Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CollectiveMadness

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre kétségbeesettebben keresik a tévés ipari szereplők a következő Trónok harcát. A Variety meg a Deadline most arról írnak, hogy a Warner stúdió tévés részlege éppen egy Gyűrűk Ura sorozatot próbál elpasszolni a legmélyebb zsebbel rendelkező játékosoknak a piacon...
Nem volt éppen szerencsés éve a Trónok harcának, már ami a titoktartást illeti: meghekkelték a szerverüket, kiszivárgott egy forgatókönyv, véletlenül előbb játszottak le egy részt és így tovább (az összes balhét összegyűjtöttük a cikk végén). Úgyhogy nem csoda, hogy az HBO azon agyal, hogy érjék el,…..
Jól tetszett olvasni, EGYMILLIÁRD bezony, ez még duplatöltelékes, mentás Oreóból is sok, nemhogy kváziközépkorból. A számot az illegális letöltések mérésére szakosodott MUSO nevű cég szolgáltatta, a következőkkel együtt: az évad epizódjait átlagosan 14,7 millió alkalommal töltötték le…..
CollectiveMadness 2017.09.09 00:21:41
@Vlagyimir Iljics: Torrentre a sorozatok nagyon régóta az amerikai premier után egy órával kerülnek fel, (de max 24 óra alatt, annyit ritkán kell várni) már az Arrow első évadával is így volt, pedig az nem mai gyerek. Angol felirat szintén ilyen sebességgel készül, az meg már egy kis alapszintű makogással elég a megértéshez. Filmeknél van csak nagyobb késés, mert ott meg kell várni a Blu-ray kiadását ami 3-4-5 hónap mert amcsiban addig még termel valamicskét a moziban. De ezt mind csak úgy hallottam valakitől.
CollectiveMadness 2017.09.09 00:29:19
@sixx: Azokhoz túl fiatal vagyok hogy emlékezzek. Akarom mondani arról nem meséltek az ismerősök.
CollectiveMadness 2017.09.09 13:38:50
@Vlagyimir Iljics: Mióta full hdban adják azóta tölthető full hdban, szintén rögtön. Sose néztem semmit rosszabb minőségben mint hd és amit néztem azt másnap néztem, a feltöltési idő pedig az amerikai premierhez passzolt. Honnan veszed hogy nem volt szedhető full hdban?
Befejeződött az HBO-n a Trónok harca hetedik évada. Ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk az évad legfontosabb eseményeit...
CollectiveMadness 2017.08.29 19:00:44
@fátum: A sztorinak szerves részét képezik a távolságok, és azoknak a megtétele. Például Arya utazása a Houndal. Vagy az utazás Winterfellből King's Landingbe az első könyvben. Vagy Jaime és Brienne utazása. Szóval.. hülyeségek, ja.
CollectiveMadness 2017.08.29 19:03:35
@fátum: 3000km magyarázat: a Fala hosszát (300 mérföld, említve könyvben és sorozatban egyaránt) felhasználva mint mértékegység a (hivatalos) térképre rámérve megállapíthatóak a távolságok. A 3000 km vagy 2000 mérföld a Dragonstone-Eastwatch távolság. Ezt én se tudtam ezelőtt, a 6. rész után hallottam róla. De azt tudtam, hogy rohadt messze van a kettő.
CollectiveMadness 2017.08.29 19:23:54
@dr. pretender: Ja nyilván, mert Robert kb félkegyelmű volt. De voltak mások is a birodalomban akiknek nem tetszettek a dolgok (Tywin Lannister, Dorne, Jon Arryn), az a forradalom a levegőben volt. Akkor pontosítok: az a forradalom megtörtént volna így is úgyis, csak talán más lett volna az ürügy és más vezette volna.
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
CollectiveMadness 2017.08.22 20:14:57
@blogozdki: Valamit kifelejtettem: szerintem a jégsárkányt volt a legkönnyebb kitalálni, kb csak az volt a kérdés h mikor jön. A sorozat, főleg itt a hetedik évadban egyre inkább a fan-service és a minél "menőbb" dolgok felé mozdult el: Jon tuti sárkányon fog lovagolni, Arya azzal a valyriai acél tőrrel fog white walkereket gyilkolni. Mégis mi lenne menőbb, nagyobb, hihetetlenebb, fantasztikusabb (nem tudom milyen szó van még) mint egy zombi sárkány? Nem tetszett a rész, de mint egy kislány felsikítottam mikor kinyílt a sárkány szeme. Ez a legnagyobb ziccer az egész sorozatban, el se tudom képzelni, hogy kihagyták volna. Na persze, valahol igazad van. Biztos, hogy sokan voltak akik beleolvastak a leakekbe és elkezdték a saját ötletükként előadni, hogy jégsárkány meg satöbbi. De talán az előreláthatóbb csavarok közt van, szerintem.
