Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PartyMikee

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
PartyMikee 2020.02.04 18:37:21
@atal: a normális bérlőket nem szivatják, legfeljebb kellemetlen, mert állandóra be kell jelentkezni, amit a bérbeadók egy része nem enged, mert az az idióta nézet terjedt el a foteljogászok által, hogy a lakcímnek bármilyen köze van a tulajdonjoghoz vagy akár a birtokhoz. Elárulom, hogy NINCS. A lakcím sem birtoklásra, sem tulajdonra nézve NEM jelent jogcímet. Azokat szivatják, akik csak a parkolás miatt létesítettek egy tartózkodásit havernál.
via GIPHY Amikor a kereskedő hozzáállása minden, csak nem vásárló barát. A költözés olyan, hogy néha eltűnnek a dolgok, most is ez történt. Az OBI-ban vásárolt lámpa távirányítóját kéne pótolni, de ha sem a gyártó, sem a kereskedő nem tud és akar segíteni, akkor mit lehet tenni? A kereskedő szerint…..
PartyMikee 2020.01.12 21:39:18
@Egri2: "Mondjuk, érdekes meglátást olvastam ezzel kapcsolatban: van olyan vélemény, hogy az önkormányzat nem tulajdonosa a városnak, tehát a közterületnek sem, így a gyümölcsfának sem. Valójában a közterületen levő gyümölcsfa mindenkié, így arról lopni valójában jogilag értelmezhetetlen."

Ekkora baromságot hogy lehet leírni? Tényleg vannak ennyire hülye emberek? Minden területnek, így az utcának is van egy helyrajzi száma és az ingatlan nyilvántartásban egy bejegyzett tulajdonosa. A bejegyzett tulajdonosé a fa. Mi ez a baromság, hogy mindenkié????? Úristen micsoda sötétség van a fejekben.
A fenti képen egy megjavított cipő szerepel. Pedig Tamara nem javítást kért, amikor szétesni készült a háromhetes cipője, hanem a pénzét. De a kereskedő szerint ha valamit javítani lehet, akkor ott nincs is más választásunk, irány a cipész. Na de mi van, ha nem fogadjuk el a "javítást"? Kedves…..
Márta és a két tűzhely, na meg a címirat mind mind egy kommunikációs fekete lyukban keringenek hetek óta. A Posta és az Euronics nem tudja megoldani a helyzetet, szóval nem tudni, min rotyog majd a karácsonyi töltött káposzta, de a jelenlegi állás nem biztató.  Szükségünk volt egy kombinált…..
via GIPHY Fantasztikus gordiuszi csomó, ami látszólag nem is olyan nagy gond, viszont a következtetés igen. Mi van, ha a levél követelésről szól és végül a végrehajtó is ide jön majd végrehajtani? 2015-ben (!) vásárolt ingatlanomra a mai napig küldözget levelet a Telenor az előző lakónak…..
PartyMikee 2019.11.27 21:14:00
@cukrosleves: foteljogászkám, ez cselekmény kizárólag magánindítványra büntetendő, elég életszerűtlen, hogy valaki 4 évig szarik a leveleire, aztán hirtelen feljelentést tesz a kibontásukért, lerója az illetéket, képviseli a vádat az eljárás során stb.
Nem az első és valószínűleg nem is az utolsó építőipari rémtörténet a Homáron, ami igazán szomorúvá teszi, az az, hogy levélírónk - akárcsak a múltkori fürdőszobás esetben - igyekezett körültekintően eljárni: volt szerződése, utánanézett a dolgoknak, részt vett a folyamatban - mégis megjárta. Vajon…..
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
PartyMikee 2019.10.21 06:48:19
@megamedve: miért is van baj azzal, ha az ember csináltat egy tervet és azt szeretné viszontlátni? Ez lenne a normàlis. Az a probléma, hogy kevés a szakmunkás és azok közül is a jobbak kimennek külföldre. A maradék meg azt hiszi ő a kiràly. Tisztelet a kevés kivételnek. Én is most keresek Szegeden egy lakásfelújításra céget. Direkt nem embert írtam, mert nem én szeretnék idegeskedni a szervezéssel, hanem azt szeretnem kapni, hogy odaadom a kulcsot és a beigért határidő elteltét követően már csak a kész lakást akarom látni. Utópisztikus elképzelés? Aligha, maximum itt a balkánon. Találni kényszertörlés alatti cégtől kezdve, 4 milliós éves árbevetélesen át mindent csak normálist nem.
