Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Posterous

1 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sikerült elhárítani a problémát, újra használható az Indamail. Számos felhasználónk tapasztalhatta, hogy az elmúlt napokban fennakadások voltak az Indamailelérésében. A probléma észlelésekor azonnal felvettük a kapcsolatot az üzemeltetésért felelőspartnerünkkel, és velük együtt azon dolgoztunk,…..
Általános lélektan 2018.12.31 12:56:59
 ..
Bibliatanulmányok A Biblia... 2017.05.18 22:04:48
Mindent megpróbáljatok! Mondja az Írás... Ez a blog első bejegyzése. Egy olyan bibliatanulmányozói sorozat bevezető része, amiben néhány alapfogalommal szeretnék kezdeni. Mivel egy személyes keresztyén hitéleti blog-ról van szó, előtte gyorsan tisztázni szeretnék néhány dolgot. Először is, a…..
Posterous 2017.08.05 22:09:37
@Arokh: Teremteni szavakkal (is) lehet.
Mihez képest irracionális a hit? Az életet az ész nélküli vak véletlen hozta létre zseniálisan, ahogy az értelmet is. Ezek szerint ami él, az nem csak irracionális, hanem ellenkezik a rációval, és minden racionális dolog életellenes.
Az evolucionista tudomány azt nem tudja megoldani, ami tőlünk mindössze 30 ezer év választ el (neandervölgyi probléma), akkor a százezres, százmilliós nagyságrendekkel korábbi eredetkérdéseket még kevesebb joggal nyilváníthatja megoldottaknak. Ezek a bizonyított tudományos tények olyanok, mintha végtelen számú puzzle-ból próbálnának kirakni   pici részeket anélkül, hogy látnák az egészet.
Posterous 2017.08.24 20:59:35
@Arokh: Megalapozni valamit csak érvekkel lehet, márpedig ahhoz, hogy érveket alkalmazzunk, előzetesen el kell fogadnunk a racionalista álláspontot. Így a racionalizmus forrása nem a ráció, hanem csak a hit lehet: a racionalizmus “az észben való irracionális hit” . Az ártatlanság vélelme is racionális attitűd, annak ellenére, hogy súlyos bizonyítékok vannak a bűnösség megállapítására, de a tét nagy, mivel személyről van szó. Isten estében mekkora lehet ez a tét? Tehát nem irracionális hinni Benne, a létezésére utaló elenyésző valószínűség ellenére.
"Bármilyen tudást, ami megszerezhető, tudományos módszerekkel kell megszerezni, és amit a tudomány nem képes felfedezni, azt az emberiség nem tudhatja." Ez az állítás tudományos e? Ha nem, akkor miért hisz benne valaki?
Nemrég egy kicsit érdekes dolog történt velem, a városban, ahol lakom, ki volt téve egy pár könyv a térre egy emlékmű talapzatára, és azt is kiírták, hogy szabadon elvihető. Az egyetlen érdekes könyve az volt, amelynek német címe: "Was ist der Gegenteil von einem Löwen?" Nos, a könyvet nem gondoltam…..
Posterous 2017.08.08 09:18:59
@Brendel Mátyás: Mohamed (tudtán kívül?)olyan kijelentést hitelesített, ami ma is konfrontálja az iszlámot, és a muszlimokat dilemma elé állítja. A Korán a Tórára és az Evangéliumokra épül. Dávidot prófétának ismerik el, aki kijelentéseket kapott az Istentől, ugyanakkor Dávid a Messiásról beszél a 110. zsoltárban.
Korán 5. fejezet 47.vers: Az evangélium népe annak alapján ítélkezzen, amit abban leküldött az Isten. Akik nem annak alapján ítélkeznek, amit Isten leküldött, azok mindnyájan bűnösök.
Posterous 2017.08.08 11:18:27
@Brendel Mátyás: "A keresztények meg nem ezt hiszik."

Nem arról van szó, hogy nem ezt hiszik, a próféta saját magát zárta ki ebből a választási lehetőségből. /felszínes vélemény :)/
Az ismeretelméletem fő pontja az, hogy a hitet teljes mértékben elutasítom, hiszen filozófiailag teljesen értelmetlen, és a társadalmi praktikumban is csúnyán leszerepel, a hit előnyeit pedig tudjuk kompenzálni máshogy legalább jórészt, de talán (kb.) teljesen, és a hit hiányának egyéb előnyei is…..