Adatok
Szviti
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Nincs is annál kellemesebb gasztroélmény a szabadidőt eltölteni kívánó sajtkedvelők számára, mint amikor minőségi sajtokból falatoznak, jobbnál jobb borokat kortyolgatva. A sajt és a bor találkozása viszont nemcsak eképpen lehetséges: vannak sajtok, melyek még a gyártási…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Látom, nem mai már a bejegyzés, én viszont most találtam rá erre a blogra (és nagyon tetszik).
Én is készítgetem itthon a sajtokat, saját kecskéim tejéből, és mivel meggyünk is van bőven, amiből meggybor készül, gondoltam egyet nemrégiben, és összeházasítottam őket.
Egy natúr gomolyát szikkasztottam, érleltem kb 1,5-2 hétig, majd 5 napig a meggybor seprőjében fürdőzött. Pár hét érlelés után néhány napja vágtuk meg. Isteni! Róla nem mondható el, hogy a sajton nem érződik a bor íze :) Nem az a vajaskenyérrel evős fajta...
Legközelebb diós sajtból fogom megcsinálni, hogy fokozzuk az élvezeteket :)