Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GTV1986

160 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A streetracing, vagyis az utcai versenyzés és közúton csapatás egy életforma idehaza. Mindenkinek van róla véleménye, hogy ez jó vagy rossz, mennyire káros a társadalomra, mekkora az esélye, hogy meghalsz vagy valakit elütsz. Történt is néhány napja, hogy a budapesti Árpád hídon egy ilyen utcai…..
Körlámpa Hotel Scania 2023.06.13 15:13:34
Fuvarozás Svédországban egy öreg Scaniával, majd két napig egy szerviz emeletén lakni. Amikor elindultam erre az útra, még magam sem gondoltam, hogy efféle kalandokba keveredek, de az élet már csak ilyen. Megkezdődött a nyár, ami a többség számára az uborkaszezont jelenti. Mindenki vagy nyaral,…..
2023 van, január, odakint szakad az eső. Az ég úgy be van borulva, hogy az előbb beköszönt egy dementor a dolgozószobám ablakán. Mögöttem csendben nyekereg a 3D nyomtató, miközben ezeket a sorokat írom. Sikerült végre egy fröccsöntött műanyag alkatrészt egész vállalható minőségben nyomtatni, ami -…..
Körlámpa A kamionozás nyomora 2022.12.07 10:18:51
Történik velünk mostanában mindenféle dolog, amitől az emberek pénztárcájában egyre kevesebb pénz marad, úgy mint rezsicsöki csökkentés, benzinár stop eltörlés, infláció, stb. Úgy veszem észre megint felütötte a fejét az a jelenség, ami utoljára 2010 körül volt jellemző, hogy több, inget, vászon…..
Fércelt álmok Jár-e az új ház? 2022.11.17 11:55:28
Ahogy azt már a Körlámpa podcastben is többször említettem kisebb-nagyobb terjedelemben, családi házba költöztünk. Ezzel kapcsolatban osztanám meg veletek, hogy milyen feltételek mellett, és hogyan költöztünk be végül az ingatlanba. Először is, olvasva másik blogok posztjait, nem egyszerű ma…..
Fércelt álmok Elválni 2022.11.10 16:36:24
Elhagyva a krisztusi kort sem lett több ismerősöm, legalábbis ami a mindennapokat illeti. Mindig is több volt a barátok és ismerősök között a lány, mint a fiú, így ha összefutok velük, drámai beszélgetés következik.  Ezek a nő ismerőseim is elmúltak már harminc, többnyire van gyerekük, és most élik…..
Körlámpa Folyton versengeni? 2022.10.19 09:43:20
Tizenhárom éves lehettem, amikor az egyik legfőbb vágyam az volt, hogy legyen a seggem alatt egyszer egy Chevrolet Corvette, és mindenkit megelőzhessek vele. Nyaralni voltunk a családdal, konvojban Horvátország felé. Amikor konvojban halad az ember mindig van a tagok közt egy méregetés, hogy kinek…..
Körlámpa Nincs idő az autómra 2022.08.23 20:40:40
Megjött a monszun, csak az ereszen lecsorgó víz és néhány elázott madár hangja szűrődik be a szobába. A kutyák is behúzódtak a bejárati ajtó előtti féltető alá, a GTV pedig a ház előtti fa alatt parkol. Össze fogja genyózni a fa a fényezést, de legalább kevésbé veri el a jégeső, amit megint…..
Javában dúl a benzinpánik, töltőállomások zártak be, mások korlátozzák az eladható mennyiséget. Mindeközben azt lehet olvasni a vezető hírportálokon, hogy van elég üzemanyag, hogy ha mindenki csak annyit tankol, mint amennyire szüksége van. De mennyire van szükség? Mit jelent a szükség? Aki…..
Mostanában mindenkit foglalkoztat, hogy honnan lesz tüzelője, és ahogy jön a szeptember, és a hűvös napok, úgy egyre inkább. A távhősök most megúszták, maradtak a rezsicsökiben, aki kénytelen gázzal fűteni, az most nagyon megszívta. Ugyanakkor akinek van egy – akármilyen - kémény is a házán, az mind…..
Az a nagy helyzet, hogy mostanra már látjuk, hogy valójában senkit sem érdekel, hogy kivonul-e bárki tüntetni meg hidat lezárni. Az embertársaidban nincsen szolidaritás, halljuk, amint ráfekszenek a dudára, csak hogy rohanhassanak a kicsinyes szar életük után. A politikus pedig úgyis valami…..
Adócsaló lettem, meg bujtatottan foglalkoztatott, ezt mondja rólam a propagandagépezet. Ez olyan, mint amikor a díler mondja a fogyasztónak, hogy mocskos drogfüggő, pedig hát ő szoktatta rá. Az utcákon tombol a KATA háború, megint előkerült a tüntetés, a könnygáz, az előállítás, meg persze hogy…..
Körlámpa Hogy autózunk 12 éve? 2022.03.28 13:03:39
Mivel a héten választások vannak, úgy gondoltam, hogy ideje górcső alá venni, hogy ugyan már van-e köze az autóknak a politikához. Pedig bizony ha közelebbről megnézzük, a Gyurcsány pártállami Audiján kívül a saját autóink is erősen kötődnek a politikához, több szálon is. Az autó, mint politikai…..
Tíz év, ennyit töltöttem el átmenetileg egy lakásban, ami nem volt az enyém sosem. Beköltöztem 2012-ben, és idén pedig el kellett költöznöm. Mégsem azt a történetet írnám meg, hogy mennyire szerettem, vagy éppen nem szerettem ott lakni, vagy a dobozolást, a vég nélküli cipekedést, a soha véget nem…..
Van ez a téma, hogy védjük a környezetet, ezért egyre tisztább kipufogó gázt eregetünk, hovatovább villanyautókba ülünk át mindannyian a végén. Alanyi jog lett autóval járni, és ezért úgy kompenzálunk az anyatermészet felé, hogy konnektorról tankolunk? Hogy van ez?    Amikor anno 17 évesen a B-s…..
Újabban a Totalcar elég szépen termeli ki a vitaalapot magából. Legutóbb megjelent az Égéstér podcastban az Így születik az autós influencer c. műsor, amiben azt fejtik ki, hogy kooperálni kívánnak Staub Viki színésznővel, azaz autós influencert akarnak kitermelni belőle. Néhány keresetlen gondolat…..
Körlámpa Tavasz, gyere rám! 2022.02.07 16:42:11
Unom a telet, az az igazság. Tudom, közhelyes vagyok, mert mindenki unja, főleg hó nélkül. A hobbiautósnak azonban külön fáj a tél, mivel féltett kincseinket nem vesszük elő a takony időben. Elvileg ilyenkor javítunk, felújítunk, közben pedig csak kínlódunk és igyekszünk legalább fenntartani a jó…..
Körlámpa A nem létező 130km/h 2022.01.13 10:27:35
Megjelent a Totalcaron egy cikk Ne bántsd az ünnepi sofőrt címmel, amely inspirált, hogy megírjam ezt a cikket napjaink autópályás közlekedési kultúrájáról, saját szemszögemből.Avagy a 130km/óra, ami a limit a pályán. Vagyis nem, mert talán régen az volt, még a zsigulis időkben. Gondold el, hogy az…..
De van, csak még sincs. Mert hogy rossz, illetve később kiderült hogy jó, de annyira mégsem. Meg amúgy is, mi az az állófűtés ugye, meg minek olyan, és egyáltalán kit érdekel egy 20 éves kocsiban?    Kezdjük ott, hogy magyarázkodom kicsit, mert kimaradt egy podcast és blog is csak kéthavonta van,…..
Nem ritka eset, hogy az embernek lökhárítót kell fényeztetni (festetni), hiszen ez az egyik legkönnyebben sérülő alkatrésze a kocsinak. Persze már műanyag, ami törik, illetve festett is, hogy ne ússzuk meg egy szerű cserével. Korrajz következik napjaink szakember hiányáról, avagy szalmából egeret,…..
Mindig azt mondom, hogy ha egyszer megdöglök, csak annyit kérek, hogy azt véssék a fejfámra, hogy az élet sokszor szar, de pont ettől jó. Azt hiszem ezt az állítást ismét bizonyították a közelmúlt eseményei. Dőlj hátra, és élvezd, hogy nem veled történt mindez, egyúttal sajnáld, hogy mégsem, elvégre…..
A kutya 4-kor kelt, szombaton is. Nem nagyon, és nem is direkt. Nincs benne szándékosság (még), mint amikor odanyomja a párás/nedves, jéghideg orrát a takaró alól véletlenül kilógó talpad közepéhez, csak már elkezd nyekeregni, mozgolódni, rágni valamit, és te a szelíd csócsálásra emelgeted ólomnehéz…..
Azt kell mondjam, kalandos első kutyás hetünk volt, amiben volt minden: jó is, rossz is. Frida kutya mostanra nagyrészt beilleszkedett közénk, és mi is megszoktuk, hogy van egy négylábú a háznál. A kezdeti éjszakai vonyításokból napról napra kevesebb lett. Frida még mindig ébren tölti az éjszaka…..
Régi vágyam volt, hogy legyen egy kutyám. Egy olyan rendes saját, akinek a nevelésébe, tulajdonlásába tartásába nem "ugat" bele más. Nem vagyok gyakorlott kutyatartó, sőt, teljesen kezdőként vágtam bele a dologba, és hosszú volt az út, míg végül az enyém lehetett az a vidám szőrcsomó, aki Frida…..
Az autóipart is eléri az a fajta uniformizálás, ami az életünkben már oly sok helyen megtörtént. Mitől lesz lelke egy tárgynak? Mitől szerethető egy olyan komplikált és bonyolult gépezet, mint az autó, és miért nem szerethető egy új autó? Honnan indult és hová tart ez? Jó nekünk vagy rossz? Nehéz…..