Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Könyvrajongó

75 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Briliáns ​szerző, csodás történet!” – Renita D'Silva bestsellerszerzőSenki nem tudja, mit tett, de mindenki érzi, hogy valami rossz történt…Susie tisztában volt vele, hogy örökké bánni fogja a döntését, mégis megtette az elképzelhetetlent: örökbe adta a kisfiát, hogy hűtlenségét titokban tartsa…..
Santa ​Cruz, 1953. Jean-Luc a múltja elől menekül. Az arcát elcsúfító sebhely csekély ár azért, hogy túlélte Franciaország náci megszállásának borzalmait. Azóta új életet kezdett Kaliforniában, ahol családja van. Váratlanul éri, amikor kopogtat ajtaján a múlt. Párizs, 1944. Egy fiatal zsidó nő egész…..
   Sziasztok! A 2021-es év számos olyan olvasmányélményt hozott nekem, amelyet úgy gondolom, hogy érdemes megosztani veletek, hátha ti is kedvet kaptok hozzájuk. Íme az én könyves listám 2021 kedvenceiről: ( a rózsaszínnal írt könyvcímekre kattintva elolvashatjátok a teljes…..
  Szórakoztató ​és szívmelengető karácsonyi románc. Tökéletes olvasmány mindazoknak, akik szeretik a Hugh Grant-féle romantikus vígjátékokat. A kedves és bohókás Viola Smith a Londoni Metropolitan Operatársulat zenekarában brácsázik, és a főnöke kérésére kénytelen segíteni az egyik Notting…..
   Marisal. Réges-régi nyarak, édes emlékek és egy fájó árulás helyszíne. Amikor Charlotte férje, James tragikus módon meghal, nem várt ajándékot hagy rá: nagyanyja egykori gyönyörű villáját, a Marisalt, a spanyol Formentera szigeten. Miközben Charlotte elkezdi felfedezni új otthonát és…..
Booklovers Camejo Anna : Kuba Mía 2021.08.16 12:27:18
  Kuba káprázatos világa 500 pontban felfűzve. Ez nem egy egyszerű útikönyv vagy egyetlen történet. Ez maga Kuba! A látvány, a színek, a szagok, az ízek, hogy miért pont itt és miért pont így. A könyv egy közös felfedezés, szédületes utazás Kuba sajátos világába, egészen személyes megközelítésben,…..
  Szerelem és család, háború és titkok, árulás és jóvátétel…Susan Wiggs egy újabb különleges hangulatú, több kontinensen és évtizeden átívelő történettel ajándékozza meg olvasóit. A tragikus körülmények között megözvegyült fiatalasszony, Camille Palmer megbékélt a sorsával, és igyekszik jó életet…..
Sziasztok! Aki követi a blogomat vagy a Bookstagrammomat (ha még nem követsz @konyvrajongo néven megtalálsz ;)  ), az tudhatja, hogy nagyon szeretek történelmi regényeket olvasni. Még mielőtt bárki megijedne, nem a száraz történelmet tényszerűen leíró könyvekre gondolok, hanem a szerelmi szálakkal,…..
  Caroline egy baleset után minden emlékétől megfosztva ébred fel egy párizsi kórházban. Emlékei csak lassan és töredezetten térnek vissza.Miközben igyekszik összerakni élete képkockáit, talál egy köteg levelet a szekrénye mögött, amelyet egy Céline nevű nő írt Párizs német megszállása alatt. Az…..
  Egy úriház. Egy nagy hatalmú család. Egy sötét titok...Augsburg, 1913. Fiatal árvaházi lány érkezik Johann Melzer textilgyár-tulajdonos villájába. Marie-t konyhalánynak veszik fel a pazar palotába; öntudatos viselkedésével hamar kihúzza a gyufát, ugyanakkor a ház asszonyának védelmét élvezi.…..
Igaz ​történeten alapuló regény egy amerikai nőről, aki segítette a náci orvosi kísérletek áldozatait. Caroline Ferriday, a jó családból származó New York-i lány minden idejét leköti a francia konzulátuson betöltött állása, de világa véglegesen felfordul a háború baljós előestéjén, amikor 1939…..
A regény vadromantikus cselekménye, érzelmessége révén nagy sikert aratott. Címszereplője koldusszegény árvalány, akit egy komisz nagynéni nevel, majd beadja a lowoodi árvaházba. Jane tanítói oklevelet szerezve egy gazdag birtokos, Rochester házában lesz nevelőnő. A bonyodalmak viszont főként ezután…..
Karácsony van a Cornwall partja melletti Mount Polbearne nevű faluban – a család, a barátok és az ünneplés ideje. Polly Waterford szeret a vállalkozásában, a Piciny Csodák Pékségében dolgozni, és az ünnepi időszak mindig arra ihleti, hogy valami különlegeset süssön a falubelieknek. Ennél jobban csak…..
