Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anita cicus

548 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cicus blogja Mikrofon vita 2024.05.09 15:49:22
Időközönként, ha túl sok rossz dolog történik velem, akkor bekövetkezik a dühkitörésem. Az elmúlt hetekben történt szörnyűségek olyannyira felgyűrődtek bennem, mint egy rajzfilmszereplőnek, akinek vörös lesz a feje és mindenkivel veszekszik.  Történt ugyanis, hogy az elmúlt napokban Esély napját…..
Cicus blogja Félreértés 2024.05.06 20:36:36
Álljuk egy meg szóra! Tisztában vagyok az internet veszélyeivel, pletykákkal és persze tudom, hogy bárkit elérhet online veszekedés is. Ben, aki nagy latin rajongó. Ő szintúgy autizmussal élő, mint én, de hasonlóan érzékenyek vagyunk. A volt barátomnak megvan a maga világa, amelyet megoszt a…..
Cicus blogja Majális 2024 2024.05.04 08:03:50
Hagyományosan május 1.-e napján elmentem majálisozni! Általában kültéren rendezik meg évente egyszer, és különböző színes programokkal tarkítják: koncertekkel, néptánccal, kulturális előadásokkal, kézműves vásárokkal, a hagyományos májusfa állítással, gasztronómiai eseményekkel. Először…..
2024. április 24-26. között rendezték meg a Szakma Sztár Fesztivált, az országos szakmai versenyek döntőjét és bemutatóját Hungexpoban! Az idei évben XVII. alkalommal került megrendezésre a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntője, a…..
Először mentem Gyömrőre egy újabb remek előadásra, amelyet a költészet napján tartottak előadást. Szüleimmel megbeszéltem, hogy vasárnap délutáni előadásra kell elmennem. Nagyon korán indultam el itthonról. A vasútállomáson 15 perce közel van hozzám, tehát félóra alatt oda is tudtam érni a…..
Cicus blogja Pilon nap 2024.04.16 18:03:49
Múlt hét szerdán tervezgettem a Szolnoki utazást. Hiszen itt a városban a Pixel Colony PILON nevű csapat szervezte a Pillon napot, ahol a Pletykafalu Fiókkönyvtára és Közösségi Terén tartották. Nagyon hosszú volt a út, de nehéz volt megtalálni, de főleg Szolnoki buszokkal.   Korán kellett…..
Minden év április 11-ln megtartják a költészet napját! Ez a nap József Attila születésének napja. 1956-ban volt az első ilyen jellegű ünnep, ami nagy sikert aratott. Ezután 1961-ben tartották a következőt és a Magyar Írók Szövetsége javaslatára 1964-ben április 11-hez rögzítették és azóta töretlenül…..
Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán…..
Április 2-án volt az autizmus világnapja. Hosszú idő volt, míg elfogadtam minkét állapotom. Az autizmust és az epilepsziát. Csupán azzal van, lesz baj, hogy a mai társadalom sosem lesz elfogadó. Főleg a politikai nyomás miatt. Az autizmus világnapja, április 2-a minden évben rendezik, melyet az…..
Cicus blogja Legyél te a hangadó! 2024.04.01 18:27:51
Gondoltam magamban regisztrálom erre az alkalomra, mivel Pesti vigadóban tartották a szinkron délelőttöt. Kicsit rendbe kellett szednem magam, mert a 6színben nem jutott erre lehetőség a szinkronizálásra. Picit korábban indultam el. A 2-es metróval mentem a Deák térig, és 10 percet gyalogoltam a…..
Elérkezett várva várt nap!  A színházak éjszakája, egyik legfontosabb programja: Újra a Szinkron színház a 6szín teátrumba. Ricsivel megbeszéltem erről a messengeren, és eljött megnézni az előadást.  Juhász Anna elmesélte hogyan működik a szinkron, hogyan zajlik egy munka egy szinkronstúdióban Ha…..
Óvodás korú gyerekek és szüleik számára kínált kellemes perceket egy-egy szombat délelőtt, mely során a mesék és a muzsika világában barangoltak. Egyik gyerekkorom legszebb magyar népmesét hallgattam, mégpedig Zöld Pétert. Egy királykisasszonyról szól, aki azt is látja, ami szemmel nem látható, és…..
Az Eötvös10 pince galériában nyílt meg a Radnóti Színház és Csoszó Gabriella közös kiállítása, melyett március 20-tól egészen április 28-ig megtekinthető. A tárlaton 18 színész 16 ügyének összesen 110 fotója látható. A kiállítás alapjául a színház előző évadban indult, majd idén az újonnan érkezett…..
