Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joskapista27

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai választásokon most Trump és Biden csapott össze, viszont volt olyan idő, amikor még rettenthetetlenebb jelöltek is jelentkeztek az elnöki posztra. Theodore Roosevelt korábbi elnökre 1912-ben közvetlenül a pódiumra lépés előtt rálőttek, de ő vérrel áztatott ingében is megtartotta másfél…..
joskapista27 2020.11.14 00:02:15
@CSOKKI MÁLNA: új választás sosincs. A hatályos törvények szerint gondoskodnak az utódlásról.

Feltéve, hogy ez dec. 14. után történik, ugyanígy az elektorok általi elnökválasztás hivatalosan aznap van. Ha azelőtt hal meg egy jelölt, akkor az elektorok rendezik le a dolgot.
Németországban a pártok működését alaposan beszabályozzák a törvények. Egybek mellett előírják, hogy a pártoknak legalább kétévenként egyszer országos pártkongresszust kell tartaniuk, továbbá, akárhány kongresszust is tartanak, legalább kétévenként egyszer egy kongresszuson elnökséget kell…..
DEEP TRIP Az iszlám szerintük 15. 2019.01.09 17:05:31
Az iszlám A további vagdalkozás megelőzése érdekében szólok, hogy ez itt egy utazás beszámolójának 15. része. Nem önmagában értelmezendő bejegyzés, nem iszlám-reklám, hanem szerves része az élményeimnek. Akit érdekel, az bátran olvassa végig az egészet, talán úgy könnyebben el tudja helyezni ezt…..
Blogadó Év végi bohózat 2018.12.30 14:26:29
Magyarországon a Fidesz-KDNP eljutott egy olyan szintre, hogy szinte már akármit mondhatnak és tehetnek, az nem baj hogy demokratikus-e vagy sem, hisz az óriási támogatottság miatt úgysem lesz következménye.Nos kezdjük az elején. Először is a legviccesebb, Orbán Viktor levelet írt a Fidesz…..
A mai bonyolult gazdasági és társadalmi viszonyok között egy ország számára a legfontosabb a kormányzás minősége. A kialakult demokráciákban a kormányokat az általános és titkos választásokon megválasztott képviselők bízzák meg, és ellenőrzik tevékenységét. Létfontosságú, hogy ezek a képviselők…..
Ma a rabszolgatörvényhez kapcsolódóan éles ellenzéki tiltakozás folyat az Országgyűlés plenáris ülésén. Az MSZP vezette ellenzéki, több mint 2900 módosító indítványt terjesztett be, hogy ezzel akadályozzák a fideszes szavazóhenger munkáját. Miután a Fidesz úgy alakította, hogy erről a rengeteg…..
joskapista27 2018.12.10 22:01:49
@aaabbbccc: De a "fasz" szó bármilyen angol megfelelőjének használata viszont eléggé ritka.
2018. november 16-án, a 888.hu beszámolót közölt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék eseményéről, mely során Hammer Ferenc docens szerdai órája egy részével csatlakozott az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett NEM: Hagyjuk? című tiltakozó kezdeményezéshez. A cikkben foglaltak az alábbi…..
joskapista27 2018.11.20 14:48:44
@Terézágyú: Tudtommal nem lehet többet adni, az informatikai kar próbálkozott vele, de nem hagyták.

Többek között erre lenne megoldás, ha megszűnne az oktatók közalkalmazotti státusza, de persze sokaknak meg az nem tetszik, mert akkor ki lehetne rúgni, aki be se jár megtartani az óráit, meg hasonló szörnyű dolgok történhetnének.
joskapista27 2018.12.01 13:05:00
@Hórukk: Akkor lehet, hogy az van, hogy a karnak lenne pénze, csak a kancellár nem engedi a béremelést, hogy ne legyen feszültség az oktatók között.
Senki sem örülhetett igazán vasárnap este Svédországban: a Szociáldemokraták (S) ugyan megtartották immár egy évszázada folyamatos elsőségüket a pártok között, történelmük legrosszabb eredményét könyvelhették el.  Az évek óta megújulni próbáló jobbközép Mérsékeltek (M) 20 százalék alá csúsztak be,…..
joskapista27 2018.09.10 20:55:13
@valaki nagyon más: Ez a baj veletek, ti azt hiszitek, hogy nem minden pártot a hatalom és a korrupció mozgat. Azt hiszitek, hogy a tieitek különbek.

