Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aëtius_

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar ellenzék számára komoly kihívást jelent a megfelelő miniszterelnök-jelölt kiválasztása, hiszen hónapok óta szinte csak erről szól minden az ellenzéki oldalon és a történelmünkben egyedülálló előválasztás procedúrája is elfajuló vitákkal terhes. A kép forrása: 444.hu A legfőbb kérdés…..
Kevés publicitást kapott a hír, mely kedden jelent meg többek közt a Washington Post hasábjain egy Földünk felé tartó kettős aszteroidáról, melyet egyedülálló módon Földről indított rakétával terveznek pályamódosításra "bírni". Az égitest veszélytelen a Földre (bár kétségtelen, hogy űrléptékben…..
Aëtius_ 2021.10.09 22:41:48
@Visceroid: @Androsz: Pedig ezt pont olyasmi, amire kurv*ra jó, hogy van pénz, mert előbb-utóbb lesz majd egy szitu, amikor majd a Földön élő 7-8 milliárd ember élete éppen azon fog múlni, hogy el tudunk e téríteni egy ilyen aszteroidát. Nem kizárt, hogy ez a jövőre érkező is éppen ilyen és jövő ilyenkor marhára minden TV csatorna ezt közvetíti majd, mert ha nem jön össze nem biztos, hogy érdemes lesz tartós tejet vennünk.
A világ ma Kabul városára figyel, a 7 Magyarország nagyságú, 36 milliós Afganisztán legnagyobb településére, amelynek repterén ma ezrek (talán tízezrek) préselődnek össze, hogy egy parányi helyen várják kimentésüket a közeledő tálibok pusztítása elől. Az időközben megszünt Amerika-barát afgán…..
Aëtius_ 2021.08.24 09:20:22
@eßemfaßom meg áll: Pontosabban: úgy élhetnek majd, ahogyan a tálibok előírják nekik!
Forró nyári napok után feltámadhat bennünk az érdeklődés: hol lehetnek a világon a legforróbb területek, legmelegebb országok, legtikkasztóbb városok, ahol a számunkra már szinte elviselhetetlen 35 fokos hőség mindennapos dolognak számít és ahol akár még ennél 10-15 fokkal forróbb hőmérsékletek is…..
Az van, hogy nem fogok kertelni: Az öngyilkos osztag az év egyik legélvezetesebb filmje. Pedig nem indult előnyből a 2016-os próbálkozás után, amely megmaradt bárminemű koncepciót mellőző, videoklipszerűen elnagyolt és unalomba fulladó, cukormázba mártott effekt-parádénak. Innen szép nyerni, szokták…..
A legnagyobb nyári hőségben üdítő dolog volt beülni egy hűs moziba és jeges jelenetekkel teli akciófilmet nézni a most 69 éves de még mindig jó formában lévő Liam Neesonnal. Ezúttal Jonathan Hensleigh, - a korábban zseniális forgatókönyveket készítő, majd rendezői babérokra törő direktor - egy…..
Aëtius_ 2021.07.30 14:25:44
@Lobo Marunga: Ez olyan, hogy lehet bokszolni a kert végében a szomszéd kisfiával, meg lehet szorítóba lépni Tyson Fury profi nehézsúlyú világbajnokkal is, aki két méter és 130 kiló. Mindtettő boksz. :)
Az orosz filmipar 2021-ben készítette el a maga saját filmváltozatát az 1986-os csernobili atomkatasztrófáról, mely egyben válasz is volt az HBO nagy sikerű, 2019-es minisorozatára. Az orosz dráma rendezője és főszereplője a 36 éves Danila Kozlovsky egy szerelmespár drámáján keresztül mutatja meg a…..
Aëtius_ 2021.07.27 13:04:35
Aaron Schneider rendező 2020-as háborús drámája, a Greyhound csatahajó valódi "csemege" a háborús filmek kedvelőinek, mert átélhető és látványos formában mutatja be a második világháborús tengeri hadviselést az Atlanti óceánon. Az alaptörténet még 1955-ben született meg C. S. Forester tollából, aki…..
Aëtius_ 2021.06.29 12:55:19
@butyko: A neve is Greyhound.
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
A május 23-án földre kényszerített Ryanair gép kapcsán a "három nagy keleti diktatúra" - Oroszország, Törökország és Fehéroroszország - vezetőinek sajátos gondolkodásáról már nem csak azokból az esetekből kaphatunk képet, melyek például Putyin politikai ellenfeleinek (Voronyenkov, Magnyitszkij,…..
Meglehetősen friss hír, hogy május 14-én befejeződött végre a La casa de papel (A nagy pénzrablás) ötödik évadának forgatása. A spanyol sorozat jelenleg a Netflixen 4 évaddal, azaz 38 epizóddal tekinthető meg, de most itt az újabb adag szövevényes izgalom: számlálhatjuk a napokat, mert rövidesen…..
A profi boksz világában ritkán bukkannak fel igazán érdekes és kivételesen tehetséges bajnokok, akiknek élete több szempontból is különlegesnek tekinthető. Ilyen volt Rocky Marciano (1923-1969), Muhammad Ali (1942-2016) és Iron Mike Tyson is. Mindhárman birtokolnak bizonyos rekordokat: Marciano volt…..
