Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GTV1986

148 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körlámpa Hogy autózunk 12 éve? 2022.03.28 13:03:39
Mivel a héten választások vannak, úgy gondoltam, hogy ideje górcső alá venni, hogy ugyan már van-e köze az autóknak a politikához. Pedig bizony ha közelebbről megnézzük, a Gyurcsány pártállami Audiján kívül a saját autóink is erősen kötődnek a politikához, több szálon is. Az autó, mint politikai…..
Tíz év, ennyit töltöttem el átmenetileg egy lakásban, ami nem volt az enyém sosem. Beköltöztem 2012-ben, és idén pedig el kellett költöznöm. Mégsem azt a történetet írnám meg, hogy mennyire szerettem, vagy éppen nem szerettem ott lakni, vagy a dobozolást, a vég nélküli cipekedést, a soha véget nem…..
Van ez a téma, hogy védjük a környezetet, ezért egyre tisztább kipufogó gázt eregetünk, hovatovább villanyautókba ülünk át mindannyian a végén. Alanyi jog lett autóval járni, és ezért úgy kompenzálunk az anyatermészet felé, hogy konnektorról tankolunk? Hogy van ez?    Amikor anno 17 évesen a B-s…..
Újabban a Totalcar elég szépen termeli ki a vitaalapot magából. Legutóbb megjelent az Égéstér podcastban az Így születik az autós influencer c. műsor, amiben azt fejtik ki, hogy kooperálni kívánnak Staub Viki színésznővel, azaz autós influencert akarnak kitermelni belőle. Néhány keresetlen gondolat…..
Körlámpa Tavasz, gyere rám! 2022.02.07 16:42:11
Unom a telet, az az igazság. Tudom, közhelyes vagyok, mert mindenki unja, főleg hó nélkül. A hobbiautósnak azonban külön fáj a tél, mivel féltett kincseinket nem vesszük elő a takony időben. Elvileg ilyenkor javítunk, felújítunk, közben pedig csak kínlódunk és igyekszünk legalább fenntartani a jó…..
Körlámpa A nem létező 130km/h 2022.01.13 10:27:35
Megjelent a Totalcaron egy cikk Ne bántsd az ünnepi sofőrt címmel, amely inspirált, hogy megírjam ezt a cikket napjaink autópályás közlekedési kultúrájáról, saját szemszögemből.Avagy a 130km/óra, ami a limit a pályán. Vagyis nem, mert talán régen az volt, még a zsigulis időkben. Gondold el, hogy az…..
De van, csak még sincs. Mert hogy rossz, illetve később kiderült hogy jó, de annyira mégsem. Meg amúgy is, mi az az állófűtés ugye, meg minek olyan, és egyáltalán kit érdekel egy 20 éves kocsiban?    Kezdjük ott, hogy magyarázkodom kicsit, mert kimaradt egy podcast és blog is csak kéthavonta van,…..
Nem ritka eset, hogy az embernek lökhárítót kell fényeztetni (festetni), hiszen ez az egyik legkönnyebben sérülő alkatrésze a kocsinak. Persze már műanyag, ami törik, illetve festett is, hogy ne ússzuk meg egy szerű cserével. Korrajz következik napjaink szakember hiányáról, avagy szalmából egeret,…..
Mindig azt mondom, hogy ha egyszer megdöglök, csak annyit kérek, hogy azt véssék a fejfámra, hogy az élet sokszor szar, de pont ettől jó. Azt hiszem ezt az állítást ismét bizonyították a közelmúlt eseményei. Dőlj hátra, és élvezd, hogy nem veled történt mindez, egyúttal sajnáld, hogy mégsem, elvégre…..
A kutya 4-kor kelt, szombaton is. Nem nagyon, és nem is direkt. Nincs benne szándékosság (még), mint amikor odanyomja a párás/nedves, jéghideg orrát a takaró alól véletlenül kilógó talpad közepéhez, csak már elkezd nyekeregni, mozgolódni, rágni valamit, és te a szelíd csócsálásra emelgeted ólomnehéz…..
