Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hegge Balázs

0 bejegyzést írt és 211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 44 éves nő nehezen dolgozza fel, hogy már nem húsz évesek udvarolnak neki, de nosztalgiázni szeret róla, még ha ezzel a párját időnként ki is borítja.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem…..
Kölyökként imádtam moziba járni. A filmeket nézve, nagyon bele tudtam élni magam a főhős bőrébe, a moziból kijőve, álltalában eljátszottam a kardozós, mászós vagy futva üldözős jeleneteket. Minden padot, lápcsőt, megmásztam, átugrottam, és biztos hogy futottam közben, az utca népe azt hihette,…..
1986. április 26-án nagy erejű robbanás rázta meg a csernobili V. I. Lenin Atomerőmű IV-es reaktorát. A tető lángra kapott, mely miatt kihívták a tűzoltókat. Ezt, valamint az utána következő eseményeket ismerjük. A tévében (vagy streamingen) már háromszor dolgozták fel a közelmúltban tragédia…..
Hegge Balázs 2022.01.14 10:12:44
@Petitprince: Elég ha beütöd a keresőbe, hogy nukleáris balesetek. Nos Csernobilnak, Fukushimának komoly irodalma lelhető fel műszaki adatokkal mindennel.
Bezzeg a Three Mile Island USA baleset. Alig találni valamit róla, pedig ott is pont faszán leolvadt a rektor, mint csernobilban vagy a japiknál.
„Mindig pedzegette, hogy elég nagy a házam, elférne itt ő is. Ekkor már szólt bennem egy vészjelző, és nemet mondtam” – Egy meg nem adott kölcsönt nem ellensúlyoz az, ha a pasi halk szavú és alapvetően kedves.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Hegge Balázs 2022.01.14 07:18:48
@Nevem Senki Most: Jó duma. Olcsó lecke, mondhatni, mert minden egyes vele töltött perccel csak a veszteséged növekszik:)
A római türannoszok gyenge kezdők a Marxizmus árnyékában feltűnt évtizedekig uralkodó, vérgőzös figurák mellett...
Hegge Balázs 2022.01.13 18:13:27
@gabroca: Ezt a "pozitív" jelzőt az árokba lőtt magyar családok leszármazottaival is megbeszélhetnéd!
„Nekem ez ugyanolyan súlyos, mint amikor egy pasi vallja be egy nőnek, hogy korábban sűrűn járt fizetős lányoknál. ” - A nő talán azt remélte, ettől jobban begerjed majd a lovag, ám az ellenkezőjét érte el vele.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Az ultra eredeti latin jelentése „ami túl van”, ez más kontextusokban azt jelenti, hogy „hágd át a törvényt”. Lázadás tehát az átlagos társadalmi normák ellen. A Netflix szurkolói kultúrával foglalkozó filmje azonban csak a jóízlés ellen ragad görögtüzet és boxert...
/Politológus-történész elemzés egy esetleges orosz - ukrán háborúról/ A 2013 november 21-én kezdődő "Ukrán forradalom" mely Kijev főterén a Majdanon fegyveres összecsapásokat is hozott, végletesen megrontotta Ukrajna és Oroszország viszonyát. A konfliktus hármas következménnyel járt: egyrészt…..
Hegge Balázs 2022.01.02 00:00:10
@birkamenet: Nem ismered őket. Napóleon óta tdjuk: Az oroszokat soha nem szabad lebecsülni
Hegge Balázs 2022.01.02 00:05:12
@Nancsibacsi: BIG Like!
Paul Pogba a jövő nyár egyik legkeresettebb játékosa lehet, mivel a középpályás szerződése lejár, s a La Gazzetta dello Sport szerint Mino Raiola szeretné a PSG-hez irányítani a védencét. Paul Pogba négy évet töltött a Juventusnál, majd egy 100 millió eurós ügylet keretében visszatért a Manchester…..
Friss, Motörhead tematikájú lapozgatnivaló érkezik. Mármint tényleg lapozni- és néznivaló, ugyanis a Graham Mitchell mintegy száz eddig sehol nem látott fotóját tartalamazó könyv rogyásig lesz archív képekkel. Sokat igazából nem érdemes körbemagyarázni rajta, a könyv címe mindent elmond: Fast &…..
Hegge Balázs 2021.12.19 08:25:40
Alacsony, cingár testalkatú, katonailag pedig teljesen tapasztalatlan. Mégis a francia menekült Savoyai Jenő herceg a törökök ellen vívott háború legeredményesebb hadvezérévé küzdötte fel magát. Amikor 1683-ban az oszmánok Bécset ostromolták úgy tűnt végleg leáldozott a Habsburgoknak, de Jenő herceg…..
Az egyik első covid intézkedés volt annak idején, hogy a veszélyhelyzet idején nem kell meghosszabbítani a lejáró okmányokat, így a gépjárművek műszaki érvényességét sem. S mivel immáron másfél éve tart a veszélyhelyzet, egyre több olyan hirdetés jelenik meg: műszaki nincs, de a veszélyhelyzet miatt…..
Hegge Balázs 2021.12.02 09:41:34
@Örömhernyó:

Kiragadnám ezt a részét a mondanivalódnak: " Mert megveszik a BMW-t"

Mi a pék f...rt kell BMW-t vennie annak aki csóri mint a templom egere. Amúgy is egy szervízigényes típus. Óriási a baj sok magyar ember fejében hogy nem tudják magukat elhelyezni a társadalmi piramisban. Véleményem szerint a BMW olyan ember autója kelllene hogy legyen aki minimum havi 700 erózer nettóval ballag haza
Hegge Balázs 2021.12.02 10:12:25
@Örömhernyó: Aztán akadályozzák a többségi társadalom közlekedését? Fittyfenét!
1987-ben jelentette meg Los Angeles legcsajozósabb pernahajder alakulata Girls! Girls! Girls! című nagylemezét, amely a glam ízű metál mérföldkövének számít. A lemez címadó dala – amelyhez a maga módján tökéletes videoklip készült – nem más, mint ingyenreklám a napjainkig több mint 100 millió…..
Hegge Balázs 2021.06.20 14:20:14
A "veretes háborús filmek" rovatunk első filmje az 1965 -ös A halál 50 órája (Battle of the Bulge) című filmdráma Ken Annakin rendezésében, Charles Bronson, Telly Savalas, Robert Shaw és Henry Fonda főszereplésével. Ez a történet éppen csak hogy lemaradt a 12 legjobb háborús film című tavalyi…..
Közeleg a vetés ideje, így felmerül a kérdés, hogy kötött talajba egyáltalán mit érdemes vetni? Az agyagos talaj nem igazán termőföld. Ezért művelés nélkül gyakorlatilag semmi sem terem meg benne azon kívül, ami az ilyen talajú réteket természetes körülmények között borítja: durva szálú fűfélék és…..
Mostani adásunkban egy bátor lengyel hazafit ismerhetünk meg, aki az ellenálló mozgalom tagjaként bejuttatta magát az auschwitzi táborba, hogy onnan küldjön jelentéseket és megszervezze az ottani ellenállást. Witold Pilecki több alkalommal is kockáztatta az életet a hazájáért, neve mégis csak a…..
Hegge Balázs 2021.03.18 17:34:37
@queenagi: Az oroszok ennél kevesebbért is gond nélkül öltek. Sztem ma se gond nekik. Az emberrel az lehetett a gond hogy független volt(értsd nem kommunista) és szabadságot akart nem kommunizmust. Ez bőven elég volt egy skulóra 1948ban
Milyen feeder horgot használjunk?  A zsinórok bemutatása után adok néhány tippet, a feeder horgok kiválasztásához. Bemutatom az általam használt, a gyakorlatban jól bevált feeder  horgokat.   A horgok kiválasztása ép olyan fontos, mint a bot, vagy zsinór választás. Sok évi horgászat során kialakul…..
Éppen 193 éve született a tudományos-fantasztikus regény (egyik) atyja Jules Gabriel Verne, vagy ahogyan gyermekkorunkban megismertük, Verne Gyula. Apai nyomásra ügyvédnek tanult, de előbb (nagyapja után) hajós, aztán költő szeretett volna lenni, így lett színházi titkár, majd tőzsdei ügynök, aki…..
Hegge Balázs 2021.02.07 16:58:41
Az évnek ebben a szakában, nem sokkal az új esztendő kezdete után, sokan úgy tartják, itt az idő rendet rakni, és itt a lehetőség a változtatásra: felújítják a ruhatárukat, új munkahelyet keresnek vagy éppen belefognak a lakásfelújításba. Ma megnézzük, hogy miért NE tervezd télre a…..
A minap rámírt egy kedves barátom, hogy adjak pár ötletet zenekóstoláshoz. Kedvenc bandája a Hammerfall, valami hasonlót keres, és inkább élő ember javaslatára hallgat valami obskúrus algoritmus helyett. Elkezdtem gondolkodni, végül arra jutottam, hogy számítógépen kényelmesebb gépelni, mint…..
"...a mérhetetlenül nagy űrben és a világegyetem élete során léteztek vagy léteznek-e más intelligens civilizációk, amelyek a miénkhez hasonlóan felfedezték a csillagokat, és bizonyítékokat is hagytak az erőfeszítéseikről?" Léteznek földönkívüliek? Ez egy olyan kérdés, amivel mindenki találkozott…..
A héten láthattátok, hogy az Iced Earth gitárosa-főnöke, Jon Schaffer is ott volt a Capitoliumot szerdán megrohanó tüntetők között, aminek következtében körözés alá vonták a zenészt. Ennyivel le is zárnánk a politikai részt, zenei oldal vagyunk - kérjük, ti is ennek megfelelően tegyétek hozzá a…..
Az Amerikai Haditengerészet USS Scorpion nevű tengeralattjárója éppen útban volt Norfolkból az Azori-szigetek felé. Feladata az volt, hogy megfigyelje a szovjet haditengerészeti tevékenységet az Azori-szigetek térségében. 1968 május 20-án és 21-én a tengeralattjárónak előre megbeszélt…..
Hegge Balázs 2021.01.10 10:38:58
@Első mohikán: Engem is ez érdekel. Az oroszok visszalőttek? Nahát...