Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nalanda

16 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
Amikor a közös bajt arra használja valaki, hogy a saját pecsenyéjét sütögesse, a közösség tagjainak össze kell fogniuk, és kiközösíteniük az illetőt. Ez lenne logikus lépés az EU részéről is, amikor a tagállamok vezetői azt látják, hogy Orbán Viktor a kormánya ellen folyó jogállamiságot vizsgáló…..
1000 leütés A helyzet 2020.07.15 10:45:27
A magyar nép kritikus tömege számára – történelmi okok miatt – a nemzeti, a családi és a személyes kultúrából behozhatatlanul kimaradt a polgárosodás, a személyes szabadság iránti elkötelezettség (liberalizmus), az individualizáció és teljesítményelvű értékrend. Összefüggésben ezzel – végeredményben…..
KultúrSokk Hét év Tibetben 2020.03.05 19:48:14
„Erőszak segítségével elérhetővé válhatnak bizonyos célok, de mindig valakinek a kárára, sérelmére. Bár ily módon megszüntethetünk olykor egy problémát, ám mégis teremtünk helyette egy újat. A gondok, a konfliktusok végtelen megoldásában leghatékonyabban az emberi értelem, megértés és a kölcsönös…..
A Zrínyi 2026 haderőprogram keretében a Magyar Honvédség számos képessége, fegyvernemi kultúrák újjászületése, modernizálása zajlik.  A A Zrinyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program logója A Légi Haderőnem esetében a Kecskeméti Vitéz Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartotta…..
Nalanda 2020.03.01 14:15:23
@eq2: Mindenben igazad van, tökéletesen igazolod Buddha első törvényét, mely azerint: Az élet szenvedés. :)
Békés Márton saját elmondása (leírása) szerint térdig jár az üvegszilánkban. Kellemetlen lehet. A szerző úgy találja,  "körülöttünk szerteszét elavult régi és hamisan csengő új magyarázatok romjai borítják a mezőt, térdig járunk azon narratívák szilánkjaiban, amelyek az egyéni szabadságról, a…..
Nalanda 2019.09.16 13:44:14
@dare: Ez a politika. A Fidesz bírálata nyugati, vagy demokratikus szemszögből azért necces, mert ugyanezeket a trükköket adják ott is elő, sőt onnan tanulják ezeket. Elég csak a kézivezérelt, brit, német, vagy francia sajtóra gondolni, vagy a többi párt lejáratása, lásd az AfD esete, mely egyenesen nácinak lett kikiálltva!
A baloldali sajtóban minden jobboldali politikus szélsőséges, homófób, minimum fasiszta, ostoba, gonosz, önző stb. Meg együtt mutogatják a fotóikat diktátorokkal félelemkeltésből, folyamatos a célozgatás a demokrácia felszámolására. Ugye ezek a hazai baloldal eszköztárában dettó meg van.
Az LMP-t a baloldal támadta veszettül, de még a MKKP is bűnbaknak van beállítva évek óta.
Azért szavaznak a Fidesz-re mert ad a szavazóknak olyat is, amire vágynak, míg a baloldal csak kutyapártos ideológiát kínál ingyen sör nélkül.
Nalanda 2019.09.16 14:10:01
@body_andras: Természetes, hogy vannak hazai szerencselovagok, akik másokon akarnak meggazdagodni és vannak külföldiek, mint a Suzuki, akik folyamatosan befektetnek és nem a profitot talicskázzák ki.
Nalanda 2019.09.16 14:38:31
@neoteny: Már 20 éve nem viszi ki. Azért ez más, mint a rablóprivatizáláskor negyedáron eladott, majd leginkább franciák által tönkretett cégek esete.
...akkor végre eljön a mi időnk -- gondolják kb. az ellenzéki pártvezetők (vagy azok legalábbis, akik nincsenek Orbán zsebében). Ez a legbiztosabb ellenzéki stratégia egy ideje. A második -- már bizonytalanabb -- remény az, amit egy komoly nemzetközi erő-átrendeződéshez kötnek, pl. a liberális…..
Nalanda 2019.09.16 10:33:10
@screpes: A Fidesznek ez így kényelmes, ahogyan az ellenzéknek is. Ezért közös erővel nyírnak ki minden más eshetőséget.
Nalanda 2019.09.16 10:36:28
@Janossz: A Fidesznek már ígérnie sem kell, az is több, mint amivel az ellenzék elő tud állni.
A középkorúak még emlékezhetnek rá, hogy nézett ki egy magyar gyár környezete - ha a belsejét nem is látták - közvetlenül a rendszerváltás után. Úgy. Amikor bejöttek a multik és elkezdték rendbe rakni a környezetüket a körforgalmaktól a pázsitokon át gyárkerítésekig (nem beszélve most a zöld mezős…..
