Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halaszist

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy mi a kastély, azt épp olyan nehéz meghatározni, mint hogy mi a régi.  Kicsit önkényesen fektettem le a szabályokat: háború előtti, különálló épületeket kerestem saját parkkal, melyek egyetlen családnak épültek. Kirostáltam a városi palotákat és villákat, a…..
halaszist 2018.07.06 21:50:54
@Pöff: a király jogosan osztotta ki ezeket, nagyon sokan pedig érdemeikért kapták meg, tehát ez bizony az ÖVÉK, senki másé. Akkor ez volt az államrend, és ha Magyarországot jogfolytonos országnak nevezzük, nem mehetünk szembe gyökeresen a korábbi államrendekkel.

És akkor mi van, ha 4 éves?

Látom, te meg nem nézted meg, mely kastélyok vannak itt fölsorolva. Ha neked a seregélyesi vagy a bükkösdi kúria, akkor nem tudlak hová tenni. Egyébként köszi az idézést a Wikipédia-cikkből, de nem kellett volna, ugyanis én írtam.

A viszonyítás alapja meg mindig a helyi környezet legyen, ne az egész világ. A nyugat-európai kastélyocskák meg parasztházak a Közel-Kelet középkori, újkori és modern kori palotáihoz képest. :)
halaszist 2018.07.06 21:51:49
@Pöff: egyébként én tudok olyan kastélyról, ami bár földszintes (pontosabban magasföldszintes), de hatalmas az alapterülete, emiatt pedig még véletlenül sem nevezhető kúriának...
halaszist 2018.07.06 21:53:11
@Pöff: az emeletes szót emiatt, és pl. a vajtai kastély miatt ki is vettem a cikk bevezetőjéből, mert ellentmondásos a cikken belül is és hamis információt terjeszt.
Ma ha valakinek mozizni támad kedve Székesfehérváron, akkor két lehetősége van: vagy az Alba Plázában lévő multiplex Cinema City-be látogat el, vagy megnéz egy filmet a kissé „fapados”, de családias hangulatú Barátság Klubmoziban. A kettő között hatalmas a különbség, és igazán hiánypótló lenne egy…..
Aki járt manapság a turista célpontként is jegyzett székesfehérvári Bazilika környékén, az láthatta, hogy felújítják. Ennek nagyon örülünk. De van egy kis retro érzésünk is. No nem csak a munkamorálra gondolok (1 csinálta, 5 nézte), ezt most nem figyeltem meg... Hanem a…..
Nem, nem egy sztahanovista munkást ábrázolt a kép....  De azért majdnem utoléri a dizájn az '50-es éveket....  Van célom! - Acélom! - szólhatott volna akkor a jelmondat.....     ..
halaszist 2017.09.09 18:25:38
Úgy adódott, hogy Bodajkra kellett látogatnom. Elvben roppant egyszerű, vonattal Székesfehérvárig, a fehérvári állomástól egy alkalmas busszal az autóbusz-pályaudvarra, majd onnan egy másik busszal Bodajkra. A gyakorlat kissé bonyolultabb...
halaszist 2017.08.16 10:56:03
@KissGecihuszár: Igen, a KNYKK egy nagy fos. Az Alba Volán is megért egy misét, de az legalább normálisan takarította és karbantartotta a buszokat. Nem volt ennyi késés és még az utastájékoztató rendszer is fejlődött. Amióta a KNYKK van, azóta semmi sem történt. A buszbeszerzés nem az ő érdemük, hanem a városé.
halaszist 2017.08.16 10:58:36
@KissGecihuszár: 13, 13A, 13G, 13Y, 36, 37, 38, 43, 44. Az A, G, Y buszok viszonylag ritkán indulnak, de a többi vállalható. A 38-as kivételével mindegyik félóránként jár. És nem egyszerre indulnak az állomásról, tehát SOHA nem kell félórákat vagy háromnegyed órát várakozni. Nagy faszság az egész. A cikk írója vagy hülye, vagy direktbe hazudik.
halaszist 2017.08.16 11:00:34
@halaszist: Azt lehagytam: nem csak 3 viszonylattal, hanem ezzel mind eljutsz a vasúti pályaudvarról a buszpályaudvarra Fehérvárott.