Regisztráció Blogot indítok
Adatok
s.agi79

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
s.agi79 2017.08.14 12:51:31
Kedves Macskafogó!
Két cicámmal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Van egy lassan egy éves fiú cicánk, Cilu. 2 hónaposan került hozzánk, nagyon cuki, bújós cica volt. Ölünkben aludt, szeretett a nyakamba bújni, sokat dorombolt, éjszaka velünk aludt az ágyban. Ahogy nőtt, ezek a nagy bújások elmaradtak, simogatni is csak akkor lehet, ha ő engedi. Ha nem akarja, akkor elfordul, elmegy onnan vagy harap, odakap, megkarmol. Az éjszakai velünk alvás megmaradt. 8 hónaposan ivartalaníttattuk, idén májusban. Időközben azon kezdtünk gondolkodni, hogy jó lenne neki egy cicatárs. Elkezdtem keresgélni, trikolor cica volt a vágyam. Július közepén, tehát egy hónapja került hozzánk Zizi, egy két és fél hónapos kislány. Fújtak egymásra, voltak nagy morgások is. Sokat simogattuk őket, kaptak jutifalatot, kicseréltük a plédjüket, etetéshez odatettem a tálkájuk alá. Tudnak enni együtt, egymás mellett. Szoktak egymás táljából is, ha van maradék. Zizi még mindig bent alszik a fürdőben, azelőtt ott volt bent a nagynak az alomtálca, de kihoztuk onnan az előszobába, amikor a kicsi idekerült. Azóta Cilu nem használja a saját alomtálcáját, néha a kicsiébe belemegy, de ált. az udvaron végzi a dolgát. Egymás iránti érdeklődést nem látok rajtuk. Nincs közös játék. Ha leülök játszani velük, Cilu akkor is Zizit kergeti, nem a labdát vagy a zsinóros játékot. Amikor ébren vannak, Cilu mindig szalad a kicsi után, elkapja, nyalogatja, harapja, rúgja. Zizi morog, nyávog, ő is rugdos. Szoktak együtt is aludni az ablakpárkányon, ha odatesszük őket egymás mellé. Általában ilyenkor is Cilu nyalja a kicsit, változó, hogy mennyi ideig tűri, aztán persze elkezd morogni és akkor megint durvul a dolog. Zizi még soha nem nyalogatta Cilut.
Eddig azt hittem, hogy még mindig nem szokták meg egymást. De gondolom, akkor állandó lenne a fújás, morgás. Vagy nem? Reggelente Cilu várja, hogy Zizit kiengedjük a fürdőből, megszagolják egymást, aztán rögtön elkapja. És ez megy egész nap! Ezzel nem tudom, hogy mit kezdjünk... Miért kergeti mindig? Mit akar? Játszani, bántani akarja vagy párosodni? Nekünk nagyon durvának tűnik, nem olyan játszósnak. Cilu erősen fogja, nyalja, harapja, rúgja, nem engedi. Ha sikerül kiszabadulnia, fut utána és újra elölről. Zizi pedig hangosan morog és nyávog. Vízzel szoktuk egy idő után lespriccelni őket.
És a nagy, ha párosodni akar, az ellen tudunk tenni valamit? Érezhet valamit így is, hogy a lány még nem tüzel? A kicsi még csak 3,5 hónapos... Őt is majd szeretnénk ivartalanítani idővel.
Mit tegyünk?
Köszönöm, ha tud valami jó tanácsot adni!!!
Üdvözlettel: Soós Ági