Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peasant

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha elvesszük a gázt, semmit nem fogyaszt az autó. Van ennél takarékosabb? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Modorosblog Fészbúkgyász 2011.10.07 06:00:00
Arra kérlek titeket kedves ismerőseim, hogy legalább ma próbáljátok meg félretenni magatokban a nagymagyart, hiszen trianoni gyásznap ide vagy oda, ma egy világviszonylatban is nagyformátumú EMBER távozott közülünk. Igen így, csupa nagybetűvel. Újításai, zseniális ötletei…..
peasant 2011.10.12 10:36:05
@Kurtz ezredes: Nem győztél meg, a linkelt oldalakat inkább nem minősítem.
peasant 2011.10.12 10:43:47
@Ernoke: Általános közhelyek amit írsz.
Olyan igényeket elégít ki, amit általában elvárunk egy technikai eszköztől. A legtöbb ember nem akar belemászni az eszköz lelkivilágába, pusztán használni akarja. Erre az igényre adnak az apple termékei választ.

Szeretnék egy szép és könnyen kezelhető zenelejátszót: iPod
Szeretnék egy szép és könnyen kezelhető számítógépet: iMac és OSX
Szeretnék egy szép és könnyen kezelhető telefont: iPhone és iOS

Szerencsére nincs monopol helyzetben egyik piacon sem, tehát a választás szabadsága a vásárlóé.

Az, hogy rádkényszerít félévente új iPhone-t, megint közhely. Évente 1 darab új telefont adnak ki, szoftveresen 2-3 generációig visszamenőleg is támogatja a korábbi készülékeket. Ebben hol látod igazolva a felvetésed?
peasant 2011.10.12 11:18:50
@Ernoke: Az újítás és a makeiting nem apple találmány. A kapitalista rendszerek alapvető eleme a növekedés, az újítás. Minden egyes cég ezt teszi, ha életben akar maradni. Arra próbállak rávezetni, hogy amivel az apple-t vádolod az minden cég motorja. Van még olyan cég az it iparban, amelyik ilyen kevés és ilyen ritkán frissített termékkel van piacon? Az új keszülék megjelenése sem kötelez arra hogy válts.

Az ismeretségi körömben nem jellemző, hogy egy iphone-os vagy android-os ember cserél-e gyakrabban eszközt, ez mindig az adott személy irányultsága és lehetőségei határozzák meg.

Iletve fordítsuk meg a kérdést: Hány cég létezik abból a szent célból, hogy jobbá tegye a világot és hány azért, hogy profitot termeljen? A sony, a microsoft, a google, a dell, a nokia, a samsung, a htc jobbá tette a világot?

Az apple hiábja annyi, hogy jól használja a marketinget és jól érzik, mire vágynak a vásárlói. Ez a hiba köszönhető Jobs-nak, ettől lett brutális méretű a cég. Ha egy cégvezető szemére kell ezt vetni, tedd.
A saját gőzölgő beleink közt, kifolyt szemekkel, kilométermély, véres torokkal ülünk a díványon, és várjuk, hogy elkezdődjünk a tévében újra. Rendes, old-shool tctv-t készítettünk, csak talán szebbet, mint rég. Autók vannak benne, ahogy kell, némi bénázás, és persze a…..
Eljön a nap, amikor a laptopodat lecseréled, a több évig hűségesen szolgáló munkatársadat eladod. Így teszek most én is a MacBookommal. Már majdnem azt gondoltam, kész vagyok mindennel, letöröltem a vinyó tartalmát, és újrahúztam a szűz operációs rendszert, amikor iDoki…..
A kérdés korántsem nyit filozófiai mélységeket, még csak abba sem akarok belemenni, hogy az Apple, mint szervezet mennyire köthető Jobs nevéhez. Teljesen tárgyilagos, visszaellenőrizhető, bármelyik szkeptikus, tudományos munkatárs számára kielégítő adatbázist készített a New…..
peasant 2011.08.29 21:06:21
@peasant: elnéztem, az a magic mouse
Mióta az Apple 2005-ben bejelentette, hogy Intelre váltja az addigi PowerPC alapú technológiát, a két cég együttműködése töretlen. Az Intel egy korábban sosem látott processzort tervezett az első MacBook Airekbe, egy pillanatra úgy tűnt, mintha a gyártó direkt az Apple kedvéért…..
Az Asymco kis matekozásba kezdett, ami után érdekes megállapításra jutott az Apple online áruházával kapcsolatban. Azt a legutóbbi keynote óta tudjuk, hogy eddig 130 millió könyvet, 14 milliárd alkalmazást és 15 milliárd dalt töltöttek le az iTunesból, hogy 2,5 milliárdot…..
peasant 2011.06.16 12:34:50
@guy2: Mert nem sz*runk oda ahonnan eszünk.