Nalanda 2019.03.10 20:05:43
@Moin Moin: Tipikus baloldali hozzáállás a nem kell párbeszéd, mert... (itt jön egy 'jó' indok)! Ebből tudod mi lesz, negyedik kétharmad. Pedig milyen remek posztokat írtok. Mindent megtettetek. Ezt a vak hozzáállást annyit láttam már, hogy nem is sajnálom az áldozatait, mert mindent megtesznek, hogy azzá váljanak.
Nalanda 2019.03.11 09:32:38
@HaCS: Nem is akarják megérteni amit írsz. Ez is csak egy a sok globalista szekértoló blog közül. Látszik milyen beképzelten, lekezelően kommunikálnak. Aki rámutat a hibás gondolatmenetre, az szerintük nem olvasta el, meg nem értette meg. Alapból utasítják el a párbeszédet.
Nalanda 2019.03.11 09:36:14
@Moin Moin: Akkor talán a globalista, vagy az internacionalista kifejezés jobban megfelel neked, mert hogy jobboldali nem jellemző rád az biztos.
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..
Az MTA is az adófizetők pénzén él. Ezt érzem kulcsmondatnak a nemrég kiszivárgott terv mellett, miszerint privatizálnák az MTA vagyonát. A kormány fokozatosan kivonul a legtöbb közszolgáltatásból, hogy a megcsappanó (esetleg végleg elfogyó) EU-támogatások után is biztosítsa a szükséges forrásokat a…..
Nalanda 2019.02.24 14:38:20
@Khonsu: Megértem, hogy hinni akarsz a nyugat jóságában, de mikor akart nekünk jót a nyugat? Amit írtam a nyugati segélyek káros piactorzító hatásáról, az egy közgazdasági alapvetés, nem összeesküvés elmélet és mellesleg nyugaton is elismerték már. Ha a nyugat jót akarna, akkor a nyugati cégek legalább az ottani fizetések felét megadnák ugyanazért a munkáért! Ugye milyen felháborító követelés lenne? Szokás szerint nincsen Orbánékkal szemben semmilyen akternatíva, leszámítva a 'ha nincsenek akkor minden jobb lesz' süketelést. Na ez az amiben az ország fele nem hisz. Amíg nincsen más ötlet, addig a 'nemzeti tőkésekhez' kerülnek a pénzek. Ennyi.
Nalanda 2019.02.24 18:49:26
@neoteny: Nem most mondom, de ez amúgy is örök törvény, minden támogatás elnyeri méltó büntetését. Feljebb már írtam: "Az ország gazdaságát tekintve a legegyszerűbb lenne az EU pénzeket a határon elégetni, mert olyan mértékben helyezik előnybe a nyugati cégeket, hogy a hazai ipar esélytelen lesz a versenyben."
Az lenne hasznos, ha azonos munkáért legalább fele bért adnának és az itteni nyomott bérekkel elért extraprofit után itt is adóznának! Mert jelenleg trükkökkel nyugaton adózzák le a nálunk elért profitot. Amellett, hogy az itteni bevételekből finanszírozzák a nyugati dömpingáras veszteségeiket, pl. Telecom, Tesco. Aztán a magyarok csodálkoznak, hogy a csodálatos nyugaton többet keresnek az emberek és még olcsóbb is minden.
Nalanda 2019.02.24 20:35:55
@neoteny: Mert olvastad volna el a hozzászólást mielőtt értetlenkedsz! Talán az lenne az első dolog, ha már nekiállsz kötekedni!
Ezt már illene tudni, hga nem troll az illető, hogy a támogatások, szándékosan úgy vannak felcímkézve, hogy nyugati cégekhez kerüljenek.
A segélyek, bármilyen segély, torzítja a piacot, ahogyan a pozitív diszkrimináció is. Ez alapvetés, illene tudni róla!
A nagyobb bér az az ország tőkéjét gyarapítja. Mivel az ország külkereskedelmi mérlege egyensúlyban van, a többletbevételek itt maradnak, az országon belül lesz nagyobb a kereslet, teremt több munkát, emeli a GDP-t és ad több fizetést az összes többi dolgozónak.
Ha egész Kelet-Európában a nyugati bér felét adnák, akkor, nem lenne kevesebb üzem, mert nem tudják máshova elvinni.
A 0% adó sokkal jobb, mint a 9%, másrészt itt arról van szó, hogy ők szándékosan viszik haza a profit utáni adót, hiába ígérünk alá.
A Fekete Korona, melyet a Karmapa a Fekete Korona beavatásokon visel. Jelenleg a lezárt rumteki kolostorban van, mely tulajdonjogáért  a posztban említett Karmapák pereskednek.   A jelenleg beiktatva levő két-három Karmapa mindegyike hivatalosan valódi és egyetlen, úgyhogy a kívülálló szurkoló…..
