Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Goodwill Group

18 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meeeeeennyiiiiiii????? Harminc!!!! Mi harminc?????? Hát mé’? Mi mennyi???? Ugye ismerős mindenkinek ez a régi viccecske? Ez jutott eszembe a mostani témával kapcsolatban. Nagyjából ilyen bizonytalanságot és zavart érzek az erőtérben legtöbbször, ha egy cégben a statisztikai – mérési rendszerről…..
Kedden volt egy fantasztikus jó tárgyalásunk! Ahol újra rájöttem, mekkora mázlista vagyok! Munkatársunk, a csodálatos Piroska beszélt korábban telefonon az egyik kedves partnerünk által ajánlott vállalkozóval. Ez önmagában még nem csoda, mert arra nagyon büszkék vagyunk, hogy: - kedves…..
A cégvezető felvesz embereket és fizeti őket azzal az elképzeléssel, hogy segítik majd megoldani az ő problémáit. Ehelyett gyakran az történik, hogy a cégvezető felvesz embereket és fizeti őket azért, hogy ő oldja meg az emberei problémáit... Mit mondanak a cégvezetők?  Csak néhány gyakran…..
Gyakran mondják, hogy az idő az pénz. Na de hogyan érhetjük el, hogy az időnk tényleg "pénzt csináljon"?  Először is kezdjük egy nagyon alapvető igazsággal: pénzért nem lehet időt venni. Tehát ha van pénzed, még nem biztos, hogy időd is lesz. Ismertem sok olyan vállalkozót, akinek volt bőven…..
Elgondolkodtál már azon, neked mi jelent az, hogy SZABADSÁG? A szabadság szó hallatán az első, ami eszünkbe jut, talán ez: Olyan nap, amikor nem kell megjelenni a munkahelyen dolgozni. Törvények szerint fizetett szabadidő. Ez is valami. De ez nagyon korlátozott dolog. És mi van a cégtulajdonosok,…..
Vannak helyzetek, amikor azt mondják, csak a csoda segíthet. Pedig létezik egy olyan varázseszköz, amely segítségével szinte bármilyen nehéz helyzetből ki tudod vágni magadat!  Nézd csak az alábbi történeteket. Akár veled is megeshettek (volna) ezek a kisebbfajta csodák, ezért fogalmaztam 1-es…..
Mi a szervezés célja? Ha hosszabban fejteném ki, akkor egy több oldalas esszét tudnék írni belőle vagy egy szakdolgozatot. De ha csak két szóval kellene elmagyarázni, mi a szervezés legfőbb célja, akkor azt mondanám: A szervezés célja nem más, mint rendet tenni! Rendet tenni a fejekben és rendet…..
Szerintem nagyon sok vállalkozó, cégvezető nem is hiszi el, milyen egyszerűen lehetne nagy számú ügyfelet megszerezni és megtartani… Mert ha elhinnék, amit most írok, akkor gőzerővel dolgoznának rajta…. A legnagyobb lelki nyugalommal állítom, hogy ha egy vállalkozás a következőkkel rendelkezik,…..
Te vajon egyetértesz az alábbi idézettel? Akár igen, akár nem, ez nem csak egy országban, de egy cégben is igaz. Mindjárt megmagyarázom, csak először lássuk az idézetet. "A szegényeket nem lehet szabaddá tenni azáltal, hogy a vállalatoktól veszed el a szabadságot. A vagyont nem lehet…..
EGY FILM, AMIT MINDEN VEZETŐNEK MEG KELL NÉZNI! Nagyon szeretem az olyan filmeket, amelyek megtörtént eseményeket dolgoznak fel. Ha ez magyar emberekhez kapcsolódik, akkor főleg szeretem. Ha világra szóló eredményeket elérő magyarokról szól, akkor aztán főleg tetszik. És ma délután egy…..
  Évekkel ezelőtt egy szállítmányozással és gabonakereskedelemmel foglalkozó cég tulajdonosa talált meg minket egy ajánláson keresztül. Azt hallotta valakitől, hogy mi esetleg tudunk segíteni neki, mert máshol már eredménnyel jártunk hasonló probléma kezelésében. Mi volt az, ami neki igazán…..
Hát ez egy elég tömör megállapításokat tartalmazó írás lesz…. Lehet, hogy kicsit megosztó is. Azért mégiscsak igaz dolgok lesznek benne!    Sok éves szervezési és vállalkozásfejlesztési tapasztalat alapján jónéhány törvényszerűséget figyeltünk meg a vállalkozásokat és azok vezetőit illetően.…..
