Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Phileas Frog

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi álmom volt, hogy ellátogassak Indiába, ez most valóra is vált. A történet röviden, hogy különösebb gondolkodás, vagy aggódás nélkül elvállaltam egy munkát Bhubaneswarban (azóta volt időm átgondolni). Az egyetlen bökkenő, hogy bár a célpont nem tűnt különösen messzinek, két átszállásra, három…..
Az előző részben bejárt tengerparti szakaszok után a következő kötelező állomásunk Tintagel és környéke. Mielőtt azonban belefognánk a kirándulásba, megpróbálom röviden összefoglalni, hogy hogyan is kapcsolódik Arthur Cornwallhoz. A legrövidebb verzió szerint sehogy. Egyes források szerint Arthur…..
A most következő bejegyzés kicsit eltér majd az eddigiektől, mivel a címben szereplő Cornwall felfedezésére bő két napunk volt, és ebbe azért már egészen sok látnivaló belefér. Cornwall a nyuszi formájú szigetország lábujja, vagy ahogy az a nevéből is jön, az ország egyik címerállatának, az…..
Az Angliába utazók jelentős része szerintem nem nagyon jut ki Londonból (és annak szűk vonzáskörzetéből). A városka, ahol élünk, London Waterloo pályaudvaráról nagyjából negyven perc vonatútra fekszik (a forgalomtól és az aktuális sztrájkoktól függően), a Surrey-dombok bejáratánál. Ez angol…..
Az előző két posztban szó volt már München belvárosáról (itt) és Dachauról (itt). A mai bejegyzésben egy kicsit távolabb megyünk a várostól, és bevetjük magunkat a Bajor-Alpok közé. A legkényelmesebb út a hegyekhez a 95-ös autópálya, ami nagyjából Oberau városáig vezet. Az út itt kettéválik, a 2-es…..
Az előző posztból (itt), kiderült, hogy már egy pár óra is elég lehet, hogy benyomást szerezzünk München hangulatából. A mai posztban München környékéről lesz szó, ami azoknak is izgalmas lehet, akik nem feltétlenül (csak) a városban szeretnék tölteni a szabadságukat. A város körüli barangolások…..
München Bajorország (vagy hivatalosan a Bajor Szabadállam) központja, Németország harmadik, és az Európai Unió tizenkettedik legnagyobb városa, mérete és lakosainak száma Budapesthez hasonló. Ahhoz, hogy rendesen bejárjuk (és rendes turistaként kipipáljuk az ajánlott látványosságok top 10 listáját)…..
Amerika keleti partján tett sétánk után (lásd a bejegyzéseket Bostonról és környékéről) vegyünk egy mély lélegzetet (meg egy repjegyet) és ugorjunk át a kontinens távolabbi oldalára. Mivel a legtöbbet munka miatt utazom, ezért aztán elég kevés időm jut egy-egy város vagy környék bemutatására. Nem is…..
Az előző bejegyzésből kiderül, hogy egy kellően szorgalmas (és kényelmes cipővel megáldott) városnéző akár hat óra alatt is sokat megtapasztalhat Boston hangulatából. Bár a Tripadvisor top tízes lista még akkor sem tesz említést a Bostonon kívüli világról, ha szándékosan Massachusetts államot…..
Mi lehet egy átlagos ember első gondolata Amerikáról? Nagy, zsúfolt, nyüzsgő, drága... és még sorolhatnám. Azért ezek a jelzők talán még nem ébresztenek ellenállhatatlan vágyat, hogy oda utazzunk. Bostonra talán egyik jelző sem teljesen igaz. Nem annyira nagy, csak pár hely igazán zsúfolt, még…..