Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Önállóan lakni közösség

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudomásunk szerint arról, hogy hány mozgássérült ember él ma Magyarországon, csak hozzávetőleges adatokat találhatunk. Kutatásunk arra is rávilágított, hogy fizikai korlátaikból és életkörülményeikből adódóan jelentős részünk alig, vagy egyáltalán nem látható a társadalom számára. Problémáink, az…..
"Sínen vagyunk"-fórum a vasúti közlekedés akadálymentességéről Mérce Kossuth Rádió M1 Híradó-videó ZetaPress "Együtt könnyebb"-bemutató és díjátadó ZetaPress Képesek Vagyunk Magazin ..
Mint előző blogbejegyzésünkből már értesülhettek a kedves olvasók, az "Együtt könnyebb - segítők és segítettek közös világa" címmel meghirdetett irodalmi pályázatunk a vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott (mintegy 50 pályázó részvételével), és az igen színvonalas pályaműveket egy…..
Az Önállóan lakni-közösségben élni csoport 2019. december 16-án „Együtt könnyebb” címmel szervezett rendezvényt a Premier Kultcaféban. Az eseménynek fókuszában a támogató szolgálatok, illetve a személyi segítés témaköre állt, melyet több szemszögből is körüljártak a szervezők az este folyamán. A…..
Az Önállóan lakni - közösségben élni csoport 2019. december 2- án kerekasztal-beszélgetést szervezett „Sínen vagyunk - fórum a vasúti közlekedés akadálymentességéről” címmel a Premier Kultcaféban. Az esemény a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából abból a célból került megrendezésre, hogy…..
Bizonyára sokan tudják, hogy az októberi választás nyomán új vezetése van Budapestnek. Ez a vezetés - elődjével ellentétben - szükségét érzi egy, a korábbiaknál nyitottabb kapcsolat kiépítését a civilek felé. Ennek egyik első állomása volt a szerdai találkozó a Városházán, amiről képes beszámolót…..
Örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy megvan irodalmi pályázatunk eredményhirdetésének helye és ideje. Íme, a részletek: Tanulmánykötetünk megjelenése után sem álltunk le a kutatással. Ezúttal a támogatószolgálatokkal és a személyi segítségnyújtás használatával kapcsolatban végeztünk…..
Örömmel adunk hírt róla, hogy minden várakozásunkat felülmúlta a vasárnap lezárult pályázatunk iránti érdeklődés. Félszáznál is több pályamű érkezett az ország minden szegletéből, fiatalok, idősek egyaránt írtak arról, hogy milyen a segítők és segítettek közös világa. Köszönjük az érdeklődést,…..
Biztos te is tapasztaltad már, hogy van ami egyedül nem sikerül, ezért segítségre van szükséged, vagy éppen Te tudsz továbblendíteni egy embert valamiben, ami számára nehézséget okoz. A nagy sikerű Életrevalók,  vagy a Mielőtt megismertelek című filmeket rengetegen láttuk. Most arra vagyunk…..
  A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is önkénteseket keresünk, akik érdeklődnek a mozgássérült érdekvédelem iránt, és szívesen segítenének nekünk abban, hogy heti találkozókat tarthassunk, és megvalósíthassuk nyilvános rendezvényeinket. Jelenlegi önkénteseink után most érintett csoporttagjaink…..
A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is önkénteseket keresünk, akik érdeklődnek a mozgássérült érdekvédelem iránt, és szívesen segítenének nekünk abban, hogy heti találkozókat tarthassunk, és megvalósíthassuk nyilvános rendezvényeinket Arra kértük jelenlegi önkénteseinket, hogy meséljenek a…..
A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is önkénteseket keresünk, akik érdeklődnek a mozgássérült érdekvédelem iránt, és szívesen segítenének nekünk abban, hogy heti találkozókat tarthassunk, és megvalósíthassuk nyilvános rendezvényeinket Arra kértük jelenlegi önkénteseinket, hogy meséljenek a…..
