Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quicksilver26

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018 igen jó év volt repülőgépekre kattintgatási szempontból: fényképeztem Tegelen, jártam Budaörsön és Schwechaton, fotóztam-videóztam privátgépeket Ferihegyen. Sőt, ezen felül is készültek képek, amiket még nem mutattam meg - ezeket szeretném most megosztani azokkal, akiket érdekel az ilyesmi, a…..
Andrea sokat repül, és valami rejtélyes oknál fogva állati gyakran végzi a testszkennerben Ferihegyen. Ez nem a kapu, amin mindenkinek át kell sétálnia zokniban, hanem egy nagy fal, ahova szúrópróbaszerűen invitálnak utasokat. A szempontrendszert nem ismerjük, nem is kell, de reméljük, a kollégák…..
Annak idején a városrész-szanálás hírének hallatán elhatároztam, hogy végigjárom a Corvin-sétány építése kapcsán bontásra kijelölt házsorokat, aztán valahogy mégse volt kedvem elindulni. Pedig általában menni szokott az ilyesmi, például a Józsefvárosi pályaudvart is sikerült még működés közben…..
Quicksilver26 2017.09.20 08:08:52
"vajon mit forgattak?"
Nem tudom, mikor fotóztad a nevezett buszt, de két tippem is van: Az egyik a 2007-es Eichmann c. film:
(
www.youtube.com/watch?v=xUZIRRpj1Rc&has_verified=1
1:24:58-tól pl., de korábbi jelenetben is fel lehet fedezni a környék házait), illetve a Pál utcai fiúk (nem a jó 69-es, hanem a szerintem kevésvbé sikerült 2003-as változat).
Quicksilver26 2017.09.20 10:45:17
@Hamster: Bocsánat, tényleg írtad. Viszont akkor lehetett az Eichmann is.
HamPLÓ Alváspótló Nohab 2017.07.22 07:00:00
Ahhoz képest, hogy idén nincs menetrend szerinti nohabos vonat a Balatonra, nem mondanám, hogy bújkálnának a turcsiorrú mozdonyok előlem: hol a 10-est fotóztam a déli végeken, hol pedig a 17-est Ausztriában - és június elején még az utolsó narancsszínű gép, a 19-es is sorra került. Kicsit…..
Quicksilver26 2017.08.08 10:27:35
Nem gondoltam, hogy a külföldre költözés apropóján fogok regisztrálni, hogy kommentelhessek ide... bár valahol előrelátható lett volna. Új munka, Svédországban? Menjünk, mi bajunk lehet?! Hát a nyaksérülést leszámítva semmi, amit az okoz, hogy lépten-nyomon kapom fel a fejem a különféle Nohabok láttán.
Az idejét sem tudom megmondani, mióta szerepel a Hampló az RSS olvasómban. A Nohabos írásoknak mindig kicsit jobban örültem, mint a többinek: eszembe juttatták, hogy gyerekkoromban mennyivel jobban szerettem a nagymamám munkahelyének SZOT beutalóit, mint az apukámét. Hát persze, mert a Telefongyár balatonlellei üdülője melletti vonal villamosítva volt, a Habselyem üdülő viszont Nohabokban gazdag villamosítatlan vonal volt. Azóta egyre kevesebb Nohab rohangál, és felnőtt fejjel egyre kevésbé (azaz egyáltalán nem) állok órákat a sínek mellett.
Majd jön az állásajánlat, és a döntés a költözésről. Miközben jóformán minden felszámolódik az addigi életemből, addig a vasútbarát részem csendben konstatálja, hogy ezentúl naponta járok X31-essel és X61-essel (ami itt Öresundståg illetve Pågatåg névre hallgat). Érkezés a városba, ahol ezentúl lakunk. A vasúti hídon egy hófehér Nohab, egy pályafenntartó szerelvény élén. Hát persze, csapok a fejemre, ez itt nem csak a jávorszarvasok és az ikeás húsgolyók hazája, de a Nohaboké is. Szó szerint 5 perce sem vagyunk még itt, és máris látok egyet. Na ez jól kezdődik :)
Összeszámolni sem tudom, amiket azóta láttam, ráadásul a legkülönfélébb színekben pompáznak. Szerintem itt lehet valami előírás, hogy nem lehet két Nohabnak azonos festése.
És ha már ilyen bő lére eresztettem egy abszolút érdektelen örömujjongást, azért hozzáteszem, hogy ezen kívül is van itt fotótéma a blogod számára :)