A "veretes háborús filmek" rovatunk első filmje az 1965 -ös A halál 50 órája (Battle of the Bulge) című filmdráma Ken Annakin rendezésében, Charles Bronson, Telly Savalas, Robert Shaw és Henry Fonda főszereplésével. Ez a történet éppen csak hogy lemaradt a 12 legjobb háborús film című tavalyi…..
A három Oscart bezsebelt, kerekeken százszoros nyereséget hozó és máig a legismertebb filmek közt számontartott Rocky című 1976-os "Stallone boksz-film" töretlen népszerűséget tudhat magáénak a sztori alapját képező 1975-ös bokszmérkőzés évfordulóján is. Mintegy 46 évvel ezelőtt ugyanis, 1975…..
A szerelemre sok mindent mondtak már az idők folyamán. Olyan erős, hogy képes legyőzni a távolságot, az időt, emberfeletti erőt adhat a használójának, akár egy titkos szupererő, de vajon megbirkózik-e mutáns szörnyek hadával?? ..
  Velence márciusban ünnepelte fennállásának 1600. évfordulóját. A turizmus Mekkája jelenleg válságban van a világjárvány miatt, és a megemlékezéseket egész évben folytatni akarják az idegenforgalom fellendítése érdekében. A legenda szerint 421. március 25-én épült fel a San Girolamo templom,…..
II. Erzsébet az Egyesült Királyság uralkodónője április 21-én tölti be a 95. évét, ám közelgő születésnapja sajnos özvegyként "találja", mert nemrégiben (április 9-én) hunyt el férje, a halálakor 99 éves Fülöp herceg. Erzsébet az 1917 óta regnáló Windsor-ház negyedik tagja: nagyapja, V. György és…..
    Hétfőn került fel a Partizán YouTube csatornájára Gulyás Marci és Márki-Zay Péter közel hatvanperces beszélgetése. A videó alatti kommenteket böngészve érdekes világ tárul elénk: a hozzászólók oroszlánrésze ideális miniszterelnök-jelöltnek látja Hódmezővásárhely polgármesterét. "Rendkívül…..
Most, hogy a Föld két pontján is nagyon súlyos biztonság-politikai válság, sőt háborús konfliktus fenyegeti a világbékét - mégpedig Tajvan partjainál és Kelet-Ukrajnában (előbbi helyen a kínai - amerikai flotta, utóbbinál 40 ezres összevont orosz haderő és az amerikai patronálású ukrán hadsereg néz…..
Aëtius_ 2021.04.14 13:14:03
@Aëtius_: VAN hozzájuk repülőjük, úgy tudom, hogy 30-30 darab F-35B! A kísérőhajók hiányosak. De így is jelentős csapásmérős erőknek számítanak!
A világ két pontján is nagyon komoly háborús konfliktus van kialakulóban: az egyik Kína partjainál, Tajvan szigete közelében, a másik pedig Ukrajnában a Donyeck-Luhanszk szakadár területek mentén. Mindkét helyzet súlyos nemzetközi válságot, sőt háborús veszélyt hordoz, mert a Föld három legerősebb…..
A második világháborús indiai-burmai hadszíntér történetét ott hagytuk abba, hogy 1944 elején mind a japán, mind a brit-indaiai erők a küszöbön álló "döntő ütközetre" készülődtek mely az akkori várakozások szerint (és részben a mai értékelés alapján is) döntő hatással bírt az ázsiai stratégiai…..
A nemrégiben véget ért Homeland elsősorban témája miatt hívta fel magára a figyelmemet, mert már első olvasatra is érdekesnek találtam az iraki fogságból 8 év után hazatérő amerikai katona, Brody őrmester történetét. Az alapsztori egyszerre ígér izgalmas nyomozást, kémharcot, pszichológiai…..
Előrebocsátom, hogy a címben feltett kérdésre nem fogok tudni egyértelmű választ adni (felelőtlen és hiteltelen is lenne részemről), ám meg tudok mutatni pár példát, hogy mégis mi várható. Jelen írásom alapját egy 2005-ös kutatás és egy tavalyi tanulmány jelenti. De előtte kezdjük egy gyors…..
A magyar történelem írott forrásokkal feltárt és biztonsággal tanított, jól ismert része Szent Istvánnal kezdődik, aki 1000 karácsonyán kézbe véve népünk sorsát, megalapította a Magyar Királyságot. Lezárult ezzel egy korszak, a vándorlások, kalandozások kora és kezdetét vette európai történelmünk,…..
Aëtius_ 2021.03.22 20:35:15
@megamovieboy: Ez a Hunom, Magor téma a Meotisz mocsaraival Anonymusnál (P. mesternél) bukkan fel először, tőle vette át Kézai Simon és tette a Képes Krónikába. Ám tudni kell: Anonymus aki III. Béla idején élt (300 évvel a Honfoglalás után) a legkevésbé megbízható történetírónk. Az, hogy 300 évvel korábbi dolgokról írt, olyan mintha most valaki az 1721-es esztendőről szakértene tényként kezelve, egyedül nála kiemelt eseményekről. :)