CollectiveMadness 2017.08.22 20:30:16
@chrisred: Nem azt várom ami a könyvekben volt. Azt sose, talán még 20 rész/könyvvel se tudnák visszahozni. De az első négy évad minőségét elvárni azt hiszem jogos. Vagy legalább próbálkozzanak. Szerintem működött tévében is a szürkítés: Tywin, Tyrion, Stannis, sőt Cersei. Komplex, összetett, midegyikben volt valami ami miatt azt mondtad, valahol igaza van. Most itt van Jon: még csak egy gyengeségét se tudok mondani, ő A HŐS, nem is értem hogyan nem ölte meg még a Night Kinget az egyik kezével, miközben a másik kezével békét hoz Westeroson, a lábai pedig eközben rabszolgákat szabadítanak fel Essoson. Vagy Cersei, aki eddig a gyerekeiért tett mindent, most meg csak gyilkológéppé változott, nulla szerethető vonással. Vagy egy még jobb példa Euron, aki leginkább a prérifarkasra hasonlít a Kengyelfutó Gyalogkakukkból: egy gyerekmese főgonosza.
CollectiveMadness 2017.08.22 20:42:44
@atisr: Ja én meg meg örültem, hogy egyetértettél :D, bocs hogy nem ez jött le, kimaradt pár mondat. Örülök, hogy van aki nem csak nyáladzik a CGI-sárkányok láttán, hanem megnézi, hogy van-e tartalom is mögötte. Jó pár komment végignyálazása után tegnap arra jutottam, hogy a legtöbb embert nem is érdekli a történet, az írás, a karakterek, a logika, csak pár nagy csatát akar látni ("legjobb epizód valaha'", "aztamindenit zombisárkány woooow", "imádom kit haringtont" és hasonlók). Én is imádom a nagy csatajeleneteket: de nem ettől lesz egy sorozat jó. Ne adjuk már lejjebb a mércét.
A hetedik évad ötödik epizódjával folytatódott az HBO-n a Trónok harca. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód főbb eseményeit...
CollectiveMadness 2017.08.15 14:41:26
@BloodBruce: Na a 100 000 dothraki már csak hab a tortán. A sárkányokat legalább "elnyerte", a dothrakiakat csak hozzávágta a történet, mert nem volt elég erős, nyilván 3 sárkány nem elég. Most akkor az ő rabszolgatartásuk nem baj? Az hogy mjndenkit lemészárolnak és megerőszakolnak és kirabolnak az már nem baj? Az első évadban elég nagy konfliktus volt belőle.

(Off: És könyörgöm mondja már meg valaki hol rejtőzik a 100 000 dothraki meg a 200 000 lovuk? És min élnek, algán? Nevetségesebbek mint Euron hajói)
CollectiveMadness 2017.08.15 14:52:56
@zizi77: Emlékszem hogyan hódoltak be. Ezért írtam, hogy csak úgy hozzácsapták őket Danyhez. Nagyon fájt volna egy jelenet ahol elismerik, hogy ezek nem azok a dothrakiak akiket megismertünk S1? Csak egy elejtett megjegyzés, vagy valami.
CollectiveMadness 2017.08.15 15:50:27
@zizi77: Nyilván nem azt akarom, hogy az első tíz perc minden epizódban azzal teljen, hogy mindenkit megmutatnak a térképen, majd mutatnak egy timeline-t, aztán pedig egy kedves maester elmagyarázza kinek mennyi búzája maradt még. (Na jó egy kicsit) Csak valamit... akármit ezek helyett a nevetséges plot hole-ok helyett. Tényleg csak apróságok kellenének, hogy egy kicsit hihetőbb legyen, de mintha nem is akarnának próbálkozni. Csak legyen már vége.

Nem tudom milyen lehet a könyvek nélkül nézni, de gondolom aki nem olvasta, nem zavarja annyira, hogy mennyi mindent kihagytak és csak élvezik a sorozatot.
Hétfőn este a hetedik évad negyedik epizódjával folytatódott az HBO Trónok harca című sorozata. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk a rész cselekményét...
CollectiveMadness 2017.08.08 15:24:51
@Nemzeti Dohányos: így már rémlik. Volt viszont egy zseniális megjegyzése Davosnak, azt hittem azt cserélték le. Amikor Jon azt mondja Danynek "jó szíve" van, erre Davos: észrevettem hogy sokat bámulod azt a "jó szívet".
CollectiveMadness 2017.08.08 16:15:23
@Anyukád egyik barátja vagyok.: a tőr eredetileg LF-é volt, ezt elnyerte tőle Robert. Joffrey ezt a tőrt adta oda egy random zsoldosnak akivel meg akarta öletni Brant. LF ezután hazudott arról, hogy ki nyerte el tőle a tőrt, hogy tovább szítsa a tüzet a Starkok és Lannisterek közt.