Tegyük fel, hogy az Orbán-kormányzásnak legitim céljai vannak, amelyekről racionális vita folytatható (azaz tegyük fel, hogy nem a lopás a végcélja). Ez esetben -- ha ráadásul elfogadjuk, amit önmagáról állít --, akkor a célja a magyar etnikum védelme lenne egyrészt a globalizációval, másrészt a…..
Nalanda 2018.08.15 08:51:56
@HaFr: Ti nem elemzitek a Fidesz győzelmének, vagy támogatottságának az okát, hanem önigazoláshoz kerestek érveket. Addig fog a Fidesz győzni, amíg a Soros félék a demokráciákat akarják gyengíteni, amíg genderkurzusokat eröltetnek nemileg bizonytalanok, amíg idegen érdekeket akar kiszolgálni az ellenzék, amíg antidemokratikus tömegeket akarnak erővel betelepíteni stb. Ezek mind ti vagytok, a fotelben spanglizó valóságtól messze elrugaszkodó, a multik által propagált, antidemokratikus ideológia hívei, akiknek büdös a demokrácia, mert a vidéki és az öreg, meg a szegény is szavazhat, pedig őket nagyívben leszarnátok.
Ismerj magadra!
Nalanda 2018.08.16 05:24:59
@screpes: Elfogadom a jószándékot a részedről, de ez kevés. Jelenleg a Fidesz elleni támadások a Fideszt erősítik. A Fidesz támogatottsága az ellenzék elutasítottságából táplálkozik. Az ellenzéket kell támadni, mert ők a gyenge pont a rendszerben! És éppen ezt nem látom a blogon, vagy csak minimálisan.
Nalanda 2018.08.16 08:39:10
@HaFr: A balos média már a NER előtt is pont úgy működött, amit Orbánék ki tudtak használni. Az a média külföldi pénzből, külföldi érdekeket szolgálva támadta a Fideszt, a baloldal meg szépen felült a vonatra és ebből élt, él meg. Aztán amikor a multik rájötek, hogy felesleges pénzt ölni a médiába, mert a ballib képtelen élni vele, akkor befejezték a pénzégetést és az újságok, tévék, sorra bedőltek.
Amit Orbánék el akarnak elvileg érni, hogy a politikában csak magyar érdekeket képviselő pártok legyenek, ekkor mindenki benne lenne a NER-ben, de belülről lehetne több józanságot megkövetelni pár kérdésben. Nyugaton ugyanez működik, ahogyan a legtöbb kérdésben egykövet fújnak az amerikai pártok, vagy a német centrumpártok az dettó ugyanez a rendszer, sőt korrupció ott is bőven van, amerikai fegyverlobbi, német dieselbotrány stb.
  Ruby Rose 12 éves korában jött rá, hogy a csajokat szereti. Az ausztrál modellből lett színésznő, akit az Orange Is The New Black című Netflix-sorozatban vagy éppen a mozikban most futó Meg című filmben is láthatunk, soha nem csinált titkot szexuális orientációjából, mert hát minek is kellene…..
Nalanda 2018.08.14 10:34:38
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Aktuálisan Fehér Tamás és afrikai fekete rasszisták.
A XVI. Karmapa  A tibeti mágia legújabb csodája, hogy egyszerre két Karmapa is van a világon. Sőt egyes vélemények szerint három, ami nem is lenne baj, csak éppen senki sem fogadja el mindet Karmapának. A karmapák: Urgyen Trinli Dordzse, Trinli Táje Dordzse, Dava Szangpo Dordzse  Röviden a…..
 Ez a regény 1956 óta szennyezi az olvasókat. Az író hatalmas munkát végzett és nem hiába, mert nagyon jól sikerült. Egy ismeretlen világba nyernek betekintést az olvasók, egy tibeti szemén keresztül a gyerekkortól kezdve. Megelevenednek a tibeti hétköznapok, a háztartás, ünnepek, lámák, kolostorok,…..
 A '60-as évek a szex, drog, rock & roll időszaka volt, amikor a fiatalok gondtalanul szexeltek és próbálták ki az izgalmas tudatmódosító szereket, így tágítva 'érzékelésük kapuit'. Nyugati fiatalok ezrei járták be a közel-keletet és Indiát kalandokat és drogokat keresve. Azonban egyikük…..
Tibeti Mágia Programajánló 2017.10.16 10:27:16
 Nem túl sűrűn érkeznek hazánkba magas rangú tibeti buddhista lámák, de ilyen fiatalon a Karmapa kivételével még senki nem jött, emiatt is különleges ez az esemény. Az első nap lesz az előadás, a másodikon pedig a Gyémánt Tudat beavatás. Több infó a képre kattintva.  A szervező a Gyémánt Út…..
iszlám és politika Még Burma 2017.10.09 22:22:01
  (A Mancsba küldtem - 2017/40. sz. 2017. 10. 05.) Népirtás Mianmarban Buddha eltakarja a szemét Emberi jogi szervezetek november 5-ét a rohingják napjává tennék, hogy felhívják a figyelmet a mianmari humanitárius katasztrófára. Ám sem a globális nagyhatalmak, sem a regionális szereplők nem…..
