Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kézai András

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A refluxbetegség kezelése nem csak gyógyszeres terápiából áll, hanem természetes módszereket és életmódváltásokat is magában foglal. Ezek a változtatások segíthetnek csökkenteni a reflux tüneteit, és javítani az életminőséget. Lássuk, hogyan kezdheted el természetes módon kezelni a reflux…..
Kérlek, ha tetszik a cikk és érdekelnek hasonló tartalmak, a bejegyzés elolvasása után oszd meg oldalunkat. Sokat dolgoztunk azért, hogy valódi megoldásokat találjunk a reflux tüneteinek enyhítésére, hiszen tudjuk milyen alattomos betegség, mi is küzdöttünk vele. Köszönjük.   A…..
A reflux betegség (GERD), egy olyan állapot, amelyben a gyomorsav visszafolyik a nyelőcsőbe, kellemetlen tüneteket és égő érzést okozva. A hagyományos kezelések gyakran étrendi változásokra, gyógyszeres terápiára és életmódváltásra összpontosítanak. Azonban az alternatív gyógymódok is hatékony…..
  A gasztroözofageális reflux betegség (GERD), ismertebb nevén reflux, gyakori emésztőrendszeri probléma, amely világszerte sok embert érint. A reflux során a gyomorsav visszafolyik a nyelőcsőbe, kellemetlen érzéseket és égő fájdalmat okozva. A reflux kezelésében gyakran étrendi változásokat és…..
Sziasztok! Ma egy olyan témát szeretnék bemutatni, ami sokakat érinthet: a reflux betegség és a diéta összefüggése. Sokan nem tudják, hogy a helyes étkezés csodákra képes a reflux tüneteinek enyhítésében. A következőkben összefoglalom néhány tippet, amelyek segíthetnek nektek!  1️⃣ Kerüld a zsíros…..
Gyász és veszteség, ezeket így vagy úgy mindenki átéli. Ezt követően a feldolgozási folyamat bizony nagyon hosszú attól függően, hogy milyen témáról is van szó. Nem is beszélve arról, ha bele se vág az ember a feldolgozásba, hanem szépen eltemeti jó mélyre a fájdalmat...
Drámaian nő azoknak a munkavállalóknak száma, akik pár év dolgos év után szembesülnek a „már rég előrébb kéne tartanom” érzéssel. Érdekes, hogy egyre több nőre is kezd jellemző lenni (lehet, hogy ez csak nekem fura). A mai világban, ahol a tévé, social media azt mutatja, hogy mindenhol fiatal gazdag…..
Amikor a legutáltabb napod a hétfő, mert munkába kell menned és a kedvenced a péntek mert végre vége a munkahétnek, amikor gyomorgörccsel ülsz a buszon az iroda felé vagy már előre unod az elkövetkező 8 órát, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy vajon nem érkezett-e el a váltás ideje. Hidd el…..
A pszichológiát gyakran éri az a vád, hogy csak a betegségekkel, traumákkal foglalkozik. Általában akkor keresünk fel egy terapeutát, ha valami problémánk van, illetve a tudományos könyvek is inkább foglalkoznak a beteg elme leírásával, mintsem az egészséges működés bemutatásával...
Hányszor érzed azt, hogy a másik nem érti, amit mondasz? Sőt, ő a hülye, mert nem ért meg...
Az agynak iszonyatosan sok információt kell feldolgozni másodpercről másodpercre (még azoknak is, akik a kanapén ülve töltik az életüket), ezért az agy egyszerűsít, egyszerűsít és egyszerűsít ahol tud. Ez a szuperszámítógép a meglévő sémáink alapján próbálja a leggyorsabb válaszokat kidobálni.…..
Előző bejegyzésünkben olvashattál arról, hogy körülbelül milyen munkavállalói típusokat láttunk az eddigi munkánk során. Persze vannak átmenetek, meg vannak ezektől eltérőek, de törekedtünk arra, hogy a dolgozók nagy százalékát lefedjük...