Ha engedné a törést akkor engedné a warezolást amivel a komoly befektetésigényű, komoly programokat készítő cégeket kellemetlen helyzetbe hozná. Egyenlőre ennek köszönhető, hogy nem olyan minőségűek a programok mint Androidon.

Az is tény persze, h. ott meg sok az ingyenes program némi reklámért cserébe. Mindenki dönthet, melyik rendszer szimpatikus számára.

Ameddig az iOS a fizetésre inkább hajlandó felhasználók területe, addig ez lesz az elsődleges platform a fejlesztőknek.
Barcelona előtt kétszáz kilométerrel tragikus hirtelenséggel megszűnt a fehér Charade hajtása. Egyszer csak felpörgött a motor, és eltűnt a nyomaték. Először a váltóra gyanakodtunk, mert már reggel óta volt némi olajcsöpögésünk, de úgy tűnik, a kuplung lesz az. Hajnali…..
peasant 2011.01.17 11:16:55
Eppur si muove! Amikor Tamás megkérdezett minket kommentben, hogy a véletlen Mac App Store-os vásárlások árát vissza lehet-e kérni az Apple-től, határozottan kételkedtem, már ha ilyet lehet egyáltalán. Mármint határozottan kételkedni.Azt tudjuk, hogy az iOS AppStore-os…..
zamat Vadkalauz városlakóknak 2010.02.12 11:00:00
Az őzet a hátsó lábainál fogva a húshorogra függesztjük. A könyv megugrik, rémesen zötyög a vonat. A szegycsontot nyakig felhasítjuk, majd a lábszár belső részénél felülről lefelé is felvágjuk a bőrt. A fülkében utazó kislány az ablakra tapadva bámulja az erdőt. A bőrt…..
Ma kaptunk egy sajtóanyagot a T-Mobile-tól, amiben egy érdekes számadat olvasható: négy hónappal az AppStore-os debütálása után 16 ezren használják az ingyenes magyarországi Navigon Select navigációs programot.Az alkalmazás csak annyi adatforgalmat használ mobilhálózaton, amennyi…..
Na, hát a nap végére az végérvényesen kiderült, hogy a Facebookra képtelenség képet posztolni, de hát miért is akar az ember ilyen hülyeséget csinálni egy közösségi oldalon, nem igaz?Most tehát downgrade-elünk egyet, és blogposzt formájában játszunk. A tét ugyanaz:…..
peasant 2010.11.09 19:26:58
Az egyik legkellemetlenebb élményem az Apple-lel egyértelműen az iOS4 feltelepítése volt iPhone 3G-re. Mérhetetlenül lassú lett a telefon utána, egy olyan terméket tartottam a kezemben, amivel ha az Apple 2008-ban rukkol elő, nem lett volna sikere.Ezt természetesen más is észrevette,…..
peasant 2010.11.05 17:39:05
@czanga: A jailbreak-el telefonokon bekapcsolható ez a funkció 3G esetén is. A legtöbb felhasználó mégis arról számolt be, hogy érezhetően lassította a telefon animációit és többlet memóriát foglal. A multitask is kapcsolható, de a 3G tényleg karcsú hozzá.
Itt a frissítés, már nem szaroznak a .0.1-es verzióval, ez már a .1-es, tehát nemcsak egyszerű tűzoltás. A 186 megabájtos csomag is hatszor akkora, mint a legutóbbi, és minden iPhoto 11 használónak ajánlják, csak a leírás szerint pont a legnagyobb hibákat nem javítja. Mert az…..
peasant 2010.11.05 16:49:19
@SiKom: Az esetek többségében teljesen mindegy, hogy fent és lent 2-2 cm más tartalmat jelenít meg, mint a kép.

Ha lényeges a látvány, mert eljött a Nagyi megnézni a családi kirándulás képeit, rákattintok a slideshow-ra, - ami alul középen, kiemelt helyen van az új programban - és már megy is a vetítés, szépen, jól, ahogy kell.
peasant 2010.11.05 16:54:06
@mcs: Akkor a slideshow nem megoldás? Az ember amikor nézi a képet általában csillagoz, szerkeszt, vág, tegel, ezért szinte mindig kell valamilyen eszköztár is.