Meglepő dolog történt velem, ami szintén óriási élmény volt. Február elejétől elindították a Riz Levente sportcsarnokban az ingyenes mozgási lehetőséget, amely minden mozogni vágyó Rákosmenti lakost szeretettel vár. Múltkor a betegség miatt kihagytam az első alkalmakat, de mivel meggyógyultam, ideje…..
1946. augusztus 19.-én született Budapesten, a Magyar Szent István-renddel és Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar rajzfilmrendező. A nevéhez fűződik az első magyar alkotásért odaítélt Oscar-díj, melyet az általa rendezett háromperces A légy című film 1981-ben kapott a legjobb…..
Egy olyan legendás színésznő, aki annak fedi fel titkait, akinek érzékenysége, türelme van hozzá. Piros Ildikó művészetére különös kettősség jellemző. A lírai, törékeny, kedves, örök fiatal külső szenvedélyes, mély, intelligensés harci kedvvel teli dimenziókat rejt. A Mesében állunk csodakertben…..
1947. március 12. –én született Budapesten, eMeRTon-díjas magyar előadóművész, dalszerző, szövegíró, rock and roll énekes, zenekarvezető, billentyűs. kétségkívül a magyar popkultúra kiemelkedő alakja, aki az idők során úgy tudott folyamatosan megújulni, hogy mindvégig hű maradt magához. Pedig néha…..
Animatoon Mumble Bumble 2024.03.04 09:35:56
A Mumble Bumble egy gyermekeknek szóló Kanadai-Dán rajzfilmsorozat, melyet Christian Skjøtt készített, az Egmont Imagination és a CINAR (Cookie Jar) készítette. 2001-ben a Minimax vetítette  Cselekmény: Mumble Bumble egy, fantáziadús kék víziló, és legjobb barátai Csibe, a kíváncsi csirke, és…..
Kálmán Imre egyik legnépszerűbb operettje, amely 1924. február 28-án mutatták be a Theater an der Wienben. A Budapesti Operettszínház az ünnepi alkalomból február 28. és március 3. között többször is műsorra tűzte a legendás darabot, amely Bozsik Yvette Kossuth-díjas színházi alkotó ikonikus…..
Iskolás voltam még,amiért elkezdtem rajongani a színészért. De most is álmodozó hölgy vagyok. Nagyon örültem, hogy az Facen reklámozták Kálloy Molnár Péter lemezbemutató koncertjét, ahol az Uránia Nermzeti filmszínházban tartotta meg zenekarával. A koncertjét, ahol először voltam. Az akkori…..
Láng József születésnapi gála délutánja után Máriókkal elindultam Árpád Hídtól innen a Frankel Leó zsinagógában. Az út fél órás volt, amely távolt volt a Laborc utcán található volt iskolámtól. Beérve a zsinagógai klubban megkínáltak ásványvízzel, kávéval és süteményekkel. 5 perccel elkezdődött az…..
Ez alkalomból születésnapi Nosztalgia Gálával köszöntötték fel a József Attila Színház társulata. Az előadásban világhírű operettek és musicalek voltak hallhatóak, majd a táncdalfesztiválok örökzöldjei csendültek fel: élő zenekari kísérettel, a színház tánckarának közreműködésével.  Láng József,…..
3 évnyi kihagyás után, a magyarországi kínai közösség újra kultúrális programokkal köszöntötték a Kínai Új Évet Kőbányán, a Monori centerben. A kétnapos eseményen voltak kültéri- és beltéri programok is, teaszertartás, kínai orvosi vizsgálat, tradicionális kézművesség. Ezenkívül készültek néhány…..
Pillanatnyi gondolatok áradtak a Bajor Gizi történelmi színészmúzeumba. Ugyanis a 80-as évek végén fiatalon elhunyt színésznőre, Ronyecz Máriára emlékezzük, amely ma lett volna 80 éves. Ismerve az életét, több mint felkavaró. A tragika szerep nemcsak a színpadon, a való világban is neki íródott.…..
Haumann Máté, az Oppenheimer-szuperprodukció egyetlen magyar szereplője mesélt a forgatás kulisszatitkairól a Scruton kávézóban.  De szó volt arról a filmről is.Egy dán ügynökség képviselte a színészt, amely – állítása szerint – rengeteg jó lehetőséget tett le az asztalára. Két jelenetének szövege…..