Regisztráció Blogot indítok
Adatok
De Wer

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Légion étrangère-t bemutatni, a Légióról írni teljes részletességgel ezeken az oldalakon, a téma szerteágazó és hatalmas történelmi távlatokat érintő terjedelme miatt, lehetetlen. Hiszen csak a hadtörténeti előzmények, melyeket oly sok hadtudós kutatott már, több kötetre rúgnak. No és nem…..
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Mindenki érzi, hogy ez az esztendő más volt az élet számos aspektusában, de ennek ellenére ugyanúgy aktívak voltunk Facebookon is. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. A…..
FREEDEE BLOG Holdbázis 2030 2020.12.23 08:00:00
1972-ben járt utoljára ember a Holdon. A NASA most ismét tervezi, ráadásul az asztronauták nemcsak jönnének-mennének, hanem ott is tartózkodnának. Az Artemisz-missziók jövőre indulnak, emberek 2024-ben landolnának, az állandó holdbázis 2030-ra épülne fel. A világ első Földön kívüli terepen fekvő…..
A korábban Marvel-filmekkel foglalkozó (Hangya, A Hangya és a Darázs), illetve vígjátékokat készítő (Az igenember) Payton Reed nagyon ütős befejező részt készített, mely hasonlóan az első szériához (ahol szintén a zárás volt a legjobb) bombaként robbant a rajongóknál. Jon Favreau (az egész…..
A 2020-as esztendő úgy vonul be jelenkorunk történelmében, mint válságok sújtotta időszak. Ennek oka nem csak a COVID-19 járvány, melynek halálos áldozatainak száma közeledik a kétmillióhoz (jelenleg 1,61 milliónál tart), hanem számtalan egyéb katasztrófa is: a migrációs válság, a terrorizmus, a sok…..
De Wer 2020.12.15 20:58:20
@Örömhernyó: Először is az iszlám ma közel két milliárd ember vallása, aminek talán ha egy ezrelékére lehetne ráfogni, hogy szélsőséges, vagy dzsihadista nézeteket vall.

Másodszor: az USA épp eleget viaskodik déli szomszédjával, Mexikóval, mindenfajta elnökök alatt. A 350 milliós USA lakosságának egy része szereti a drogokat, Mexikó pedig, drogkartelljeivel leszállítja nekik. EZ az alapprobléma, nem valamiféle rejtélyes deep state összeesküvés amit állítólagos drogokat támogató amerikai körök gerjesztenek.
A háborús filmek rajongóinak, harckocsi-mániásoknak (like me), történelem kedvelőknek és haditechnika-fanoknak kötelező darab a 2018-ban készült, Aleksey Sidorov rendezte T-34. Régóta vártam megjelenését, hiszen mind a 4 előbb említett kategóriába beletartozom. Meghökkentő film még akkor is, ha…..
Az inkább látványos akciófilmekkel ismertséget szerzett új-zélandi rendező, Taika Waititi a Thor: Ragnarök és egy kitűnő Mandalorian epizód elkészítése után tavaly egy egészen elképesztő drámát tett le az asztalra Jojo Nyuszi (Jojo Rabbit) címmel, melynek nem csak rendezője de forgatókönyvírója is ő…..
Az online társkeresőkben számtalan olyan dolog történhet velünk, amely kiábrándítónak hat és megkérdőjelezi, hogy egyáltalán mit is keresünk ezeken az oldalakon vagy applikációkban. Ebben a posztban 10 olyan gyakori viselkedési mintát mutatok be, amellyel többen is szembesültek már a különböző…..
Az Amerikai Egyesült Államok politikai berendezkedésére az ország megalakulása óta (1783) jellemző az úgynevezett politikai váltógazdaság rendszere, amikor két nagy párt felváltva veszi kezébe a kormányzást. Kép forrása: mprnews.org Ez a két párt kezdetben, Andrew Jackson elnöksége előtt…..
Azzal párhuzamosan, ahogy a küldetéstudatos, feladatát autonóm módon kitűző és egzisztenciálisan viszonylag független értelmiség közéleti befolyása csökken, szárba szökkennek a think-tankek (ezek már korábban is léteztek, de szerepük most erősödik), melyek döntően a politikai elit szükségleteit…..
Nagy várakozás előzte meg Carl Weathers rendezését és így a negyedik epizódot is, főleg mert a 72 éves - de még mindig remek formában lévő - és először az 1976-os Rocky -ban felbukkant színész már korábban is szerepelt a Mandalorianban, mégpedig az első évadban, mint Greef Karga (a fejvadász céh…..
Lone Wolf kritika Eljött a pillanat, amikor végre a magyar mozik is műsorukra tűzték a nyár egyik leginkább várt filmjét, a Meg - Az őscápát. A várakozás már csak azért is jelentős, mert a legtöbben a korábbi cápás filmélményeinkből kiindulva (például az 1975 -ös Jaws, vagy az 1999 -es Háborgó…..
A hollywoodi filmgyártás a 70 -es évek óta ontja magából a különböző cápás filmeket, hadd rettegjen a nép a mozikban a hatalmas és mindig félelmetes vizi szörnyetegektől. De miért is működik ez a dolog olyan jól, hogy évről évre újabb és újabb cápás filmek szülessenek (jelenleg épp a MEG - Az…..
