Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FCs.

242 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1990-ben bemutatkozó Két világ legjava (The Best of Both Worlds, TNG 3x26 & 4x01), valamint a duplaepizódot szétválasztó óriási cliffhanger korábban sosem látott közönségsikert eredményezett, mely új szintre emelte Az új nemzedéket, és vele együtt az egész Star Trek franchise-t. Miután a borg…..
Az új nemzedék harmadik évada friss lendületet adott a sorozatnak, és ezzel együtt az egész Star Trek univerzumnak. A nézőket egy némiképp újrakomponált, kék csillaköddel kiegészített főcím, új szabású, kétrészes egyenruhák, valamint Dr. Crusher visszatérése fogadta a képernyőkön, de mindezek…..
A Deadline értesülése alapján ismét lendületet vett a Star Trek nagyvásznas visszatérése, a tervek szerint 2023 júniusában jelenik meg egy új film, a projekthez pedig már konkrét nevek is társulnak: míg a rendezői feladatokat Matt Shakman vállalta el, a történet kidolgozását Geneva Robertson-Dworet…..
Az Impulzus 160. adásában A jó és a rossz csatája című epizódról beszélgettünk, melyben az Enterprise egy olyan bolygót vizsgál, melynek felszínét olvadt láva és mérgező légkör teszi lakhatatlanná, ám a hajó a mostoha körülmények ellenére mégis életre utaló nyomokat érzékel. Mivel a személyes…..
Február 19-én hazánkban is elstartolt a For All Mankind második évada, mely egy olyan alternatív huszadik században játszódik, ahol az első holdra szállást a Szovjetunió hajtja végre, ez a változás pedig hosszú ideig fennmaradó űrversenyt eredményez a nagyhatalmak között. A sorozat egyik alkotója,…..
Az Impulzus 158. adásában az Úton az Éden felé című epizódról beszélgettünk, melyben az Enterprise fedélzetére egy olyan közösség érkezik, akik elutasítják a modern technológián alapuló életet. A csoport a tökéletes bolygót, az Édent keresi a letelepedésre, ahol mesterséges atmoszféra és…..
Az Impulzus 156. adásában A Zetar szellemei című epizódról beszélgettünk, melyben a legénység különböző agyközpontjainak ideiglenes leállását okozza egy váratlanul érkező űrbeli jelenség, a találkozás ráadásul különösen erős hatást gyakorol a nemrég fedélzetre került, és a Scotty-val szoros…..
Kétségkívül a Voyager is megérdemel egy hasonlóan ünnepélyes és gondosan megkomponált visszaemlékezést, mint a Deep Space Nine esetében a minden várakozást túlteljesítő What We Left Behind dokumentumfilm. Nem is volt kérdés, hogy Rick Berman, Michael Piller és Jeri Taylor sorozata szintén megkapja a…..
Régi ismerősök tűnnek fel az Enterprise vendégszereplőiként, akik Archer utolsó küldetését már történelmi eseményként vizsgálják az Enterprise-D holofedélzetén. A sokat vitatott sorozatzárót azonban még Jonathan Frakes és Marina Sirtis visszatérése sem tudja megmenteni a rajongók neheztelésétől,…..
A xindi küldetés után a legénység végre pihenőt tarthat a Földön: Archer kapitány a hegyekbe vonul a Columbia parancsnokával, T'Pol pedig a vulkánra tér vissza, ahova Tripet is meghívja magával, a látogatáson azonban T'Pol váratlan házasodási kötelezettsége is kilátásba kerül. Dr. Phlox eközben…..
Biofegyver készítésébe kezd három hüllő, akik ezúttal a 2004-es Detroitban szeretnének csapást mérni az emberiségre. Daniels természetesen újra felbukkan, és Archer kapitány, valamint T'Pol visszaküldésével próbálja megoldani a temporális vészhelyzetet. A legénység a harmadik évadban a vadnyugatra…..
Miközben denobulán tudósok kimenekítésére indul az Enterprise mentőcsapata, Dr. Phlox gyengélkedőjére olyan páciens kerül, aki az évszázadok óta húzódó antarai-denobulán konfliktusok és rossz viszony miatt makacsul ellenáll a kezelésnek. Az orvosi dilemma mellett az Enterprise második évadában még…..