Azt kell mondjam, kalandos első kutyás hetünk volt, amiben volt minden: jó is, rossz is. Frida kutya mostanra nagyrészt beilleszkedett közénk, és mi is megszoktuk, hogy van egy négylábú a háznál. A kezdeti éjszakai vonyításokból napról napra kevesebb lett. Frida még mindig ébren tölti az éjszaka…..
Régi vágyam volt, hogy legyen egy kutyám. Egy olyan rendes saját, akinek a nevelésébe, tulajdonlásába tartásába nem "ugat" bele más. Nem vagyok gyakorlott kutyatartó, sőt, teljesen kezdőként vágtam bele a dologba, és hosszú volt az út, míg végül az enyém lehetett az a vidám szőrcsomó, aki Frida…..
Az autóipart is eléri az a fajta uniformizálás, ami az életünkben már oly sok helyen megtörtént. Mitől lesz lelke egy tárgynak? Mitől szerethető egy olyan komplikált és bonyolult gépezet, mint az autó, és miért nem szerethető egy új autó? Honnan indult és hová tart ez? Jó nekünk vagy rossz? Nehéz…..
Körlámpa Kezdetek 2021.05.16 12:59:29
Gyermekkori emlékeink alapvetően meghatározzák az autóhoz való kötődéseinket. Számtalanszor olvastunk, hogy valaki a gyermekkori kellemes emlékek hatására kötődik egy márkához, formához vagy színhez. Vannak azonban olyan gyermekkori emlékek is, amelyek inkább a távolmaradásra késztetnek egy-egy…..
A múltkor megénekeltem, hogy kopott fakormányunkat hogyan lehet ismét - a kézügyességünk függvényében - középszar vagy szép állapotúra felhozni. Most szólnék néhány szót a bőr felújításáról, amihez a Fülesből kikerült, kopott bőr multikormányt választottam tesztalanyul.   Nem szép a kopott…..
Úgy alakult, hogy - szokásomhoz híven - fejembe vettem valamikor még az ősszel, hogy elkezdek kincsekre vadászni a Füleshez (Alfa Romeo 166). Egyrészt ki kellett javítanom az extráinak egy részét, mint az állófűtés vagy a xenon fényszórók, másrészt olyan hiányzó extrákat szerettem volna pótolni,…..
Körlámpa A Barnfind autókról 2021.01.23 04:49:40
Ki ne ismerné a Barnhind fogalmát az autós világban mára? Ezek azok a jellemzően ritkaságnak számító autók, amit pajtákban találnak meg 10-20-30 év (vagy még több) állás után. Vegyesek az érzelmeim, ha ilyet látok, és lenne róla néhány keresetlen gondolatom. Először is, egy barnfind autó nem csak…..
Szomorúan értesítek mindenkit, hogy Brúnó cica ma hajnal 3:00 óra magasságában békésen elaludt, és kalandjait már az örök vadászmezőkön folytatja. Írtam is egy nekrológot a Facebookra, de a publikálás után mégsem jelent meg, és el is veszett valahol az éterben. Haragudtam is az életünket minden…..
A használt autó tulajdonosok egyik örök dilemmája: alkatrész kell, de honnan? Bizony, sok a buktató. Egyik oldalról a vadkapitalista vállalkozók zsíros tenyere, másik oldalról pedig a bontók Kusturica filmekbe illő világa fogad telepi csahos kutyával, és aranyfogat villantó, kétszínű mosollyal. Hogy…..
Körlámpa Öreg autót járósnak 2020.12.15 19:47:49
Eszembe jutott néhány keresetlen gondolat arról, hogy milyen tévhitek élnek a fejekben, amikor az emberek használt autót vásárolnak. Nem is a vásárlás az igazi fekete leves, hiszen már mindannyian mantrázzátok, hogy állapotot veszünk illetve japán benzines vagy 1.9 TDI a tuti. Mégis, essen néhány…..
