Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NPKATA

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az esetek nagy részben az állampolgárok jogairól, és azok indokolatlan csorbításának helytelenségéről szoktam írni, amely elveket továbbra is fontosnak tartok. Mégis nagyon szükségesnek érzem leszögezni, hogy az alapvető szabadságjogok felelősséggel is járnak. Csak úgy van értelme a…..
Nem a sorozatgyilkosokat védjük, és nincs szó milliókról. Ahhoz, hogy megértsük, hogy miről szól a „börtönbiznisz”-ként elhíresült szófordulat, néhány alapvetést végig kell gondolni.    1. Bárkiből lehet bűnöző! Most sokat felkapják a fejüket, és azt ismételgetik, hogy „Én biztosan nem, én…..
Az ügyvédség megtépázott tekintélyét számos körülmény befolyásolja, amelyeken valószínűleg testületileg, kamarai érdekvédelem formájában, vagy csak szimpla közös fellépéssel, szolidaritással lehetne változtatni. Legkevésbé sem azon múlik, hogy visel-e talárt az ügyvéd vagy sem.  A kérdés azért…..
A bíróság elsőfokon jogsértőnek nyilvánította a Figyelő listázását civilekről [Youtube - RTL Hiradó]..
  Az ügyészség tényként fogadta el az MTVA állításait, pedig azokban hazugságok is vannak – mondja Nehéz-Posony Kata. Az ügyvéd a TASZ jogi képviselőjeként panasszal élt az ügyészség határozata ellen, amely szerint tavaly decemberben a biztonsági őrök jogszerűen dobták ki az ellenzéki képviselőket…..
Krug Emília vendége Nehéz-Posony Kata és Bárándy Gergely [Youtube - ATV]..
A jog nem valamiféle elvont filozófiai fogalom, hanem a konkrétan kenyérre váltható megélhetés garanciája. A cikkben erre az összefüggésre próbálok rávilágítani, reményeim szerint közérthetően. „Ha enni akarnak forduljanak ők is Strasbourghoz!” szólt a meglehetősen cinikus, felháborítóan…..
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ismét nekünk adott igazat. Ezúttal a pécsi, Az Emberség Erejével Alapítvány jogát sértette meg a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. [TASZ]..
Politikai véleménye miatt tiltotta ki a Debreceni Egyetem a Putyin kitüntetése miatt kritikát megfogalmazó hallgatóját, ezért az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztalta az Egyetemet. Arra is kötelezte a Hatóság az Egyetemet, hogy tegye közzé ezt a döntést a saját oldalain. is. [TASZ]..
FELSZÓLÍTJUK AZ ÜGYVÉDI KAMARÁKAT, hogy valódi érdekképviseletként fejezzék ki a jogalkotó felé, hogy az átgondolatlan jogalkotási dömping káros a jogalkalmazás folyamatára, sérti az ügyfelek jogorvoslati jogát, súlyosan korlátozza az ügyfelek jogérvényesítéshez való hozzáférésének lehetőségét...
Az újév beköszöntével hatályba lépett az új polgári jogi eljárásokat szabályozó jogszabály, amelynek fő célkitűzése az, hogy rövidíti a peres eljárásokat, hatékonyabb jogorvoslatot teremtve ezáltal a társadalomnak. Sajnos van egy olyan rossz előérzetem, hogy az új törvény nem fogja a várt eredményt…..
http://npkata.hu/klubradio Az "Esti gyors" hírháttér műsor vendége Dr. Nehéz-Posony Kata. [Klubrádió] "Az Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért Egyesület határozottan tiltakozik az ellen, hogy a hatalom gyakorlói részéről ismételten érik olyan támadások a magyar bírói kart és annak…..
Dr. Nehéz-Posony Kata #metoo 2017.10.22 13:23:15
http://npkata.hu/klubradio Az "Esti gyors" hírháttér műsor vendége Dr. Nehéz-Posony Kata. [Klubrádió] "... az a folyamat üdvözítő lenne, hogyha minél többet beszélnénk róla, minél többen felfognák annak a jelentőségét, hogy nem az áldozathibáztatás a jó irány ebben ..."..
A 451/2006. (XII. 19.) Kormányrendelet 89-91. § értelmében a gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 1-jétől kötelező lesz alkalmazni a Cégkapu szolgáltatást, amely nagyban hasonlít a magánszemélyek számára már elérhető Ügyfélkapu szolgáltatáshoz. A Cégkapu használata azonban kötelező lesz, így…..
Simon András vendégei között Dr. Nehéz-Posony Kata ügyvéd … [Youtube – ATV]..
Külföldi ügyfél (nevezzük Robertnek) balatoni ingatlant kíván vásárolni. Keresett jó néhány házat, különböző településeken, különböző fórumokon, megnézett közel kétszázat. Egyik alkalommal egy „ingatlanos” segítségével, egy településen belül megtekintett 3-4 nyaralót, amelyek azonban nem nyerték el…..
Simon András vendégei között Dr. Nehéz-Posony Kata ügyvéd … [Youtube – ATV]..
Ki a civil? Aki nem profi? Aki nem katona? Aki nem színész, zenész, művész, tűzoltó, rendőr vagy focista, esetleg politikus? Az a civil, aki civilszervezetnek dolgozik? Az a civil, aki aktivista? … [ARC Magazin]..
http://npkata.hu/klubradio/ A “Folyt. köv. -Volt egyszer egy Népszabadság” magazinműsor vendége Dr. Nehéz-Posony Kata. [Klubrádió]..
Az ATV Start vendége Dr. Nehéz-Posony Kata. [Youtube – ATV]..
Folytatva az ott leírtakat az ingatlanokkal kapcsolatos terhekről szeretnék megosztani néhány gondolatot, közel sem a teljesség igényével. Önmagában az, hogy egy ingatlanon van teher, nem feltétlenül jelenti azt, hogy el kellene ijednünk tőle, hiszen kevesen engedhetik meg maguknak, hogy saját…..
 A „festékdobálós” perként ismert ügyben Varga Gergely II. rendű vádlott védelmében elmondott védőbeszéd. A felvételt a “Slejm – a torkon ragadt politika” Facebook csapata készítette, és tette közzé. [Facebook]..
Sok esetben ez azt jelenti, hogy vélt vagy valós sérelmeket felnagyítva, a konfliktushelyzetet szándékosan kiélezve provokálják egymást, és ezáltal kényszerítenek ki olyan helyzeteket, amelyek eredetileg nem fajultak volna idáig...
Már maga az elnevezés magyarázatra szorul, hiszen a régi Ptk. (1959-es Polgári Törvénykönyv) és Gt. (Gazdasági társaságokról szóló törvény) alapján az átalakulás egy gyűjtőfogalom volt, és ide tartozott minden olyan változás, ahol az eredeti cég helyébe jogutódlással más cég, vagy cégek léptek,…..
Az ingatlan adásvétel egy általános jogügylet, amellyel szinte mindenki találkozik az élete során, legalább egyszer. Széles körben alkalmazott és tömeges ügyletről van szó, mégis nagyon sok apró részlet van, amely jogi buktatót jelenthet. Többek között ezért is érvényesül az ügyvédkényszer az…..