Az Impulzus 141. adásában A halál érintése című epizódról beszélgettünk, melyben különös, fiatal bolygóra talál az Enterprise, amely meglepő tulajdonságai alapján nem sorolható be az égitestek eddig felállított rendszerezésébe. Amikor Kirk egy leszállócsapattal a felszínre sugároz, egy ismeretlen nő…..
Elképzelhető, hogy bizonyos vulkániak már Zefram Cochrane térváltása előtt is meglátogatták a bolygónkat, legalábbis ezzel a történettel szórakoztatja T'Pol a kapitányát és Tucker parancsnokot a vacsoraasztalnál. A meglepő múlt felidézése után olyan epizódot is láthatunk, melyben Archer a…..
Az Impulzus 140. adásában Az örök élet átka című epizódról beszélgettünk, melyben egy üres Enterprise-ra érkezik Kirk kapitány, amikor a Gideon bolygó diplomácia követségéhez indul, a félresikerült transzportálás után pedig egy Odona nevű hölggyel is összefut a kihalt fedélzeten: amíg a magára…..
Nehéz döntés elé kerül Archer kapitány, amikor egy egész bolygón segíthetne, de az orvosi beavatkozás olyan változásokat okozhat, amely befolyásolhatja az egymás mellett élő idegen közösségek evolúcióját. Dr. Phlox - aki egy kollégájával történő levelezés közben narrálja az eseményeket -…..
Az Impulzus 139. adásában Az utolsó csatatér című epizódról beszélgettünk, melyben indulatos utazók érkeznek az Enterprise fedélzetére, az évezredek óta húzódó szembenállásukkal pedig a hajó aktuális mentőküldetését is veszélybe sodorják, amikor egyikük kiveszi az irányítást Kirk kapitány kezéből. A…..
Az Enterprise-E a huszonegyedik században próbálja megállítani a borgot a Kapcsolatfelvétel című mozifilmben, Archer pedig azzal szembesül, hogy a háttérben zajló temporális hidegháborúból neki is ki kell vennie a részét. A hétfőn véget érő negyedik évad után ismét első útjára indul az Enterprise,…..
Az Impulzus 138. adásában Az őrült című epizódról beszélgettünk, melyben Tomboló cezarománia keríti hatalmába a megtébolyodott Garth kapitányt, akit a világ leigázásában csupán a felsugárzáshoz szükséges jelszó állít meg, amire a bolondok házából történő szökéséhez, és az Enterprise elfoglalásához…..
Dr. Phlox szakértelmére támaszkodnak az őt elrabló klingonok, akik gyorsan pontot szeretnének tenni egy kellemetlenül alakuló krízishelyzet végére. A klingon belügyek mellett az Enterprise negyedik évadának többi átívelő történetét is megtekinthetitek, köztük a javítottak és Dr. Soong hajszáját,…..
Az Impulzus 137. adásában A vonakodó menyasszony című epizódról beszélgettünk, melyben egy nehéz természetű uralkodónőt szállít az Enterprise a troyiusi uralkodóháznak, a békét teremtő házasság azonban elviselhetetlen távolságba kerül, hiszen a hölgy illemtani felkészítése olyan időigényes…..
A folyamatosan eszkalálódó xindi helyzet merész döntéseket követel, Archer például egy szimulációban próbál Degra bizalmába férkőzni, hogy a fegyver helyszínéről információkat szerezzen, de a kapitány az öngyilkosnak tűnő küldetésektől, és a fogságba eséstől sem riad vissza. A harmadik évad a…..
Az Impulzus 136. adásában A világ minden fájdalma című epizódról beszélgettünk, melyben Kirk, Spock és McCoy egy idegen laboratóriumba kerülnek, amikor a Minara II kutatócsoportját próbálják kimenekíteni a növekvő nóvakitörések veszélyzónájából. A halálra ítélt bolygó felszíne alatt egy különös,…..
Újra a Xindi nyomába ered az Enterprise, a harmadik évad átívelő történetvezetésében pedig Trip klónja, és a jövőben magához térő Archer kapitány is helyet kap. Akik agresszív vulkániakra lennének kíváncsiak, azok az Impulzus című epizódban győződhetnek meg a Trellium-D negatív hatásairól, de a…..
A vulkániak között nem túl népszerű téma az elmeölelés, T'Pol korábbi kapcsolatfelvétele pedig olyan botrányt okoz, melynek az lehet a következménye, hogy visszahívják őt a megbízásából, és el kell hagynia az Enterprise fedélzetét. A vulkáni belügyek mellett Hoshi is kap egy epizódot, melyben egy…..