Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lévai Emese

75 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor összecsapnak a fejünk felett a politikai viharai, amikor megrettenve olvassuk a vírus fertőzöttjeinek riasztó számait, vagy amikor kétségbeesetten próbálunk helytállni bizonyos helyzetekben, vannak olyan kortalan művészek, akik a maguk semleges bájával olyan helyre repítenek minket, ahol meg…..
A "Fókuszban a Fenntarthatóság!" hallgatói projektversenyt a Reaktor Alapítvány támogatásával a Fúzió Hallgatói Közösség bonyolította le, a Közlekedésmérnöki Szakkollégiummal közösen. Az első, 2021-es versenynek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adott otthont, de a versenyzőket minden…..
A katolikus, keresztény közösségeket sok helyen és fórumon vádolják, hiszen nézeteik gyakran szembe mennek az uralkodó szabadelvű irányzatokkal. A verbális üldöztetés világszinten problémát jelent. Miközben a pedofília bizonyos árnyalatainak elfogadásáról vita nyílik, a világvallás legnagyobb…..
Legyünk őszinték, pár csepp alkohol minden ünnepkor beköszönt az otthonunkba. Hacsak nem vagyunk elszánt anti-alkoholisták, vagy nem utáljuk az ízét, egy-egy nagyobb ünnep alkalmával gond nélkül koccintunk a családdal. Karácsonykor van az ideje, hogy a szokásos sör-bor-álinka nem-szent háromszögön…..
A csodánál is csodásabb gyógyulásokat tulajdonítanak neki, csak pozitív hatásait taglalja minden blogger, újságíró. Könnyű sport, egyszerű belevágni, legtöbb formája nem igényel eszközt. Már a karantén előtt töretlen népszerűségnek örvendett, a járvány alatt a hatalmas bezártságban pedig, amikor épp…..
Kislányként mindannyian másról álmodtunk: volt, aki cipőtervező szeretett volna, lenni, volt, aki cukrász. Én például az űrhajós és a pék között vacilláltam, kinek mi, ugye. Vannak köztünk azonban egészen különleges hölgyek, akik egy másik pályát választanak, és üdítő fuvallatai lesznek a politika…..
Mire a '20-as évek polgárai észbe kaptak, hogy új századba léptek, már túl voltak egy világháborún. Lehettek akár "győztesek", akár vesztesek, megtörten, kiábrándultan álltak a világ újranyitásának problémája előtt. Rezignáltan, fenntartásokkal közeledtek minden új örömforrás felé. A művészet, amely…..
Gazdasági válságok, világjárvány, háborúk. Ha kort kellene rendelni ehhez a lehangoló trióhoz, mondhatnánk a jelen XXI. századi valóságát, és mondhatnánk a XX. századot is. A rojtos szoknyák, a jazz számok, a tollak és a vadító vörös rúzsok kora meglepő hasonlóságot mutat globális problémáiban a…..
November 22-én kedvenc kozmetikai cégünk, a hablabda-királynő Lush, meglepő bejelentést tett: elhagyják a közösségi média felületeket addig, amíg azok (ideértve a Facebookot is) nem biztosítanak biztonságosabb körülményeket a felhasználóknak. A cég média böjtje november 26-án indult.   A cég…..
Barangolás a városban, egy szabad óra, egy jó meleg kávé (zárt termoszban persze), csípős, friss szél, öblítőtől illatos, frissen-a-fiókból-sál... Egy őszi séta kötelező elemei, és mennyire jól mutatna mindez valami elképesztően menő új hobbi partvonalán. Új hobbi bizony, mert aki egyszer…..
Legyen az egészségügyi, társadalmi érzékenységi, vagy személyes meggyőződésbeli ok, évente egyre több pár jut el a döntésig: befogadja és minden szeretetével felneveli egy olyan hölgy kisbabáját, aki a nevelést nem tudja vállalni, de az életére igent mond a magzatnak. Lépésről lépésre pár jól ismert…..
Az ASE (Association of Space Explorers) november elején üli 33. kongresszusát, melynek 2021-be Magyarország ad otthont. Az eredetileg 2020-ban  tervezett esemény kétségkívül legszebb és leglátványosabb elemének a Gripen kötelék ígérkezett. Az ASE egy nonprofit szervezet, melynek tagjai olyan…..
Star Wars, Jurassic Park, E.T., Titanic... Még hogy nem lehet hallani az írott szavakat! Le merném fogadni, hogy ezek közül legalább egy klasszikus filmről az első asszociációja mindenkinek egy hang volt, egy dallam, amit azóta is valahol hátul, a fejében zümmögtet. De a 2020-2021-es év is…..
Egy cikkemben már bemutattam pár régi csomagolóanyagot kirakatrendező nagymamám gyűjteményéből. A korábbi írás könnyűipari cikkek csomagolásait tartalmazta, ígéretemhez híven most bemutatom a politikai motiváltságú darabokat. 1. "A rossz szerszám balesetet okoz, és gátolja a termelést" Nálam…..
Az 1849. október hatodikán kivégzett 13 vértanú emléknapján számtalan szervezet egyesület emlékezett mag a hőstettről. A tanúságtétel polgári közfelháborodásból több mint 170 év alatt csendes emléknappá szenderült, ám a legtöbben igyekszünk lelkünkben megőrizni nem csak a gyászt és a tiszteletet,…..
Reaktor Berlin, a kettős város 2021.10.06 14:17:10
Volt szerencsém meglátogatni Berlint, és minden várakozásomat felülmúlta, bár nem olyan értelemben, mint Monaco. Monaco minden szelete egy mesés babaház volt, egy mesterkélt báj. Valami, ami őszintén és egyszerűen csak giccs, nincs mögötte semmi szándék azon túl, hogy megéljen a saját pompájából.…..
Afrikáról nagy részünknek az éhezés, a nyomorúság, a nevető fekete kisgyermekek, a humanitárius segélyszolgálatok juthat eszébe. A folyamatos európai és amerikai ráhatás miatt kicsit azt érezhetjük, ha valami kultúrmorzsa el is szóródik a térségben, az inkább a mi hagyományainkra hajaz majd, semmint…..
A pandémia után különösen kontrasztos látványt nyújtottak a tömegközlekedési eszközökre, szupermarketekbe, okmányirodákba beszabadult fiatalok, olyan ruhákban, amikre nem csak a veséjük épségét féltő idős hölgyek szisszentek fel, hanem a tőlük pár évvel idősebb X generáció is. Miből hozta létre ezt…..
Fiatal újságíró állandóan kapott kritikája, hogy körbeveszik őket "kütyük", minden információt instant kapnak, semmiben sem mélyednek el, nem gondolkoznak, csak írnak, amiről mondják nekik, hogy írjanak. Mivel érvek nélkül nem szokásom vagdalkozni, ezért fejet hajtok a minket ért kritika és az…..
A Netflix krimi-thrillere egy rendkívül érdekes témát kezdett el boncolgatni, ami végső soron olyan egyszerű és fájdalmas tanulságot hozott magával, amit nehéz volt hallani. Romantikusok, első randizók - várjatok ezzel a cikkel egy pár hónapot még. Rebecca és társai kezdetben egy igazán kedves…..
Nem én vagyok az egyetlen, aki az oviban nyíltan odavolt a kisautókért, és azért a bizonyos kicsi, műanyag motorért. Szerintem azzal sem vagyok egyedül, hogy a kollégiumba költözésemig a szobám tele volt az innen-onnan szervált kis kocsikkal, amit érettségire való tanulás helyett művészien…..
Kirakatrendező nagymamám örökül hagyott rám egy igen szép gyűjteményt, ami főleg plakátokból, csomagolóanyagokból, kártyanaptárokból és szóróanyagokból állt. Kiválasztottam közülük pár igen elgondolkodtató darabot. Ezek közül van, ami ma a polkorrektségi teszten bukna nagyot, valaminek a szövegezése…..
A menekültek megítélése megosztó téma Európában, és többnyire a mentén válik ketté, hogy az emberséges bánásmódra hivatkozva feltételezzük, hogy beilleszkednek majd a társadalomba, vagy a biztonsági kockázatot emlegetve inkább azon az állásponton vagyunk, hogy bár képesek, de nem hajlandóak eltérni…..
Egy hajóverseny kapcsán volt szerencsém eljutni a festői Monacoba, a képeslapok sztárja pedig hol meglepett, hol lenyűgözött mesterkélt bájával, egyszerűségével és sajátos lakóival. Íme a top 10 dolog, ami meglepett az apró országban 1. Tömegközlekedés Abban a pillanatban, amikor megérkeztem, az…..
Megjelentek a felvételi ponthatárok az egyetemen, a közösségi médiát elárasztották az egyetemek felvételi sms-einek képernyőfotói. Miután kiörömködték magukat a friss gólyák, szembesülnek a makacs operatív részletekkel, melyeknek nagyon komoly checkpointja a kérdés: hol fogok lakni? Ha az sms…..