Bár - mivel grafikus vagyok - ezért az átlagnál többet reszelgetem a képeket, tehát lehet munkahelyi ártalom is az, hogy a legtöbb esetben nem zavar a belógó vezérlés.
Az új-zélandi eset óta tudjuk, hogy az óraátállítás egyszerűen nincs benne a 4.1-es iOS szótárában. Szeptember végén történt, hogy a szigetországban egy órával korábban keltek a szükségesnél a jólelkű új-zélandiak, az iPhone ugyanis időzavarba került. Hogy egy példával…..
Egy iPhone 3G-használónak sem kell elmondani, miért volt szívás az iOS4-update. Olyan mértékű teljesítménycsökkenést okozott az új operációs rendszer a két éves vason, ami időnként használhatatlanná tette a telefont, de legalábbis nagyon nem Apple-like dolgok történtek (vagy…..
peasant 2010.08.22 14:42:24
@Wolf Gabor: Nálam dettó, először pár nap után belassult az upgrade után, aztán csináltam reset-et és azóta szépen muzsikál megint iOS4-el a 3G. Nem tudom mi az okat, de most jó.
Óriási, magával ragadó, évtizedeken átívelő sikertörténet vette kezdetét, amikor az Apple piacra dobta a twice as amazing tölthető telepeket. Akkora sokkot kaptunk, hogy egy teljes képriportot közöltünk arról, miként újítja meg ez a termék az egész iparágat.Most azonban…..
peasant 2010.08.13 19:49:13
@Kandras: A belinkelt szuperolcsó Sanyo akksi ára darabár, 4 darab ára 4064 Ft vidéken, ahol fenékig tejefel. Gondolom a többi kommented jobban megállja a helyét.
A Pinch Media felmérést készített az AppStore-ról, a kapható alkalmazásokról és a vásárlói szokásokról. Eddig is sejtettük - magunkból kiindulva -, hogy a legtöbb letöltött programot nem is igazán használjuk, de hogy mennyire, arra ez a tanulmány világít rá igazán.Ha valaki…..
peasant 2009.02.20 17:35:02
Sziasztok!

Részemről a következő programokat használom gyakran:
- Things (7,99 euro) - Szervező program, az egyik legjobb
- Shopper (0,79 euro)- Bevásárlólista program, több listával, termék árakkal, stb.
- Visual Radio (0,79 euro) - rádióhallgatás, szinte az összes hazai adó megtalálható a 2000 állomást tartalmazó listában
- AccuWeather (free) - A legjobb időjós, külön jég, hó, köd rizikófaktor jelzés, 5 napos előrejelzés.
- Flashlight (free) - Jól jön, ha sötétben kell közlekednem.
- Air Sharing (free) - WiFi-n látható tárhely, munkahely és otthon közötti adathurcolásra kíváló
- Fring (free) - Skype, MSN, stb.
- Dual Level (free) - Vízmérték, szintén gyakran kell
- VNC (free)- ritkán, de akkor nagyon kell. Otthoni gépre bemászni, 1-2 dolgot végrehajtani megfelel.
- RunKeeper (free) - Futás naplózására, statisztikák készítéséhez nagyon jó.
- AppSniper (0,79 euro) - Figyelhetőek az új programok, az akciók. Segít átlátni az AppStore-t, szereztem már a segítségével pár ingyen programot.
- EverNote (free) - Bejegyzések, fotók, gyorslisták feljegyzésére remek kis program.
- Quitter (free) - számolja, mennyi idő telt el az utolsó cigim óta (6 hónap 15 nap) és mennyi lóvét nem költöttem cigire azóta (102 000 Ft).


És még néhány játék: Galcon Lite, Labyrinth LE, TapDefense, Pkt Sounds (2 éves lányom kedvence), Lux DLX, Asphalt4, Isnier Lite, Fastlane Lite.
Tudástár? Közhelytár, inkább! Semmi mágia nincs ebben, józan ésszel végig lehet gondolni és kiszámolni. Tehát: mennyi ér? Annyit, amennyiért el lehet adni. Ne is eladási árban gondolkodjunk, mert eladás előtt szükségünk lesz érdeklődőkre. Az érdeklődők pedig nem buta…..
peasant 2008.09.08 14:47:54
Már ha ki akarjuk használni a készülék képességeit, amik közül ugye kiemelkedik a 3G-s hálózatok támogatása, végül is ezzel adják el az újgenerációs mobilt. Egy friss felmérésből azonban kiderül, hogy nem ugyanazt jelenti a mobil szélessáv a különböző kontinenseken. A…..