Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szcs84

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudtátok, hogy a sprint duatlon olyan, mint a modern szex? Hogy egyes helyeken mivel helyettesítik az izóitalt illetve a sót? Hogy valaki azért megyel egy versenyezni, hogy ne teljesítsen, hanem megússzon? Hogy mi az a Bérces-szendvics? És hogy mi a flow tökéletes futó megfogalmazása?..
Járjuk a világot (többnyire csak képzeletben) és a budapesti éttermeket (azokat tényleg), és elég sok helyen megpróbálkoznak, hogy a hamburgert "helyi" ételként adják el, vagy legalábbis az adott országra jellemző sajátosságokkal tegyék izgalmasabbá. Kézenfekvőnek tűnik a dolog, hiszen a hambi eleve…..
Akinek a teste és az aszfalt a tornaterme, annak érdemes azt karbantartani, folyamatosa állagmegóvást végezni, fejleszteni. (Annak is, akinek nem, de azt talán menedzserszűrésnek nevezik, és ennél jóval lájtosabb.) Zsinórban negyedik éve monitoroz(tat)om magam február-március táján egy győri…..
szcs84 2018.03.12 16:39:54
@olipapa: nekem egy 1%-os padon a tempó okozott gondot: bírtam volna még, de a maxHR alatt kb 10(!!!)-zel meg kellett állni, mert annyira szétesett a mozgásom, hogy az ensportos inkább lelőtte. Mondtam neki, hogy vegyük feljebb a dőlést, de az ő mérésük nem olyan inputból dolgozik.
szcs84 2018.03.14 09:58:52
@olipapa: Bocsi, nem fogalmaztam elég jól, félreérthető lehetett: nem az ilyen mérést szerettem volna megkérdőjelezni / szidni, a kommentem lényege az volt, hogy megeshet, hogy valakinél a sebesség / futópad ismeretlensége a hátráló tényező, ami szerintem a kocogó tempó + emelkedés növelésével kevésbé állhat fenn. Az persze más kérdés, hogy kell-e annak egyáltalán ilyen vizsgálat, akinél a kelló adat kinyeréséhez nem jutnak el ilyen probléma miatt.
100 x 400 méter edzésre. Mi van?! Killing me softly. De lehet, hogy idővel a 100x400-as kihívás olyan lesz mint az Ice Bucket Challenge? Több értelme lenne. Emil Zatopek, négyszeres olimpiai és háromszoros Európa-bajnok - akinek az életnagyságú szobra a NOB egyik székhelyén, Lausanne-ban áll - az…..
Peter Greenaway zavaros, de annál érzékszerv-orgiasztikus műve tudomást sem vesz a futásról. Azért címnek jó volt. Pedig ilyen névvel, hogy Green és Away, menő terepfutó lehetne. Szóval kész a leltár. (Sosem vagy kész.) A 2012-es itt, 2013-as itt, 2014-es itt, 2015-ös itt, 2016-os itt.) Mit csinál…..
szcs84 2018.02.12 17:05:26
@Norbert Kocsis: azért neked segít az az évi 8000+ kili bicaj és heti 1-2 úszás, ami a csak futóknak nem jön a futás mellé. (Most attól tekintsünk el, hogy jöhetne kímélő kiegészítőnek, csak sport-elméletileg nézzük...)
Sőt, szerintem Balázsnak is sokat segít a hosszú futások elhagyásában az a napi 20-30 kili városi tekerés.
szcs84 2018.02.13 09:59:53
@Norbert Kocsis: óóó, dehogy zavarsz, sőt! Ráadásul én tized annyit sem tudok (még) sem a futásról, sem futásban, mint Ti... ;)
Egy cikk megírásának két indítéka lehet. Egy hogy szebbé és jobbá váljon a világ a tőle (pl: világbéke), vagy, hogy én jól érezzem magam. Ez a mostani is inkább ilyen terápiás célt fog szolgálni, mert akire vonatkozik, az nem igazán fogja megérteni a problémámat. Különben…..
szcs84 2017.11.10 07:55:14
@IQfitnesz.hu:
"Ebben van igazság."
"A motoros képességek esetében csakugyan hatékonyabbak lehetnek, ha azok fejlesztése a cél. "
stb.
Akkor ez a cikk is egy "parasztvakítás" / klikkvadászat, mert nem mondja el, hogy *milyen* esetben feleslegesek a komplex gyakorlatok, miközben a kommentek között Te, azaz a szerző is bevallod, hogy mégis van értelme a dolognak...?!

