Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Von Hermanitz

15 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
von Hermanitz A Mount Everest [6.] 2023.05.27 15:53:56
Most, hogy sajnos hivatalosan is bejelentették Suhajda Szilárd magyar hegymászó utáni kutatás felfüggesztését a Csomolungmán - de még reménykedve abban, hogy valami csoda folytán épségben előkerül az elkövetkező 24 órában (és együtt aggódva / imádkozva megmeneküléséért Szilárd családjával) - érdemes…..
Von Hermanitz 2023.05.28 14:26:20
@Fritz Gerlich: A kérdés csak az, hogy ha nem mászott fel a Hillary lépcsőn, akkor mire készült azzal, hogy lekapcsolta magát a biztosító kötélpályáról. Talán ez is már az agyi diszfunkció miatt történhetett?
Von Hermanitz 2023.05.29 19:23:01
@TrökkösBélabá: Jogos észrevétel. Már javítottam is! A film alapjául szolgáló tragédia volt 1996-ban, maga a film 2015-ös. Köszi, hogy szóltál!
A történelemben rengeteg diktátor fordult már elő, de a kifejezés inkább XX. századi eredetű, hiszen a korábbi időkben az elnyomó egyeduralkodókat inkább abszolutistáknak vagy despotáknak nevezték. A XX. század viszont valóban jelentős választékot kínál: itt van például Kuba teljhatalmú ura Fidel…..
von Hermanitz A "halálzóna" 2023.05.28 17:28:16
Az előző posztunk, mely a Mount Everest történetével foglalkozik (és érinti Suhajda Szilárd magyar hegymászó tragédiáját is a világ legmagasabb pontján) jelentős érdeklődést kapott és annyi levél érkezett hozzánk, hogy úgy döntöttünk, a sokat firtatott "halálzóna" (death zone) történetét is…..
Rejtő Jenő (1905-1943) a legnagyobbak egyike ha nevettetésről és különleges párbeszédekről van szó. Mivel is lehetne jobban vidám hangulatot teremteni illetve karácsonyt ünnepelni és óévet búcsúztatni, mint összegyűjtött legjobb párbeszédeivel. Nézzük a 30 legismertebb és legkacagtatóbb párbeszédét,…..
Von Hermanitz 2022.12.26 12:50:43
@Thorazine: Szintén kedvencem. :)
Von Hermanitz 2022.12.26 16:11:04
@Androsz: Leesaett! Piszkos Fredből van. :))))
Von Hermanitz 2022.12.26 16:34:48
@Iván Rábaszov: Ez is nagyon jó! :) Simán beférhetett volna a legjobbak közé.
Az 1905 és 1943 közt élt Rejtő Jenő (születési nevén: Reich Jenő) rövid, de kifejezetten kalandos életutat tudhatott magáénak. Tartalmas élete során annyi embert és annyi különböző karaktert ismerhetett meg, mint mások két élet alatt sem. Ez óriási segítség volt számára, regény-alakjai, szereplői…..
Von Hermanitz 2022.07.29 10:42:15
@makru: Csak van kedvenced?
Von Hermanitz 2022.12.26 12:49:36
@Androsz: Nézőpont kérdése. Ha neked nincs kedvenced, az a te dolgod. Én elfogadom és elhiszem. Nekem viszont van és a szavazás alapján másoknál is vannak. A három testőrt több tucatszor olvastam, szinte kívülről tudom már. De szeretem a többi Rejtő-regényt is, a Járőrt és a Piszkos Fredet is imádom.
Két nagy világégés alatt összesen 10 háborús karácsonyt töltöttek a katonák a frontokon 1914 - 1917 között 4 alkalommal és 1939 - 1944 között 6 esetben. A nagy háború legelső front-karácsonyán a nyugati front angol, francia és német katonái spontán "barátkozásba" kezdtek, átkiabálva egymásnak, majd…..
Rejtő Jenő Rejtő Jenő menü 2022.12.24 10:55:19
Menü, tartalomjegyzék Rejtő-életrajz Rejtő-regények Rejtő-idézetek Rejtő-karakterek Rejtő magánélete Rejtő és a légió Blog bemutatkozás..
A "több is veszett Mohácsnál" rigmust idestova 496 éve mondogatjuk, ami bizony arra utal, hogy a nép számára hatalmas nemzet-katasztrófa volt a Mohácsnál 1526 augusztus 29-én elvesztett csata. Olyan méretű tragédia, mint a tatárjárás vagy Trianon. Hatalmas pofon, melyből csak 160 évvel később…..
A kunokról talán hallottunk már iskolai tanulmányaink során, de ha nem, akkor tájneveink (Kiskunság, Nagykunság) és néhány városunk elnevezése (pl. Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa) biztosan eszünkbe juttatják ezt a különleges, 800 éve idevándorolt népet. De hogyan is kerültek ide, kik ők és mit jelent…..
Azt hiszem, nincs olyan ember, aki ne hallotta volna Rejtő Jenő nevét, vagy ne találkozott volna P. Howard regényekkel. Izgalmas kalandokban és fordulatokban bővelkedő, hihetetlenül vicces könyvei mindig és minden korosztálynak pompás olvasmányok. Korábban a WMN oldalon írtam már A szőke ciklonról,…..
