Regisztráció Blogot indítok
Adatok
br

28 bejegyzést írt és 1322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Star Wars Vállald, hogy Jedi vagy! 2011.09.22 09:25:00
Magyarországon is megjelent az a kezdeményezés, hogy a népszámláláson minél többen vallják magukat a Jedi valláshoz tartozónak. Egy Facebook csoport is alakult erre, hogy népszerűsítsék az ötletet.A Jedi valláshoz tartozás megvallása nem újkeletű, nagyon sok országban van arra…..
Képzeljétek, a japán kormány a Fukusima prefektúrában élő gyerekek sugárzásterhelésére vonatkozó egészségügyi határértéket kicsit feltolta. Jó magasra, az erőművi dolgozókkal azonos, 20 millisievert/évre, azaz a korábban felnőttekre vonatkozó szintnek is a hússzorosára…..
Ma még felmérhetetlen a japán atomkatasztrófa áldozatainak száma és következményeinek mértéke. Egyelőre csak egy dolog bizonyos: ahogy annak idején Csernobilban és a világ más pontjain történt kisebb atombalesetek során, most is össze-vissza hazudoznak az áldozatok, a…..
Mandiner blog Bagóbűnözés? 2011.02.07 13:31:00
  Vasárnap óta tilos a dohányzás a budapesti aluljárók után a BKV megállóiban is, az erről szóló rendeletet december közepén fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. A bírságok több tízezer forintosak, a bliccelésért járó bünti öt-nyolcszorosát is rá lehet verni a…..
br 2011.02.08 00:22:33
@Parmezanidész: Az összes többivel nagyrészt magadat károsítod, az olyan esetekben ahol mást is ott durvák a büntetési tételek - ittas vezetés, stb.
br 2011.02.08 00:23:53
@Parmezanidész: Az csak a lelked megnyugtatására szolgáló tagadásalapú szemléleted, hogy itt csak a cigit üldözik de a légszennyezettség senkit sem érdekel. Ez nem így van.
br 2011.02.08 00:27:48
@Parmezanidész: A szmog jóval kevésbé durva koncentrációjú, mint a dohányfüst.

A "kevés" ember minden harmadik: Worldwide, 40% of children, 33% of male non-smokers, and 35% of female non-smokers were exposed to second-hand smoke in 2004. (Fentebb már linkeltem.)
  Nem látszanak csillapodni a kedélyek az új médiaszabályozásról szóló vita kapcsán - még a szakmaiak sem. Bár a kormány azt állítja, hogy a vita most már kezd normális - professzionális? - mederbe terelődni, érdekes módon a több éves szakmai tapasztalattal rendelkezők…..
Figyelem: erős vastagbőr tartalom! Esztergom város önkormányzata eddig már 25 millió forint közpénzt költött Meggyes Tamás (a volt polgármester) és Bayer Zsolt újságíró magánvádas pereinek ügyvédi költségeire. Októberben Tétényi Évát választották meg…..
Mandiner blog Veni, vidi, Viktor 2011.01.20 10:45:00
Vörös Danny, a Magyar Nemzet jól targetált gerillakampányának arca   Orbán Viktor jött, látott - és győzött? - az Európai Parlamentben tegnap. Vagy legalábbis döntetlenre hozta a meccset, ami szép politikai teljesítmény egy hónap Magyarország-pofozás után. A…..
Mandiner blog A Megkerülhetetlenek 2011.01.07 13:31:00
***   (Amúgy az egész sajtószabadság-hisztiről nekünk ez jut az eszünkbe):     Kormányunk zseniális teljesítményéről meg ez: )..
Idén téltől végre tilos sózni a járdákat. Ez azért örömteli elsősorban, mert az utóbbi években nagy problémát okozott a városban élő állatoknak, mivel a só szétmarta a talpukat. A fás szárú növények is károsodtak benne, az olvadás utáni hólével keveredve meg további…..
Varánusz A pánik lehetősége 2010.12.22 14:42:20
Az országgyűlési választások óta most először van indoka a kormánynak, hogy komolyabb homlokráncolásba kezdjen. Az táborvesztést számszerűsítették a közvéleménykutatók, amikből lassan az is világos, hogy a jobboldali szavazók sem támogatják ovációval a magánnyugdíj…..
„Help the aged, one time they were just like you, drinking, smoking cigs and sniffing glue” (Pulp)   A Nemzeti Erőforrás Minisztérium elképzelései szerint az érettségi vizsgára jelentkezés feltétele lenne, hogy a diák hatvanórányi társadalmi célú tevékenységet…..
Kövér László ma újfent kinyilatkoztatott. A Fidesz fő ideológusa kilépett a parlamenti elnök szerepéből, és a lengyel szenátus elnökével folytatott megbeszélések utáni nemzetközi sajtótájékoztatón kijelölte a közeljövő főcsapását a hazai médiahatóság és a média…..
Assange a kiszivárogtatásokkal egy jobb, transzparensebb és igazságosabb világot szeretne: egy világot titkok nélkül. A baj csak az, hogy ez egy rendkívül ostoba utópia. A világsajtó még mindig az amerikai diplomáciától származó dokumentumokon csámcsog, melyeket Julian…..
br 2010.12.10 10:03:11
sowhyiswikileaksagoodthingagain.com/

Tessék nyomkodni az F5-öt az oldalon.
Várhatóan alkotmányos védelmet kap a magzati élet az új alaptörvényben, így aztán megint felmerült a sajtóban az abortusz betiltásának kérdése. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának egyik fideszes alelnöke a Hírszerzőnek úgy…..
„[A magyar felsőoktatásban] a diákok nem nagyon tanulnak, a tanárok nem nagyon tanítanak, az állam pedig nem nagyon fizet.” Lányi András szociológus „Question: What is the first thing an arts major asks when he leaves university? Answer: Would you like fries with that?” Nemzetközi…..
Ha ti így, akkor mi is így – ne csodálkozzunk, ha a megsarcolt cégek pontosan úgy fognak viselkedni az állammal és a fogyasztókkal szemben, ahogy az állam most velük. Ennek senki nem fog örülni. A Véleményvezér már a múlt héten kifejtette álláspontját a hétfő késő…..
  A miniszterelnök tegnap újabb adóemeléseket jelentett be. A tervek szerint három, távolról prosperálónak látszó iparágat akarnak „adóprésbe” vonni: a telekommunikációs szektort, az energetikai cégeket és a kereskedelmi láncokat. Ezeken túl ideiglenesen, de…..
br 2010.10.14 13:49:01
@TG69: A kiadáscsökkentés valószínűleg a jövő évi költségvetés része, lásd az index több tízezres közalkalmazotti elbocsájtásról szóló híreit.
br 2010.10.14 13:56:45
@TG69: Kevesebbet adóznak de az állam is kevesebbet szolgáltat. Nálunk úgy maradtak (nőttek) az adók, hogy az állam elkezdett kevesebbet szolgáltatni.

Lehet amúgy szlovák/amerikai modell felé elmenni, de ahhoz idő kell és az adócsökkentés az ugye elengedhetetlen eleme.
Egy lányos anya tette fel az alábbi kézenfekvő kérdéseket: milyen jogokkal élhet egy kiskorú, ha rendőrségi fogdába kerül, és miként tudja érvényesíteni őket? Hogy érvényesülnek ezek a jogok a valóságban? Kedves Zugügyvéd!Aggódó lányos anyaként fordulok hozzád a…..
  Földönkívüli nagykövetet nevez ki az ENSZ. Nem, nem a Hírcsárdán olvastam, a hír igaz, tök komolyan gondolják. A diplomata az ENSZ űrügyi hivatalának vezetője, Mazlan Othman lesz, aki keblére ölelné az alieneket, ha kapcsolatba tudna velük lépni.…..
Mandiner blog Orbán provokatőr 2010.09.14 11:21:00
Forrás: Der Spiegel  Méltatlan feledés övezi azt a Der Spiegelben megjelent összeállítást, amely a világ 9 provokatőrét veszi számba, köztük a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort. A provokátorok alatt a szerzők, akikből rögtön kilenc is van, lényegében azokat a…..
A Zugügyvédben kellően kitárgyalták a fiatalkorúak szabálysértési örizetbevételének témakörét egy előző posztban. Anyánk, az Index cikke szerint a gépezet beindult. Csak nem úgy, ahogy sokan elképzelték, decens szülők gyerekeivel tesztelték a romagyerekek ellen alkotott…..
A BKV a Főváros saját tulajdonú nagyvállalata. A BKV éves költségvetése olyan 130 milliárd forint. A bevett forma egy ilyen vállalat működtetésére, hogy az utasok, a tulajdonos és az állam állják a költségeket 1/3-1/3-1/3 arányban. De Budapesten nem ez a helyzet. Az állami…..
br 2010.09.03 11:10:01
@Gunther: A csúcsvezetőknél egyáltalán nem indokolt, persze.

Viszont a közép és felsővezetői rétegnél igen. Képzeld el a fordítottját: nincs prémium meg jutalom senkinek: akkor nem tudod jutalmazni a kiemelkedő teljesítményt az éppenhogyhoz képest és még szarabb lesz az egész cég.

A kulcs itt nem a prémiumon van, hanem azon hogy teljesítményalapon adják és ne automatikusan és haveri alapon.