Ez mind a könyvben történt, de nincs semmi ok feltételezni, hogy a sorozatban ne így lett volna. LF King's landingben volt, nem tudta befolyásolni Joffrey döntéseit, mindössze kihasználta a helyzetet.
CollectiveMadness 2017.08.08 20:14:58
@blogozdki: Még most sem tudom mit találtam el. Dany tényleg megőrül? Ezt nem redditről szedtem hanem az eddigi utalások/a következő rész preview alapján gondoltam. Jaime öli meg Cerseit? Ezt azóta gondolom mióta elmesélte Briennek miért lett Kingslayer, majd Cersei királynő lett. Amit írok azok saját gondolatok/néha a youtube kommentek a previewk alatt. Leakeket nagyon nem szeretem, ezt a részt se néztem meg előre. De bocs ha valamit tényleg elspoilereztem, nem gondoltam volna hogy annak amit írok nagyobb esélye lenne 50%nál. Vagy akár 25nél.
Harmadik epizóddal folytatódott hétőn a Trónok harca az HBO-n. A tovább után spoileresen tárgyaljuk a rész legfontosabb eseményeit...
CollectiveMadness 2017.08.01 14:14:38
@molnibalage: akármi is van Varys hálózatával, kicsit zavar, hogy mennyire nevetségessé tették Varyst és Littlefingert erre az évadra, csak hogy ne legyen komplikált a történet és be lehessen vezetni újabb cseleket, amiket Varys/Littlefinger azonnal kiszúrtak volna pár évaddal korábban. A promó alapján Littlefinger, aki egy 4-dimenziós sakknagymester mindig 3 lépéssel előrébb jár, a következő részben csak úgy tőrt ránt valakire és kivégzik, vagy egyéb módon teszik el láb alól. Varys is, Littlefinger is a mesterei a játéknak: ha nem változnának hirtelen inkompetens idiótákká, nekik lenne a legjobb sanszuk megnyerni a Vastrónt a legvégén, főleg Littlefingernek. De ugye Littlefinger nem Jon Snow vagy Daenerys, nem fan-favorite, így nyugodtan kiírhatják mire esélye lenne a trónra. Bár lehet kicsit elfogult vagyok, de szívesen látnám Littlefingert a trónon, ahogy végül leülepszik a por, miközben minden "jó" karakter elesik a Night King ellen (nem mellesleg elég tökös befejezés lenne). Az lenne egy keserédes befejezés, nem egy Jon/Dany érmefeldobás, hogy melyikük haljon meg és melyiküké legyen a trón, ami még mindig a legvalószínűbb befejezés.
CollectiveMadness 2017.08.01 14:43:56
@molnibalage: Sose feléjtem el azt a jelenetet, mert gyűlöltem. Semmi hasonló nem volt a könyvben, LF (jó ötlet a rövidítés, már utáltam begépelni) sosem volt annyira hülye, hogy keresztbe tegyen nyíltan Cersei-nek. Ahogy az sem tetszett, ahogy Sansának kellett kihúznia a szarból a Lisa Arryn gyilkosság után. LF-nek már kész terve volt mikor meglökte Lisát (a könyvben volt egy bárd is a teremben, rákente), nem a csodában bízott. Nyilván ez is azért kellett, hogy ne tűnjön legyőzhetetlennek (nyilván nem is az, de nem ilyen meggondolatlan). És mi is lett azzal, hogy power is power? Kinek a keze által (is) halt meg Joffrey? Semennyi power nem mentette meg a fuldokló fiát.
LF tényleg az a baja, hogy mindenki gyűlöli. A nézők is, a karakterek is. Pedig Jon eléggé halott lenne ha nem lett volna LF. Sansa eléggé halott lenne ha nem lett volna LF. Én azért reménykedem, hogy Jon Snow sem ússza meg kevesebbel mint a legutolsó ember, aki folytogatta LF-t. Bárcsak...
CollectiveMadness 2017.08.01 15:17:00
@Scagnetti: sosem akarnék egy ilyen embert ismerősömnek se, megbízni végképp nem tudnék benne, gátlástalan rohadék 100%. De a sorozatban/könyvben simán a kedvenc karakterem. Valamiért sosem tudtam megkedvelni Daeneryst akinek valamiért minden összejött, vagy Jon Snowt akivel csak történtek a dolgok, aztán egyszer csak király lett. LF a semmiből jött és mégis nagyon messzire jutott. LF volt ez egyik legjobb a játékban, remek stratéga (vártam a sorozatban, várom a könyvben, hogy minden amit tett egy nagyobb, összetettebb terv része volt). Érdekes karakter, jól lett megírva. Amikor megláttam a sorozatban nem csalódtam, jól választottak színészt. De nincsenek illuzióim, meglepődnék ha a következő rész végét megérné, nemhogy az évad végét. Lejárt az ideje és még ő sem láthatott minden eshetőséget előre.