Napjainkban teljesen megszokott dolog, hogy mindenkinek van vezeték- és keresztneve, azaz "örökölt" édesapjától (néha édesanyjától) egy családnevet, amihez a szülei által választott keresztnév társul. A teljes névben külföldön a keresztnév szerepel elöl, míg néhány ázsiai országban (pl Kínában és…..
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
Von Hermanitz 2022.04.17 23:00:22
@Etniez: Háborús bűnösök. Rosszul vezetett, tehetségtelen és elavult eszközökkel harcoló, gátlástalan banda, mely a civil lakosság ellen undorító és gyáva támadásokra kész. EZ az orosz haderő Ukrajnában jelenleg. Számomra ezt bizonyították. Pártatlan vagyok: nincsenek sem ukrán sem orosz barátaim, rokonaim vagy érintettségem de ezt gondolom róluk.
Számos hívő szerint a torinói lepelként ismert szemfedővel a kereszthalált halt Jézust takarták le...
Annyi írás jelent már meg a torinói lepel hamis mivoltáról, hogy talán itt lenne az ideje (húsvét alkalmából) egy másik oldalt képviselő álláspont megjelenésének is. A torinoi lepel (latinul: Sacra Sindone) a kereszténység egyik legfontosabb ereklyéje, melyet napjainkban az olaszországi Torino…..
Isten hozott blogomon! A von Hermanitz egy nagyon régi német eredetű családnév, mely sajnos nagyapámmal együtt a sírba szállt, tekintve, hogy ő maga átmagyarosította életének egy bizonyos szakaszában (valamikor a második világháború évei alatt még katonakorában [1944-ben]). Blogomon azonban újra…..
Elemzés 2096 karakterben A Cary Joji Fukunaga rendezte 25. James Bond film alaposan meglepte a mozi-nézőket és rajongókat, több szempontból is: először is érzelmesebbre sikerült mint a korábbi részek, másodszor személyesebb motivációkat "adott" mind a főgonosz mind pedig Bond tettei mögé, végül…..
A gyermekként még ökölvívásért, majd később a színészetért rajongó Reich Jenő (később 1926-tól Rejtő Jenő), tanulmányai után (és színészi karrierjének korai megfeneklését követően) 1928 és 1930 között egy két éves európai utazás során járta be a kontinens nagyvárosait és vetődött el Marseillebe, a…..
Von Hermanitz 2021.08.17 13:31:51
@Argus_: @Fortress: Mindkét regény a TOP 5-ben van nálam Rejtőtől.
A hihetetlen és egyedi humorral megáldott „ponyvakirály” Rejtő Jenő élete sajnos nem nyúlt hosszúra, mindössze 37 év 9 hónapig tartott, ám ez a rövidke idő gazdag életutat és rengeteg élményt hozott számára. Fiatalon a foci, majd az ökölvívás és leginkább a színház érdekelte, felnőtt fejjel pedig…..
Rejtő Jenő annyi különleges írást - regényt, ponyvát, légiós-sztorit, kabarét, librettót, színdarabot és bohózatot - hagyott hátra, hogy nagyon nehéz feladat a legjobbakat kiválasztani (hiszen minden publicisztikája nagyon jó). Rövid, alig 37 évig tartó élete annyi élményt és tapasztalatot adott…..
Rejtő Jenő (1905-1943) író, szerző, a magyar ponyva- és légiós regényírás legnagyobb alakja, a legjobb humorral megáldott hazai publicista, a 30-as és 40-es években számtalan kabaré, librettó, színdarab és bohózat megalkotója. A háborúban halt meg munkaszolgálatosként,  miután egy nyilas újságíró…..
A filmeket több szempont alapján lehet rangsorolni: ismert a filmes szakma elismerés-rendszere, mely a nagy filmes díjak odaítélésében ölt testet (pl Golden Globe, Oscar), aztán ott vannak a filmeket értékelő oldalak listái (pl IMDb, Metacritic, Rotten Tomatoes) és végül sokat nyom a latban a…..
Peter Berg -- a Csatahajó, a Mélytengeri pokol és Az Amazonas kincse rendezője -- kimondottan pörgős és izgalmas akcióthrillerrel lepte meg rajongóit tavaly, amikor Egyesült Államokban (még nyáron), majd Magyarországon is (októberben) megjelent legújabb mozija, a "Mile 22" (22 mérföld). A film…..
Mivel a háborús filmek "műfaját" már évtizedek óta az amerikai látvány-produkciók uralják - legalábbis a legnézettebb alkotások tekintetében - valódi különlegességnek, mondhatni "filmes csemegének" számít egy modern, orosz háborús mű megjelenése a kínálatban. Másfél éve, 2018 végén, Alekszej…..
Nagy levegőt vettünk és önként lenyúltunk a darázsfészek mélyére. Star Wars, őszintén...
Von Hermanitz 2020.04.27 20:10:41
@JudgeBravo: szerintem is
Von Hermanitz 2020.04.28 20:48:23
@JudgeBravo: Nektek meg sok szerencsét a videókhoz ha annyira tisztelitek látogatóitokat mint a video elején hallatszik.
Épp 34 éve történt, 1986 április 26-án, hajnali 1 óra 23 perckor a Szovjetunióban - egészen pontosan Csernobil és Pripjaty városok közt a Lenin atomerőmű 4-es reaktorában - egy rosszul megtervezett és szabálytalanul végrehajtott kísérlet során. A Viktor Bruhanov igazgató tudtával és Nyikolaj Fomin…..