A munkakeresés az élet velejárója, én nem nagyon ismerek olyan munkavállalót, aki időről időre ne böngészne az álllásportálokon, annak ellenére, hogy viszonylag jól is érzi magát az aktuális munkahelyén. Szerintem ma már egyre ritkább, hogy valaki 20-30 évet töltsön egy cégnél. Hogy ez jó-e vagy…..
Ma egyre könnyebb munkát találni. (Elvileg). A cégek ugyanúgy küzdenek az emberekért, mint régen a munkavállalók azért, hogy végre munkát találjanak. Jól példázza ezt a helyzetet, hogy egy-egy állásinterjún már a munkáltató is törtet azért, hogy nagyon szép képet fessen magáról és fűt fát is…..
A siker és a kudarc kéz a kézben jár. Mindkettővel találkozunk a hétköznapokban. Nincs olyan, hogy csak az egyik vagy a másik van jelen az életünkben...
Év végén vagy éppen év elején a legtöbb cégben a beosztottak tűkön ülve várják, a vezetők meg izzadva készítik az adott személy éves teljesítményértékelését.  Azonban nagyon sok cégben ez több sebből vérzik...
Amikor először ajánlották a könyvet, nehezen ültem le elé. Ennek a legnagyobb oka, hogy már nem kötnek le az ifjúsági regények. Azonban a figyelmemet felkeltette, hogy Dr. Bagdy Emőke írt hozzá ajánlást. Kluka Henriett könyvének főszereplője Réka, akinek az egyik tanévét bemutató kalandjairól,…..
Az önbizalom melyik fán terem? Semelyiken. Tipikusan az a gyerek voltam, aki a lúzer a filmben, a stréber a könyvben és az iskolai életben ő a picsogós kislány. Érzékeny voltam, de jól tanultam, cserébe viszont semmi másban nem voltam jó. Gyermekkoromban egészen odáig jutottam, hogy képtelen…..
Az önszeretetről beszélni koránt sem egyszerű. Rutinból és végig gondolás nélkül a legtöbb ember azt mondja, hogy „igen, én szeretem magam”, ezért nem is nagyon akar ezzel foglalkozni. Azonban, amikor oda kell állni a tükör elé, akkor már kevesen tudják ugyan ezt őszintén a saját önmaguk szemébe…..
Marisa Peer a világ egyik legeredményesebb terapeutája legalábbis, ha az önbizalomhiányról van szó. Személy szerint azért kedvelem, mert mindenki számára érthetően közelíti meg a problémát. A rendíthetetlen önbizalom című könyve megmutatja, hogy mi magunk miért is rendelkezünk alacsony…..
A túlzott megfeleléssel két dolgot tudsz tenni. Vagy megszokod és elfogadod, hogy mások akarata érvényesül, vagy lassú, de szisztematikus munkával elkezdesz magadon dolgozni...
A megfeleléssel az a gond, hogy mélyen, ösztön szinten van jelen bennünk, ezért nagyon nehéz észrevenni, amikor túlzottan befolyásolja a hétköznapokat. Sokszor csak a belső szorongás árulja el azt, hogy valami nincs rendben. Ha pedig túl nagy hatást gyakorol az életedre a megfelelés, akkor Te, mint…..
Mindenki életében kisebb vagy nagyobb szerepet játszik a megfelelés. Mit is jelent ez? Megpróbálunk eleget tenni a külső igényeknek, elvárásoknak annak érdekében, hogy elfogadást, befogadást, szeretetet kapjunk cserébe. Ilyenkor a saját céljainkat, vágyainkat, hitrendszerünket, értékeinket, áldozzuk…..
Hollósi Domonkossal az EMCC (European Mentoring and Coaching Council) magyarországi elnökével beszélgettünk arról, hogy milyen tekervényes úton jutott el a coach-csá válásig. Mi a feladata, hogyan érdemes coachot választani és miért fontos az EMCC itthoni tevékenysége. Ezek az információk akkor is…..
Csak a fizetés számít? Dehogy! Összeszedtük a 6 legnagyobb hibát, melynek köszönhetően még a jó fizetés ellenére is elveszíted a legértékesebb dolgozóidat...