusokat, "ingyenesen" biztosít nyelvtanfolyamokat, miegymás. Még…..
EssEm 2019.02.22 07:36:28
@theman: Én egy kicsivel jobban értem, hogy Kósa 'elveszíti közpénz jellegét' Lajos hogyan lehet még szabadlábon, (valamint életben) azután a performansz után.
Elismerem a miniszterelnöki médiaszemlélet hatékonyságát. Tizenkilencre nyerő lapot húzott, amikor bizalmi embereivel fölvásároltatta a megyei sajtót. Lebutított üzenetei több mint négyszázezer példányban jutottak el a vidéki Magyarországra, például a falvakba, ahol a megye egyetlen napilapját…..
EssEm 2019.02.10 17:53:03
@MAXVAL bircaman közíró: Én liberális vagyok, de amikor meg kell tudnom mit és miért gondolok, csak a Bircát meg a blogját olvasom. Még soha egy lipsit se láttam, aki nála tájékozottabb lett volna ebben a kérdésben, sőt a közelébe se érhetünk.
A legváratlanabb helyről kapott kemény kritikát a kormány propagandagépezete. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának minap lemondott elnöke ugyanis alaposan megtépázta a korábban általa felügyelt kormányzati médiakolhoz tekintélyét. A 476 orgánumot tömörítő alapítvány…..
István azt gondolta, hogy lehet. Milyen naiv is volt, istenem! A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnökéből a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány egykori elnöke lett pillanatok alatt. Egyetlen interjú kellett hozzá. Szegény István olyanokról beszélt, hogy az újságíróknak nem csak azzal…..
EssEm 2019.02.05 12:44:47
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Sőt, a saját szövőszemölcseiből sajtolta ki a saját selymet a saját selyemzsinórjához.
AZ Állami Számvevőszék  héten kiadta a jelentését arról, hogy miképpen vizsgálta a választásokon résztvevő pártokat és ebből milyen következtetéseket vont le. Itt, akit érdekel, részletesen is elolvashatja. A vizsgálat alapja és jogszerűségének az oka amúgy elég…..
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
Évek óta ismételgetjük, hogy a parlamenti választások idején, a kampányfinanszírozás rendszerének hiányosságait kihasználva rosszhiszemű kamupártok milliárdokat tesznek zsebre. A jogalkotó ugyan időről időre finomít a szabályozáson, de a végleges megoldást, vagyis a kampányköltések nyilvánosságát és…..
Több ezren akarnak házavatóra menni hozzá...
EssEm 2018.12.26 15:15:58
@Quadanium: Megyünk is 2-án, megnézzük.
Mondjuk bírnám, ha jönnének olyan kopaszok is, akik 2006-ban marokszámra osztották az amfetamint a tévé ostrománál, lehet úgy belűlről is megnézhetnénk.
Montázs: Azonnali.hu Az egykor szebb napokat megélt megyei napilapokba az egykoron még a reklámadó kapcsán a sajtószabadság torkára lépő kétharmadról Nemzet-vezércikket író Csermely Péter készített alákérdezős proapagandainerjút Orbán Viktorral, melyet karácsonyra minden megyében megkaptunk, hiszen…..
EssEm 2018.12.26 10:14:40
@Éhesló: Akkor is kapsz gázsit a kommentért ha a teljes tartalma elveszik a helyesírásban? Vagy te volnál az egyetlen, aki szívből, őszintén ilyen hülye?
A karácsonyról hallottam egy vitaműsort, a Magyar Rádióban tudósok beszélgettek róla. Tegnap Dr. Zsengellér József, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora szinte hangsúlytalanul, mellékesen vetette oda, hogy „médium, vagyis szócső”. S bár 2006-ban az Általános médiaismeret című tankönyv…..
EssEm 2018.12.26 09:59:20
@NemodaBuda: Hát Buda, én többre értékelek egy hosszabb lére eresztett elmélkedést, mint egy archaikus szemantikai definíciót, fűszerezve két pragmatikus félgondolattal. Nagyon egyszerű lenne a világ, ha minden csak annyit jelentene, mint az etimológiai eredete.
A törökök megint itt jártak, hogy bevegyék kis hazánkat és fővárosunkat. Gül baba és törpéje megbénították vonulásukkal Budapestet, miközben a háttérben egy sokkal durvább dolog készülődött: a „Sétáló Budapest Víziója”, vagyis Puzsér Róbert bejelentése, miszerint elindul a 2019-es…..
Csapataik harcban állnak Az index.hu 2018 október elsején egy késő délelőtti fél órában beszüntette a hírközlést és egy táblával lepte meg olvasóit. Ezzel: A közvélemény számára így azt a gyanút keltették, hogy a számtalan keringő hír, amely a kormányzat szándékáról szólt, nevezetesen arról, hogy…..
EssEm 2018.10.05 20:33:46
@Wise Lady: Miért? Gondolod hogy elisszák és nem az oldal fenntartására fogják használni, amire kérték?
Nagy sorozatban van a frissen nívódíjat kapott Tények. Még egy nap se telt el azóta, hogy a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazása után rávilágítottak, hogy valójában Orbán Viktort Európa-szerte tömegek éltetik, máris dobtak egy újabb erős anyagot. Ezúttal egy jól bejáratott témát…..
EssEm 2018.09.14 08:29:34
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
EssEm 2018.09.13 10:31:07
@G.Tibor: Objektív ujságírásban egyetértünk. Minden hírszolgáltató szokása a neki kedvező véleményeket előrébb és/vagy nagyobb terjedelemben közölni, mint a vele szembenállót. De ennek is vannak fokozatai.