Az SD célja a hatalom. Ehhez azzal kerülnek közelebb, ha minél nagyobb gáz van a migránsokkal. Következésképp, amíg nem nyernek tényleg választást (ezt nem nyerték meg, akármit hazudoznak), addig az az érdekük, hogy minél jobban romoljon a helyzet.
Három éve egyetlen évados súlytalan limonádénak indult a balatoni nyarak elpusztíthatatlan mítoszát kizsákmányoló köztévés tinisorozat. A bűnös élveze könnyed szórakozás tisztes nézettséget hozott, így egy év kihagyás után jöhetett a folytatás. A feladatot Zomborácz Virág kapta, vezényletével a…..
joskapista27 2018.06.15 19:04:55
@Yorg: Amúgy ki szidta itt a kormányt? Az, hogy ne káromkodjunk és ne szívjunk füvet szerintem inkább pozitív gondolat a részükről.
A mélyreható elemzések már megszülettek a választással kapcsolatban, viszont van pár kevésbé hangsúlyos tényező, amik bizony befolyásolhatják a választás eredményét. Nehéz megmondani, hogy valóban hatással lesznek-e a választás kimenetelére, de egy végtelenségig kiélezett versenyben bármi lehet a…..
  Csak aki elvakult az nem látja, hogy mi folyik a baloldali ellenzéki pártok háza tájékán. Az eddig jól-rosszul palástolt ellenszenv ma elérte a csúcspontját azzal, hogy a Népszava című újságban egy olyan lista jelent meg, ami egyáltalán nincs összhangban az MSZP-DK megállapodással. Vagy…..
Nagyon sokan nem tudják, és rengeteg tévhit is él arról, hogy mi számít értékes és mi számít elvesztegetett szavazatnak. Az itt elérhető tanulmányban matematikai precizitással igyekeztünk meghatározni, hogy egy pártra adott listás szavazat és egy párt jelöltjére adott egyéni szavazat mennyit ér,…..
Valahol el kell kezdeni. Nemcsak ezt a blogot, hanem a kampányt is. Mondjuk aki 2010-ben azt mondta volna, hogy 2017-ben majd a Fidesz ellen készülök kampányolni, azt valószínűleg körberöhögöm. Ahogy körberöhögtem volna azt is, aki 2014-ben, a választás után azt mondja, hogy egy év múlva a Magyar…..
joskapista27 2017.10.20 01:35:37
Taktikai szavazással kapcsolatban egy ilyen oldalra lenne nagy szükség, mint ez: www.tactical2017.com/ (ez a brit választásokra készült)

Sajnos persze ehhez Magyarországon hiányoznak a megfelelő mérési adatok. Ezzel együtt tök jó lenne, ha valaki foglalkozna ezzel (főleg ha te sem tudod még, mit érdemes csinálni).
joskapista27 2017.10.20 01:35:37
Taktikai szavazással kapcsolatban egy ilyen oldalra lenne nagy szükség, mint ez: www.tactical2017.com/ (ez a brit választásokra készült)

Sajnos persze ehhez Magyarországon hiányoznak a megfelelő mérési adatok. Ezzel együtt tök jó lenne, ha valaki foglalkozna ezzel (főleg ha te sem tudod még, mit érdemes csinálni).
Arról már korábban írtam, hogy a hashtagek használata kiemelkedően fontos az Instagram marketing életében.  Egyrészt azok alapján tudsz bekerülni a TOP 9 hashtag szerinti válogatásba, és ez által több embert tudsz elérni, másrészt amennyiben valaki az adott hashtag szerint szűri a látni kívánt…..
Told a román határ mellett található kis zsákfalu. Nehezen megközelíthető, a világtól elzárt hely, ahol sok halmozottan hátrányos helyzetű roma fiatal és felnőtt él. A Toldi Tanodában Lencse Máté neveléstudománnyal foglalkozó doktorandusz hallgató - korábbi Vodafone Főállású Angyal – szakmai…..
joskapista27 2017.08.30 18:35:11
@Behajtó70: Mutass nekem egy balliberális vezetőt, kérlek.
A hetedik évad ötödik epizódjával folytatódott az HBO-n a Trónok harca. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód főbb eseményeit...
A Jobbik azt javasolta, hogy a választójogot általános iskolai végzettséghez kellene kötni. Munkahipotézisként vegyük ezt a javaslatot egy pillanatra komolyan, és tegyük föl az adódó kérdéseinket. 1. Képzeljünk el egy analfabéta embert. Becsületes az illető. Utcaseprőként, takarítóként vagy egy…..
joskapista27 2017.08.12 15:50:42
Diadalittasan jelentette be Botka László csütörtökön, hogy a "demokratikus ellenzék sikeresen összefogott", ugyanis az ellenzéki képviselők elérték, hogy rendkívüli parlamenti ülést hívjanak össze augusztusban. Videó:   Ehhez a képviselők egyötödének (azaz 40 honatyának) az aláírására volt…..
Mennyit ér a celeb?  || Igazságot a csirkefarhátnak  || Tényleg ilyen rossz a Fidesz utánpótlása?  || A sorkatonaság ellenérvei Mindig tudtam, hogy egyszer el fog jönni az a pillanat, amikor muszáj lesz annyira erősnek lennem, hogy levessem magamról azt a hazug leplet, amit idáig az életem során…..
joskapista27 2017.08.06 17:37:26
@tireless treehugger: Ez már bennem is felmerült, hogy a zsidó és az örmény diaszpóra után most jöhetne a magyar. Aztán 3000 év múlva majd mi is visszatérünk az ígéret földjére.
Egy népszerű keresztény rádió arra ösztönzi a szülőket, hogy gyerekeiket  arra tanítsák, hogy ők „erkölcstelen bűnösök”..
joskapista27 2017.07.31 22:42:56
@Big Blaster: Az unitáriusok elutasítják az eredendő bűn fogalmát (tudomásom szerint).
joskapista27 2017.08.02 02:19:51
@Beer Monster: Nem olvasok katolikus lexikonokat, de kösz a figyelmeztetést, a jövőben sem tervezek.

unitarius.org/data/eue/show.aspx?pageid=4856#bun
Itt a 106.-107. pontok nekem eléggé egyértelműnek tűnnek a kérdésben. És csak hogy egyértelmű legyek, én az unitáriusok pártján állok.