Olvasónkat óriási bajban van, miután egy furcsa fordulattal az autókölcsönzés után közel egymilliós mínuszba került a számlája. Az a számla, amin nincs is hitelkeret. Nem értik, mi történhetett, de a bank nem tud mit tenni: újabb utazást, ügyvéd fogadását és kölcsönt javasol.  Kedves Homár! Az…..
via GIPHY Zolinak gyors segítségre volt szüksége, miután a szervizelésre visszaküldött robotporszívó doboza olyan állapotban érkezett vissza, ami azt feltételezte, hogy a robot sincs túl jól. Vagy reméljük igen, de akkor mi történt a dobozzal? Gyorsan írtunk a szakértőinknek is, hogy legközelebb…..
PartyMikee 2019.10.06 17:30:59
@Pöff: te hülye vagy ember. Nagyon jó dolog, azért mert neked nincs rá pénzed, kurvara nem kéne okoskodni. Arra való, hogy naponta végigmenjen a kijelölt helyeken és a por meg kosz nagyját összeszedje. Nem helyettesíti a heti egyszeri nagyobb takarítást, de ad egy plusz komfortérzetet, hogy addig se ülsz a porba és nem vesz el az idődből. Milyen 5-8 ezer forint te szerencsétlen. Láttál már ilyet közelről?
Ha egy drága holmit vásárolunk, különösen szeretjük tudni, hogy valóban azt kapjuk e a pénzünkért, amiért fizettünk. Vásárlónkat nem hagyja nyugodni, miért hiányzik a megszokott felszerelés a felsőről, a boltban viszont hiába kérdezte és utólag sem kap választ. A napokban anyukám vásárolt egy…..
PartyMikee 2019.08.28 11:57:56
@ekat: nem mondom, hogy nincs igazad, de az idézet pont engem is igazolhat: azt akarja bizonygatni, hogy a drága se tuti, nem számol vele, hogy kb 4-5 millió béka segge alatt élő ember érzéseit megsérti. Sztem azért 100.000-nél több, de az biztos, hogy nem sok.
PartyMikee 2019.08.29 22:25:21
@Fánkevő Fáncsi: sajnos ezeket a dolgokat én is így látom. Eszméletlen sok a csóró, aki önmagát persze kurva soknak hiszi és szerint akinek több pénze van az csak ostoba apuci kedvence vagy bűnöző lehet.
Mit tegyünk, ha nem azt kaptuk, amit megrendeltünk, de hiába adják vissza a pénzünket, buktuk a szállítási költséget? A kamu kovácsoltvas kalandja sajnos hiába ért jó véget, mégis mínuszban zárt a vásárló. 2019. június 7-én 3 db fali kovácsoltvas konzolt rendeltünk a kovacsoltvas.hu oldalon…..
Mindenki kedvenc pultos csaja, Klárika egyáltalán nem bánja, hogy full egyedül él a nagyvárosban, ahol állandóan esik az eső. Mondjuk mióta kint van tök jó az időjárás, s ő ezt saját érdemének is fogja fel, hiszen eddig bárhová ment sütött a nap, miért pont most lenne másképp.  Klárika egy táncos…..
PartyMikee 2019.08.27 23:46:23
Dóra fittség helyett bokasérüléssel távozott a Fitness5 edzőteremből, hogy aztán hetekig küzdjön a műfű által takart titkos gödör okozta rándulással. Kompenzációt szeretett volna, ügyvédhez fordult, két hónappal a baleset után pedig hiába próbált bejelentkezni a terembe, azt írta nekünk, hogy…..
PartyMikee 2019.07.10 06:54:46
@doorkaboolka: általában segíteni próbálok a posztolónak, de ebben az esetben biztos nem vállalnám az ügyet. Rosszul léptél sportololás közben, ebben mit akarsz jogászkodni?Két és fél hónapja odajártál és nem tudod milyen volt a terep? Rajtad kívül hányan sérültek meg azon a teraszon? Akkor ki a hibás? Ha az utcán történik kivel pereskedsz? Az önkormányzattal hogy nem volt tükörsima a járda? Ha a mikród szétrobbantja a macskát pereskedsz, mert nem volt odaírva, hogy ez fog történni? Hahó ez nem amerikai film, hanem a való élet. A kórházban is csak követelőztél, ezek után nincs mit csodálkozni. Térj észhez és fogd fel, hogy felnőtt ember vagy, viselned kell a felelősséget a saját dolgaidért, nem mindig másokat hibáztatni.
A szállásfoglalós oldalak vendégértékeléseire alapozott szállásfoglalás után most jöjjön a másik oldal. Egy vendégház, amit tönkretett a booking.com. Levélíró vállalkozónk nem értette, miért nem jönnek foglalások az oldalról, aztán meglátta a lehúzó kommentet, amit…..
PartyMikee 2019.06.10 10:36:40
@MAXVAL bircaman közíró: maxvall faszkalapmanul bérköpködőül a balliba = olyan ember, akinek van önálló gondolata és nincs benne szaros nyelvig a fidesz seggében
Forr a düh a Homár körül. Még a gyakorlott szemet is megtévesztheti (bár jobban megnézve jó sok az árulkodó jel) az a webshop, ahonnan szegény csalódott olvasónk megrendelte alaposan körüljárt álmai cipőjét, majd várt. És várt és várt és egyszer csak mi jött? Egy pakk…..
"Azt sajnáljuk, hogy nem olvastuk el a többi 200 kommentet a foglalás előtt!"  Na kérem, ez itt a lényeg. Jön a nyár, végre itt van a szabadság, ne tessék már olyan helyen elkölteni a véres verejtékkel megkeresett pénzt, ahol nincsenek visszajelzések. Ahol meg vannak, olvassuk már…..
Meddig lehet elviselni a telefonos ügyfélszolgálatok liftzenéit és a megnyugtatónak szánt bársonyos gépi hangjának biztatását? Levélírónk 30 percig bírta, de biztos nagyon fontos ügyben próbálkozott és/vagy különösen türelmes ember. Vodafone ügyfélszolgálattal lett…..
PartyMikee 2019.05.25 22:17:09
@MAXVAL bircaman közíró: a hazugságaid utolértek te fideszbirka? :D Nyomorult senki vagy.
via GIPHY A szolgáltató által szolgáltatás nélküli szolgáltatás kiszámlázásának állatorvosi lova a ház, ahová az áramot ugyan még nem kötötte be az ELMŰ, de számlát küldeni, kismamát várakoztatni és jól letolni azt bezzeg tud. Ettől a sztoritól mi is majdnem megszültünk.    Tavaly (2018 07 04)…..
PartyMikee 2019.05.14 21:06:37
@ProsTata: túl sok volt az amerikai film. A magyar polgári jogban a szerződésszegéssel vagy szerződésen kívül okozott károk tekintetében NEM lehet kellemetlenségekért nem vagyoni kártérítést meg erkölcsi kárt meg ilyen faszságokat követelni. Nincs ilyen. Vagyonban esett kárt kell megtéríteni, elmaradt vagyoni előnyt, a vagyoni hátrányok kiküszöböléséhez szükséges költségeket, de csak annyiban, amennyit a károkozó előre látott vagy előre kellett látnia.
PartyMikee 2019.05.15 00:39:05
@herk: ezt a halott anyád kérdezi, te nyomorult?
Ne mindig csak a botrány és a mérgelődés! Kellenek néha azok a kérdések is, amik segítenek eligazodni a fogyasztóvédelem zavarosnak tűnő világában. Ezért örültünk Dani kérdésének, aki a szavatosság borzongató fogalmáról kérdezett minket. Egész pontosan arról, hogy mit takar a bizonyítási…..
PartyMikee 2019.05.12 08:31:43
@rekszem: fentebb linkelték a szabályt. A kereskedő nem hivatkozhat arra, hogy nem cserél aránytalanul nagy költség miatt. DE arra hivatkozhat, hogy a hiba a teljesítés után keletkezett, csak azt neki kell bizonyítani és nem fogja tudni. A 14 napos elállás valóban él, de viszont az meg csak hibátlan termék visszaküldése esetén. Ha hibás akkor a jótàllás/kellékszavatosság alapjàn kell eljárni.
PartyMikee 2019.05.12 08:37:51
@rekszem: olvasd már el amire hivatkozol. 3 munkanapon belül a kereskedő nem hivatkozhat araánytalanul magas költségre, de megegyszer elmondom: arra, hogy a teljesítés után keletkezett a hiba hivatkozhat csak neki kell bizonyítani. De tudod mit, ha ilyen kurva okos vagy, akkor old meg egyedül, fasznak kérsz tanácsot.