Például ha internetes kommentek között talál csak a szerkesztő közlésre érdemes véleményt, az jelez valamit. Körülbelül nincs olyan állítás, amit kommentekkel ne lehetne bármilyen terjedelemben alátámasztani.
„Konzervatív forradalom” van a mi utcánkban, azt mondják (a járda járhatatlan a sártól, az út kátyús és egyirányú, a kukákban bűzölög az itt hagyott szemét, de a házfalakon büszke feliratok hirdetik, hogy „Tiszta udvar, rendes ház”), és bár ez a „konzervatív forradalom” maga a totális…..
EssEm 2018.08.11 14:08:00
@DoctorMorreau: Úgy nézem te is ugyanabba az ökörségbe sétáltál bele, mint a kormány: olyasmiről beszélsz, amiről a lehető leghalványabb fogalmad sincs, csak néhány paranoid tévképzet, aminek körülbelül annyi köze van a gendertudományhoz, mint a balneológiának az óceánok élővilágához.

Bár a cikkírót is kárhoztatom, hogy legalább nagy vonalakban nem vázolta fel, miről is van szó.
Alig egy hete érkezett meg az első videós előzetes a Netflix egyik legnagyobb őszi dobásához, a Maniachez. Egy héttel később megérkezett az igazi előzetes, ami egészen sokat megmutat abból, hogy milyen is lesz a sorozat, amit pusztán a történetleírás alapján nehéz volt a gyakorlatban is elképzelni. ..
EssEm 2018.08.07 09:53:03
@lalolib: A 'jobb világ' dramaturgiailag nem érdekes téma. Ha valami mégis ezen alapul, ott ki szokott derülni, hogy a látszólag jobb világ rosszabb. Az irodalmi konszenzus az, hogy erőszakkal próbálni javítani a világon több bajt okoz mint tényleges jót.

Amúgy tudsz olyan sikeres vagy klasszikus történetet, (film, színdarab, regény), ami egy jobb világról szól annak az árnyoldala nélkül? A Candide-nál közelebbit nem tudok elképzelni, de az se fenékig tejfel.
Vajon miért nem talál olyan sok pasi magának társat, ha reggeltől estig fent vannak a társkeresőkön, és ahol csak lehet ismerkednek? A leginkább releváns választ pont azok tudják megadni, akikkel szeretnének megismerkedni, a nők. Éppen ezért figyeltem a kommenteket, kérdeztem a nőket, hogy vajon…..
EssEm 2018.07.09 16:12:04
@Éhesló: A magyar nyelvben a paraszt használatos 'műveletlen, durva, tahó' értelemben. Ezen lehet érzékenykedni, de megváltoztatni nem. Akár bele is nyugodhatunk.

Az a földműves meg ugyan nem sértődik meg ezen, tudja hogy nem neki szól.
1988-ban bemutattak egy filmet, a Heathers című fekete komédiát, amiben Winona Ryder, Christian Slater és Shannen Doherty szerepelt, és tulajdonképpen az iskolai zaklatásról és annak tragikus következményeiről szólt. Aztán a Paramount ebből csinált egy mai korra átdolgozott,…..
Tegnap este a magyar viccpárt beült a tévéstúdióba. Felnyírt hajú, pólóján tréfás felirat, hetyke rövidnadrágban rakta keresztbe a szőrös lábait, és talán pacsker volt rajtuk. Kovács Gergely látszólag nem tisztelte meg a nyilvánosság fórumát, valójában mégis stílusosan öltözött. Ki akart ríni a…..
EssEm 2018.06.27 12:46:38
@énisfélek: Mit lehet csinálni a gyanakvókkal? A kampányolás folyamánya az állami húsosfazék közelébe jutás. Ha valaki szerint "csupán" ez a cél, azt a nemlétezőn kívül semmilyen kampányolás nem fogja meggyőzni, hogy téved.

Nem mintha én meg lennék győzve. Nem hiszek a politikusban, aki nem pénzt és hatalmat akar. Ezért viszont a legkevésbé kompetensre fogok szavazni mindig, hátha majd egyszer számít valamit. Addig meg vérprofik szívják a vérünket.
Vonat, 30 fok, 30 perces késés, tömeg. Minden hely foglalt, kivéve egyet, ott egy - Hadházi László kifejezését használva - egy pirított ribanc (továbbiakban: PR) táskája ül. Biztos néz ki az ablakon. Utas jő, s pihegve szól: Elnézést, szabad az a hely? Na itt történt a félreértés: PR kérdésnek…..
EssEm 2018.06.07 08:59:07
@maxval balcán bircaman: Birca, mit izgat? Aki ebben az országban még nem tudja fejből bármiről hogy te személy szeint mit gondolsz, az analfabéta vagy köztévét néz. Én jobban tudom annál, mint hogy én mit gondolok.
Ő az, aki a szegregációban hisz. Vagy mégsem. Minisztersége alatt viszont a cigányok helyzete semmit sem változott. Maradt a nyomor és a kiszolgáltatottság. ..
Hosszú ideje pereskedik egymással Hajdú és Puzsér, azaz Hajdú perelte be legalább hétszer Puzsért mindenféle facebookos és egyéb beszólásáért. A hét(?) peres ügy között van három(?) büntető és négy(?) polgári, ember legyen a talpán aki (rajtuk kívül) tudja követni, hogy éppen kinek, mit ítéltek meg,…..