Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilimarleen

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A menekültügyi kérdés fokozódik, és ha valaki úgy érezné, hogy a történelem ismétli önmagát, az nem a véletlen műve. Ennek oka persze nem valami misztikus erő vagy a sorsszerűség. Egyszerűen az emberek még mindig nem vonták le azt a tanulságot, hogy a kollektivista megoldások…..
Lilimarleen 2017.09.24 14:02:07
@stoic79: Teljesen igaza van Friedman-nek és sajnos nagyon aktuális...

Off: Elnézèst ezért a kis lelkendezésért, de muszáj leírnom: Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a blogra! Sok cikket olvastam már, és még sok van hátra, egy élmény itt böngészni. Rengeteget tanultam már eddig is, csak úgy szívom magamba az "anyagot". :)
Köszönöm!
Deansdale Matekozzunk 2017.07.27 16:09:12
Szeretném, ha valaki megcáfolná a következő eszmefuttatást, de nem az apró részletek terén, hanem lényegében. Ha valahol valami egy évet vagy egy százalékot csúszik, az a lényegen nem változtat. Vegyünk két ma született leányt, az egyiket egy modern, liberális eszmeiségű családból, a másikat egy…..
Lilimarleen 2017.08.12 14:54:11
@Gazellla: Nem tudom, mi bajuk van itt egyeseknek azzal, amit a nevelésről írtál, mert ez így teljesen rendben van. :) Pedagógusként sokat tudok mesélni. Rengeteg a teljesen szabadjára engedett, önző, hisztis, akarnok gyerek, aki minősíthetetlen hangnemben beszél a szüleivel, nagyszüleivel, ők meg engedik... A mai szülők, sőt, a viszonylag fiatalabb nagyszülők is már szedett-vedett családokban nőttek fel, őket sem nevelték meg rendesen, nincs, amit továbbadjanak. Látszik, hogy a gyerek dirigál, a szülő pedig tehetetlenül tárja szét a kezét, tőlünk kérnek segítséget. Kellenek a határok, a keretek, a gyerekek vágynak rá, biztonságérzetet ad nekik, ha tudják, hogy eddig és nem tovább. Az iskolákban sem az a tanár a kedvenc, nem azt tisztelik a gyerekek, aki szabadjára engedi őket és minden hülyeségüket elnézi, hanem aki rendet, fegyelmet tud tartani, aki a vadhajtásokat nyesegeti.
Nyilván mindenki ismeri a boltos jelenetet, amikor a gyerek szeretne valamit, amit nem lehet és hatalmas hisztibe kezd. Ilyenkor hagyni kell ordítani, a földön fetrengeni, bármilyen kínos a helyzet, bármilyen beszólásokat, kommentárokat engednek is meg maguknak egyesek. Ha ilyenkor behódol a szülő és megveszi azt a csokit, akkor kész, elveszett, hiszen a gyerek pont erre játszik. Abba fogja hagyni a műsort és megtanulja, hogy hisztivel nem ér el semmit. Lehet, hogy 2 hétig vért izzad az ember, de megéri, mert utána élvezheti nevelése gyümölcsét. :)
Az ember nehéz lélekkel veszi tudomásul, ha egy olyan dolog amiről azt hitte jó színvonalú és értéksemleges szolgáltatás kiderül, hogy valójában ellenséges harci alakulat. Ha csak 3 évvel ezelőttre gondolok, egészen úgy tűnt, a szociális média, a keresők, a videó-megosztók, az emil szolgáltatók…..
Lilimarleen 2017.08.09 13:07:15
@Deansdale: Egyetértek. A latin országok szélsőjobbos rendszere, a fasizmus sokkal kevésbé volt baloldali, mint a nemzeti szocializmus. Pl. az olasz király lemondatta Mussolinit, ilyesmi kizárt lett volna a náci Németországban.
A jobb és baloldal fogalma a francia forradalom alatt alakult ki. Sok, magát jobbosnak valló ember nem is tudja, hogy valójában a francia forradalom felforgató baloldali eszméit követi, (mások inkább libertáriusok), mint ahogy a szélsőjobbnak nevezett pártok egy része is ezeket az elveket vallja.
Amúgy az egyik legismertebb demokráciakritika Hitlert hozza példának: ha Vilmos császár marad, akkor nincs holokauszt.