 Mi vagyunk a medvék Björnstad / Beartown svéd filmsorozat, 2019 A Beartown nevű kisváros folyamatosan zsugorodik a területét egyre szorosabban körülölelő fák miatt, de most, hogy az ifjúsági hokicsapat esélyes az országos elődöntő megnyerésére, a település összes reményének megvalósulása egy…..
   Sziasztok! A mai posztban összeszedtem nektek a kedvenc könyveimet, amelyeket ebben az évben olvastam. Számos új írót és történetet ismerhettem meg és rengeteg új könyvélménnyel gazdagodtam azonban volt jó néhány könyv, amely mély nyomot hagyott bennem és a kedvencemmé vált.  (A könyv címére…..
   Sepp ​Weinbach, azaz becsületes nevén Borpataky Jóska, a baranyai sváb fiú a harmincas években tanulni megy Németországba, és a boldogulás reménye, illetve egy szerelem ott is marasztalja. A fiatalember, aki hisz a náci propaganda hangzatos ígéreteinek, belép a Wehrmachtba. Francia tolmácsként…..
Booklovers C.J. Cooper : Könyvklub 2020.10.25 18:32:57
   Sziasztok könyvmolyok! Ma C.J. Cooper 2019-ben megjelent könyvéről szeretném kifejteni a véleményemet. Számomra különleges választás volt ez a könyv méghozzá azért mert még sosem olvastam thrillert. A történet nagyon békésen indul, szinte azt gondolná az olvasó,hogy ez egy aranyos kis történet…..
  Édesanyja ​halála után Emilie de la Martiniéres hatalmas vagyont örököl, többek között az omladozó dél-franciaországi kastélyt és az azt körülvevő szőlőt. A lányra amúgy is hatalmas súlyként nehezedik az öröksége, és most megroppan a hagyatékkal kapcsolatos feladatok terhe alatt. A fiatal angol…..
A tizenéves Julcsi osztályidegen szülők kisebbik gyermekeként az ötvenes évek Budapestjén nő fel. A zord, ellenséges világban szinte az egyetlen örömet a könyvek és az olvasás jelentik számára. Az ötvenhatos forradalom véres és zavaros napjaiban Julcsi menekülni kényszerül, és némi vargabetű után…..
Grace álma egykor az volt, hogy világhírű hegedűművész legyen, ám egy trauma után nem mer többé közönség elé állni. Komolyzenei karrierje széthullása után egy angliai faluban él hangszerjavítóként, és arról álmodozik, hogy párizsi szerelmével, Daviddal családot alapít – amint a férfi végre maga…..
Booklovers 3 éves a blog! 2020.08.10 11:50:11
 Sziasztok! Ma 3 éve, hogy elkezdtem írni a blogomat és több mint egy éve csináltam meg hozzá a Bookstagram oldalamat. Ezalatt az idő alatt rengeteget fejlődtem, új bloggereket és bookstagrammereket ismertem meg és sok-sok újítást is bevezettem itt a blogon és a Bookstagram felületemen is. Arra…..
„Okos ​és szexi tisztelgés Helen Gurley Brown és az ő Cosmo-lányai előtt… Elkápráztat, inspirál, új erővel tölti meg a szívet és a lelket.” – Chanel Cleeton, a Jövőre Havannában írója Alice vidéki félárva szegény lány, aki miután édesapja megnősül, és gyerekkori szerelme felbontja az eljegyzésüket,…..
Memphis, ​1939 A tizenkét éves Rill Foss és négy kisebb testvére szegénységben, de nagy szeretetben él szüleivel a Mississippi egyik lakóhajóján. A szülők távollétében Rill vigyáz a kistestvéreire, ám egyszer csak idegenek jelennek meg, hogy a gyerekeket a tennessee-i árvaházba vigyék. Bár hitegetik…..
Egy ​szívszaggató levél.Egy külvilágtól elzárt lányanya. Egy megoldandó rejtély. 1956. Amikor Ivy Jenkins terhes lesz, családja a megesett lányok számára fenntartott rideg és kegyetlen St. Margaret anyaotthonba küldi, hogy elrejtse a világ szeme elől szégyenét. Kislányát akarata ellenére örökbe…..
Az ​élet egyetlen szívdobbanással kezdődik, és ugyanúgy is ér véget: mindnyájunknak egyéni lüktetése, saját dallama van.Ha Melody kocsijából aznap nem fogy ki a fagyálló, talán nem is csúszik el a jégen, és nem szenved fejsérülést. És nem is fakad dalra a sérülés egyik komplikációjaként,…..