III. Közös Ügyeink Konferencia a Fogyatékosügyi EU-jogokért 168óra "Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal" kiállítás Haon.hu Debreciner "Szabad család" kampány/24 órás támogatószolgálat WMN 24.hu..
Tavaly tavasszal széleskörű összefogásnak köszönhetően megállapodás született arról, hogy a felújítás végére a M3-as metró összes állomásának akadálymentesítését elvégzik. Ez az ügy csoportunk számára kiemelt jelentőséggel bír, ezért a felújítás megkezdése előtt számos megmozdulást szerveztünk,…..
  Csoportunk 2017 óta részt vesz a Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező programjában, melynek részeként rendszeresen járunk a CKA kunbábonyi képzőközpontjába is. A vidéki helyszín nyújtotta lehetőségeket és a közös programokat jelenleg sajnos csak korlátozottan tudjuk élvezni,   mert…..
Fogyatékkal élők Világnapja Nők Lapja Café "Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal" kiállítás Fidelio Kultúra.hu Csoporttagajainkkal készült interjúk Magyar Katolikus Rádió..
"Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal" kiállítás 24.hu "Mi kell ahhoz, hogy egy mozgássérült ember önállóan élhessen?" Kiadványbemutató Kossuth Rádió hvg.hu-VIDEÓ Abcúg.hu Index.hu..
Ahogy arról nemrég  hírt adtunk, a napokban mutattuk be egy kerekasztal beszélgetésen azt a kutatási beszámolót, amely csoportunk munkáját foglalja össze a kezdetektől a közelmúltig. Ebből a legérdekesebb részeket az abcug.hu online portál cikke nyomán idézzük most fel: Mi kell ahhoz, hogy egy…..
M3 akadálymentesítés Mérce.hu "Még mindig úton vagyunk" kerekasztal-beszélgetés  Klubrádió "A párommal élek, nem a fogyatékosságommal" interjú Hruskó Erikával 1000 Words Magazine..
Az Önállóan lakni – közösségben élni csoport 2016 óta dolgozik a mozgássérült emberek önálló lakhatásárért. Munkánkat részvételi akciókutató csoportként kezdtük, amelyben mozgássérült emberek és szövetségeseik kutatták azt, hogy ma Magyarországon mire lenne szükség ahhoz, hogy egy fogyatékos ember…..
2018. október 30-án nyílik az Önállóan lakni - közösségben élni csoport több elismert művésszel közös ‘Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal’ című kiállítása. A tárlat célja, hogy rádöbbentse a nézőket, hogy milyen rejtett előítéleteik vannak a mozgássérült emberek életével kapcsolatban.   Az…..
2018 október 2-án kerekasztal-beszélgetést szervezett az Önállóan lakni-közösségben élni mozgássérült érdekvédelmi csoport „Még mindig úton vagyunk-mozgáskorlátozott emberek a tömegközlekedésben” címmel a Premier Kultcaféban. A rendezvényen a budapesti tömegközlekedés akadálymentességével…..
Ezen a blogon, és más felületeken is hallhattál, olvashattál arról, mit csinálunk, mik a terveink. Arról viszont kevesebb szó esett, kik vagyunk, mit gondolunk a világról, miért csináljuk azt, amit teszünk. Hogy jobban megismerhess minket, időről időre egy bejegyzésben elmondjuk, mit gondolunk…..
I. Közös Ügyeink Konferencia 444.hu Civil 18-sorozat Mérce.hu A lakhatás öt árnyalata-mozgáskorlátozott emberek lakhatási lehetőségei Klubrádió Katolikus Rádió 444.hu..
Az Önállóan lakni-közösségben élni csoport 2018. március 19-én kerekasztal-beszélgetést szervezett ”A lakhatás öt árnyalata-mozgáskorlátozott emberek lakhatási lehetőségei” címmel a Gödör Klubban. A szervezők célja az volt, hogy elinduljon a közös gondolkodás a témában, és a meghívott vendégek…..