Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TuriZsuzsi

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csoportunk már a megalakulása kezdetén fontosnak tartotta a közösségi közlekedés járműveinek akadálymentességének elérését. A metrók akadálymentességi szintje Budapesten, más járatokéhoz képest is elenyésző, pedig gyors, az egész várost átszelő hálózatuk, több átszállást is kivált utasai…..
2022 okt 28 péntek 16: 30 – 20 óra között CKA-családünnepen vettünk részt a Premier Kult Cafe-ban. A CKA egy támogató közösséget szeretne létrehozni, amely egy erőforrás bank a tagjai számára, ahová mindenki igényei szerint vesz ki, és lehetőségei szerint tesz be. Abban egyedülálló ez az országos…..
  Szeretnénk írni valami biztatót, csakhogy már 2022 van. Ha ez a dátum 1989 lenne, akkor ahhoz képest már van előrelépés. Az azóta eltelt 33 évben kétségtelenül történtek változások a szociális ellátórendszerben. Jogszabályok módosultak, új törvényeket hoztak a döntéshozók, de ezek alig veszik…..
  Érdekvédelmi munkánk egyik eleme a közösségi közlekedés akadálymentességének elérése. Ezért, a kezdetektől figyelemmel kísérjük az M3-as metró felújításának folyamatát. A hármas metró 3K akadálymentes megállóinak ünnepélyes átadása után, arra készültünk a csoporttal, hogy leteszteljük a frissen…..
Facebook-oldalunkon megjelent posztunk szövegét csoporttagunk, Hruskó Erika fogalmazta.   "Pár nappal ezelőtt elhunyt egy -a csoportunkhoz nagyon közel álló- ember. Várady István már akkor velünk volt, amikor még Önállóan lakni közösségben élni csoport sem volt. Ugyanis a kutatásra létrehozott…..
  Az M3 teljes vonalának felújítása és akadálymentesítése, Budapest lakosainak, dolgozóinak érdeke, és mindazok érdeke is, akik Budapesten akár csak átutaznak, vagy ide vendégségbe érkeznek. Az akadálymentesítés könnyebbséget ad a mozgássérült emberek mellett az idős emberek, a babakocsit használó…..
  Csoportunk célja, hogy események szervezésével, javaslatok megfogalmazásával, vagy mások által szervezett alkalmakon való megjelenéssel, felhívjuk a döntéshozók és a többségi társadalom tagjainak figyelmét a mozgássérült emberek önálló-önrendelkező életéhez szükséges feltételek hiányosságaira, és…..
2022.04.30-án nagyon jó hangulatú rendezvény keretében adhattuk át az akadálymentes LEGO-házépítő pályázatunk legjobbjainak ítélt nyereményeket.Az alábbiakban részletes beszámolónkat olvashatjátok. Az ötlettől a megvalósításig Érdekvédelmi munkánk fő célja a mozgássérült emberek…..
  2021. májusában kérdőívvel kérdeztük az érintetteket azért, hogy megtudjuk: milyen lehetőségeik vannak ma Magyarországon a mozgássérült embereknek akadálymentes lakásokban önrendelkező életet élni, a többségi társadalom tagjaihoz hasonlóan. A kérdőív kiértékelése után hirdettük meg LEGO-házépítő…..
Időközönként összefoglaljuk, hogyan jelent meg a médiában mindaz, amivel foglalkozunk. Most egy ilyen összefoglaló bejegyzést olvashattok. Visszatekintés az elmúlt 2 évben megvalósult érdekvédelmi tevékenységünkre.  2020. május 15.  Népszava - Felvonulás helyett chatszoba Népszava | Felvonulás…..
2021 májusában -korábbi kutatásaink utánkövetéseként-, egy kérdőívet hoztunk létre annak érdekében, hogy megtudjuk, milyen lehetőségek vannak ma egy mozgássérült ember számára Magyarországon arra, hogy önálló és önrendelkező életet élhessen a számára megfelelő mértékben akadálymentesített lakásban.…..
  Mennyire empatikus Magyarország, és miben tud segíteni az EU? címmel rendeztek fórumot hétfő este a VIII. kerületi művelődési házban, ahova meghívták az Európai Parlament egyetlen olyan képviselőjét, Katrin Langensiepent, akinek látható fogyatékossága van. Résztvevők voltak: Gy. Németh Erzsébet…..
