Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsi receptjei

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus miatt egyik napról a másikra belekerültünk egy olyan szituációba, ami gyökeresen változtatta meg mindenkinek az életét. Hosszú háborúra kell készülni egy láthatatlan ellenséggel, ezért mindenkinek bele kell adnia a saját lehetőségeihez képest a legtöbbet, hogy ezt a csatát megnyerjük.…..
Tippek és trükkök, hogyan építsd fel a YouTube csatornádat. Rengeteg ilyen és ehhez hasonló cikket olvastam mielőtt belekezdtem a Zsuzsi receptjei csatorna beindításába. Most arra gondoltam, hogy megosztom veletek a tapasztalataimat. Bocsánat, ez a bejegyzés most csak nyomokban tartalmaz recepteket,…..
Olyan olasz desszert a tiramisu, aminek kevesen tudnak ellenállni, főleg azok nem, akik szeretik a kávét. Ráadásul ez is egy olyan étel, amit gluténmentesen is könnyedén el lehet készíteni, csak a babapiskótát kell gluténmentesre cserélni. A fenti kép hosszas kutatómunka után készült el, mert…..
Elsőre talán furcsa, hogy egy gluténmentes sütés-főzéssel foglalkozó blogban konzervekről és politikáról lesz szó. Nem volt szándékomban ezzel foglalkozni, de úgy érzem, hogy nem tudom elkerülni ezt a témát, mert tény, hogy az Egyesült királyságban élek  2016. júniusában a britek egy…..
Már jópár év eltelt mióta tartom a gluténmentes diétát, így a családom és a barátaim is tudják, hogy mivel készüljenek nekem, amikor látogatóba megyek. Ha hozzád is gluténmentes vendég érkezik, ne ess pánikba! Szerintem a legegyszerűbb, ha felhívod, és megkérdezed a vendégedtől, hogy mit szeret,…..
Sokan mesélték már nekem, hogy csak karácsonykor járnak templomba, és én elgondolkoztam azon, hogy ilyenkor a misén áldoznak-e. Az áldozáskor a római katolikus vallás szerint a hívek búzából és vízből készült ostyát - Krisztus teste - kapnak a paptól. A búza glutént tartalmaz, szóval helytálló a…..
A karácsonyi menü összeállításához segítségül összegyűjtöttem, hogy az elmúlt években nálunk melyek voltak a legnépszerűbb ünnepi receptek. Ilyenkor sok helyre megyünk vendégeskedni is és mindig jól esik, ha a házigazda gondolva rám külön teszi a glutént nem tartalmazó ételeket a többitől. Azzal…..
Kicsit olyan az ádventi kalendárium nyitogatás, mint a lottósorsolás, csak itt biztos a nyeremény. Ha türelmesek vagyunk biztosan eljön a karácsony. Jó vágyakozni és izgalommal bontogatni a meglepetéseket, A legtöbbször apróságot rejt a naptár és egy bonbon naptárnál sejtjük is, hogy csokoládé lesz…..
Valahogy így ősszel a nyári meleg után mindig nagy kedvvel lendülök bele a főzésbe és persze a recept írásba.  Nehéz is kiválasztani mi kerüljön a kedvenc őszi receptjeim közé, de remélem az alma, szilva, gesztenye, dió és a sütőtök egy kis forralt borral elnyeri a ti tetszéseteket is. Élvezzétek ki…..
Zsuzsi receptjei 2018.11.04 20:04:11
@Wulfie: Kedves Wulfie ! Köszönöm szépen az elismerést, örülök, hogy tetszenek a receptek. A zsuzsireceptjei.com weboldalamon találsz még több gluténmentes receptet. Igazán becsülendő és példamutató, ahogy a lakótársadnak szeretnél segíteni. Biztos vagyok benne, hogy ő is nagyra értékeli ezt a segítséget. Bárcsak mindenkinek ilyen lenne a hozzáálása, köszönöm szépen, hogy megosztottad ezt velünk.
  Pár hét és itt a nagy töklámpásos ünnep a Halloween ezért a boltokban is egyre nagyobb választékban jellennek meg a különböző tökök. Az igazi töklámpásnak való tököt Cucurbita peponak vagy Cucurbita maximának magát a lámpást pedig Jack-o'-lantern nevezik. Magyarországon is egyre többen faragnak…..
A szerencsés pasiknak a meccs nézéshez a jó fej nagyik, anyukák és feleségek készítenek gluténmentes pogácsát vagy sajtos rudat. A többieknek meg marad a pattogatott kukorica, mert az szerencsére gluténmentes, csak néhány ízesítettel kell vigyázni. Meg persze azokkal, amiknél a gyárban…..
Sima egyszerű, de nagyszerű gluténmentes piskóta recept, amit akkor is meg tudtam csinálni amikor még kezdő voltam a konyhában. Kétszer annyi kanál liszt és cukor kell bele, mint amennyi tojás.  Ezt az alapszabályt mindig a szemem előtt tartom. Különösen akkor fontos ez, ha nagyobb adag, esetleg…..
Zsuzsi receptjei 2018.01.24 22:10:50
@takacsveca93: Nagyon szépen köszönöm az elismerést :)
Zsuzsi receptjei 2018.06.13 14:12:40
@Kyria: 18 cm-es a tortaformám.
Hurrá itt a nyaralási szezon, induljon az utazás gluténmentesen. Magyarországon nincs nyelvi akadály, elég könnyen el lehet mondani azt, hogy gluténmentesen kell étkeznem. Rosszul lehetek, ha olyan ételt fogyasztok, amiben van búza-, rozs-, zab- vagy árpamag vagy ezek…..
Ha a szívünkre tesszük a kezünket szerintem tudjuk, hogy a legtöbb nő örül egy apró, pici pitypangnak is, amit szeretetből kap ajándékba. Én virágcsokrot szoktam kapni a jelesebb eseményekre. A virág mellé szeretek még kapni gluténmentes édességet, például néhány macaront, egy kis csokoládét vagy…..
  Iszonyatosan finom gluténmentes desszertek léteznek és óriási a választék. Szeretném megnyugtatni azokat, akinek most diagnosztizálták a gluténérzékenységet, hogy könnyedén el lehet készíteni gluténmentesen is sokféle édességet. Például a  szilvás gombóc nagyon bonyolultnak tűnhet elsőre, pedig…..
A helyes étkezés mellett a rendszeres mozgás is fontos az egészség megőrzéséhez. A gluténérzékenység, mint betegség nem jelenti azt, hogy az ember nem sportolhat. Sőt ajánlott is a mozgás, így a London - Párizs kerékpártúra gluténmentesen is szuperül teljesíthető. Ha most azt gondolod, hogy te jó ég…..
A gluténmentes palacsinta pont ugyanúgy felragad a plafonra, mint a rendes. Ez tuti. Volt szerencsém életem során  rengeteg glutén tartalmú és gluténmentes palacsintát is kisütni. Azt tapasztaltam, hogy mindig van legalább egy olyan palacsinta, ami egy kicsit más lesz mint a többi. Tudjátok, olyan…..