Természetesen azzal egyetértek, hogy gyakran összevissza kombinálgatni a gyakorlatokat értelmetlen, és gyakran öncélú szakmaiság-mutogatás a személyi edzőknél, de saját tapasztalat alapján pl. egy bicep+fekvőtámasz vagy guggolás+fejfölött nyomás gyakorlatnak igenis van akár állóképességi, akár erőállóképességi hatása. Persze maxerő, tiszta izomtövegnövel, nah az valóban nincs.
UPDATE: Annyira nem is szupertitkos...2018. március 17. Még alig hevertük ki a BakonyRUN 2.0-t, máris itt izgatnak minket a szervezők, hogy a harmadik felvonás már a spájzban van. A jövő évi dátum még szupertitkos, de a lényeg, hogy december 2-től már lehet előnevezni a BakonyRUN 3.0-ra. Karácsonyi…..
A résztáv: nem csodaszer, hanem egy lehetőség, egy recept, biztosíték a jobb teljesítmény+időeredmény elérésére, gyorsulásra. Hihetetlenül ösztönző, hogy a versenyen hosszabb távon tudod leadni azt, aminek edzésen kínkeservesen bepróbálva csak egy részét. Számomra a…..
szcs84 2017.08.02 13:55:13
@őze bálint: vagy bárki más: olvassa még ezt valaki közel 3 évvel később? :)
Megfogott ez a rész:
"Mert nem mindegy, hogy 1 perc alatt megy le vagy mondjuk 3, mert az utóbbinál baj van, abba kell hagyni az edzést: jöjjön a pihenés, edzésváltoztatás, átgondolás."

Nekem labor mérések után 92%-8% az eltolódás a szimpatikus idegrendszer "javára"a a paraszimpatikus ellen. Magyarra fordítva az esetemet kb.: 175-ös pulzusról 3 perc séta(!) után se megy le 150 alá a pulzusom. Igen, kicsit túltoltam a hiit köredzés és az intervall futást együttesen (heti 8 edzésből 4 ilyen volt)... :(

Van valami saját tapasztalatú tipped, tippje valakinek, vagy a google összes találata fedi a valóságot? Ezek: mély légzés, légzőgyakorlatok, relaxáció, kevesebb nagy intenzitású edzés, több pihenőnap, nem szenvedős szauna (azaz kb. lent ülve max 6-8 perc), stb.
Persze amellett, hogy visszavettem a nagy intenzitású edzések számát és hosszát, valamint plusz egy pihenő napot adtam magamnak: így egy teljes edzésmentesség van és egy max 40 perces Z1-es kocogás, sok nyújtással, hengerezéssel stb.

Ha nem válaszolna senki, de csak olvassa: ne essetek abba a hibába, hogy azt hiszitek, mindig rommá kell magatokat hajtani az edzéseken, mert nem jó vége lesz, mind a teljesítményt, mind az egészséget tekintve...
szcs84 2017.08.03 13:56:27
@őze bálint: Köszi szépen!
Olvastam a felméréses posztjaidat is, annak hatására mentem el a mostanában sok helyen megforduló ensportba, ott derültek ki a turpisságok, hogy az idegrendszerem a bpm visszalassításra van berendezkedve.
Egyébként jól látod, a regeneráló futások és úgy általában a pihenőnapok voltak / vannak kevesen, amellett, hogy volt heti 1 vagy 2 nap, amikor a másfél órás résztávos futás után csináltam 1 órás hiit egésztestes köredzést... Változtattam rajta természetesen, de amit hetekig, hónapokig, évekig barmoltam szét, az nem fog máról holnapra visszaállni.

Tényleg köszi, sokat segítenek a bejegyzéseid! Csak a magam részéről az edzésterveidben lévő mennyiséget kell a jövőben elosztanom másféllel, sokkal-sokkal amatőrebb és kevésbé felkészültebb futóként...