  A csoportunk tevékenységének középpontjában évek óta a mozgássérült emberek méltó lakhatása áll. Egyik tagunk írt egy cikket  a magyarországi helyzetről, ezúton ajánljuk az érdeklődők figyelmébe. Az idézet csoportunkat említi. Azt valószínűleg sokan sejtik, többen pedig tapasztalatból is…..
  Nagy örömünkre, heti találkozóinkat ismét -az új lift beépítésével akadálymentessé vált- Auróra Közösségi Házban tartjuk Ezek a találkozók már személyes jelenlétünkkel zajlanak -kérésre Zoomon online elérést is biztosítunk-, ezért ismét aktuálissá vált, hogy önkénteseket várunk…..
Június 17-én, csütörtökön, az Auróra Közösségi Házban, az „Auróra liftavató”-n, hivatalosan is átadtuk az Auróra új liftjét, így akadálymentes lett az épület a kerekesszéket használó mozgássérült emberek számára is. A Közélet Iskolájával és az Önállóan lakni - közösségben élni csoporttal közös…..
  Sándor Viktor, csoportunk tagja volt.  Viktor azért csatlakozott hozzánk, mert fontosnak tartotta, hogy a mozgássérült emberek számára ma Magyarországon megvalósítható legyen a származási családtól külön, az önálló, önrendelkező élet. Sajnos, csak néhány alkalommal vett részt személyesen a heti…..
  Akadálymentesítési jelentés az M3-as metró 2020.10.22-én átadott, frissen felújított déli szakaszáról, az Önállóan lakni - Közösségben élni érdekvédelmi csoport  tagjaitól. 2018 tavaszán széleskörű összefogásnak köszönhetően megállapodás született arról, hogy a felújítás végére az M3-as metró…..
  Csoportunk tagjai számára, a kezdetektől fontos érdekvédelmi terület, a mozgássérüt emberek akadályoktól mentes, közösségi közlekedése.. Ennek a szolgáltatásnak a fejlesztéséért is szerveztünk már nyilvános akciókat, eseményeket is. Most, a koronavírus-járvány idején elsősorban az online…..
 Csoportunk számára a lakhatás mellett a másik fontos terület az érdekvédelmi munkában a tömegközlekedés akadályoktól mentes használata. Ebben az évben a Covid-19 járvány terjedése miatt, heti rendszerességgel a találkozóinkat személyes helyett online formában tartottuk meg, és figyelemfelhívó…..
  Tudom, hogy a MÁV-val sikerült felvenni a kapcsolatot az érintetteknek, és  igyekeznek az akadálymentesítés érdekében lépéseket tenni.  Összeírom tehát, aminek Németországban nagy hasznát veszem vonaton utazáskor.   Sokat ingázok Budapest és München között. Az összeköttetés remek. Münchenben…..
  Megalakulásunk óta fontosnak tartjuk, hogy figyelemmel kísérjük azt a társadalmi és politikai környezetet, ami hatást gyakorol a mozgássérült emberek mindennapjaira. Örömmel számolunk be arról, hogy most a Mérce közéleti-politikai internetes hírportál jelentette meg írásunkat arról, hogy…..
  Csoportunk 2016-os megalakulása óta végez érdekvédelmi munkát. Informális csoportba szerveződtünk. Egy úgynevezett részvételi akciókutatás módszerén keresztül vállaltuk, hogy a mozgássérült embereket érintő társadalmi és politikai környezetben, az érintettek számára kedvező változásokért…..
  Továbbra is cèlunk, a mozgássérült emberek számára is használható vasúti szolgáltatások, fejlesztések elèrèse. Ennek érdekében ismét személyes élményen alapuló történeteket gyűjtünk. Most két csoporttagunk vasúti közlekedéssel kapcsolatos tapasztalatát osztjuk meg veletek. Koraősszel,…..
  "Első online találkozónk a barátainkkal - témánk az önálló élet" címmel rendeztünk Zoom-eseményt 2020. szeptember 19-én szombat délután, közel 2 órában, Erről az eseményről készült ez a rövid összefoglaló, azzal a céllal, hogy a későbbiekre tervezett hasonló eseményekhez is felkeltse az…..
A koronavírus-járvány megjelenése mindenkit új és váratlan kihívások elé állított, a megváltozott élethelyzethez kinek így, kinek úgy sikerült alkalmazkodnia. A korlátozási szabályok fokozatos bevezetése különösen nagy terhet rótt az "átlagemberekre" is. Az idősek ellátására, védelmére különös…..