Adatok
lánckaja
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Jó-jó, tudom, aki sertéshúsból főz gulyáslevest, az bármilyen aljasságra képes. Természetesen van mentségem: ezt kérték.Bogaram hosszas külföldi tartózkodás után három kislányával egyetemben hazalátogatott a ködös Albionból. Az esemény örömére találkozót szervezett a…..
lánckaja
2017.08.05 22:37:20
Szervusztok! Most akadtam csak erre a blogra, hát gratulálok, Neked is, kedves Blogger, meg a kommentelőknek is, olyan élvezetes olvasni Benneteket, a szövegek színvonalasak, humorosak, mentesek az erőltetett jópofáskodástól, ami sok blogon már kezd az agyamra menni, de mindenekelőtt nagyon hasznosak. Szuperek vagytok!:) Na de következzen az én gulyásleves-életgyónásom: amikor férjhez mentem, az első gulyáslevesemet - mea culpa - csirkemellből készítettem (pedig a nagymamám átlag feletti jó konyháján nőttem fel, aki még gyerekkorában, a 30-as években franciás-magyaros étrenden élt, és élete végéig szenzációsan ötvözte a kettőt, de én ekkor a gyorsaságra törekedtem), amire a férjem a maga úri modorával csak egy "Hm... igen visszafogott íz... talán egy kicsit túl könnyű" mondattal reagált. Azután, minden intés ellenére többször is sertéshúsból, - mea maxima culpa - combból készítettem, mígnem pár évvel ezelőtt Zalából kaptam egy fenomenális gulyásleves-receptet - marhahússal, ahol még azt is megadták, hogy hány szem köménymagot kell késsel felaprítani, hát azt elkészítettem, és akkor végre megvilágosodtam. Bárhogy igyekszem, és bármennyire finom tud lenni sertésből, ez az igazi.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz