Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skeramajom

59 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú téli álom után újraélesztem a blogomat néhány új bejegyzéssel. Remélem érdekesnek tartjátok majd. Jó olvasgatást!..
Pontosan két évvel ezelőtt olyan entrée-m volt a budai vár udvarán, amit minden operában irígykedve és sóhajtozva adnának… Nem tudják, hogy én már megcsináltam, úgyhogy elérkezett az idő, hogy elmondhassam. Szóval fellépés a várban, én egyelőre Pesten, valahol a…..
Ezt a túrát könnyű felidézni, mert április végén jártuk meg. A csapat egy része vonatozott, akik autóval érkeztek, Ipolytölgyesen vártak, hogy csatlakozzanak hozzánk, azután még Dr. Ladát is felszedtük Nagybörzsönyben, és meg is telt a busz. Perőcsényben belenyomtuk az…..
A harmadik szakasz túrájára szép tavaszi napon, március végén került sor. Mivel a piros sáv Nagybörzsönytől Márianosztráig túl rövid egy kiadós túrához, kiegészítettem a szakaszt néhány kitérővel a közeli „púpokra” és hozzátettem egy kicsit még…..
(Avagy hova süllyed amit nem tart fenn a közösség)Volt egyszer egy ember, aki néhány barátjával kitalálta, hogy építsenek egy hajót, amellyel elvihetnek másokat, hogy megmutassák a tengert. Mindenkinek tetszett az ötlet, hiszen mind ismerték a tengert és mind szerették volna…..
skeramajom 2010.02.23 18:22:53
A túránk második szakaszát február elején, igazán kemény, téli terepen jártuk meg. Az előző napok hóesésének köszönhetően az utat vastag hótakaró borította, melyet nagyrészt magunknak kellett kitaposni. Az én dolgom nehezítette az is, hogy egy vírusos náthás nyavalyának a…..
Az első szakaszt - a teljesítménytúra útvonalán de az ellenkező irányban - mi is a Pilisben kezdtük, az útvonal végétől, Leányfaluról. Január második felében, hűvös téli napon indultunk el a rév melletti kocsmától, ahol indítóitalt vételeztünk. Rövid küzdelem árán,…..
Addig olvasgattam az Index jelvényszerző túramozgalmas topikját és láttam Csiga lelkes stemplizését, hogy kedvet kaptam kipróbálni én is a mozgalmi túrázást. Végülis nem a teljesítés elismeréséért, hanem mert jó móka igazolókódokat meg pecséteket gyűjtögetni füzetbe,…..
Eljött a nyár, de a munkában teljesen elhavazódtam. Semmi ihletem nem maradt beszámolni. Mostanra elmúlik az ősz is lassan, és még mindig nem tettem fel semmi újdonságot a blogomra. Hát megpróbáltam összeszedni az eszem, és felidézni a nyári túrák emlékeit néhány…..
skeramajom 2009.11.26 23:22:33
@mirko vosátka: sokszor a legegyszerűbb oka van mindennek :)
(most megint elmaradok egy kicsit, de majd igyexem összeszedni magam és megírni néhány beszámolót)

Akartam is mélt dobni, hogy "termeltem", de aztán gondoltam, úgyis benézel majd :))
Az úgy kezdődött, hogy Viziboszi (Judit) tudott szerezni baráti alapon egy jó kis házikót a Bükk tetején. És úgy folytatódott, hogy kaptam az alkalmon, és kerítettünk egy közös közeli időpontot, hogy egy hétvégi jókedvű, mulatozós túrát csapjunk ott. A feladatokat…..
A szélrózsa minden irányából érkező túracsapat (a hét eleji pangás ellenére végül 11 fő) lassacskán gyűlt össze Szurdokpüspökiben. Szerencsésen sikerült megtalálnunk egymást annak ellenére, hogy község első buszmegállója nem ott volt, ahol az on-line menetrend írta, a…..
Megérdemel egy beszámolót ez a Börzsöny túra, bár nagyobb kalandok nem estek (csak én zakóztam egy hatalmasat induláskor, a házunk alatti utcasarkon megbotolva), élmények annál inkább. Reggel a Nyugatiból nyolcan indultunk Dorka kutyával kiegészülve, autóval érkezve még Jujutka…..
Cserháti várkereső mesebeli jelzések mentén, valahol túl a szivárványon Rendkívül élménydús volt ez a cserháti túra. Móni biztatására költök mesét róla, szokás szerint igyekszem minden apró részletre kitérni, ha unjátok, majd átugortok 1-2 bekezdést :) Autóval indultunk…..
Az előzmények:Ezt a helyet még tavaly néztem ki, mikor jobban beleástam magam a Pilis-Visegrádi hegység túraatlaszomba. Aztán az augusztus végi bográcsolós program alkalmat adott az első felfedezésre. Izgalmas volt számomra egy jelzetlen út megtalálása csupán a térkép…..
skeramajom 2009.08.28 22:21:14
Életem első vízitúráján vettem részt a soroksári Dunaágon. Ez a mellékág a Csepel-szigetet kelet felől szegélyezi. A főágtól gáttal van elválasztva, szinte állóvíz. Dunaharasztiig mentünk HÉV-vel, ott vettük át a kenukat. Először lefelé eveztünk, aztán be egy kicsit a…..
Idén nyárra ottalvós Tihany-túrát szerveztem, hogy jól bebarangoljuk a félszigetet. Kalandjaink már Budapesten elkezdődtek. A Déli Pályaudvarról kb. 20 perces késéssel érkezett be a vonatunk, ami Földvárig 30 percre nőtt. Szerencsére a Tihany felé induló sétahajó…..
Pár nappal voltunk Kaszás Tiborék után mi is a Börzsönyben, és mi is a Csóványoson. Persze nem oda akartunk menni, de hülyén alakultak a dolgok. Eredetileg az egyik cserháti kéktúra szakaszt akartuk lenyomni, de véletlenül a szundi üzemmód helyett kikapcsoltam a mobilomat…..
Erre a hétvégére felfedezőutat találtam ki. Régóta fúrta a kíváncsiság az oldalam, merre vezetnek azok az ösvények, amerre a tavaly őszi céges csapatépítő tréningen kalandoztunk. Az elejére jól emlékeztem, a többit fel kellett deríteni. A borús, esősnek ígérkező idő…..
Soron következő túrám a Mátrába vitt a változatosság okáért, minthogy már rég, utoljára februárban jártam ott. Múltkori túránkból sajnos a Kalló-völgyet ki kellett hagynunk időhiány miatt. Ezért foglaltam bele a következő túrába. Egy kis jelvényszerző túrázást is ki…..
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, Csiga újra megszervezte ezt a remek kis túrát. Sokan eljöttek a tavalyi csapatból, de voltak szép számmal újoncok is köztünk. Rolanddal aznap késő délután még régi kedves barátaink esküvőjére is hivatalosak voltunk, az ifjú pár nem…..
A Sétafika túraportál fórumában kezdtem összeszervezni a pünkösdi hétvégét. Ott kaptam az ötletet Buszos becenéven ismert túravezető társtól, hogy látogassunk el a Dél-Zalába, a Szlovén határszélre. A környéken sok az érdekes látnivaló, melyeket gyalogtúrával (és…..
...avagy túra a TurulhozMiután a Börzsönybe és a Mátrába sikerült jócskán belekóstolnom túraújrakezdésem óta, gondoltam itt az ideje, hogy újabb közeli tájak felderítésébe kezdjek. Gyorsan vettem is egy Vértes és egy Gerecse térképet. Még a télen elkezdtem tervezgetni, a…..
Közelgő születésem évfordulója alkalmára egy régi kamaszkori túrakedvenc útvonalának bejárását terveztem. Rég nem jártam erre, mert ugyan gyerekkoromban a családdal rendszeresen túráztunk, de ahogy elkezdődtek a főiskolai tanulmányok, majd néhány év múlva…..
Kicsit rossz kedvvel fogok hozzá ehhez az élménybeszámolóhoz. Mert csodálatos túrát tettünk, csak sajnos az Öcsém bénázott, és a fényképeim felét letörölte az apparátom memóriakártyájáról. Így a kollektív emlékezet általam készített részének Csóványos alatti része…..
Ugyan tavaly is itt töltöttük a húsvétot, de a sok érdekes helybe, látnivalóba a téliesre fordult időjárás és a szűk 3 nap adta időkeretünk okán éppen csak belekóstolni tudtunk. Azt már akkor tudtuk, Csesznekre muszáj lesz újra visszatérnünk.Ezért az ideit megtoldottuk még…..