Van néhány veszélyes, majdnem lehetetlen küldetés ezen a bolygón. Hogy csak néhányat említsek: megmászni a Mount Everestet, fehér cápával versenyt úszni, grizzly medvét lebirkózni, stb… Persze ezek azért elég extrém sportok és nem is akarok velük sokat foglalkozni, mert ezt az írást végül is egy…..
Többször belebotlottam mostanában olyan történetbe, hogy valaki fenntartás nélkül elhitt valamit, amit valaki állított, vagy amit ő egy rosszul hallott / értelmezett mondat kapcsán gondolt és komoly problémák adódtak belőle. (Bevallom: Ezek a tapasztalatok és az alábbi kép együtt ihlettek meg ennek…..
Goodwill Group Tyúk vagy a tojás? 2020.07.30 14:56:03
Aki az alábbi levélben levő gondolatot megérti, az tudja, hogy vállalkozóként, vezetőként miért kell az alábbi linkre kattintania: Vállalkozásfejlesztés mesterfokon program  De nézzük először a gondolatsort!  Ezt a klasszikusnak számító kérdést szerintem mindenki hallotta élete során vagy…..
Hogy mit jelent a szervezetfejlesztés? Legalább is a mi elképzelésünk szerint! Hogyan függ össze egy vezető elhavazottsága, szabadsága és a szervezés?..
Megfigyeltem, hogy az emberek bizonyos szavakat nagyon nem szeretnek. Valószínűleg azért, mert sok negatív élmény kötődik hozzájuk az emlékezetükben. És ha csak egy ártatlan szóról is van szó, azzal szemben is lehet ellenszenv. Ilyen például a KONTROLL szó. Az emberek egy részének ettől ökölbe…..
  Ez egy régi téma, mely újra és újra előtérbe kerül. A teljesítmény bérezésről van szó. Azért írok róla , mert a napokban több ügyfélnél felmerült a kérdés, hogy kell vagy nem valamilyen ösztönzési rendszer a cégükben. És mivel nem feltétlenül egyszerű kitalálni majd működtetni egy igazságos és…..
Hamlet monológja, a "Lenni, vagy nem lenni?" szállóigévé vált. Cégvezetők gondolataiban ehhez fogható nagyságrendű kérdésként szokott kavarogni a következő gondolat: "Teljesítménybérezés: Bevezetni, vagy nem bevezetni?"..
Goodwill Group 2017.08.24 09:27:14
@midnightcoder2: Szia! Abban van igazad, hogy a darabra mért munkát a legkönnyebb teljesítményméréshez kötni. De az a szép feladat egy vezetőnek, hogy minden munkakört valamilyen szempontrendszer alapján tegyen mérhetővé, mert ez hozhat csak igazságos és motiváló elosztást egy cégben. Lehet, hogy nehéz elhinni, de vannak megoldások.
Nézd meg a @Pityke örm-nek írt válaszom.
Goodwill Group 2017.08.23 10:25:35
@Joecy: Szia! Na, az általad írtak miatt kell olyan épeszű rendszert felállítani, ahol a dolgozni tudó és akaró munkatársnak stresszmentesen megtermelhető az a jövedelem, amivel boldogul és ő maga pontosan tudja, hogy milyen tevékenységével tudja a saját eredményeit és ezzel a megtermelt jövedelmét is növelni.
Ha minden cég így működne már, akkor minden cégvezető értené, hogy miért, és tudná, hogyan alakítson ki ilyen rendszert, és minden munkavállaló értené, hogy nem a munkahelyen töltött idejéért, hanem a teljesítményéért tud fizetni a cég, hiszen ezzel termeli meg ő is azt, ami a céget eredményessé teszi.
De akkor ez a cikk sem született volna meg.... :)
Goodwill Group 2017.08.24 09:22:46
@Pityke örm.: Igen, teljesen egyetértek veled! Gyakorlatilag nincs olyan munkakör, amit ne lehetne valamilyen szempontrendszer alapján mérhetővé tenni. És nem a szalag mellett darabbérben dolgozót értem csak alatta, hanem adminisztratív, szellemi munkát végzőket is. Csak pontosan meg kell határozni, hogy mi ott az elvárt eredmény, aztán ki kell azt találni, hogy hogyan tudjuk azt a lehető legobjektívebben láthatóvá, mérhetővé tenni. Persze kell vele melózni, kiokoskodni. De az eredmény az lesz, amit írtál: A jók még jobbak tudnak lenni és díjazva vannak. A kevésbé jók tudnak fejlődni, persze ha kapnak képzést és hajlandóak változni.
A leggyengébbeknek általában nem képesség, hanem hozzáállásbeli gondjaik vannak. Azok pedig az sem baj, ha maguktól mennek...