Nalanda 2017.10.09 23:13:06
Megpróbálom más szempontból megvilágítani a helyzetet.
Egyrészt nem történik népirtás. Ezer fő legfeljebb az Amazonász mentén számít népnek, nem Ázsiában amúgy feltételezhetően fegyveresek voltak.
A bengáliakat az angol gyarmatosítók telepítették Burmába, hogy aztán a függetlenség után ott maradjanak. A helyiek nem örültek nekik, alacsony kultúrával rendelkeztek, amit agresszivitással pótoltak.
A katonai hatalom nem is érdeklődött a Rakhine tartomány bengáliak lakta részének ügyei iránt, mert gazdaságilag értéktelen terület, leginkább az ott lakók miatt.
Viszont egyszer csak elkezdték őket megtámogatni, feltehetően belső-Ázsiából, kaptak ideológiát és fegyvereket. Ezzel elkezdődött Rakhine tartomány nem bengáli lakosainak rendszeres zaklatása. Gyújtogatás, gyilkosságok, nemi erőszak, emberrablások. Ahogyan ez szokásos Nigériában, a Fülöp szigeteken, Thaiföldön stb. Ahogy érkeztek az eseményekről a hírek, kezdtek aktivizálódni az eberek és követelték, hogy a hadsereg lépjen fel. Évek múltán a hadsereg is felismerte, hogy itt nem egyszerű villongásokról van szó, hanem a bengáliak szisztematikusan akarnak mindenki mást elkergetni a tartományból, feltehetőleg, hogy maguknak sajátítsák ki, igen nagy eséllyel egy saját ország létrehozásának szándékával.
Ez volt az a pont, amikor már az ország urai is kénytelenek voltak lépni. Választhattak, vagy együtt élnek egy beilleszkedésre képtelen néppel és folyamatos katonai jelenléttel próbálják fenntartani a rendet, miközben fegyveres ellenállással kell szembenézniük, vagy egyszer és mindenkorra elüldözik őket. Ez utóbbi olcsóbb és megelőzi a jövőbeli halálos áldozatokat.
Jellemző módon, ez ellen a megoldás ellen nem tiltakoznak sem az országban élő keresztények, sem a hinduk, de még Rakhine tartomány valódi legősibb muzulmán lakói sem, akik még a magas kultúrájú szultanátus lakosságának utódai.
Mindezzel együtt sajnálom ezeket az embereket, mert semmi esélyük a normális életre, de ebben saját maguk is jócskán benne vannak. Szokás szerint a valódi áldozatok a gyerekek, akik elől saját apáik vették el a jobb élet lehetőségét.
 Csak leadom a lexikális részt is a buddhizmusról, hátha valaki csakis ebből a blogból tájékozódik a témáról. :)  A történelmi Buddha, királyfiként született mintegy 2500 évvel ezelőtt az akkori India északi részén. Viszonylag fiatalon a jógagyakorlatok felé fordult a figyelme. Célja lett, hogy…..
Nem, sajnos nem én megyek, de kaptam egy erre vonatkozó megkeresést, s mivel érdekes a téma, a blogon válaszolok.   Tibet, vagy kínai nevén Xizang egy néhány évtizedes de facto függetlenség után 1950-ben visszakerült az akkor már kommunista Kína karjaiba. Bár egyes Tibet-párti vélemények szerint…..
 Tibet kutatói megdöbbentek a középkori elmaradottságon, a babonákon, a lámák uralmán, a kolostorvárosokon stb. De akármennyire is nem tettszett 'logikus' gondolkodásuknak amit láttak, idővel mégis őket is magába szippantotta a 'légkör', elkezdtek ráérezni arra, hogy az ott élőket átjáró világkép…..
 A buddhizmusról szóló leírásokban mindig terítékre kerül, hogy alapvetően három eltérő irányzat van. A déli, theravada buddhizmus, ahol a gyakorló magával foglalkozik, önmagát fejleszti. Az északi, mahajana buddhizmus, ahol a másokkal való együttérzés ad plusz motivációt a megvilágosodás…..
Tibeti Mágia Karma és sors 2017.08.24 08:46:10
 A karmára sokan úgy gondolnak, mint valami isteni akaratra, sorscsapásra. A buddhizmus magyarázata erre az, hogy a tudat az eredendő és örök dolog, míg az önmagát felépítő és önmagához ragaszkodó személyiség a mulandó...