Idén töltötte be a 78. életévét Tom és Jerry. A legendás páros 1940-ben debütált a Puss Gets the Boot című 9 perces rajzfilmben, akkor még Jasper és Jinx néven. Az eredeti alkotók, William Hanna és Joseph Barbera felügyelete alatt 1958-ig összesen 114 epizód készült el. Pillanatkép a Cápa 159…..
A hamarosan mozikba kerülő és rendkívül látványosnak illetve izgalmasnak ígérkező második rész előtt (The Equalizer 2.) érdemes visszatekintenünk a legelső epizódra, vagyis a kezdetekre. Az akciófilmekre "szakosodott" Antoine Fuqua (Mélyütés, Kiképzés, Csali) négy éve készítette el 2014 egyik…..
De Wer 2018.07.26 15:59:35
@kommentes nikk: Na ém meg azzal vitatkoznék, amit te irsz. Az Equalizer sztorija mérföldekkel jobb, mint a kutyája miatt öldökölni kezdő John Wick debilkedése. A tempója is pont jó, sehol nem unalmas, inkább igy hihető. Sokkal inkább, mint a másodpercenként 6 maffiózó lelövő Wick.
Morajló tenger, pálmafák, korallzátonyok; ezeknek a gondolatára már mindenki fürdőruhában képzeli el magát egy ernyő alatt koktéllal a kezében, ám a Bikini-atoll esetében míg előbbiek megvannak, utóbbi csak hiú ábránd - hála az emberiség egyik legkegyetlenebb kísérletsorozatának. Pont a mai napon 72…..
A „Módszer” „Method acting az, amit minden színész alkalmazott mindannyiszor, amikor jól játszott el egy szerepet” – vallotta Lee Strasberg, a modern színjátszás és színészpedagógia kiemelkedő alakja. Strasbergnek köszönhető a Sztanyiszlavszkij módszer megreformálása, ami által új alapokra helyezte…..
De Wer 2018.07.25 23:43:21
@Dan da Man: ... és persze te vagy itt a nagy filmes szaktekintély, a producer-rendező-dramaturg, fel nem fedezett nagyágyú filmes guru, aki majd jól helyre tesz mindenkit és megmondja a tutit. Ja nem. Te is csak egy nagydumás önjelölt kis filmnézegető okoska vagy, aki azt hiszi magáról, hogy kurvára ért a filmekhez. :-)))
Az NME (New Music Express) brit zenei szaklap egyik posztja szerint Tom Hardy a napokban lebegtette meg a hírt -- mégpedig a Comic Con -on --, miszerint hamarosan kezdődik a Mad Max következő részének forgatása, csupán a stúdió engedélyére várnak. A hír egészen biztosan földcsuszamlás-szerű ovációt…..
Taktika Bár felületes szemmel nézve a vietnami háború szárazföldi harcainak során alkalmazott amerikai taktika igen egysíkúnak tűnhet, jobban megvizsgálva találunk számos különféle harceljárást. Közös jellemzőjük természetesen a technikai és logisztikai háttér, illetve a tűzerő kihasználása volt.…..
De Wer 2018.07.25 23:30:59
@Periodista: Öt vagy hat nagyobb csata zajlott csupán a Nam -ban, például a La-Drang -i csata (1965), a Dak-tó -i csata (1967), aztán Khe Sanh ostroma (1968), Hué ostroma - Tét-offenzíva (1968), a Hamburger Hill -i csata (1969). Ezeket mind az USA nyerte meg.
Idén márciusban került a magyar mozikba a Roar Uthaug rendezte és Alicia Vikander nevével "fémjelzett" legújabb Tomb Raider film, mely kőkemény bírálatok és kritikák kereszttüzében kapott hideget-meleget egyaránt. Tény, hogy a 2001 -es Angelina Jolie sikertől (Lara Croft: Tomb Raider) és annak 2003…..
Közel három hete mozikban Az utolsó Jedik, lassan le merek írni spoilereket is. Ez az összeállítás tele lesz velük, így aki még nem látta a legújabb Star Warst, ne olvasson tovább! A továbbiak azoknak szólnak, akik már látták a filmet, különösen azoknak, akik újra megnéznék. Íme néhány érdekesség,…..
Lassan én is eljutok oda, hogy azt mondogassam, amit a szüleimtől, nagyszüleimtől hallottam anno több százszor. Megint eltelt egy év és egyre gyorsabban peregnek előttem. Viszont így legalább megint elérkezett az idő, hogy a köpönyegforgató bértollnokok összeszedjék a kedvenc filmjeiket az adott…..
Viccesre és kimondottan szórakoztatóra sikeredett Jake Kasdan látvány-vígjátéka, mely az idei filmes esztendő utolsó nagy dobása lett. A Jumanji folytatásától nem kell nagy ívű történetet vagy mélyen szántó gondolatokat, pláne nagy színészi teljesítményeket várni, csupán két órányi, önfeledt…..
Spoilermentes kritika Örülök, hogy a Filmworlds blog pontosan most két éves "fennállásának" évfordulóján és éppen az 50. poszt megjelenésekor én írhatok a legújabb Star Wars filmről, melynek címe: Az utolsó Jedik. Gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok ennek az űreposznak és minden részt vagy…..