Itt arra meg nem is térek ki, hogy a motivációnak nem csak fizetésben, hanem egyéb módon is illik megjelenni egy cégben, ha igazán klassz csapatot akarunk építeni.
Ez az írás látszólag osztrák utazási élményekről szól. Látszólag. De ahhoz is ad tippeket, hogy a cégben hogyan növelhetjük a morált és a működésünk színvonalát...
Goodwill Group 2017.08.19 13:57:26
@Netuddki.: Szia! Nem picsogok, csak nézőpontokat adok, illetve elmondom a személyes tapasztalataimat. És van, amiben teljesen egyetértek veled. (Bejegyzésed utolsó bekezdése.)
De azt kell, hogy mondjam, tényleg nem csak a fizetőképességen múlik. Illetve a fizetőképesség sem csak úgy esik az ember, egy nemzet vagy egy cég ölébe. Azokat a cégek vagy társadalmak, ahol nagyobb arányban fordul elő az épeszű, hatékony, takarékos, jó célokra csoportosított erőforrások felhasználása, az ki tud emelkedni az átlagból. És persze nem árt egy bizonyos szintű morállal, megfelelő értékrenddel is rendelkezni. Itthon is nagyon sok ilyen embert vagy céget van szerencsém ismerni. Ez ad némi alapot a soha nem fogyó optimizmusomra....
Goodwill Group 2017.08.20 00:09:17
@Singerkém: Szia! Egyetértek veled pl. a rendezett hazai és osztrák portákat illetően. Csak az arány más azért náluk és nálunk a "rendezettségi statisztikát" tekintve.
Nem gondolom, hogy az egész társadalmunk gondolkodásmódját varázsütésre át lehet alakítani. Ezért is gondolkodtam el úgy a dolgon, hogy egy cégben, egy szűkebb közösségben milyen lehetőségeink vannak "mini-Ausztriát" létrehozni.... Ott érdemes kezdeni, ahol nagyobb ráhatást tudunk elérni! Üdv!
Goodwill Group 2017.08.20 00:28:09
@Hortenz: Szia Hortenz! Kérdéseidre a válasz: Sajnos saját kertünk, kertrészünk nincs a társasházban. És igen, takarítom a lépcsőházat, a ház előtt füves részen irtom a gazt és a pofátlan tempóban sarjadzó akácbokor hajtásokat, meg a szemetet is összeszedem néha az utcafronton.
A hulladékot szelektíven gyűjtjük a lakásban is. A gyerekem egészen a kezdetektől összeszedi a kutyusa után a sz..t az utcán és 12 éves korában már ő figyelmeztette erre a felnőtteket és adott nekik zacskót, mert soknál nem is volt... Mert így neveltük. Az utcán is felveszem gyakran más szemetét is és a kukába teszem, ha van a közelben. És volt, hogy egy nyugdíjas hölgy után vittem az általa látványosan járdára dobott kiüresedett cigisdobozát. És mivel az unokájával volt, nem akartam égetni nagyon, ezért diszkréten csak azt mondtam neki, hogy "Hölgyem, elejtett valamit". Pironkodva vette el és láttam, hogy akkor már a kukába dobta.
Nem azért írtam ezeket, hogy most egy helyi Superman-nek tűnjek. Vagy ha igen, akkor jó hír, hogy vannak mások is ilyenek. Csak érzékeltetni szeretném, hogy mennyi apró dologgal tudunk tenni a környezetünkért. Mert azt gondolom, hogy ez az én felelősségem (is). És ide passzol egy másik írásom címe is: "A viselkedések fertőzőek. A Tiedet érdemes elkapni?" goodwillgroup.blog.hu/2017/08/15/a_viselkedesek_fertozoek_a_tiedet_erdemes_elkapni
Üdv!
Az emberek, de sokszor még az orvostudomány is értetlenül áll olyan csodák előtt, ami az ő tudásuk alapján nem következhetne be...
Goodwill Group 2017.08.19 23:50:16
@Hosszú Haj: Szia Hosszú Haj! :) Igen, ez is egy nézőpont vagy vélemény, amit Te képviselsz vagy elfogadsz igaznak. És ha a Tied nem ugyanaz, mint az enyém, azért én még nem mondom rá, hogy baromság. Nem jó beszélgetési alap
Pedig pont klassz egy ilyen fórum, ha tudunk azonosságokban és különbségekben gondolkodni, és arról nézőpontokat egyeztetni. És ha mindezt nyitottsággal és a másik nézőpontját is tiszteletben tartva kommunikálunk, még akkor is nő egymás felé a tiszteletünk, ha nem azonos teljesen az álláspontunk!
Hajrá!