PartyMikee 2019.05.12 08:52:19
@rekszem: amit eddig csinàltak jogszerű. Kapaszkodnak az egyetlen kimentésbe, jelesül, hogy a hiba a termék átadása után keletkezett, de ezt nekik kell bizonyítani. Nyilván abban bíznak, hogy nem mész a bíróságra, mint ahogy az emberek 99%-a nem is megy. Marpedig, ha nem próbalsz meg hivatalos úton érvényt szerezni az igényednek, akkor bukod.
A jótállás és a garancia kérdése mindig izgalmas, ha mire felmerül, a cég eltűnik, vagy megszűnik. A végelszámolás alá került fürdőszobás helyén egy új bolt üzemel, ami csak ránézésre ugyanaz, a céginformációk szerint viszont semmi köze a régihez. De mit tehet itt az…..
PartyMikee 2019.05.08 12:39:28
@Permetező: "migréntől", ez mekkora duma. :D Amúgy tényleg nem tudom mire gondolhatott a poszter, semmiféle szigorú ellenőrzés nincs. A Fogyasztóvédelem pedig, mint olyan sajnos jogi relevanciával nem bír. Egy kis eldugott irodában, kiválóan elkavézgató, meg netezgető kb. 3 kormánytisztviselőből álló csapat, bármely tetszőleges Kormànyhivatalban megtalálhatók, ha valaki szeret felesleges beadványokat írni és szerkeszteni, ajánlom őket.
PartyMikee 2019.05.08 22:45:42
@juhaszvik1: kurvára mellélőttél. Ad 1: teljes fogalmi zavaraid vannak, a kormánytisztviselő és a közelkalmazott nem ugyanaz, nem közös halmaz, semmi közük egymáshoz, egy szót nem írtam a közalkalmazottakról. Ad 2: Behatóan ismerem azt a kupleràjt, amit ma közigazgatásnak nevezünk. Van olyan része különösen az elsőfokon, ahol igencsak kell melózni meg ügyfelezni, ezekkel a kormanytisztviselőkkel semmi bajom. Viszont pl a fogyasztóvédelem, de mondhatnám itt a teljes kormányhivatalt (ami rendszerint másodfok), olyan hely, ahol a világon semmit nem dolgoznak, kurvára nem rossz pénzért és zömében pártkáderek ülnek benne. Ezeken mégis mit sajnáljak?
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
PartyMikee 2019.05.08 08:51:50
@herk: hát te biztos nem tudod összerakni, mert egy idióta fasz vagy. Adósodj csak el az való neked. Apropó anyád mit szólt, hogy beírtad ide, hogy meghalt azért, hogy neked legyen igazad? :D
PartyMikee 2019.05.08 08:56:14
@herk: nem te azt mondtad, hogy anyád meghalt, pusztán azért hátha igazad lesz. :D
PartyMikee 2019.05.08 08:59:44
@herk: nem értem minek égeted magad, mindenki számára nyilvánvaló, hogy ki az aki okoskodott tudás nélkül, aztán mikor már nem tudtál mit mondani azt mondtad, hogy anyád meghalt. Mennyire fos vagy te jó ég.
Valódi tenyérizzasztó történet, ami talán egy bonyolult családi viszonynak köszönhetően mára egymilliós tartozássá duzzadt. Mit tehetünk, ha valaki a nevünkben aláír, majd nem fizeti a számlákat? Kedves Homár! Úgy látszik olyan világot élünk, ahol simán bárki nevére Tigázos számlát írathatunk rá…..
PartyMikee 2019.05.04 23:51:36
@Zsuzsi25: dehogy lesz 100-200 ezerből 800 ezer. Főleg a mostani jegybanki alapkamat szinten. Ugyan áruld már el mi a fasztól félsz egy házvásárlás kapcsán? A szerződéssel kapcsolatban az ügyvéded mindent elrendez, az óraállásokat a birtokbaadási jegyzőkönyvbe rögzítitek, tehát rajtad senki nem fog követelni semmit.
PartyMikee 2019.05.06 12:28:20
@Snagal: más dolog a vélemény és más amikor hülyeséget tálalunk úgy, mintha az jogilag releváns lenne. Azt pontosan tudom, hogy az internetet telehányja a sok sötét bunkó mindenféle szarral, de legalább ne tegyen úgy, mintha azt egy szakma ismeretében tenné. Igenis jogászként rengeteget tanultam és felesküdtem egy eszmére, engedtessék már meg, hogy felháborodjak azon, hogy valaki nulla jogi ismerettel megerőszakolja a szakmát és osztja az észt.