Körlámpa Kellett egy kocsi 2020.11.04 10:31:22
A szeptemberrel megjöttek az első esős napok, a GTV pedig továbbra is a parkoló üde színfoltjaként gurította le magáról a ráhullott párát. Büszke voltam rá, hogy a kismillió Astra, Skoda és 3-as BMW országában egy ilyen különlegesség áll a parkolóban, és ráadásul az enyém. Mégis sajnáltam, ahogy ott…..
Valahogy úgy van ez, mint bármilyen dologgal az életben, hogy ha egy adott tevékenységet 100 ember űz, abból 10 lesz rajongó, 90 pedig csak felhasználó. Az autókkal sincs ez másképp, így arra gondoltam, hogy emlékezzünk meg azon autótulajdonosokról is, akiknek a lába helyén szar, a szíve helyén fos…..
Sötét, októberi reggelünk van, nem esik jól kinézni az ablakon. A holnapi útvonalamat nézem a google mapsen, és csak azt tudom, hogy biztosan nem fogok szombat estig Doverig eljutni. Hallgatom a párásító csordogálását, miközben fényt csak az íróasztali lámpám ad. Ez most a világ. Szeptember elején…..
GTV1986 2020.10.02 09:18:33
@tlantos: Életem örök küzdelme, hogy a melós szakmákból végre kitörhessek, akár kevesebb pénzért is. De ahogy mondod, a kényelmes munkát alul fizetik, nem is kicsit. Sokszor a harmadát/negyedét keresi egy szakképzett irodai dolgozó, mint mondjuk egy kamionsofőr vagy bútorasztalos.
GTV1986 2020.10.02 17:28:17
@Tóninéni: Nem vagyok csaj.
A tatai Öreg-tó gyermekkorom meghatározó szimbóluma. Az itt maradt szépség, a nyugodtság, az önfeledtség, és a jólét érzésével kényeztetett valahányszor meglátogattuk a családdal. Itt játszottam a vár romjain, amikor még tán óvodás sem voltam. A szegény ember itt mindig gazdagnak érezhette magát…..
GTV1986 2020.08.11 11:12:36
@metal: Jól látod, ugyanakkor - ahogy a tataiak - nekem sem kell már hétvégente a tó közelébe mennem. Egyre kevesebbszer jövök ide, mert zavar a tömeg. De attól, hogy egyre többen mondják, hogy a hétvégente nem látogatják meg Tatát, nem lesz ott kevesebb ember. Egy kimaradó emberre kettő új jut.
GTV1986 2020.08.11 11:15:15
@bontottcsirke: Sok lehetőség lehetne. Tatának például 2 standja is volt/van, mindegyik romokban. A Fényes fürdőben talán még egy medence üzemel. Lakóparkot is lehetne messzebb felhúzni, de az nem hoz akkor hasznot, mint közvetlenül a tó partján. Az éttermek koncentráltságát is lehetne csökkenteni. Összességében, az embereknek fejben kellene változni, de nem fognak, mert minden jár. By the way, menekülőnek ott van még a Cseke-tó és az Angolpark Tatán, az is szép.
GTV1986 2020.08.11 11:16:44
@Vik%: Tatán mindig az élelmesebb, értelmesebb emberek laktak. Ma már a pénz nem értékmérője a kultúrának. Régen (20-30 éve) talán kicsit jobban az volt.
Mik történnek mostanában, mi újság az autóimmal, és miért nincs mostanában írás a blogon. Történtek is dolgok, illetve nem is. Nevezhetném írói válságnak, de valójában a munkahelyi küzdelmek, az Index válsága, a saját vállalkozás-kezdeményeimen való gondolkodás elvitte az energiámat. Azért történt…..