Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atlas_shrugged

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
atlas_shrugged 2017.08.04 10:07:46
@borso: mindig jót nevetek az ilyen őrjöngésen. félreértés ne essék, a magyar bankrendszer tele van - főleg menedzseri szinten, illetve a lakossági front office-os nyuszifülek körében - inkompetens potyautasokkal, akik a fizetésüket felveszik, de cég működéséhez valójában semmit nem tesznek hozzá, hasonlóan a kommunista idők kapun belüli munkanélküliségéhez. A kartellezés mellett ez a másik fő oka a magyar bankrendszer béka segge alatti hatékonyságának. Ez különösen a lakossági piacon igaz.... ahol ugyanaz a termék akár 5-10x annyiba kerül, mint amennyiért az üzleti ügyfelek kapják (ezzel nem azt mondom, hogy nem indokolt a különbségtétel, de annak mértéke a valós költség különbözetekkel köszönő viszonyban sincs)

De:

1. én például, és az ismerőseim szintén tisztában vagyunk azzal, hogy kb. mekkora a kereskedőnek felszámított jutalék, és mennyi a kifizetés átfutási ideje. De a vásárlói oldalon állva nem különösebben érdekel, mint ahogy az sem - ha nekem megéri - hogy te kereskedőként mekkora árréssel dolgozol.

2. nagy üzletek esetén egyébként a biztonságos készpénztárolás, szállítás és a banki befizetés feldolgozásának költségei simán elérhetik a kártyás jutalék mértékét, csak kevésbé látványosan jelentkezik, mint a kártyás fizetésnél a direkt levonás. Kisebb forgalmú kereskedőknél ez persze nem igaz, de azért nem nagy ördöngösség beleépíteni a jutalék miatti költséget az árakba, persze a megdöbbentő 2x veszteség levezetés mellett nem csoda, hogy ez nem megy mindenkinek és inkább választja a hőbörgést....

3. kereskedőként nem csak jogod, hanem részben kötelességed is ellenőrizni a bankkártya biztonsági elemeit és akár a vásárló személyazonosító okmányát is elkérni (kizárólag betekintésre) . Ezzel a visszaélések nagyobb része kiszűrhető. Ha nem teszed, akkor az a te hibád, felesleges másra mutogatni. Tudom mi a valós gyakorlat: a csajom bárhol tud fizetni a kártyámmal, annak ellenére, hogy férfi név szerepel rajta.... de vásárlóként miért kellene nekem ezzel foglalkozni?

Egyébként én is így használom az erste joker kártyámat, ahogy a poster. egy év múlva jár le, kíváncsi leszek :D