A fenti beidézett jogszabálynak megfelel bárki, akinek van egy állandó lakcíme. Az már nem kötelezettsége senkinek, hogy ott is tartózkodjon, hiszen a szabad mozgás és tartózkodási hely megválasztása alapjog. Elsősorban mindenkinek saját jól felfogott érdeke, hogy elérhető legyen a hatóságok számára, mivel olyan nincs, hogy az elérhetetlenség miatt egy eljárás ellehetetlenülne, végső soron hirdetményi úton történő kézbesítés vagy ügygondnok kirendelésével lefolytatják az eljárást. Ilyenkor elesik az érdemi védekezés/ellentmondás/jogorvoslat stb lehetőségétől, hiszen nyilván nem fog ilyet előterjeszteni, ha nem is tud semmiről. Szóval itt megint olyan dolgot feszegetünk, ami felesleges és megint elmentünk a fősodortól. Továbbra is azt mondom, hogy NINCS olyan, hogy valakinek az engedélye nélkül bejelentkezzenek a tulajdonában lévő ingatlanba, mivel ehhez valós személyes adatokkal vállalt okirat hamisítást kell elkövetni, ami számomra meglehetősen nagy hátránynak tűnik ahhoz képest, hogy lesz egy lakcíme az illetőnek.
PartyMikee 2019.05.07 09:52:21
@Zabalint: nem hangsúlyoztál te semmit, csak hülyeségeket irkáltál és miután beleütköztél egy olyan emberbe, aki tényleg ért hozzá, akkor kezdted magyarázni, hogy te tulajdonképpen csak így meg csak úgy. Itt a bizonyíték, hogy még most is szövegelsz. Azt javaslom legközelebb ne okoskodj olyasmiben, amihez nem értesz és akkor nem fogsz koppanni hülye gyerek.
Egészen szokatlan ügyet dobott ki mára a Homár postaládája, aminek kapcsán megtudhatjuk, hogy tényleg létezik örökrózsa, nem csak a minden családban létező Karcsi bácsi viccel ezzel minden egyes alkalommal a mama nippes vitrinjében kiállított porcelánrózsa-gyűjteményre bökve.…..
PartyMikee 2019.04.29 11:53:58
@Zabalint: lásd fent. A te kommentjeid is épületes baromságokat tartalmaztak, mint a többi foteljogászé. Erre máshogy nem lehet reagálni. Még olvasni is fájt. Látom, hogy miután kiderült, hogy nulla vagy a témában utána is tiéd kell , hogy legyen az utolsó szó, úgyhogy továbbiakban nincs miről beszélni.
PartyMikee 2019.04.29 12:15:15
@herk: Már megválaszoltam korábban. Nettó hülyeséget ír. Nem keletkezik senkinek semmilyen kára azzal, hogy kicserélik a terméket. A szerződésszegéssel okozott kár címszó alatt azt kell megtéríteni, amit leírtam, és az utolsó kettőt csak előreláthatóság esetén, pontosan azért, hogy utólag ne lehessen ilyen hülyeségeket kitalálni, hogy 300 km-ről jöttem, meg megszégyenültem a megajándékozott előtt. Hát az mi a fasz? Mi az, hogy megszégyenültem a megajándékozott előtt???? Az egy kényelmetlenség vagy egy rossz érzés, de nem kár. Egyébként is mi abban a szégyen, hogy odamegyek, hogy ne haragudj a bolt elcserélte a rózsadobozt, elviszem és hozok helyette egy frisset. Ki az aki ezt szégyennek éli meg? De ha mégis, akkor fogod magad és kifizeted a különbözetet a boltnak és el van rendezve. Miért kell ebbe egyéb baromságokat belegondolni?
PartyMikee 2019.04.29 12:19:02
@Zabalint: @herk: mennyire szánalmas saját ostobaságunkat meg tudatlanságunkat "elviccelni"? Két szerencsétlen.
Timike kedves, aranyos lány, mint sokan ő is a messzi alföldről érkezett csodás fővárosunkba egy új, jobb élet reményében. Timi sosem volt buta lány, a szentpiripócspataji gimnázium legjobb tanulója volt, amikor is szülei határozott érvei ellenére beadta a jelentkezését az egyik egyetem média…..
PartyMikee 2019.04.17 07:57:10